Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

το πιο σύντομο ανέκδοτο αυτών των ημερών

"ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ"

Διπλασιάστηκαν τα δυστυχήματα στις φετινές γιορτές

  Σύμφωνα με τη Τροχαία, από τις 23 μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου σημειώθηκαν 18 θανατηφόρα τροχαία με 21 νεκρούς,ενώ το ίδιο διάστημα του 2009 οι νεκροί από τροχαία ήταν μόλις 10.
Ομως και οι τραυματίες διπλασιάστηκαν φέτος αφού το 2010 υπήρξαν 24 βαριά τραυματίες ενώ το 2009 δώδεκα.Τα αίτια για τα δυστυχήματα οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα, στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, στην απόσπαση προσοχής οδηγού αλλά και στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

ΑΜΕΑ…… απειλή για την αστυνομία

Ο Βρετανός ακτιβιστής Jody McIntyre συμμετείχε στη φοιτητική διαδήλωση που πραγματοποίησε πλήθος κόσμου στο Λονδίνο, την 9η Δεκεμβρίου 2010, κατά της αύξησης των διδάκτρων.
Κατά τη διάρκεια επεισοδίων, οι βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις τον τράβηξαν από το αναπηρικό του αμαξίδιο που συνόδευε ο αδερφός του σπρώχνοντάς το, και τον έσυραν στο οδόστρωμα, θεωρώντας τον απειλή για τη δημόσια τάξη.
Στο άρθρο και στο βίντεο της ανάρτησης http://www.cosmo.gr/News/England/302940.html ,με τη συνέντευξη του Jody McIntyre ,ο χορός της συνθήκης του Μάαστριχ,του σύμφωνου της Λισσαβώνας,των ΜΜΕ (εδώ του BBC), της αστυνομίας, και του παγκόσμιου Καλλικράτη,κτλ,χάνει εντελώς τα ...βήματα.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ενεργειακή ελπίδα

Αμερικανοί και Ελβετοί επιστήμονες, δημιούργησαν ένα νέου τύπου σύστημα, που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε καύσιμο υδρογόνο. Το μηχάνημα μιμείται τη φωτοσύνθεση των φυτών και χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου και ένα οξείδιο, τη δημητρία (ceria), για να διασπάσει το διοξείδιο του άνθρακα, παράγοντας καύσιμα που στη συνέχεια μπορούν να αποθηκευθούν ή να μεταφερθούν αλλού. Οι ερευνητές συγκεντρώνουν το ηλιακό φως σε ένα κύλινδρο επικαλυμμένο με τη δημητρία. Η νέα τεχνολογία αξιοποιεί την φυσική ιδιότητα της τελευταίας να "εκπνέει" οξυγόνο όταν θερμαίνεται και να το "εισπνέει" όταν ψύχεται. Οι επιστήμονες, αισιοδοξούν ότι μελλοντικά με μια σειρά από βελτιώσεις θα ανεβάσουν την αποδοτικότητα του νέου μηχανήματος ,οπότε η συσκευή θα είναι εμπορικά βιώσιμη.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

“Δεν είσαι μόνος σου. Εγώ είμαι εδώ.”

"Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010, παραμονή Χριστουγέννων" γράφουν τα ημερολόγια αλλά η διάθεση όλων θυμίζει περισσότερο Μεγάλη Παρασκευή. Δεν θυμάμαι να έχω ζήσει πιο μελαγχολικά, συννεφιασμένα, γκρίζα Χριστούγεννα. Η αγορά περνάει την χειρότερη περίοδο της, οι έμποροι ξέρουν ότι το στοίχημα των γιορτών χάθηκε και οι εργαζόμενοι "κρατούν την ανάσα τους" για την επόμενη μέρα......
......Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα περάσουν- αλλά πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΔΩ όταν θα συμβεί. Γιατί όπως λέει και ο  Μαχαιρίτσας σε συνέντευξή του  στον Αντώνη Ανδρικάκη "κουφάλες, δεν ξοφλήσαμε"!

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Σε βαθειά κατάψυξη η αγορά της πόλης.

 Αρκεί  να περπατήσει κανείς στη οδό Δ.Βετσοπούλου, στον κεντρικώτερο δρόμο της Αλεξάνδρειας αυτές τις ημέρες,για να περιπέσει σε κατάθλιψη βαρειά.
  Μάταια οι καταστηματάρχες πρόσμεναν κάποια κίνηση στη αγορά ,αυτή τη περίοδο,που συνήθως άλλες χρονιές τους απέφερε το 25% του ετήσιου τζίρου τους.
  Απελπιστικά μειωμένη η κίνηση ακόμη και στα είδη διατροφής !.
  Εμφανή ,ορατά δια γυμνού οφθαλμού, τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
 Μιά κάποια σανίδα ελπίδας το σκίτσο του αγωνιστικού εμπορικού συλλόγου Αγρινίου.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

TEE ΠΡΟΣ ΚΑΣ ,ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ 12

  Είναι ήδη γνωστό, ότι το Τεχνικό Επιμελητηριο Ελλαδας / Τ.Κ.Μ., μετά από πρωτοβουλία της Ν.Ε. Ημαθίας και με την συμπαράσταση των επιστημονικών φορέων του τεχνικού κόσμου του Νομού Ημαθίας, προχώρησε μετά από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Τ.Κ.Μ., στην προσβολή της απόφασης του Νομάρχη Ημαθίας (Δ1α /19/Φ4,5,2/27-6-2003), περί «εγκρίσεως καταλληλότητας χώρου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ημαθίας», αλλά και της σχετικής ΚΥΑ 11079/12.10.2005 που ακολούθησε, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, (εκδικάζεται στις 30/3/2011).
  Ηδη έχει αποσταλεί φάκελος προς ενημέρωση όλων των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς και σχετικές ενημερώσεις από το 2001 μέχρι σήμερα. Παρακάτω εξηγούνται συνοπτικά οι ουσιαστικοί λόγοι που  οδήγησαν στην ενέργεια αυτή:

Πόρισμα-κόλαφος ...

