Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ποιότητα της ….Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ανοικτός πίνακας ,υπό τάση ,στη πλατεία Ελευθερίας
Η επιτροπή ποιότητας ζωής σύμφωνα με το Άρθρο 73 του νόμου 3852/2010, είναι “αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου. Κατά την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής …”
Αυτά όμως που ορίζει ο νόμος παραμένουν γράμμα «κενό» αφού μέχρι τώρα η επιτροπή ποιότητας ζωής δεν έχει επεξεργαστεί καμιά πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο, πέραν κάποιων αποφάσεων που έλαβε για τη χορήγηση προεγκρίσεων ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων……

Διοριστέοι..αδιόριστοι (ανοικτή επιστολή προς τον κ. Ραγκούση)

'Εγερση λαού ,το «κίνημα στις πλατείες»

Οι κινητοποιήσεις στις πλατείες είναι μια μορφή έκφρασης αγανάκτησης, δυσαρέσκειας λαϊκών ανθρώπων, νεολαίας, που ως τώρα, οι περισσότεροι, δε συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Αντιδρούν μ' αυτή τη μορφή, κάτω από τις οξύτατες συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας λόγω της ανελέητης καθολικής επίθεσης που δέχεται από την κυρίαρχη πολιτική, και καλώς κινητοποιούνται. Μια πολιτική, στην οποία, ανεξάρτητα από το βαθμό συνειδητοποίησης των πραγματικών αιτιών εφαρμογής της από τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, εκφράζουν μ' αυτή τη δράση μια μορφή αντίθεσης.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ - ποίηση, εικόνα, μουσική»

Ο Σύλλογος Φίλων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων σε προσωπικότητες της Τέχνης και των Γραμμάτων, διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, με τίτλο: «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ - ποίηση, εικόνα, μουσική», την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ώρα 19.30
Πρόγραμμα.
Της πατρίδας μου πάλι ομοιώθηκα. Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σγουράκη (ΕΡΤ-Ψηφιακό αρχείο)
Κορίτσια ωραία: Η γυναικεία μορφή στην ποίηση του Ελύτη.Αικατερίνη Δούκα-Καμπίτογλου, Ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Εικαστικός Ελύτης: ο συναγερμός των φυσικών στοιχείων στην τέχνη της ελαφράς ύλης.Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα, Ιστορικός της τέχνης
Τραγούδια από το Άξιον Εστί .Στίχοι: Οδυσσέα Ελύτη. Μουσική: Μίκη Θεοδωράκη.Ερμηνεία: Γεωργία Συλλαίου. Πιάνο: Στέργιος Βαλιούλης
Aμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος, Αγίου Δημητρίου 159Α
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα καταπατημένα ….

Τα καταπατημένα της Εγνατίας
Πριν πολλά χρόνια (από το 1973-74) για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού είχαν απαλλοτριωθεί για ενδεχόμενη επέκταση-διαπλάτυνση της οδού αρκετά στρέμματα γης, που εκτείνονται στην αριστερή πλευρά της Εγνατίας, πηγαίνοντας από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, και στο ύψος από την Κουλούρα (λίγο πριν) έως και την περιοχή της Αλεξάνδρειας (λίγο πριν την Πρασινάδα). Μεγάλο μέρος των εκτάσεων αυτών έχει καταπατηθεί, κυρίως από αγρότες, γεγονός που γνωρίζει η Κτηματική Υπηρεσία της Βέροιας. Έχουν ήδη αποσταλεί ειδοποιήσεις απομάκρυνσης στους καταπατητές και, αν δεν συμμορφωθούν στο χρόνο που προβλέπει ο νόμος, η Κτηματική Υπηρεσία θα προχωρήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μ, σε πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, ώστε να απελευθερωθούν οι εκτάσεις.
Τα καταπατημένα του Αλιάκμονα .
Ενώ οι καταπατημένες εκτάσεις της Εγνατίας είναι περίπου 500 μόνο στρέμματα,οι παρόχθιες περιοχές του ποταμού, είναι χιλιάδες στρέμματα γης, που από πολύ καιρό, αποτελούν τον εύκολο στόχο καταπατητών.
Φαίνεται ότι ο προπονητής που χαρακτήρισε την χώρα μας σαν «οίκο ανοχής» ,κάτι είχε υπόψη του και για τις ….παρόχθιες.

