Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα στο ...σφυρί.

«Ιδιαίτερα ανησυχητική» για το Ελληνικό χαρακτηρίζει την υπογραφή του επενδυτικού μνημονίου με το Κατάρ το Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων Αττικής. Όπως αναφέρει στο tvxs.gr ο επικεφαλής, κ. Ηλίας Γιαννίρης, «για πρώτη φορά επιχειρείται απευθείας πώληση δημόσιας γης», και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα.

«Έως τώρα, συναντούσαμε μακροχρόνιες μισθώσεις, των 30 και 40 ετών, παραχωρήσεις σύμβασης (βλ. διόδια) ή μακροχρόνιες ενοικιάσεις των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ( βλ. Μπάντμιντον). Αποτελεί νέο φαινόμενο η απευθείας πώληση δημόσιας γης»,

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Με αίσθημα ευθύνης , aγανακτισμένος και απογοητευμένος από το σε εθνικό επίπεδο πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί σε βάρος όλων μας ,χωρίς διέξοδο και ελπίδα για το αύριο, σκηνικό που ενισχύεται στην τοπική κοινωνία μας από την λογική των συγκοινωνούντων δοχείων που επικρατεί στις δύο μεγάλες παρατάξεις με τις μετακινήσεις ένθεν και ένθεν που εύκολα ερμηνεύονται ,γιατί τις ίδιες πολιτικές πρεσβεύουν και εφαρμόζουν εξαντλώντας τες σε μικροπολιτικά και ενίοτε προσωπικά συμφέροντα ακριβώς όπως εδώ και χρόνια η κοινωνία μας τα έχει αντιληφθεί .
Με όραμα για την τοπική αυτοδιοίκηση , με την ελπίδα ζωντανή ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν σ΄ αυτόν τον τόπο, μακριά από το στείρο χειροκρότημα , αντιδρώντας και καταδικάζοντας τις αδηφάγες ορέξεις των δύο << μεγάλων >> : Συμπαρατάσσομαι στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 με τον Συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΥΡΑ << ΛΑΊ΄ΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ >> θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος . Καλώ όλους όσους βιώνουν τα δρώμενα με την ίδια απογοήτευση και αγωνία να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν την ΛΑΊ΄ΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ. Μαζί με σας σίγουρα πολλά μπορούμε να κάνουμε .
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΑΝΑΚAΡΗΣ

Αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του ποιητή Ηλία Τσέχου Από την ΚΕΠΑ Βέροιας

Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του Γιαννακοχωρίτη ποιητή Ηλία Τσέχου, έναν από τους σημαντικότερους Νεοέλληνες ποιητές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Αντωνιάδειο Στέγη........

ΥΓ του  Χρ. Αλευρά.
 Εντυπωσιακός ήταν και ο επίλογος του ποιητή που πρότεινε  στον  Χρήστο Αλευρά υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας με τη << ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ>> να προσθέσει στο σύνθημα του "ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου είναι να ξυπνήσεις " και το "να βοηθήσεις και τους άλλους να ξυπνήσουν ".
 Νάσαι πάντα γερός φίλε Ηλία ,να μας δίνεις το απλόχερο φως σου,ο τόπος και οι άνθρωποι του πάντα θάχουν τη ανάγκη προσφορών σαν τη δική σου ....
Είμαστε όλοι στο πλευρό σου και σ ευχαριστούμε πολύ....

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

«Ελλάκτωρ», Ρόκας,«EDF», «Sun Ray», υπεράνω όλων.

  Την ίδια ώρα που χιλιάδες αιτήσεις απλών πολιτών αναμένουν έγκριση, αλλά και την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τα φωτοβολταϊκά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ενέκρινε την περασμένη βδομάδα μεγάλα έργα ΑΠΕ ,ύψους 2,1 δισ. ευρώ και συνολικής ισχύος 840 MW,σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters»,
  Εγκρίθηκαν δύο έργα της «Sun Ray», συνολικής ισχύος 5 MW, σειρά αιολικών έργων συνολικής ισχύος 700 MW της Ρόκας στο Βόρειο Αιγαίο, σειρά υβριδικών σταθμών της εταιρείας «EDF» στην Κρήτη, συνολικής ισχύος περίπου 100 MW, καθώς και έργο υβριδικού σταθμού της «Ελλάκτωρ» στη Λέσβο, συνολικής ισχύος περίπου 35 MW.
  Τα κυβερνητικά σχέδια για το ...περιβάλλον και τη …πράσινη ανάπτυξη, αποδείχτηκε δυστυχώς ότι περνούν ξεκάθαρα μέσα από τα …μεγάλα έργα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας .

Με ένα ξύλο για τη σόμπα παραμάσχαλα

Οι παλιότεροι θυμούνται την εποχή που πήγαιναν στο σχολείο, κουβαλώντας ένα ξύλο κάτω από τη μασχάλη τους για τη σόμπα της σχολικής τάξης. Η δραστική περικοπή – κατά τα 2/3, μάλιστα - της χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές δεν είναι απίθανο να μας φέρει πίσω σ’ εκείνα τα χρόνια. Λέτε να ξαναδούμε τις ίδιες εικόνες;

Αφιέρωμα στον ποιητή Η. Τσέχο

Aφιέρωμα στον ποιητή Ηλία Τσέχο, έναν από τους σημαντικότερους νεοέλληνες ποιητές σήμερα, με προβολή του ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη «ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΧΟΣ- Ή ΣΤΑΓΟΝΑ Ή ΩΚΕΑΝΟΣ», που εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2010 και παρουσίαση του έργου του ποιητή, οργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.00 το βράδυ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας.