Στοιχεία - σοκ , ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, μέσα από πόρισμα των επιθεωρητών - ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Επί σειρά ετών ο δήμος κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα καθαριότητας με συμβασιούχους έργου, πολλοί από τους οποίους μάλιστα απασχολούνταν κατά κανόνα σε έργα ή εργασίες άσχετες με εκείνες που περιγράφονταν στις συμβάσεις τους. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός μονίμων ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων και συμβασιούχων της καθαριότητας ( πάνω από το 33% του συνόλου των εργαζόμενων στην καθαριότητα) έχει διατεθεί μη νομίμως σε άλλες υπηρεσίες του δήμου και σε νομικά πρόσωπα αυτού, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η εκπλήρωση του έργου της καθαριότητας και να επιβαρύνονται οι πιστώσεις των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας........
  Επιτέλους ανακαλύφθηκε ξανά η ...Αμερική.
  Ισως επειδή εκεί λειτούργησε το " Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται......"

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η απόλυτη ξευτίλα.

Ταχύτερα, σκληρότερα, περισσότερα.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα  κάτι... τσίμπησε τον Γ.Παπανδρέου. Έχοντας ήδη φάει πόρτα από τη Μέρκελ ( και το ΔΝΤ και τους μεγαλοεπενδυτές τύπου Σόρος, Goldman Sachs κ.λπ. ) στο αίτημά του να δημιουργηθεί ευρωομόλογο, το οποίο θα μετέφερε το ρίσκο και τη χασούρα από τις τράπεζες και τους ιδιώτες στα ευρωπαϊκά κράτη, μας άφησε άναυδους. Μας είπε ότι εγκαινιάζει ευρωπαϊκής εμβέλειας πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών – όσες είναι απαραίτητες προκειμένου να υποχρεωθούν τα ευρωπαϊκά όργανα να συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο !.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ήταν χθες γνωστά, πέταξε το μπαλάκι και στους βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ώστε να δημιουργήσουν, λέει, μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και τις απαραίτητες κινήσεις για την προώθηση της πρωτοβουλίας. Λεγόταν μάλιστα ότι ως επικεφαλής μιας τέτοιας ομάδας πρότεινε τη... Βάσω Παπανδρέου! Έτσι κι αληθεύει, ούτε ψύλλος στον κόρφο της Βασούλας...

κραυγή αγωνίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μοιράζει στους ναούς το φυλλάδιό της «Προς το Λαό», το οποίο αποτελεί κραυγή αγωνίας για την πορεία της χώρας.
Στο φυλλάδιο της , η Ιεραρχία της Εκκλησίας, αναφέρει ότι :
* «η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας…».
* «η πολιτική ηγεσία ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού…».
* «αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση, συμβαδίζει και η, πάσης φύσεως, ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ώς τώρα θεωρούνταν αυτονόητα…».
* «η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που, εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία επιχειρούν να στερήσουν (από το λαό μας) την ελπίδα…».
Αφού και η εκκλησία έπαψε να σφυρίζει αδιάφορα, ίσως αποφύγουμε τα χειρότερα, που φαίνονται να έρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Χθές Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, η προβλεπόμενη από τον νόμο ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβούλων, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Του Κλώτσου και του Μπάτσου

Στην πορεία του Πολυτεχνείου, στην αριστερά πλευρά της εικόνας ήταν ο φωτορεπόρτερ, Άρης Μεσσήνης. Κατά τη διάρκεια της  μεγαλειώδους διαδήλωσης (15 Δεκεμβρίου) στην Αθήνα, τη θέση του πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος. Πως γίνεται και σταθερά τα όργανα της «τάξης» μπερδεύονται και θεωρούν οτι οι  φωτογραφικές μηχανές ειναι  βόμβες μολότωφ ; . Αυτό άραγε εννοούσαν στο υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" όταν έλεγαν «πάντα στο πλευρό του πολίτη»;

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αισιόδοξο το ΔΝΤ !

Του Αυγουστίνου Ζενάκου & του Θεόφιλου Τραμπούλη

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΣΟ-ΟΣΟ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ …ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποφασίσθηκε χθες στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ). Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2011 προσδοκώντας έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου, διαδικασία που θα συντονίσουν ειδικοί σύμβουλοι που θα προσλάβει σύντομα η Κυβέρνηση. Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί η πρόσληψη των συμβούλων που θα αξιολογήσουν το ενδιαφέρον και τις εναλλακτικές μεθόδους για την αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) , της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), του αεροδρόμιου του Ελληνικού και για τη άμεση αξιοποίηση-ξεπούλημα ακινήτων που διαχειρίζονται σήμερα η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.
ΥΓ1 Άγνωστο ακόμα παραμένει πόσο θα εκτιμήσουν οι αξιολογητές –εκτιμητές τη κατά κεφαλή αξία του κάθε Έλληνα.. Αυτό όμως που όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ότι χάθηκε πλέον η δυνατότητα να βγουν στη πιάτσα («αγορές» το λένε τώρα) να πουλάνε μόνοι τους ,χωρίς μεσάζοντες -όσοι βέβαια ήταν διατεθειμένοι-, το εαυτό τους.
ΥΓ2 Οι πωλήσεις πλέον έχουν ανατεθεί με περισσή επιμέλεια από το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ στο ΔΝΤ, τον δημόσιο αμερικανόφερτο νταβαντζή, και στους ευρωπαίους …..+εταίρους μας.