Κι αν δεν πάρουμε τη δόση;

-- Κι αν δεν πάρουμε τη δόση τι θα κάνουμε;
<<-- Ας κάνουμε μια πρόβλεψη, έτσι αυθαίρετα....
Αν φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει απρογραμμάτιστη χρεοκοπία και άναρχη πτώχευση της Ελλάδας, τότε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι άσχημα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, για την αστική τάξη της χώρας μας, θα υπάρξει μια προγραμματισμένη υποτίμηση του κεφαλαίου. Ενα τμήμα του κεφαλαίου θα υποτιμηθεί, θα καταστραφεί, προς όφελος όλου του υπολοίπου. Προσωπικά, θα μου κάνει μεγάλη έκπληξη αν αφεθούν τα πράγματα να εξελιχθούν άναρχα. Μέχρι τώρα τέτοιο στοιχείο δεν έχουμε.>>
(Από την συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα ,στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», την περασμένη Παρασκευή.)

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

"αποφράς ημέρα" ή διαχρονική απώλεια κάθε ίχνους ριζών;

  558 χρόνια από τη άλωση της «πόλης», μόλις ένα χρόνο και κάτι από την ανάρτηση «εάλω η χώρα», σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί η προέλευση της έκφρασης "αποφράς ημέρα", παρατίθεται η εξήγηση της ελληνικής Βικιπαίδειας.
  «Η αποφράς ημέρα προέρχεται από τον χαρακτηρισμό dies nefasti στο λατινικό ημερολόγιο, μέρες αργίας για θρησκευτικούς λόγους κατά τις οποίες δεν μπορούσε να συνεδριάσει το δικαστήριο. Αντίστοιχα, οι dies fasti ήταν οι ημέρες κατά τις οποίες το δικαστήριο μπορούσε να συνεδριάσει χωρίς να προσβάλει τους θεούς. Στην ελληνική ο λατινικός αυτός όρος έλαβε τη μορφή "αποφράς"[1], (της αποφράδος) εκ του ρήματος φράζω (αποφράγνυμι=αποχωρίζω, αποκλείω) προκειμένου να αποδοθεί ξεχωριστή έννοια αποκλείουσα την συνέχεια ή σύνδεση της συγκεκριμένης ημέρας με τις άλλες ημέρες του έτους και να γίνει ταυτόσημη με την δυσοίωνη.»
Όμως αν δεν απατώμαι, νομίζω ότι η έκφραση σήμαινε την ημέρα για την οποία έπρεπε να αποφεύγει να μιλάει κανείς (από το ρήμα φημί = ομιλώ, με παράγωγο τη φήμη-που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα-).
Μήπως εν τέλει, στη ίδια πυρά που καταδικάσαμε το Τζάρτζανο, κάψαμε αργά αλλά σταθερά και τις ίδιες μας τις ρίζες ;

«Βαρβαρότητα σημαίνει να χάνεις τη συνείδησή σου»

Η γαλλίδα σκηνοθέτρια και ψυχή του Θεάτρου του Ηλιου Αριάν Μνουσκίν επιστρέφει στην Αθήνα με τη νέα της παράσταση «Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας» .
Μεταφέρουμε μέρος της συνέντευξης της..
- Ουτοπία και βαρβαρότητα είναι δύο έννοιες καθοριστικές για την παράσταση. Ποια είναι σήμερα η βαρβαρότητα;
«Η βαρβαρότητα εκφράζεται με πάρα πολλούς τρόπους. Κυρίως όμως θα έλεγα ότι βαρβαρότητα σήμερα σημαίνει να χάνεις τη συνείδησή σου. Να μην καταλαβαίνεις τον πόνο, την κατάσταση, την ύπαρξη του άλλου. Δεν υπάρχει σήμερα μία βαρβαρότητα, αλλά πολλές».
- Και η ουτοπία τι είναι; Η τέχνη;
«Οχι. Ουτοπία είναι αυτό που ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε».
- Ενώ είναι ρεαλιστικό;
«Ναι, βέβαια. Πιστεύω ότι η ουτοπία είναι πραγματοποιήσιμη. Μια μέρα θα πραγματοποιηθεί. Ουτοπία δεν είναι το αδύνατον. Είναι αυτό που ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί».
- Η τέχνη είναι ένα μέσο προς την ουτοπία; Είναι μια λύση;
«Ξέρω ότι η τέχνη είναι ένα μέσο για να πολεμήσεις τη βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι μια απολύτως σύγχρονη λέξη. Η εποχή μας είναι βάρβαρη: Αλλοι επιστρέφουν σε θρησκείες και παραδόσεις εξαιρετικά άγριες και ό,τι ανακοινώνουν ως πρόοδο μου μοιάζει βάρβαρο. Πιστεύω ότι με την τέχνη εκπολιτίζεται ο άνθρωπος, τον βοηθά να διατηρήσει τη συνείδησή του, να παραμείνει ξύπνιος. Λύση όμως δεν είναι η τέχνη- δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι ολόκληρη η ζωή μπορεί να είναι αρμονική, μόνο κάποιες στιγμές της. Η λύση βρίσκεται αλλού: στην ισότητα».
- Στους «Ναυαγούς της τρελής ελπίδας» χρησιμοποιείτε ένα μότο που παραπέμπει ευθέως στα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης.
«Ναι. Η Ελευθερία είναι η βάση. Η Ισότητα είναι το μέσο. Η Αδελφοσύνη είναι ο στόχος».
περισσότερα

ΔΕΚΑΛΕΠΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού έπληξε και την πόλη της Αλεξάνδρειας επί 10 περίπου λεπτά της ώρας (19.40-19.50)

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

"ΡΕ ΟΥΣΤ"

Για τρίτη ημέρα και στη Βέροια, συνεχίζεται η παραμονή πολιτών στην πλατεία Δημαρχείου, παρά τη βροχή, που δεν κατάφερε να αποτρέψει την ανάρτηση ενός μεγάλου πανό, σε πενταόροφο κτήριο υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας.

Οι «αγανακτισμένοι», «δεν ενοχλούν κανέναν» .

Ο αντιπρόεδρος, Πάγκαλος, μίλησε πάλι …
και είπε ότι σε συνάντηση που είχε, με μια «πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα επιχειρηματιών» του έθεσαν το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος χρέωσε στο ΠΑΜΕ, ό,τι διαδήλωση και παραδιαδήλωση έχει γίνει επί ένα χρόνο, λέγοντας ότι «η ελευθερία σε διαδήλωση ... δεν συνεπάγεται ότι κάθε φορά που συγκεντρώνονται 50 άτομα, κλείνουν το κέντρο της πόλης επί δύο ώρες δημιουργώντας μια τεράστια αναστάτωση σε βάρος της οικονομίας» και πως οι 500 διαδηλώσεις που οργανώνει το χρόνο το ΠΑΜΕ (!) «είναι διαδηλώσεις οι οποίες ξεπερνάνε το στόχο της επίδειξης φρονημάτων, έχουν σκοπό να τιμωρήσουν». Είναι δε «μια πράξη διεκδίκησης της εξουσίας, μέσα από τη δράση πολύ μικρού αριθμού ανθρώπων»! Την ίδια ώρα, οι διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων» σημείωσε, «δεν ενοχλούν κανέναν» γιατί γίνονται το βράδυ από «ανθρώπους που εργάζονται τη μέρα»...
Άρα ό,τι δεν ενοχλεί και για όσο δεν ενοχλεί επιτρέπεται...
πηγή Ποντίκι (Μ.Α.Μ.)

Η εταιρεία ξεπουλήματος, η μεγάλη μπίζνα ,το ζόρι και η ποινική «ουρά».

Το ζόρι βρίσκεται στο ξεπούλημα και ειδικά στην απαίτηση για εταιρεία υπό τον έλεγχο της τρόικας, η οποία θα το ελέγξει και θα το διεκπεραιώσει. Εκεί υπάρχει φόβος ότι μπορεί να δούμε βουλευτές να αντιδρούν. Στο ίδιο σημείο ασκείται η πίεση και στην αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει κανέναν λόγο, ακόμη κι αν συμφωνεί, να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα εκ προμελέτης, το οποίο μπορεί στο μέλλον να βγάλει και ποινική «ουρά». Γι' αυτό η Ν.Δ. βάζει όρους στην εκποίηση σχετικούς με τη διαδικασία και το τίμημα.
Όμως, πολλές φορές είπαμε ότι η πραγματικά μεγάλη μπίζνα είναι η ελληνική περιουσία. Και σ' αυτό οι δανειστές και επιτηρητές θα επιμείνουν μέχρι τέλους. Με όσα κόλπα μπορούν να σκαρφιστούν και όσα περισσότερα εκβιαστικά διλήμματα μπορέσουν να βάλουν...
Γιαυτό και Πήρε φωτιά το Παπαγαλιστάν .

Αποδέσμευση δανείoυ, (πονεμένες ιστορίες ..για αγρίους)

Η δικαιοσύνη της Αργεντινής πρόκειται να δικάσει τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, τον πρώην υπουργό Εργασίας, Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένα υπάλληλο της Γερουσίας.
Ολοι τους κατηγορούνται από τον μετανοημένο Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι δωροδόκησαν με πέντε εκατομμύρια δολάρια , ώστε να εγκριθεί από τη Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000.
Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, που ακυρώθηκε τελικά το 2004, ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Αργεντινή για την αποδέσμευση ενός δανείου.
Ο Ντε Λα Ρούα, που είχε ανέβει στην εξουσία το 1999, παραιτήθηκε από την προεδρία, ενώ μαινόταν η λαϊκή εξέγερση που πνίγηκε στο αίμα και εγκατάλειψε το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής ,το 2001.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

μια χαζοχαρούμενη παρέα η κυβέρνηση.