Έγραψαν για το ντοκιμαντέρ…
…….. Ο ποιητής μας ανοίγει την καρδιά του με ειλικρίνεια και εξομολογητική διάθεση. «Ναι ή όχι η ζωή επανάληψη. Δεν αγαπώ τις επαναλήψεις. Καλώ το παρελθόν όπως με καλεί το μέλλον. Πίνοντας τον καφέ πικρό, όπως πικρή είναι η ζωή, μη σας γελά η ζάχαρη»

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τα "σαρανταπεντάρια" πέθαναν ,ζήτω τα …εξηντάρια

Με την υπ’ αριθ. 35130/ 739/9-8-2010 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, το κατώτατο όριο για την απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργων από το Δήμαρχο ή προμηθειών στο Δήμο, από 15.000 € πηγαίνει στις 20.000 €, ενώ για τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού (συνοπτική διαδικασία χωρίς τις δεσμεύσεις του κανονικού διαγωνισμού) από 45.000 € (τα περίφημα και προσφιλή στους Δημάρχους «45άρια») πηγαίνει στα 60.000 € .
Είναι φανερό ότι η αναπροσαρμογή αυτή είναι πολύ σημαντική για τους γνωρίζοντες τα «μικρά μυστικά» της δημοτικής διοίκησης και διαχείρισης αφού διευκολύνει πάρα πολύ τους χειρισμούς των Δημάρχων , που ενόψει εκλογών επιθυμούν διακαώς την άμεση και κατεπείγουσα εκτέλεση κάποιων μικροέργων, συνήθως ψηφοθηρικού χαρακτήρα, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα της παράλληλης εξυπηρέτησης και άλλων σκοπιμοτήτων.
Γύρω από αυτό το ζήτημα έχει στηθεί ένας ξέφρενος «χορός» αδιαφάνειας και καταστρατήγησης των σχετικών διατάξεων. Αντί δηλαδή η μέθοδος αυτή να εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιστάσεις και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος, η συνήθης πρακτική είναι η κατάτμηση έργων και προμηθειών σε μικρότερα «κομμάτια», εντός των ορίων της απευθείας ανάθεσης ή του πρόχειρου διαγωνισμού. Η μέθοδος αυτή έχει κατ’ επανάληψη καταγγελθεί όχι μόνο από το ΤΕΕ και τις Οργανώσεις Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, αλλά και από αυτοδιοικητικά όργανα όπως η ΕΝΑΕ, που πρότεινε ήδη από το 2009 να τεθεί διάταξη στον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ότι οι απευθείας αναθέσεις θα αφορούν έργα κατεπείγουσας ανάγκης και δεν θα υπερβαίνουν σε σύνολο το 10% των επενδυτικών δαπανών των ΚΑΠ. Είναι επίσης γνωστό ότι αυτή τη στιγμή, πολλές τέτοιες περιπτώσεις καταστρατηγήσεων του Νόμου σε όλη τη χώρα ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.
  Φαίνεται πια οτι κανέναν δεν ξενίζουν εκφράσεις του τύπου «εικονικά έργα» η του τύπου «έργα μαϊμού», που ακούστηκαν στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Πλατέως και Αλεξάνδρειας.

«Λαϊκή Συσπείρωση » Νάουσας

Εκδήλωση, στην οποία μίλησαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που κατέρχονται στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Θεοδόσης Κωνσταντινίδης,ειπε ότι  «Δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας να μας πλησιάσουν. Εμείς θα τους αγκαλιάσουμε…», ενώ  ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Χρήστος Τρεμπελής τόνισε : «Όταν λέγαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ίδια, δεν μας πίστευαν. Τώρα που ο λαός έχει εμπειρία (με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση) θα ψηφίσει πάλι τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ;

"Χάθηκε ο λογαριασμός με τις φωτιές στην χωματερή"



Aνακοίνωση για την νέα φωτιά στην χωματερή της Βέροιας εξέδωσε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Στην ανακοίνωση τονίζει:

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδοχή ήττας με πρωθυπουργική... βούλα

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ επισφράγισε και επισήμως την παραδοχή ότι το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήθηκε τους τελευταίους 10 μήνες έχει αποτύχει ....Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου από το ίδιο βήμα (της ΔΕΘ ) πέρυσι δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ίδιος θεωρεί το μοντέλο που εφάρμοσε καταστροφικό. Ιδού τι είπε:
«Κυρίες και κύριοι, η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα (σ.σ.: από την κυβέρνηση της Ν.Δ.) ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Χρειάζεται αντίθετα να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τον τζίρο της αγοράς. Να μπει μπροστά η μηχανή. Γι’ αυτό και θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή, στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση».
όλο το άρθρο