Χιονισμένη η βόρεια Ελλάδα, κλειστά τα σχολεία

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα τα σχολεία, όχι μόνο στη Ημαθία, αλλά και στους περισσότερους νομούς να είναι κλειστά. Προβλήματα σημειώνονται και στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της Εγνατίας οδού Κλειδί - Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αλλά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, από τα διόδια Μαλγάρων μέχρι τον Κορινό Πιερίας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι έντονες βροχές και οι χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα και αύριο, Παρασκευή.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

10.000.000 ανασφαλείς Έλληνες κινδυνεύουν.

Οι άνθρωποι που είναι ανασφαλείς, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, εγκεφαλικό και γενικότερα να εμφανίσουν καρδιοαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα καναδική επιστημονική έρευνα, ερευνητών του πανεπιστημίου «Ακάντια» που παρουσίασαν στο περιοδικό “Health Psychology” (Ψυχολογία Υγείας).Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι αισθάνονται πιο ασφαλείς, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Αντίθετα, όσοι είναι ανασφαλείς , αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό, καθώς επίσης για αρθρίτιδα, πονοκεφάλους και άλλους χρόνιους πόνους.Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι πιο αγχωμένοι και αυτό τους οδηγεί συχνά να καπνίζουν και να πίνουν περισσότερο, με συνέπεια να προσθέτουν νέους παράγοντες κινδύνου για την υγεία τους.
Τα επιστημονικά πορίσματα αυτά, μάλλον δεν διέλαθαν της προσοχής της ελληνικής κυβέρνησης, που ίσως θα πρέπει ήδη να προετοιμάζετε για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των συνεπειών των μέτρων που καθημερινά παίρνει σε βάρος όλων σχεδόν των Ελλήνων. Έτσι μάλλον εξηγείται και η σπουδή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να απαγορεύσει π.χ. το κάπνισμα και να περιορίσει τη χρήση αλκοόλ (με την επιβολή δυσβάστακτων φόρων).

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο, κόπηκε με "ταχύτητα φωτός" ο Παπαχρήστος..

  Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με 156 θετικές ψήφους έναντι 130, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη .
  Βέβαια αυτό ήταν αναμενόμενο (αφού χρειαζόταν ακόμη 13 "όχι" για να μην περάσει), και αναμενόμενη ήταν και η διαγραφή  όποιου τολμούσε να εκφέρει τη άποψη του, αναμενόμενη ομως δεν ήταν η διαγραφή με ταχύτητα φωτός του "πρώην" πλέον  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ..
    Το "υπερκατεπείγον" νομοσχέδιο,που αναμένετε να πλήξει εκατομμύρια Ελληνες,είναι το ορατό,το αόρατο που δεν είναι δυστυχώς μικρότερης ισχύος, ειναι το "κατεπείγον" πλήγμα που δέχθηκε η ίδια η Δημοκρατία,που  στη Βουλή της ίδιας τη χώρας που τη γέννησε και την ανάθρεψε , εξοστρακίζεται νυχθημερόν συστηματικά.   Γιά ακόμη μια φορά σήμερα το πρωί,θριάμβευσε στη Βουλή,μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας,  η ..."ελεύθερη" βούληση και έκφραση,  των εισ-πρακτόρων του ΔΝΤ.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

«Ο πραγματικός πόλεμος,τώρα αρχίζει».

  Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ,  διευκρίνισε ότι , αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Παπανδρέου ήταν η επικείμενη Σύνοδος της Ε.Ε. και οι εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη, ενώ δεν συζητήθηκε το επίμαχο πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στα εργασιακά, καθώς όπως είπε , είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση και σε τίποτα. «Ο πραγματικός πόλεμος», υπογράμμισε, «τώρα αρχίζει».
 «Ή θα σκύψεις το κεφάλι ή θα οργανώσεις με συστηματικό τρόπο την αντεπίθεση. Λύσεις δεν υπάρχουν πια στο πλαίσιο αυτό του συστήματος». Η κρίση, πρόσθεσε, θα αφήσει πίσω της συντρίμμια τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη.

Παραλύει αύριο, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

    Παραλύει αύριο, Τετάρτη, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς με τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κορυφώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά.
   O «χορός» των κινητοποιήσεων άνοιξε από σήμερα, ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή, με τη στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο στις 13.00 στο Σύνταγμα.
  Χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από το κοινοβούλιο και εξέφρασαν την αντίθεση τους στις σαρωτικές ανατροπές που έρχονται στα εργασιακά με την αποψινή -εκτός απροόπτου- ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου.

φιάσκο ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος .

Σε φιάσκο εξελίσσεται ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, καθώς οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, επιμένουν στην παραβίασή του, επικαλούμενοι την κατακόρυφη πτώση του τζίρου, ενώ παρατηρούνται και οι πρώτες ρωγμές στη στάση του υπουργείου Υγείας.Μπορεί η καθολική απαγόρευση να είναι νόμος του κράτους, ωστόσο  ιδιοκτήτες και πελάτες , τον παραβιάζουν συστηματικά. Τα τασάκια έχουν επιστρέψει και αναμένεται η αντίδραση της πολιτείας.

Πολιτική φάρσα η «συναίνεση»

Απολύτως κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο δεν έχουν οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά και την Αλέκα Παπαρήγα. Πρόκειται για πολιτική φαρσοκωμωδία προπαγανδιστικού χαρακτήρα . ... Αναφορικά με το ΚΚΕ δεν χρειάζεται η παραμικρή ανάλυση. Η ιδεολογία, η πολιτική και η πρακτική στάση του κομμουνιστικού κόμματος μέχρι τώρα δεν επιτρέπει ούτε στον πιο άσπονδο εχθρό του να ισχυριστεί ότι θα συναινούσε ποτέ το ΚΚΕ σε τέτοια μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων…….

Με κόντρα τον καιρό: Υπηρέτες μιας λιπαρής εξουσίας

Το ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο κορυφαίος στην ελληνική μουσική δημιουργία, το αναγνωρίζουν όλοι: και οι εχθροί και οι φίλοι.. Τραγούδια ελπίδας και αντίστασης του λαού των αδυνάμων και των αδικημένων, σαλπίσματα εξέγερσης απέναντι σε κάθε μορφής τυραννία και εξουσία. Εκεί που δυσκολεύονται κάποιοι, είναι όταν ο Μίκης υπερβαίνει το συμ-«βολικό» κοστούμι της μερικής αναγνώρισης, όταν υψώνει το πληθωρικό ανάστημά του «διεκδικώντας» το δικαίωμα να διαβαστούν ως ενιαίο σώμα τόσο οι παρτιτούρες, όσο και οι πολιτικές του απόψεις. Τότε είναι που αρχίζει μια περίεργη, υπόκωφη μομφή για τον μέγιστο συνθέτη, τον οικουμενικό που, όμως, γίνεται μικρός, όταν ανακατεύεται με την πολιτική, τουτέστιν με πράγματα που δεν γνωρίζει… Τότε κονταίνει η διθυραμβική αναγνώριση, η φωνή του γίνεται ενοχλητική έως επικίνδυνη σε... κρίσιμα μάλιστα σημεία.
Το τίμημα της ενόχλησης πληρώνεται με την αποσιώπηση του πανθομολογούμενου μεγέθους, με την εξαφάνισή του απ’ την προβεβλημένη σκηνή και τα «Μέσα» της, με τη λοιδωρία των θέσεών του. Συνέβη αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν, το ζήσαμε και πριν από λίγες μέρες όταν θέλησε ν’ ανάψει μια ακόμη σπίθα πολιτικής ανυπακοής και αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου……

Στ. Μαυροειδής

με φανατισμό νεοφώτιστου στον νεοφιλελευθερισμό, «ακυρώνεται η βουλή»

Οι βουλευτές που μετείχαν στην κοινή συνεδρίαση των τομέων Οικονομικών και Εργασίας του ΠαΣοΚ, στην πλειονότητά τους αμφισβήτησαν τόσο τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία έρχεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο για τις ανατροπές στα εργασιακές σχέσεις ,όσο και την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, αλλά και για το περιεχόμενο του σχεδίου και την εξουσιοδότηση που έχει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να υπογράφει μόνος του τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου, ερήμην της Βουλής.
Ακούστηκαν βαριές κουβέντες , από τη κ. Βάσω Παπανδρέου, την κ. Κατερίνα Μπατζελή, τον κ. Κ. Γείτονα, τον κ. Ν. Σαλαγιάννη που επεσήμανε ότι : «δεν μπορεί κάποιοι υπουργοί να λειτουργούν με φανατισμό νεοφώτιστου στον νεοφιλελευθερισμό.»,τον κ. Εκτ. Νασιώκα ,τον κ. Π. Κουκουλόπουλο, τον κ. Ανδ. Μακρυπίδη, τον κ. Ευ. Παπαχρήστο ενώ ο κ. Ι. Αμοιρίδης διαμαρτυρήθηκε επειδή «ακυρώνεται η βουλή» και, όπως είπε, «υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας».

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα από Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία

Τα στοιχεία για το δανεισμό των χωρών που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κρίση (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) δείχνουν ότι η χώρα μας βρισκόταν σε καλύτερη θέση από τις άλλες τρεις χώρες .
Το σύνολο των υποχρεώσεων Δημοσίου και επιχειρήσεων σε ξένες τράπεζες ήταν:

Ελλάδα 191 δισ. ευρώ
Πορτογαλία 221,7 δισ. ευρώ
Ιρλανδία 565,8 δισ. ευρώ
Ισπανία 749,8 δισ. ευρώ
Σε προηγούμενη ανάρτηση φιλοξενήσαμε ήδη μιά άποψη  για το πως, ποιοί και γιατί  μας έφθασαν εδώ ,στο νέο μεσαίωνα.