Μια χαζοχαρούμενη παρέα , επιβάλλει δρακόντεια μέτρα έκτακτης ανάγκης στον λαό, αλλά, κατά τ’ άλλα, συμπεριφέρεται σαν να πηγαίνει εκδρομή.

Στέλιος Κούλογλου: Βάψτε τ’ ασημικά

Τα σενάρια που «παίζουν» σήμερα ...

Η απόφαση του πρωθυπουργού για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πυροδότησε και σενάρια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού , για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» με τη συμμετοχή όλων των προθύμων που μπορεί να προκύψει τώρα ή μετά από κάλπες.
Το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε χτες ότι ο πρωθυπουργός δε θα θέσει ευθέως ζήτημα πρόωρων εκλογών. Την ίδια στιγμή, όμως, κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν να τεθεί από τον Γ. Παπανδρέου το δίλημμα «εθνική συνεννόηση ή χρεοκοπία», που μπορεί να οδηγήσει σε προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο, ενώ με έμφαση σημείωναν ότι αν τεθεί θέμα εκλογών από τη ΝΔ, τότε ο πρωθυπουργός «θα σηκώσει το γάντι». Τα «νούμερα των δημοσκοπήσεων τα ξέρουμε όλοι, όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει εκλογές», σημείωνε χτες στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν επίσης ότι αν δε γίνουν εκλογές, «θα έχουμε ανασχηματισμό μέσα στον Ιούνιο» και στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετάσχουν και τεχνοκράτες.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι, με θέμα: «Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας».
Στην αυριανή σύσκεψη, υπό τον Κάρολο Παπούλια, θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Α. Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Οδεύουμε προς «Κυβέρνηση …εθνικής σωτηρίας» ( ήπια , χωρίς εκλογές), δηλαδή κυβέρνηση εθνικώς προθύμων, η προς εκλογές;

το μνημόνιο, πέτυχε τους στόχους του .

Από τη Λάρισα όπου βρέθηκε χθες Τετάρτη, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε ότι «Δεν αρκούν και δεν ανησυχούν το σύστημα» οι συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων πολιτών» .Στην Ελλάδα είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό απεργιών σε όλη την Ε.Ε., σημείωσε η κ. Παπαρήγα και επεσήμανε: «Κοιμισμένοι δεν είναι οι Έλληνες. Παραπλανημένοι ναι, σε σύγχυση είναι ο κόσμος. Και αγανακτισμένος. Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Εμείς δεν σνομπάρουμε καμιά μορφή κινητοποίησης, ιδίως όσες εκφράζουν κάτι το αυθόρμητο. Οι μορφές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα κομματικά μας γραφεία». «Όμως», σχολίασε, «οι πλατείες που μπορεί να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν’ αδειάσουν».
Η γ.γ. του ΚΚΕ σχετικά με το μνημόνιο, είπε ότι πέτυχε τους στόχους του. «Είναι λάθος που λέγεται ότι έχει αποτύχει. Διότι σκοπός τους ήταν, μέσω αυτού, να περικόψουν δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Οι αλλαγές που επιχειρούνται δεν θα σταματήσουν, τα μέτρα δεν θα είναι προσωρινά, προειδοποίησε. Οδηγούν το λαό στον όλεθρο. Γι’ αυτό και επιδιώκουν την πιο επιθετική συναίνεση. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε ανοιχτά όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οδοιπορικό στις εκβολές του Λουδία

Ολοι οι φορείς συγκεντρώθηκαν χθες στις εκβολές του Λουδία γιά να αποφασίσουν πως θα διατεθούν τα διαθέσιμα όλα και όλα ...67.000 ευρώ που υπάρχουν...
μυδοκαλλιεργητές,επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες της Ημαθίας και οι ...αρμόδιοι των φορέων,όρθιοι στο καυτό ήλιο,αναζήτησαν την κοινή ..συνισταμένη.
πίσω τους εικόνες ντροπής,που δεν τιμούν κανένα....

« μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα » ή βραδυφλεγής βόμβα ;

Τα νέα μέτρα του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάνει το βίο αβίωτο σε εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία. Η κυβέρνηση οδηγεί στην καρατόμηση των επικουρικών συντάξεων, των εφάπαξ, των αναπηρικών συντάξεων, επιφέρει νέες δραστικές περικοπές στην παροχή υπηρεσιών Υγείας και φαρμάκων, επιβάλλει άγριο τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα, όπως ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, εργατικής κατοικίας κ.ά. Καταργεί θέσεις εργασίας με απολύσεις στο Δημόσιο. Αυξάνει την ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων, όταν την ίδια ώρα μειώνει δραστικά τις συντάξεις. Επιβάλλει νέους φόρους.....