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου, είναι να ξυπνήσεις

Σε συνέντευξη τύπου ,που παραχωρησε σήμερα απο κοινού με τον υπ.αντιπεριφερειάρχη Χρ.Τρεμπελή ο Χρ.Αλευράς δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής.
<< ....Ο συνδυασμός ΛΑ.Σ.Ρουμλουκιού, δημιουργήθηκε με σκοπό να συσπειρώσει το λαό του τόπου μας, ώστε όλοι μαζί να εργασθούμε προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες παραμένουν άλυτα και να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας ,που προέκυψε και με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών του τόπου μας.
Κανείς μας δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, αφού μόνο η ενεργητική συμμετοχή του λαού μπορεί να αποτρέψει τις αρνητικές συνέπειες που προβλέπει ο Καλλικράτης, ένας νόμος υποταγμένος στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», προαποφασισμένος από χρόνια από το σύμφωνο της Λισσαβόνας της ΕΕ, από τη τρόικα, και το ΔΝΤ.
Η ψήφιση του νόμου «Καλλικράτης» διαμορφώνει βίαια μια νέα πραγματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού μεταβάλλει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μικρογραφίες του κράτους, κρατίδια που θα επιβάλλουν πρόσθετους νέους φόρους στους πολίτες-δημότες, που θα απολύουν εργαζομένους και θα λειτουργούν με κριτήρια της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε, που έχει σαν επίκεντρο της πολιτικής της το κέρδος των επιχειρήσεων και όχι τον άνθρωπο.
Με βάση αυτές τις γενικές αρχές, δημιουργήθηκε η ΛΑ.Σ.Ρ. που στοχεύει να είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός, που θα συγκροτηθεί από ανενταχτους πολίτες όλων των πολιτικών χώρων και ρευμάτων, που διατηρούν ακόμη σε αυτές τις δύσκολες ημέρες τη αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια τους, και αρνούνται τα μνημόνια, τις τρόικες και τα ΔΝΤ, που ύπουλα τους επιβλήθηκαν.
Επιδιώκει να συγκεντρώσει να συνενώσει και τελικά να συσπειρώσει όλες τις δημιουργικές και έντιμες δυνάμεις του τόπου.
Δημότες υπεύθυνους, ανιδιοτελείς, εργατικούς, με γνώσεις και οράματα, με διορατικότητα και διοικητικές ικανότητες.
Δημότες που πιστεύουν στο όραμα μας και ενδιαφέρονται και αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας.
Σε αυτήν μας την προσπάθεια, ζητάμε ,χωρίς καμία διάκριση ,τη συμμετοχή όλων των Δημοτών .
Θέλουμε ένα νέο Δήμο, ζωντανό και ενεργό κύτταρο της Δημοκρατίας , μέσο έκφρασης πρωτοβουλιών και όχι έναν πολύπλοκο μηχανισμό διαχείρισης- δούλου της «ανταποδοτικότητας» και της λογικής της «αγοράς», ένα Δήμο που θα ακυρώσει τον αρνητικό χαρακτήρα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ένα Δήμο «Βήμα αντίστασης της κοινωνίας» στις γνωστές πολιτικές που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αδιέξοδα της χώρας.
Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου, με έμφαση στην αισθητική και στην ποιότητα ζωής , αλλα και για επιμέρους ζητήματα όπως η προστασία των συμπολιτών μας από τη ηχορύπανση και κυρίως από τη μάστιγα των ναρκωτικών .
Δεν συμμετέχουμε σε ανίερες συμμαχίες ,δήθεν ανεξάρτητες ,ουσιαστικά πολιτικούς αχταρμάδες, χωρίς αρχή, μέση και τέλος ,με μόνο τρόπαιο τη εξουσία.
Οσοι συμμετέχουν σε παρόμοιες διαδικασίες να είσθε βέβαιοι ότι θα κριθούν αυστηρά από το λαό.
Για μας η εξουσία δεν ειναι αυτοσκοπός ,είναι απλά το μέσο για να κάνουμε τη ζωή των συνδημοτών μας καλλίτερη.
Τα δυο κόμματα εξουσίας προσπαθούν να απαξιώσουν εκ των προτέρων πολιτικά τη μάχη των εκλογών υποβαθμίζοντάς την σε διαμάχη των τοπικών κοινωνιών. Και τα δύο κόμματα και οι συνδυασμοί τους φαίνεται ότι φοβούνται το θυμό ,την οργή και την αποστροφή των πολιτών.
Εμείς καλούμαστε να αναδείξουμε την πολιτική σημασία αυτών των εκλογών.. Να φέρουμε στην επιφάνεια τα συναισθήματα που υποβόσκουν. Να συντελέσουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικής δράσης και να διαμορφώσουμε δεσμούς με τους πολίτες που μόλις πέρσι είχαν εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και απογοητευμένοι τώρα παρακολουθούν αμήχανοι τα γεγονότα. Να αναδείξουμε όλες τις διαστάσεις τις κρίσης και να δημιουργήσουμε συνθήκες για μια λαϊκή συσπείρωση, που με ενισχυμένη δύναμη από τις κάλπες θα εμπνεύσει νέους αγώνες.
Η περιοχή μας εμφανίζει συγκριτικό πλεονέκτημα ,εύφορη γη με άφθονα νερά,των δυο ποταμών του Λουδία και του Αλιάκμονα και ενός τεχνητού έργου της τάφρου 66,που περικλείουν το Ρουμλουκι.
Οι καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης, που όμως κατάντησαν κατάρα από τη ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ρύπανση, από αμέλεια, αδιαφορία σε συνδυασμό με μεγαλοσυμφέροντα.
Μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφεριάρχη τον Χρ..Τρεμπελή δεσμευόμαστε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση αυτή ,κι αποδεδειγμένα έχουμε και τη βούληση και τη δύναμη να διεκδικήσουμε αγωνιστικά το μέλλον της περιοχής μας, εξάλλου το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν με τους αγώνες μας ,τώρα πλέον πρέπει επιτέλους το χάος να μετατραπεί σε παράδεισο.
Ξέρουμε ότι απέναντι στους διεκδικητικούς αγώνες μας θα συναντήσουμε τη λογική των παραχωρήσεων που διακατείχε και τους δυο συνδυασμούς που επί οχταετία , παραχώρησαν « γη και ύδωρ» στους μεγαλοεργολάβους όπως για παράδειγμα θα αναφέρω τη σύμβαση παραχώρησης του εργοστάσιου σκουπιδιών ,που αντί των 12 ευρω τον τόνο που πληρώνει η Λάρισα σε εμάς τους…πλούσιους θα κόστιζε αν δεν το φρενάραμε, περισσότερα από 120 ευρώ ο τόνος. Για να μην αναφερθώ και στη αδιαφορία τους για τη υγεία 1000000 κατοίκων της Θεσ/νικης ,αφού το εργοστάσιο θα κατασκευαζόταν 300 μέτρα από το πόσιμο νερό της μεγαλούπολης .
Τη λογική να έχεις στα συρτάρια για οχτώ χρόνια τις μελέτες ύδρευσης του Ρουμλουκιού ,με νερά από τις πηγές Βερμίου, και στο τέλος της οχταετίας να ξαναυπόσχεσαι τα ίδια που υποσχέθηκες ήδη δυο φορές.
Τη λογική της παραχώρησης δημόσιου χώρου ,που είναι ιδιοκτησία όλων μας, στους φίλους μας , είτε όταν πρόκειται για παρόχθιες περιοχές του Αλιάκμονα από τους δημοτικούς άρχοντες της Μελίκης και των Αντιγονιδών για να γίνουν οι παράνομες αμμοληψίες ,είτε όταν πρόκειται για το Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας που μεγάλο μέρος του μετατράπηκε σε καφετέρια , είτε όταν πρόκειται για τη περιοχή του περίφημου « έλους» στο Πλατύ ,που παραδόθηκε προς εκμετάλλευση σε ξένους προς το Ρουμλούκι.
Παραπλανητικά λένε ότι όλα αυτά είναι περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, οικολογική συνείδηση κτλ ,αποκρύπτοντας επιμελώς ότι είναι ζητήματα που αφορούν τη ίδια τη ζωή των συνδημοτών μας.
Προσπαθούν ακόμα και ζητήματα ζωής όπως το πόσιμο νερό να το μετατρέψουν από αγαθό σε εμπόρευμα και να το πουλήσουν όπως έγινε με το πόσιμο νερό των Αθηνών όπως γίνεται με το νερό της Θεσ/νικης .
Αυτό στο Ρουμλούκι , κατηγορηματικά σας διαβεβαιώνουμε δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ.
Η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών ,όπως και του δημόσιου χώρου είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε δημοτικής αρχής που οφείλει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον.
Κλείνω λέγοντας στους συνδημότες μου .
Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου, είναι να ξυπνήσεις!!   >>

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

όλοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο ...Δημαρχείο

Ευτυχώς που υπάρχει και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,γιατί διαφορετικά θα έπρεπε η εκδήλωση να γίνει στη λέσχη Ποντίων η στο ΚΑΠΗ η σε κάποια άλλη πόλη.
Δυστυχώς για όλους μας,το Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας,ο πλέον κατάλληλος χώρος φιλοξενίας παρόμοιων εκδηλώσεων,παραμένει παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και εξαγγελίες,ένα Πνευματικό Καραγιαπί,με οσμή και γεύση ...καφενείου.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κάρτα του Πολίτη αντί αστυνομικής ταυτότητας

Θα περιέχει στοιχεία για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και θα δημιουργηθεί με προδιαγραφές ασφαλείας. Οπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, «...δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση,δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας,στο βιβλιάριο υγείας. Oλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα του Πολίτη.

Μετά τις χαφιεδοκάμερες, και τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών, ακυρώνονται και οι νέες ταυτότητες ηλικίας μόλις 2 -3 χρόνων!
Η κυβέρνηση για τη «διευκόλυνση των πολιτών» όπως ισχυρίζεται, προχωρά αδίστακτα και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών .
Δυστυχώς επαληθεύονται η μιά μετά τη άλλη, όλες οι εμπνευσμένες δυσοίωνες προβλέψεις.
Άντε τώρα και καλό ….«χάραγμα».