Η Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα

Γράφει ο Panagiotis Manginas
Ο Παρακάτω πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ;

Η αφίσσα του ψεύδους


Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, το επιμελητήριο Ημαθίας, και οι τρεις εμπορικοί σύλλογοι του νομού μας , προκλητικά επιχειρούν να μετατρέψουν τα θύματα σε θύτες.
Το μεγάλο θύμα που είναι ο εξουθενωμένος οικονομικά, από τα χαρατσια τους , καταναλωτής ,επιχειρείται να εμφανιστεί ως ο υπαίτιος της κρίσης που βιώνει η «ραχοκκοκαλιά» της εθνικής οικονομίας (όπως αποκαλούν τους εμπόρους όταν θέλουν να τους καλοπιάσουν) ο μικροκαταστηματάρχης που αγωνίζεται να κρατήσει τη επιχείρηση του ανοιχτή.
Έμμεσα δηλαδή μας ζητούν να κάνουμε υπομονή, να δεχτούμε τα μέτρα, να μην αντιδράμε, να δείξουμε και πατριωτισμό, αφού όπου νάναι έρχεται και η ……..ανάπτυξη.
ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΜΕΣΑ.....

Ασθένεια Paget: Μιά σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού

Το Νοέμβριο, ένα σπάνιο είδος καρκίνου του μαστού βρέθηκε. Μια κυρία ανέπτυξε μια αναφυλαξία στο στήθος της, παρόμοια με αυτήν των νέων μητέρων που θηλάζουν.
 Η ασθένεια Paget είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού, και είναι έξω από το στήθος, στη θηλή.Εμφανίζεται ως αναφυλαξία, που αργότερα γίνεται τραύμα με μια φλοιώδη εξωτερική άκρη.....
Παρακαλώ προωθήστε το σε όλες τις γυναίκες τις ζωής σας. Μητέρες, κόρες, αδελφές, θείες, φίλες, κ.λ.π....

Πως να δει κανείς άσπρη μέρα σε τούτο το τόπο;

Τα αστικά κέντρα του νομού μας αλλά και όλος ο κάμπος του Ρουμλουκιού δέχθηκαν το πρώτο φετεινό χιόνι, ενώ η χιονόπτωση προβλέπεται να συνεχιστεί έως και το βράδυ. Αν και το ύψος του χιονιού δεν είναι μεγάλο , υπάρχουν αρκετά σημεία που είναι επικίνδυνα και χρειάζονται αλυσίδες. Σήμερα Δευτέρα,με απόφαση του Νομάρχη, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νομό.
Τα παιδιά δεν τα χωράει το σπίτι , βγαίνουν στη αυλή και παίζουν  στο χιόνι . Ο χιονάνθρωπος
ετοιμάζεται εν ριπή οφθαλμού, (ώρα 9.30) ,όταν καταφθάνουν οι ..."μεγάλοι"......

Ο χιονάνθρωπος των παιδιών μάλλον δεν ικανοποιούσε τα γούστα των ...μεγάλων παιδιών..
Ώρα 10.00, και τα άλλα παιδιά φτιάχνουν ενα μεγαλύτερο χιονάνθρωπο...
Τα ηλικιακά μικρά παιδιά ,θεατές τώρα, (με εντολή των μεγάλων παιδιών),παρακολουθούν από τα παράθυρα ......
(ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, κάπου στην Αλεξάνδρεια 13/12/2010 )
 Πως να δει κανείς άσπρη μέρα σε τούτο το τόπο; .

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στις 19 Δεκεμβρίου η ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής

Οι ανακηρυχθέντες τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αλεξάνδρειας -κατά τη σειρά αναγραφής τους στην απόφαση του Πρωτοδικείου- είναι

Ημερίδα Ενημέρωσης νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων στη Βέροια

Ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων των δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 στη Βέροια (Ξενοδοχείο «Αιγές»).

Έτοιμα τα σχέδια για τον περιφερειακό δρόμο της Αλεξάνδρειας

ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ
Είναι έτοιμες οι μελέτες για την κατασκευή του κάθετου δρόμου που θα συνδέει τα Γιαννιτσά με την Εγνατία οδό και ο οποίος στην ουσία θα λειτουργήσει ως περιφερειακός δρόμος της Αλεξάνδρειας

Από τις γνώσεις στη γνώση .

Αυτό που προκύπτει ως αδήριτη ανάγκη σήμερα είναι να ξαναβρούμε τον μίτο που ενώνει τις ποικίλες μορφές τής γνώσης, αξιοποιώντας παράλληλα την εκπληκτική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις επιστήμες. Να επανασυνδέσουμε τις θετικές επιστήμες με τις κοινωνικές- ανθρωπιστικές και όλες μαζί με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Γράφει Ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης , καθηγητής της Γλωσσολογίας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.




 

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«σάλτο μορτάλε» και η Ισπανία ;

Ενώ η Ιρλανδία εντάχθηκε τελικά στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επικρατούν έντονοι φόβοι για επέκταση της δραματικής κρίσης στην Ισπανία και την Πορτογαλία .


Αν πάει και η Ισπανία στο ΔΝΤ θα είναι η τρίτη σοσιαλιστική κυβέρνηση που κάνει το απονενοημένο διάβημα ύστερα από αυτή του Γ. Παπανδρέου και της Ουγγαρίας, όπου οι σοσιαλιστές απέτυχαν στο «σάλτο μορτάλε» αλλά εκεί τουλάχιστον τιμωρήθηκαν από τον λαό, αφού πάτωσαν στις τελευταίες εκλογές.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ περνάει σε νέα κλιμάκωση διάδοσης της πολιτικής του πρότασης παράλληλα με το «παρών» στους καθημερινούς αγώνες
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

αντι-αλχημιστές

Αλχημιστές του Μεσαίωνα,προσπαθούν να φτιάξουν απο ευτελή υλικά ,χρυσάφι,
αντίθετα με κάποιους σημερινούς αντι-αλχημιστές ,που προσπαθούν να τα κάνουν όλα σκ@τ@.