poeple of Europe,...RISE UP

πανώ στην πλατεια Πουέρτα ντελ Σολ,στη Μαδρίτη
Αυτοί που διαρκώς τις τελευταίες μέρες μέσα από τις εφημερίδες και τα κανάλια τους προβάλλουν, υπερθεματίζουν και εξυμνούν τις κινητοποιήσεις στην Ισπανία, γιατί πέρσι, από τις ίδιες εφημερίδες και από τα ίδια κανάλια εκτόξευαν μύδρους κατά του ΚΚΕ του οποίου το ίδιο μήνυμα  ήταν…. εχθρικό και απειλητικό;!
πανώ του ΚΚΕ στην Ακρόπολη (4/5/2010)

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

«Εμείς είμαστε κόμμα ευθύνης. Το πρώτο το οποίο έχω ήδη πει σήμερα στη Βουλή και έχω δηλώσει ξεκάθαρα, είναι ότι εμείς, η Ελλάδα, έχει φιλότιμο, σέβεται τη συνέπειά της και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να σεβαστεί και τις υπογραφές της».
(Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της ΝΔ, MEGA, 1/11/2010).

ο ταξίδι της τέφρας .

Περίπου 500 πτήσεις ακυρώθηκαν χτες στην Ευρώπη (κυρίως πτήσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Σκωτία) λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν το περασμένο Σάββατο, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία «Eurocontrol».
H τέφρα πιθανά να φτάσει σήμερα Τετάρτη σε περιοχές της Δανίας, της Νότιας Νορβηγίας και της Νοτιοδυτικής Σουηδίας. Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΕ αναφέρει πως δεν αναμένει ένα μεγάλης έκτασης κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου εξαιτίας του νέφους, σε αντίθεση με ό,τι είχε προκληθεί σε αντίστοιχο περιστατικό πέρσι.
Σύμφωνα με γεωλόγο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ισλανδίας η ηφαιστειακή δραστηριότητα σταμάτησε εντελώς στις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Μερική ……τήξη ράβδων

Μερική τήξη ράβδων πυρηνικού καυσίμου σε τρεις από τους έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες του συγκροτήματος στη Φουκουσίμα ανακοίνωσαν χτες Ιάπωνες αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι κάδοι αποθήκευσης ραδιενεργού ύδατος που ρέει από τους προβληματικούς αντιδραστήρες έχουν σχεδόν γεμίσει με πιθανό το ενδεχόμενο νέας διαρροής στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, το γαλλικό Ινστιτούτο Ραδιενεργού Προστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας εκτίμησε ως απαραίτητη την απομάκρυνση και άλλων 80.000 Ιαπώνων που ζουν σε ακτίνα μεγαλύτερη των 20 χλμ. από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα επειδή δέχονται μεγάλες, επικίνδυνες ποσότητες ραδιενεργού ακτινοβολίας.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όταν το ξεπούλημα βαφτίζεται ….«αξιοποίηση».

Έντονες είναι πλέον οι συζητήσεις σε Κυβερνητικό επίπεδο, για πώληση της ΔΕΗ. Λίγη σημασία έχει εάν πρόκειται για μέρος ή για το σύνολο της ΔΕΗ, διότι ο χρόνος κυλάει πολύ άσχημα εις βάρος μας. Το ξεπούλημα δημόσιας κτήσης, χωρίς ντροπή, ονομάζεται αξιοποίηση. …
Το νερό, παγκόσμια, είναι κορυφαίος φυσικός πόρος επιβολής ελέγχου και οικονομικής «ανάπτυξης». Είναι στόχος τεράστιων οικονομικών οργανισμών. Φαίνεται ότι ηττηθήκαμε κατά κράτος, με «ενόχους» όλους μας. …..
όμως κάποιος πρέπει να απαντήσει …..
Τι σχέση έχει το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με τα νερά του Αλιάκμονα και κάθε άλλου ποταμού της χώρας μας;
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Firewalking.Η ακαϊα και τα ..κάρβουνα

Τα Αναστενάρια, το λατρευτικό αυτό δρώμενο που έχει τις ρίζες του στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής και βόρειας Θράκης, αναβιώνει στη Μελίκη κάθε χρόνο στις 21 και 23 Μαΐου, στα πλαίσια του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προσελκύοντας τα βλέμματα εκατοντάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Το αξιοθαύμαστο στο δρώμενο είναι η ακαϊα, ένα φαινόμενο που -αν και έγιναν πολλές προσπάθειες- δεν μπορεί να ερμηνευτεί. Μοναδική εξήγηση η αστείρευτη πίστη των Αναστενάρηδων, των ανθρώπων αυτών που για χάρη του Θεού, για χάρη των Αγίων τολμούν και πατούν στη φωτιά.
Η ακαϊα όμως δεν ισχύει επί παντός επιστητού,όπως και άλλο δημοσίευμα εμμέσως και ολίγον τι, ασαφώς, ενδεχομένως υπαινίσσεται.
Ότι όλοι δεν έχουν τη πίστη των αναστενάρηδων, που αντέχουν τα κάρβουνα, χωρίς να γίνονται οι ίδιοι ..κάρβουνα μάλλον μέλλει περίτρανα να αποδειχτεί τις επόμενες ήμερες.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Μια Μπέντλει στη φτωχογειτονιά …