Ανοικτή επιστολή του διευθυντή της Βιβλιοθήκης Βέροιας

Ο Διευθυντής Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας κ. Γιάννης Τροχόπουλος, μετά τη διεθνή διάκριση της Βιβλιοθήκης από το ίδρυμα "Bill and Melinda Gates", εξέδωσε την παρακάτω ανοικτή επιστολή, αντί ευχαριστηρίου:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Πέρασε κιόλας ένας μήνας από την ημέρα που παρέλαβα το «Βραβείο Πρόσβασης στη Γνώση» ..............
Η Βιβλιοθήκη σκοπεύει να ενδυναμώσει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη-αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου της σε όλη την Ημαθία. Τώρα όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των τριών Δήμων του νομού μας γνωρίζουν τη δυναμική της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, δυναμική που ξεπέρασε τα όρια της χώρας και την τοποθετεί στην ίδια γραμμή με τα καλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα στον κόσμο. Οι μέλλοντες Δήμαρχοι πρέπει να μην επιτρέψουν να επιστρέψουμε στη μετριότητα μίας πραγματικότητας που ταλανίζεται από την έλλειψη φαντασίας, τον εγωτισμό, τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος και την μικρότητα. Είναι ή ώρα να δημιουργήσουμε στον Νομό μας ένα δίκτυο ιδρυμάτων που θα προωθούν τη δημιουργική έκφραση, τη μάθηση, την σωστή ενημέρωση και θα είναι δίπλα στον πολίτη βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Στο εδώλιο ο πρώην πρωθυπουργός για τη χρεοκοπία

Στο Ειδικό Δικαστήριο παρέπεμψε το Κοινοβούλιο της Ισλανδίας τον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό, Γκέιρ Χάαρντε, και τρεις υπουργούς του, για τη χρεοκοπία της χώρας το 2008.Οι «4» κατηγορούνται για αμέλεια και κακούς χειρισμούς στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησαν στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας και στη σύναψη επαχθών συμβάσεων με τους ξένους δανειστές, κυρίως βρετανικές και ολλανδικές τράπεζες. Στη διαδικασία έχουν εμπλακεί φυσικά η ΕΕ και το ΔΝΤ.

το λεγόμενο «νέο σχολείο»

Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.
Σχετικά με τα κενά στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «καλή και ελεγχόμενη», αν και θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 2.645 εκπαιδευτικούς .
Με τη ευκαιρία αυτή ο συνδυασμός «Λαική Συσπείρωση Ρουμλουκιού» έκανε τη ακόλουθη ανακοίνωση-δήλωση
<< Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,
Το σχολείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας και από την πρώτη κιόλας ημέρα σας καλούμε όλους να απαιτήσετε όχι μόνο να μην περάσει η συστηματική προσπάθεια «πλύσης εγκεφάλου» για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και το λεγόμενο «νέο σχολείο»,το σχολείο της εμπορευματοποίησης αλλά και να διεκδικήσουμε μαζί μια πραγματική λαϊκή παιδεία, δημόσια και δωρεάν, που να παρέχει υψηλού επιπέδου σύγχρονη μόρφωση.
• Οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να είναι σύγχρονοι κρατικοί και δωρεάν. Σήμερα με την ευθύνη των δήμων οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες και τα προβλήματα με τα κτίρια και τις υποδομές επίσης. Απορρίπτονται εκατοντάδες παιδιά εργαζομένων και εξωθούνται στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
• Ένα ενιαίο βασικό 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά, που όλα θα μαθαίνουν τα ίδια γράμματα.
Τι θα πει κάθε σχολείο ή δήμος καθορίζει το περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας; Τι θα πει ο σύλλογος διδασκόντων να καθορίζει μαζί με τους γονείς το περιεχόμενο και τα μαθήματα; Είναι σαν να λένε ότι για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα θα δίνεται υποβαθμισμένη μόρφωση!
• Ένα σχολείο που τα παιδιά θα παίρνουν τη γενική μόρφωση, θα μαθαίνουν τα βασικά για την κάθε επιστήμη και την εξέλιξη της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη είναι επιζήμιο ένα σχολείο που θα δίνει λίγη γενική μόρφωση και πολλές πληροφορίες και δεξιότητες και μάλιστα ληξιπρόθεσμες. Αντίθετα, ο μαθητής απ’ την αρχή θα πρέπει να οικοδομεί τη σκέψη του, την αφομοίωση της μητρικής του γλώσσας, για να μπορέσει στη συνέχεια να αποκτήσει τις βάσεις σε όλα τα μαθήματα
• Ένα σχολείο όπου οι νέες τεχνολογίες, οι υπολογιστές θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα το πιάνει στα χέρια του ο μαθητής, όταν θα έχει αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, για να το χρησιμοποιήσει, όπως πρέπει. Τι νόημα έχει να το βάλουνε κι αυτό από την Α’ δημοτικού; Δεν μπορεί ο υπολογιστής να υποκαταστήσει το βιβλίο. Πρέπει απ’ την πρώτη δημοτικού οι μαθητές να ξεροσταλιάζουν μπροστά σε μια οθόνη; Εμείς θέλουμε οι μαθητές να μπορούν να διαβάζουν, να τρέχουν και να παίζουν, για να αναπτύσσονται κανονικά ψυχικά και σωματικά.
• Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που η λειτουργία του θα είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Τι θα πει οι εκπαιδευτικές μονάδες να πάνε στους δήμους; Μήπως όταν πέρασαν τους παιδικούς σταθμούς στους δήμους είδαμε κάποια βελτίωση; Πληρώνουμε υπέρογκα τροφεία, οι εργαζόμενοι «σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι», οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν λόγω των οικονομικών δυσκολιών των δήμων.
• Ένα εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Τι θα πει «εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης»; Τι θα πει ο Σύλλογος γονέων μαζί με το σύλλογο δασκάλων θα εξασφαλίζουν τα έσοδα για τη λειτουργία του σχολείου;
• Η ανώτατη εκπαίδευση να είναι ενιαία δημόσια και δωρεάν. Χωρίς κατηγοριοποιήσεις, πολυδιάσπαση και πιστωτικές μονάδες, ούτε και αναγνώριση των ιδιωτικών κολλεγίων. Ανώτατη εκπαίδευση, που θα παρέχει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και πτυχία, που θα αποτελούν το αποκλειστικό εφόδιο για την εργασία.
.Μεταλυκειακό σύστημα δημόσιων διετών σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης. Που θα αντικαταστήσει τα ΙΕΚ και την κατάρτιση, που δίνουν μιας χρήσης γνώσεις και δεξιότητες, τις οποίες οι νέοι καλούνται να ακριβοπληρώνουν.
Αυτοί που παίρνουν το μισθό, τη σύνταξη, τις εισφορές τόσων χρόνων, την ασφάλιση, ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, είναι αυτοί που τώρα προωθούν ένα σχολείο που δε θα είναι ίδιο για όλα τα παιδιά, που το τι θα μαθαίνουν και το πώς θα μαθαίνουν τα παιδιά θα το καθορίζουν οι επιχειρήσεις.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης μεταφέρονται πλέον στους Δήμους αφού ο νέος νόμος ,ο περίφημος «Καλλικράτης» προβλέπει να αναλάβουν την ευθύνη των σχολείων οι δήμοι και οι περιφέρειες. Πρακτικά, δηλαδή, μεθοδεύετε η επιτάχυνση της πορείας εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Αυτά που σήμερα βλέπουμε στους παιδικούς σταθμούς, αν δεν αντιδράσουμε ,αύριο θα επεκταθούν σε όλες τις βαθμίδες.
Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρουμλουκιού ,έχουν στο επίκεντρο το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση, το δικαίωμα των οικογενειών να σπουδάζουν τα παιδιά τους σύγχρονα, σωστά και χωρίς να πληρώνουν δύο και τρείς φορές. Στο κέντρο της προσοχής βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να απολαμβάνουν το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία με μισθούς που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες και υποχρεώσεις τους.
Ο αγώνας για τη Δημόσια Δωρεάν Ενιαία λαϊκή παιδεία των σύγχρονων αναγκών μας, συνεχίζεται…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
επικεφαλής του συνδυασμού
Λαϊκή Συσπείρωση Ρουμλουκιού