αγωνισθείτε μην .....αυτοκτονείτε

Μην ...φεύγετε εσείς...
Αυτοί πρέπει να φύγουν.
ΥΓ. Η φωτό είναι απο την αφίσσα και την πρόσκληση της έκθεσης "πάτερ ημών"

«Απόδραση» σε ψαροταβέρνα...

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε χτες βράδυ στο «Ψάριστον» . Στο μενού ήταν σφυρίδα, σαλάτες και θαλασσινά...
 Υ.Γ. Βέβαια το μενού του ΔΝΤ  δεν περιλαμβάνει  και πολλά είδη ιχθύων (αλλά επιτρέπει το " φάτε μάτια ψάρια........" ).
ΥΓ Ισως από εκεί προέρχεται και το "την έφαγες με τα μάτια σου....."
ΥΓ Δεν είναι γνωστό απο που προέρχεται το "θα μας πάρουν με τις πέτρες"......

Αλέκα Παπαρήγα «Είμαστε σε πόλεμο»

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε, ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό»
Σε δηλώσεις της η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι η χρεοκοπία θα γίνει ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει και πώς θα ονομαστεί ή με ποιά εργαλεία θα συντελεσθεί.
«Το Μνημόνιο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χρέους, ούτε η μείωση των εξόδων και η αύξηση των εσόδων θα αντιμετωπίσει το έλλειμμα. Το μόνο, που θα εκπληρώσει το Μνημόνιο είναι η σχεδιασμένη απαξίωση της αξίας της εργατικής δύναμης, είναι η μεγάλη ευκαιρία οπως λέει και ο κ. Παπανδρέου να ληφθούν άγρια μέτρα που δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουν σε κανονικές συνθήκες».
Μιλώντας για τις διαφορές του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, είπε ότι «μας χωρίζει μία βασική διαφορά: ότι ψάχνουν λύσεις, που δεν θίγουν την αιτία της κρίσης, γυροφέρνουν στο πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος, αποσυνδέουν τη λύση από το πρόβλημα της ιδιοκτησίας και της εξουσίας».Ιδιαίτερη κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ για «συμβιβασμό και ηττοπάθεια» σημειώνοντας ότι «αναγόρευσαν εδώ και χρόνια την ΕΕ, ως νομοτέλεια, αλλά τώρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας αλλάζουν τάχα θέση και προτείνουν επανίδρυση της ΕΕ».
Η γραμματέας του ΚΚΕ πρότεινε ως μόνη απάντηση τη συγκρότηση ενός «κοινωνικού λαϊκού μετώπου» με δύο στόχους:
• την «απόκρουση και υπόσκαψη των βάρβαρων μέτρων, που εκπονούν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της» και
• την απελευθέρωση της λαϊκής αυτενέργειας και πρωτοβουλίας, που θα μετατρέψει το Μέτωπο σε παλλαϊκό ρεύμα αλλαγής και ανατροπής συσχετισμού των δυνάμεων.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

αδικία και ....αντίσταση

"ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ "
γράφει η ΟΛΜΕ στο πανό της ,οξύνοντας τη ανάγκη επιλογής των μορφών αντίστασης.
Ανάγκη και καθήκον επομένως η επιλογή ανάμεσα σε
- Κίνημα διαμαρτυρίας και ασυνείδητης αμφισβήτησης , ή αναζήτηση της αιτίας που γεννά και αναπαράγει τα αδιέξοδα της νεολαίας;
-Αντίδραση στην εξουσία του κεφάλαιου ή δημιουργία των όρων ανατροπής της ;
-Αναποτελεσματικά ξεσπάσματα η πραγματική επαναστατική δράση ;
-Αποδοχή των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής ή ανάπτυξη του εργατικού κινήματος ;
-Συμπόρευση η σύγκρουση με το εργατικό κίνημα ;
-Αταξικό η ταξικό κίνημα ;

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συνθήκες στρατιωτικού νόμου στο κέντρο της Αθήνας

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης, σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δεύτερης επετείου από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, η οικογένειά του προχωράει στη σύσταση του ιδρύματος «Ιδρυμα Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» που θα είναι κοινωφελές και θα αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η οικογένεια θα είναι ο αρχικός χρηματοδότης, ενώ θα εξασφαλιστούν πόροι από την αστική αποζημίωση που θα ζητήσουν από τα δικαστήρια. Παράλληλα με την πάσης φύσεως αρωγή σε θύματα αστυνομικής βίας, θα πραγματοποιεί δημόσιες παρεμβάσεις , θα οργανώνει επιστημονικά συνέδρια , θα πραγματοποιεί μελέτες και θα θεσμοθετήσει βραβεία .

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Η σπίθα των πολιτών.

Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του Μ. Θεοδωράκη, όπως τις εκφράζει κατά καιρούς. Θεωρούμε, όμως, ότι κανείς δεν αμφισβητεί πως ο ίδιος έχει ως μοναδικό γνώμονα την απαίτηση να στέκεται κανείς όρθιος απέναντι σε κάθε τι που προσπαθεί να τον γονατίσει. Να στέκεται κανείς αξιοπρεπής και να υπερασπίζεται ό,τι νομίζει πως είναι οι αξίες του. Να υπερασπίζεται τα αρχέγονα δικαιώματά του και τα δικαιώματα των συνανθρώπων του και του τόπου του. Μ' αυτή την οπτική γωνία, αυτή η διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ξεπερνάει τα όρια μιας Κίνησης Πολιτών. Είναι μια υποθήκη για κάθε Ελληνα, αλλά και για κάθε άνθρωπο όπου γης. Υποθήκη για μια πατρίδα ενός πανανθρώπινου ήθους.