Μόλις 12 ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Φυλής, και ο νέος Καλλικράτειος Δήμος μετά από μεθοδεύσεις υποχρεώνεται να δεχθεί τα σκουπίδια της Αττικής και τη λυματολάσπη της Ψυτάλλειας. Για ακόμα μια φορά η περιοχή της Δυτικής Αττικής γίνεται έρμαιο των συμφερόντων. Ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης δείχνει ανήμπορος να προστατεύσει τα δίκαια των πολιτών και επιτρέπει να γίνει ο Δήμος Φυλής «η πίσω αυλή της Αττικής».
Σχεδόν ταυτόχρονα, το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβάλλει στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων να δέχεται 300 τόνους λυματολάσπης ημερησίως και η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εγκρίνει ουσιαστικά τη δημιουργία Εργοστασίου Καύσης.
Οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες πλήττουν την υγεία των πολιτών και υποβαθμίζουν το Δήμο Φυλής βρίσκουν μηδενική αντίδραση από τον κυβερνητικό δήμαρχο Δημήτρη Μπουραίμη, ο οποίος επιτρέπει να αλώσουν τα συμφέροντα την πόλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ίδιος ο Λεωνίδας Μπόμπολας έδωσε το παρών στην ορκωμοσία του δημάρχου Δημήτρη Μπουραίμη ερχόμενος μάλιστα με μια πανάκριβη Μπέντλει στη φτωχογειτονιά των Άνω Λιοσίων. Είχε προφανώς προσωπικό ενδιαφέρον για το νέο δήμαρχο Δημήτρη Μπουραϊμη …

"η διαχείριση των απορριμμάτων και οι τοπικές αντιστάσεις.."


Στη Θεσσαλονική χθές Σάββατο 21 Μαΐου στις 19.30 στον κοινωνικό χώρο για την ελευθερία, Μικρόπολις, Βενιζέλου & Β. Ηρακλέιου 18, μίλησαν, ο Τάσος Κεφαλάς (μέλος της "πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμάτων"), η Σοφία Βασιλειάδου (δημοτική σύμβουλος Δήμου Θέρμης) και ο Γιώργος Ουρσουζίδης (μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Τυφλωθήκαμε ή εθελοτυφλούμε;


Κι αν στη θέση του ζητιάνου που χτυπημένος από κάποιο φυσικό φαινόμενο αγωνίζεται να εξασφαλίσει τα καθημερινά αναγκαία , βάλουμε όλους τους πολίτες που βιάζονται παρά φύση από τους καπιταλιστές κερδοσκόπους και τους υπηρέτες τους, και αγωνιούν για τη επόμενη δόση του ΔΝΤ ;
Μήπως είναι η ώρα πιά να αλλάξουμε όχι μόνο γλώσσα επικοινωνίας ,αλλά και μεθόδους λειτουργίας ;

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

υπόγεια δημοκρατία

Eίναι εντυπωσιακό ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός να λέει από τη μία στους πολίτες πως «λεφτά υπάρχουν» και πως δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, και ταυτόχρονα να κάνει υπόγεια συμφωνία για να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ.
Όταν ο εκλεγμένος ηγέτης μιας δημοκρατικής χώρας δρα υπόγεια και μυστικά από το λαό του, ο λαός οφείλει να κάνει το ίδιο. Υπόγεια εσείς, υπόγεια κι εμείς – ίσως, με αυτόν τον τρόπο κάπου να συναντηθούμε. Άλλα θα σας λέμε ό,τι κάνουμε και άλλα θα κάνουμε.
Οι Έλληνες οφείλουν να δράσουν υπόγεια και κρυφά από τον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του. Δεν σας λέω εδώ τι πρέπει να κάνουμε γιατί μπορεί να διαβάζουν τίποτα υπουργοί ή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να πάνε να τα καρφώσουν όλα στον Παπανδρέου. Έξυπνοι άνθρωποι είστε, οπότε καταλαβαίνετε τι πρέπει να κάνετε.
Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία γεννήθηκε και η υπόγεια δημοκρατία. Να μας ζήσει.