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ως πότε εμείς στο Ρουμλούκι θα πετάμε "αετό"

μήπως πάει ο νούς σας στον Αλιάκμονα ?

η ζωή είναι δικαίωμα.

Η Μαριναλέντα (http://www.marinaleda.com),ειναι µια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία,που δεν έχει ανεργία, και τα σπίτια της νοικιάζονται µε 15 ευρώ τον µήνα. Ο δήµαρχός της, Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια..Οταν εξελέγη για πρώτη φορά, το 1979, ο Γκορντίγιο ήταν ο νεώτερος δήµαρχος στην Ισπανία. Το 1986, έπειτα από 12 χρόνια αγώνων και καταλήψεων κυρίως από τις γυναίκες του χωριού, η Μαριναλέντα κατάφερε να πάρει από ένα γαιοκτήµονα 12.000 στρέµµατα γης και να δηµιουργήσει έναν αγροτικό συνεταιρισµό από τον οποίο ζει σήµερα σχεδόν όλο το χωριό. «Η γη δεν ανήκει σε κανέναν, η γη δεν αγοράζεται, η γη ανήκει σε όλους!», λέει ο δήµαρχος.
Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισµός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαίωµα. Μια θέση στον παιδικό σταθµό µε όλα τα γεύµατα κοστίζει 12 ευρώ τον µήνα. «Εφαρµόζουµε µια συµµετοχική δηµοκρατία, αποφασίζουµε για όλα, από τους φόρους ώς τις δηµόσιες δαπάνες, σε µεγάλες συνελεύσεις. Πολλά κεφάλια δίνουν πολλές ιδέες», λέει ο Γκορντίγιο. «Ξέρουµε πως οι άνθρωποι µπορούµε να δουλεύουµε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήµα»."

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Χρεοκοπία: Ποιος πληρώνει το λογαριασμό

Η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει το χρέος της. Δεν αμφισβητείται αυτό. Γι’ αυτό έγινε το «πακέτο σωτηρίας». Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως να απαντηθεί: Ποιους αδυνατεί να πληρώσει;

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλογές: είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει αυτά που υποχρεούται στους ίδιους τους πολίτες της, μειώνοντας τις συντάξεις και τους μισθούς, είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς», σημειώνει ο Ντ. Χάρβει, το τελευταίο βιβλίο του οποίου (The Enigma of Capital) κυκλοφόρησε τον Μάιο, στην καρδιά της κρίσης του ευρώ.
Όσοι υποστηρίζουν ότι η παύση πληρωμών είναι εκτός ατζέντας, αυτό που στην πραγματικότητα εννοούν είναι ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τις τράπεζες, αλλά μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τους πολίτες, εξηγεί.
Χαλασμένο δόντι
«Είναι όπως όταν έχεις ένα χαλασμένο δόντι. Είτε το βγάζεις απότομα και σου προκαλεί πόνο για λίγο ή ζεις με αυτό και πονάς για είκοσι χρόνια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως η κυβέρνηση προτείνει να πονέσει το λαό για είκοσι χρόνια, αντί να «βγάλει το δόντι» λέγοντας: «ας κηρύξουμε παύση πληρωμών, ας ξεφορτωθούμε το χρέος και ας ξαναρχίσουμε».