Ο αρχισοσια-ληστης δεν έκανε χιούμορ....

Πριν από είκοσι μέρες, ο Ντομινίκ Στρος Καν, στον οποίο η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει μέρος της ελληνικής κυριαρχίας, όπως έχει ομολογήσει ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών δείχνει ότι οι Ελληνες κατανοούν το πρόγραμμα που συγκρότησε το ΔΝΤ και το υποστηρίζουν. «Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ,  έχουν συγκροτηθεί ώστε να επιτυγχάνεται η προστασία των πλέον αδύναμων και ευάλωτων» υποστήριξε (και δεν έκανε χιούμορ)!.

ΤΙΜΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΝΤ !

Θυμίζει επισκέψεις ηγετών υπερδύναμης, αφού εκτός από τις συναντήσεις με τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, θα συναντηθεί και με τον Κ. Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ-ΓΣΕΕ), ενώ θα μιλήσει και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής .Ο Ντ. Στρος Καν, για την ανάγκη της στιγμής, θα φορέσει όχι το κοστούμι του ανάλγητου τεχνοκράτη και του επικεφαλής ενός οργανισμού με τον οποίο είναι οργισμένοι οι πολίτες, αλλά και του στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος που επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας, ως αντίπαλος του Ν. Σαρκοζί.
Σοσιαληστές όλου του κόσμου ενωθείτε......

Το έγκλημα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων

 Το έγκλημα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της γενίκευσης των μισθών πείνας πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση όλων των μισθωτών. Καμιά ανοχή στα ψέματα και στις απάτες. Τις επιχειρήσεις τις κλείνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η ενίσχυση των μονοπωλίων, όχι οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα.
Έπειτα από το ΠΑΜΕ, ήρθαν και οι αποχωρήσεις της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης από το προεδρείο της ΓΣΕΕ .Εμεινε μόνη η κυβερνητική ΠΑΣΚΕ στο προεδρείο της ΓΣΕΕ !!!!!

Θαυμάστε τον...... ήρωα !,....αγωνιστή!, έμμισθο αρχισυνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ!

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τα σχέδια διάλυσης του "Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων"

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας του «Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων» (ΤΠΔ) που οδηγούν σε ουσιαστική διάλυσή του.  Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, δεν απορρέουν από «ενδογενή» προβλήματα βιωσιμότητας του ΤΠΔ, αλλά από «εξωγενείς» πιέσεις ιδιωτικών τραπεζών, που θέλουν να «βάλουν στο χέρι» ένα ακόμα κερδοφόρο κομμάτι της κρατικής περιουσίας.

μεγάλα μαθήματα απο ...μικρά παιδιά.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους, εκεί στο Π.Σκυλίτσι,του ενιαίου Δήμου Αλεξανδρειας!
Η συλλογική ευαισθησία,η κοινωνική συνείδηση,η συμμετοχή με προτάσεις είναι το μοναδικό αντίδοτο της κοινωνίας μας ,στη λαίλαπα της κρίσης αξιών που βιώνουμε.
Μιάς κρίσης που δεν σώζεται με ...δανεικά τραπεζών,αλλά με κατάθεση ψυχής...
Στη πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξανδρειας ,με τη ιδιότητα μου σαν δημοτικού συμβούλου ,υπόσχομαι να προτείνω ,τη βράβευση των μαθητών και των δασκάλων τους.
Η κοινωνία έχει τώρα περισσότερο απο ποτέ τη ανάγκη παρόμοιων πρωτοβουλιών.
Χρ.Αλευράς
Διαβάστε όλη την επιστολή

Η παράφρων μεταβλητή ενεργοποιήθηκε !

Τα Μαθηματικά του χάους θέλουν την παγκόσμια ισορροπία ως αποτέλεσμα της συνύπαρξης άπειρων μεταβλητών. Η εξίσωση είναι σύνθετη, πολυπαραγοντική και ευαίσθητη ακόμη και σε απειροελάχιστες μεταβολές. Τα πράγματα μάλιστα τείνουν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις αν ενεργοποιηθεί η λεγόμενη παράφρων μεταβλητή.
Εκεί το σύστημα εύκολα ανισορροπεί και είναι ικανό να δώσει πρωτοφανείς αναστατώσεις, που θα απαιτήσουν χρόνο και πολλές ενέργειες για να επανέλθει σε ισορροπία. Η περίπτωση της τεχνολογικής υπερανάπτυξης τα τελευταία χρόνια προσέθεσε μεταβλητές στο σύστημα της διεθνούς ισορροπίας και έφερε στο προσκήνιο δυνάμεις ανεξέλεγκτες, όπως συμβαίνει τώρα με τα Wikileaks.
Λέγεται ότι .......Ακόμη και μια πεταλούδα  αν πετάξει κάπου στο κόσμο, τότε έχουμε μεταβολή της παγκόσμιας ισορροπίας....
Φαντασθείτε τώρα τι συμβαίνει όταν ένας  ...γάιδαρος , κυκλοφορεί (κι οπλοφορεί ;) στο κεντρικώτερο δρόμο μιας πόλης.....
  Η ανατροπή αυτή της ισορροπίας ,σηματοδοτεί εποχές ανισορροπίας ,αφού η παράφρων μεταβλητή φαίνεται πλέον ότι ενεργοποιήθηκε .....