κλίμα στις πλάτες του ελληνικού λαού

Σκληρή κριτική και κατηγορίες για λαϊκισμό εισέπραξε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για τις  δηλώσεις της σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία και το ρόλο της Γερμανίας στη σταθεροποίηση της οικονομίας στην ευρωζώνη.
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την κατηγόρησε για λαϊκισμό και απουσία επιχειρημάτων καθώς και καλλιέργεια αντιευρωπαϊκών ανακλαστικών. "Είναι ντροπή η κ. Μέρκελ να καλλιεργεί αντιευρωπαϊκά ανακλαστικά, αντί να αναλάβει επιτέλους ευθύνη για την Ευρώπη ως σύνολο,και να δημιουργεί κλίμα στις πλάτες του ελληνικού λαού, αφού το πρόγραμμα περικοπών, το οποίο επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στο λαό είναι άνευ προηγουμένου".
Επίσης σε συνέντευξη του στο Μπλούμπεργκ, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, καταλόγισε ευθύνες στην νυν καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ότι “άργησε να αντιδράσει και υπέθαλψε τον κίτρινο τύπο, έτσι τώρα πρέπει να υπερβεί την Γερμανική κοινή γνώμη για να βοηθήσει περισσότερο τις προβληματικές χώρες της Ευρώπης να ξεπεράσουν την κρίση”.
Ο Σρέντερ χαρακτήρισε “απολύτως απαραίτητο” το κούρεμα των χρεών των αδύνατων χωρών της ευρωζώνης, που θα σημάνει απώλειες για τράπεζες, επενδυτές και την ίδια την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, “όσο άβολες και αν είναι”.

Democracia Real Ya

Tο μανιφέστο της Ισπανικής κίνησης
«Πραγματική Δημοκρατία τώρα»

Το enet.gr επιχείρησε μια απόδοση του κειμένου στα ελληνικά:

"Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας........

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Είδη …. συναίνεσης.

Συναίνεση σε διατροφική βάση (π.χ. μαζί τα φάγαμε…)
Έργο της εικαστικού Mireille Corfu Vanson

περίεργες συναινέσεις…

Μια γάτα και μια κουκουβάγια μπορούν να κάνουν παρέα, να παίζουν, να χαϊδεύονται, χωρίς να ανοίξει μύτη!

Το χαριτωμένο βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας, αλλά αυτόματα εγείρεται και το ερώτημα «τι θα συμβεί όταν η γάτα πεινάσει;». ……………….

Real Democracia !



Χιλιάδες διαδηλωτές οργισμένοι για την οικονομική κρίση της Ισπανίας και την εκτίναξη στο ποσοστό ανεργίας αψήφησαν την απαγόρευση από τις αρχές της Μαδρίτης και προχώρησαν χθες σε μαζικές διαδηλώσεις .Οι διαδηλωτές έχουν στρατοπεδεύσει στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Puerta del Sol όπως έκαναν και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, από το προηγούμενο σαββατοκύριακο.
Μήπως ξεκίνησε η επανάσταση και στην Ευρώπη;
Η μήπως τώρα είναι η ώρα να απαλλαγούμε από το «σύνδρομο του θεατή»;

μόνο το ασφάλιστρο κινδύνου πούλησαν ;.

Καταπέλτης σήμερα στην βουλή ο Πάνος Καμμένος κατήγγελλε πως ο κ. Παπανδρέου είναι έμμισθος broker….

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο Πάνος Καμμένος πριν από λίγο είπε στον κ. Χατζηνικολάου πως ο κ. Παπανδρέου είναι έμμισθος broker. ΄Η η καταγγελία έχει ουσία ή αυτά που είπε να τα αιτιολογήσει. Είναι δυνατόν; Εγώ τα θεωρώ εξωπραγματικά. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό αποτελεί εσχάτη προδοσία.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ Πράγματι το ανέφερα…Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το καλοκαίρι του 2009 και πουλήθηκε Δεκ. 2009 αξίας 1,3 δις… Η ίδια περίοδος ήταν, από συνέντευξη Στρος Καν, τότε που ο Πρωθυπουργός συνομιλούσε με ΔΝΤ. Το cds πουλήθηκε εκείνη την περίοδο. Άρα οι κερδοσκόποι επί 10 ημέρες… Από έρευνα που έκανα προκύπτει… Μάρκελος, Ξαφά, Αντρίκος Παπανδρέου…Είναι σοβαρό θέμα αν πούλησαν το ασφάλιστρο κινδύνου και ζημιώθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο…Να ενημερωθεί η Βουλή και η Εισαγγελεία…
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:. Όταν ακούγεται πως συμμετέχει στο πάρτυ Μαρκέλου και ο Αντρίκος Παπανδρέου και στο άλλο (Κατάρ) ο άλλος αδερφός…Αν κάναμε πραγματικές εξεταστικές θα οδηγούμασταν εκεί που είναι ο Στρος Καν! Η υπεράσπιση θεσμικού ρόλου Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο θέμα κομμάτων… Είναι και για τα αδέρφια του.
Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Έκπληκτος παρακολούθησα συζήτηση… Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση όσοι βρισκόμαστε στην αίθουσα…
ΑΘ. ΠΑΦΙΛΗΣ, ΚΚΕ: Είναι τεράστιο θέμα… Τέθηκαν σοβαρά θέματα και πρέπει να απαντηθούν…

Castello Rosso...