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ «ΑΕΤΟ» ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ?

  Στο προηγούμενο φύλλο της  εφημερίδας  ΠΟΛΙΤΗΣ είχα καταθέσει τη αγωνία μου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γράφοντας τα εξής.


<< Όσο πλησιάζουν οι εκλογές ,τόσο πιο έντονα αναδύονται κάποια διλλήματα .
Θα ειπωθούν άραγε κάποτε επιτέλους αλήθειες η θα έχουμε ξανά γενικόλογες διακηρύξεις τυπωμένες σε πολυτελές χαρτί, με προτάσεις-ευχολόγια …?
Ποιοι υποψήφιοι, θα βρουν το θάρρος να πουν ότι δεν θα είναι οι σερβιτόροι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, οι διαχειριστές της κρίσης σε τοπικό επίπεδο, της φτώχιας μας, των δημοτικών χρεών, των δημοτικών φόρων που θα αναγκαστούν να επιβάλλουν.?
Ποιοι θα εξηγήσουν ότι οι αυξημένες αρμοδιότητες των δήμων με τον Καλλικράτη εξυπηρετούν το κράτος σε βάρος του πολίτη. Το κράτος μεταθέτει την ευθύνη αλλά και το κόστος εφαρμογής αυτών των υπηρεσιών(υγεία, παιδεία, πρόνοια, κτλ) στον δήμο και τελικά στον δημότη. Καταργείται έτσι ο ενιαίος χαρακτήρας τους και έμμεσα προωθείται η ιδιωτικοποίηση τους.
Ποιοι θα τολμήσουν να μιλήσουν για την δημοκρατική λειτουργία του δήμου. Αφού δεν υπάρχει απλή αναλογική, και οι απόψεις θα είναι φιμωμένες και οι συσχετισμοί σίγουρα είναι πλασματικοί. Δημοκρατικοί θεσμοί όπως λαϊκές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα δεν υπάρχουν στον νέο νόμο. Τα όργανα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων είναι μόνο συμβουλευτικά, δηλαδή διακοσμητικά. Έτσι η θέληση του δημάρχου και όχι των πολιτών είναι αυτή που θα εκφράζεται για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει μεγάλο κενό δημοκρατίας, που το αφήνει ακάλυπτο ο Καλλικράτης.
Ποιοι θα πουν τη αλήθεια για τα έργα υποδομής. Σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση αποφασίζει να παγώσει τις δημόσιες επενδύσεις για ποια έργα υποδομής μιλάμε, μπορούμε τώρα πια να ελπίζουμε ότι το έργο της υδροδότησης του Ρουμλουκιού, με νερά από τις πηγές Βερμίου, θα κατασκευαστεί τώρα όταν οι δήμαρχοι για τα 8 τελευταία χρόνια τουλάχιστον πετούσαν …«αετό»(όπως συχνά- πυκνά λέει κάποιος φίλος μου). Όταν πετσοκόβονται οι βασικές προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων για ποια πρωτοβάθμια υγεία θα φροντίσουν οι δήμοι, ποια παιδεία όταν οι εξοπλιστικές δαπάνες συνεχίζονται, ποιο πολιτισμό, όταν τα τυχερά παιχνίδια αυξάνονται και τα «φρουτάκια» επανέρχονται. Η μήπως θα απαγορευτούν αυτά στον δήμο μας.? >>.

  Η ένταση των ημερών της περασμένης εβδομάδας,η τιμητική πρόταση του ΚΚΕ να με στηρίξει,η αποδοχή της πρότασης , η  ανάληψη της υποχρέωσης συγκρότησης συνδυασμού που να αντανακλά το παλμό της κοινωνίας των πολιτών του Ρουμλουκιού, και οι διαβουλεύσεις με πολίτες και ομάδες πολιτών του τόπου που ακολούθησαν, δυστυχώς με αναγκάζουν να περιορισθώ στη αναδημοσίευση αυτού του άρθρου,που θεωρώ ότι παραμένει επίκαιρο και δεν το αναθεωρώ.
    

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΥΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ  του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΥΡΑ
Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού
«Λαϊκή Συσπείρωση Ρουμλουκιού»