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Ομηρική» βραδιά στη Νέα Υόρκη

Διακόσιοι Αναγνώστες του Ομήρου συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Νέα Υόρκη, για μία ολονύχτια εκδήλωση, όπου “πρωταγωνίστρια” ήταν η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι αναγνώστες απήγγειλαν αποσπάσματα της "Οδύσσειας" του Έλληνα φιλόσοφου και ποιητή. Στο «Kaufmann Concert Hall», οι  αναγνώστες που συγκεντρώθηκαν, απέδωσαν τα αποσπάσματά τους στα αγγλικά, ελληνικά, αρχαία ελληνικά, λατινικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, εβραϊκά και ρωσικά.

Σκιάχτρο είναι ,ποδοπατήστε το….

Το πακέτο «διαρθρωτικές αλλαγές» των χρηματοπιστωτικών οργανισμών διατυπώνεται ως εξής: «το κράτος ή θα ιδιωτικοποιηθεί ή θα πεθάνει». Η ιδιωτικοποίηση στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι το κράτος «απελευθερώνεται» από τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών του. Έτσι λοιπόν, στοιχειώδεις υποχρεώσεις του κράτους , όπως η εξασφάλιση υγείας, παιδείας, η παροχή ηλεκτρικού, νερού, η δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομος), ακόμη και η ίδια η ασφάλεια (στρατός, αστυνομία, ακτοφυλακή, φυλακές) γίνονται εμπορεύματα και παραδίδονται προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες κεφαλαιούχους.
Για να καμφθούν οι αντιστάσεις της κοινωνίας ,χρησιμοποιείται το σκιάχτρο του χρέους.
Παρά τη φαινομενική επιτυχία του σκιάχτρου στις πρόσφατες εκλογές, η ανάγκη να μας πουν …τα κάλαντα , και από το βήμα της Ελληνικής Βουλής, οι νέοι αφέντες της χώρας ,ο Ντομινίκ Στρος Καν ,γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, ο Όλρι Ρεν επίτροπος για της ΕΕ αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις, καθώς και οι ντόπιοι τοποτηρητές τους όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, δείχνουν ότι ο φόβος του σκιάχτρου ξεφτίζει.
Αργά η γρήγορα θα καταλάβει ο λαός (έστω και με τη βοήθεια των Ιρλανδών των Πορτογάλων κτλ ) ότι πρόκειται απλά για σκιάχτρο ,και τότε αλλοίμονο στα λαμόγια, τους τραπεζίτες και τους λοιπούς που έστησαν το σκιάχτρο….

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ο κόσμος τόχει τούμπανο.....

Όπως ενημέρωσε την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ , ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Γιώργος Μπαρμπαρούσης, 15 τόνοι ψόφιων κοτόπουλων ξεθάφτηκαν από το χώρο όπου τα είχε θάψει ο επιχειρηματίας και μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα αδρανοποίησης (αποτεφρωτήρα) στο Κιλκίς.
  Όμως όλη η Ελλάδα είδε σήμερα σε πρωινή εκπομπή να ξεθάβονται κοτόπουλα.
  Όλοι θαυμάσαμε στη τηλεόραση τη "γούρνα της ντροπής" .
  Τα ερωτηματικά ειναι αμείλικτα
-ποιός ενέκρινε τη κατασκευή της ιδιωτικής χωματερής ;
-πότε θα μπαζωθεί ;
-σε ποιές ενέργειες θα προβεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος;
-είναι νόμιμη  η απόπειρα συγκάλυψης του γεγονότος;

 

Σκουπίδια και σκουπίδια ....

........τα σκουπίδια δεν είναι δυνατό να διαχειριστούν αποτελεσματικά άλλα σκουπίδια! Διότι και οι κυβερνήσεις αποδείχτηκαν σκουπίδια και οι κρατικές υπηρεσίες αποδείχτηκαν σκουπίδια και οι διορισμένοι περιφερειάρχες και οι διορισμένοι ή αιρετοί νομάρχες και οι αιρετοί δήμαρχοι και όλα τα όργανα του δημόσιου τομέα που εμπλέκονται στη διαχείρισή τους.
του Χρ.Θεοχαράτου

ποιός από τους προστάτες θα μας προστατεύσει ποιός ;

Με την υποτιθέμενη αυτοψία του τμήματος περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ημαθίας, ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι πήρανε τα νεκρά κοτόπουλα και οδηγήθηκαν για καύση στο Κιλκίς. Ψέματα. Ακόμη μια φορά ψέματα. Ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος, βεβαίωσε τον Νομάρχη ότι έγινε η μεταφορά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (για ποιο λόγο άραγε;). Ο ίδιος άνθρωπος που στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις είναι η προστασία του περιβάλλοντος, παραπλάνησε ακόμη μια φορά τον Νομάρχη που με τη σειρά του εκτέθηκε ο ίδιος. Σήμερα η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, ξέθαψε τα κοτόπουλα, παρουσία ΜΜΕ. Όλα ήταν εκεί. Στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα, με πολλές γεωτρήσεις στην γύρω περιοχή.......
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6946-381707