Συνδημότισσες και συνδημότες του ενιαίου πλέον Δήμου Αλεξάνδρειας.
Ο συνδυασμός ΛΑ.Σ.Ρουμλουκιού, δημιουργήθηκε με σκοπό να συσπειρώσει το λαό του τόπου μας, ώστε όλοι μαζί να εργασθούμε προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες παραμένουν άλυτα και να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας ,που προέκυψε και με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών του τόπου μας.
Απευθύνεται σε όλους τους Δημότες που έχουν συνειδητοποιήσει, ότι τα προβλήματα λύνονται πρώτα από εμάς τους ίδιους, με τη συμμετοχή μας και την φροντίδα μας. Κανείς μας δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, αφού μόνο η ενεργητική συμμετοχή του λαού μπορεί να αποτρέψει τις αρνητικές συνέπειες που προβλέπει ο Καλλικράτης, ένας νόμος υποταγμένος στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» προαποφασισμένος από χρόνια από το σύμφωνο της Λισσαβόνας της ΕΕ, από τη τρόικα, και το ΔΝΤ.
Η ψήφιση του νόμου «Καλλικράτης» διαμορφώνει βίαια μια νέα πραγματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού μεταβάλλει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μικρογραφίες του κράτους, κρατίδια που θα επιβάλλουν πρόσθετους νέους φόρους στους πολίτες-δημότες, που θα απολύουν εργαζομένους και θα λειτουργούν με κριτήρια της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε, που έχει σαν επίκεντρο της πολιτικής της το κέρδος των επιχειρήσεων και όχι τον άνθρωπο.
Με βάση αυτές τις γενικές αρχές, δημιουργήθηκε η ΛΑ.Σ.Ρ. που στοχεύει να είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός, που θα συγκροτηθεί από πολίτες όλων των πολιτικών χώρων και ρευμάτων, που διατηρούν ακόμη σε αυτές τις δύσκολες ημέρες τη αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια τους, και αρνούνται τα μνημόνια, τις τρόικες και τα ΔΝΤ, που ύπουλα τους επιβλήθηκαν.
Επιδιώκει να συγκεντρώσει να συνενώσει και τελικά να συσπειρώσει όλες τις δημιουργικές και έντιμες δυνάμεις του τόπου.
Δημότες υπεύθυνους, ανιδιοτελείς, εργατικούς, με γνώσεις και οράματα, με διορατικότητα και διοικητικές ικανότητες.
Δημότες που πιστεύουν στο όραμα μας και ενδιαφέρονται και αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας.
Δημότες με ισχυρή θέληση, γνώση και αποφασιστικότητα να παλέψουν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νέου Δήμου.
Δημότες που πιστεύουν ότι η ευημερία και η πρόοδος της περιοχής, δε μας χαρίστηκε και δε θα μας χαριστεί ποτέ και από κανέναν και θα κατακτηθεί μόνο με διαρκή και αέναη προσπάθεια.
Σε αυτήν μας την προσπάθεια, ζητάμε ,χωρίς καμία διάκριση ,τη συμμετοχή όλων των Δημοτών .
Θέλουμε ένα νέο Δήμο, ζωντανό και ενεργό κύτταρο της Δημοκρατίας , μέσο έκφρασης πρωτοβουλιών και όχι έναν πολύπλοκο μηχανισμό διαχείρισης- δούλου της «ανταποδοτικότητας» και της λογικής της «αγοράς», ένα Δήμο που θα ακυρώσει τον αρνητικό χαρακτήρα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ένα Δήμο «Βήμα αντίστασης της κοινωνίας» στις γνωστές πολιτικές που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αδιέξοδα της χώρας.
Θέλουμε το Δήμαρχο να στέκεται με σεβασμό στα προβλήματα του Δημότη και να μάχεται για την επίλυση τους και όχι απρόσωπο διαχειριστή της προχειρότητας και της μιζέριας.
Θέλουμε τις υπηρεσίες του Δήμου να υπηρετούν τον Δημότη ,και να παρέχονται δωρεάν.
Θέλουμε μια νέα αντίληψη στο οικονομικά του Δήμου, με καταπολέμηση της ψηφοθηρικής σπατάλης με δίκαια και ορθή διαχείριση των πόρων του.
Θέλουμε την αξιοποίηση των ανθρώπων του Πνεύματος και της Τέχνης σε ένα Δήμο που όχι μόνο θα σέβεται τον πολιτισμό των παρελθόντων χρόνων αλλά θα παράγει και θα προάγει και τον σύγχρονο, σε κατάλληλους χώρους, προγραμματισμένα και όχι περιστασιακά.
Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου, με έμφαση στην αισθητική και στην ποιότητα ζωής , αλλα και για επιμέρους ζητήματα όπως η προστασία των συμπολιτών μας από τη ηχορύπανση και κυρίως από τη μάστιγα των ναρκωτικών .
Θέλουμε κυρίως να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα των νέων της περιοχής μας και με τη στήριξη τους δρώντας από κοινού, να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο για τον οποίο θα είναι πρώτα αυτοί υπερήφανοι.
Θέλουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ενεργό, που θα αφουγκράζεται τους Δημότες, θα μελετά και θα συζητά άμεσα τα προβλήματα τους και θα συναποφασίζει με τα συμβούλια των διαμερισμάτων, για όλα τα θέματα που μας αφορούν.
Απευθυνόμαστε στον απλό Δημότη που επιθυμεί να συνδιαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα Δήμο δημοκρατικό, αγωνιστικό και διεκδικητικό.
Όλοι μαζί και με τις δικές σας ιδέες και προτάσεις και έχοντας σαν όραμα ένα Δήμο με μέλλον και προοπτική αλλά και με κοινωνική ευαισθησία, ας ξεκινήσουμε μαζί όχι μόνο να πραγματοποιήσουμε αλλά και να ξεπεράσουμε τα όνειρα μας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Βροχή από πέτρες κατά... δεινοσαύρων!

«Θα μας πάρουν με τις πέτρες» έχει προειδοποιήσει σε μια έκρηξη ειλικρίνειας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 4 του φετινού Ιουνίου στη Βουλή.