Castello Rosso =κόκκινο κάστρο( από τα κοκκινωπά βράχια που περιβάλλουν το περίφημο κάστρο του νησιού)

Γνωρίστε το Καστελόριζο, πριν να ρητορεύσετε για τη “γεωστρατηγική σημασία του στην παγκόσμια οικονομία…
Πάρτε από το χέρι το παιδί σας και δείξτε του στο χάρτη που βρίσκεται το Καστελόριζο (δεν είναι δυο λεπτά από τη Ρόδο. Είναι 5 ώρες ακτοπλοϊκώς και 30 λεπτά αεροπορικώς από τη Ρόδο). Βοηθήστε το να συνειδητοποιήσει ότι τα σύνορα δε χαράζονται με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, αλλά με τις Καρδιές των ανθρώπων που τα κατοικούν και από το Φρόνημα αυτών που τους στηρίζουν….

40+1 έμειναν..

Tριακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ θα διαθέσει για την μετακίνηση των σκουπιδιών στην Κοζάνη ο δήμος Βέροιας. Από τα χρήματα αυτά, οι 190.000 ευρώ θα διατεθούν για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, οι 4000 ευρώ για ενοικίαση χώρου (όπου θα λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης), οι 6000 ευρώ για προμήθεια κι εγκατάσταση μεταλλικής χοάνης σταθμού μεταφόρτωσης, οι 80.000 ευρώ για εξυπηρέτηση χρηματοδότησης leasing για την προμήθεια Press Container, και οι 100.000 ευρώ για την εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ. Η αρχική σκέψη της δημοτικής αρχής που εκφράστηκε στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Βέροιας, ήταν η αύξηση κατά 22% στα τέλη καθαριότητας.Ηδη ο δήμος Βέροιας ,έχει προμηθευτεί ΔΩΡΕΑΝ δυο τράκτορες για τη μεταφορά, γιαυτό και τα μεταφορικά είναι τόσο χαμηλά.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας όμως που είναι και αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά από τη Κοζάνη, «περί άλλα τυρβάζει» (μελέτη ΣΜΑ κτλ), ενώ δείχνει να προσανατολίζεται στη ανάθεση της μεταφοράς σε ιδιώτες, επιλογή που θα επιβαρύνει δυσβάστακτα τους δημότες μας.
41 μόλις ημέρες μείνανε πριν αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα «βροχή», κι ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή ακόμα και για «νέο» σήμα-έμβλημα του Καλλικρατικού δήμου, το δαπανηρό και καυτό ζήτημα της αντιμετώπισης των απορριμμάτων, δείχνει να αποτελεί «ταμπού» για τη διοίκηση.

στα συσσίτια η Ελλάδα αναστενάζει..

Όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των νεόφτωχων , που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την οικονομική κρίση και τα «σοσιαλιστικά» βάρβαρα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί και αναγκάζονται να προσφύγουν στις δομές κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, ζητώντας μια – μικρή έστω – καθημερινή βοήθεια που συχνά επικεντρώνεται σε ένα πιάτο φαγητό. ….

Αλυσοδεμένοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Μερικοί μάλιστα συνδικαλιστές που αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης έχουν αλυσοδεθεί στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ,βρίσκονται εκεί από το πρωί και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

μαζικά λουκέτα

 Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) ο όγκος των πωλήσεων (σταθερές τιμές) συρρικνώθηκε σε ποσοστό 13,4% για το α' δίμηνο (Γενάρης - Φλεβάρης) του 2011. Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους κατηγορίες, η υποχώρηση του όγκου λιανικών πωλήσεων διαμορφώνεται: Έπιπλα - οικιακά είδη - εξοπλισμός: -22,8%,ένδυση - υπόδηση: -20,3%, φαρμακευτικά - καλλυντικά: -19,1%, τρόφιμα - ποτά - καπνός: -17,4%, μεγάλα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ): -6,6%, βιβλία - χαρτικά:- 5%.
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι πωλήσεις από τα πολυκαταστήματα που εμφανίζουν αύξηση +6,8%.
Σε διαδικασία βύθισης συνεχίζουν και όλοι οι βασικοί δείκτες μέτρησης της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ όλα τα σπασμένα φορτώνονται και στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες που βλέπουν τους τζίρους τους να εξανεμίζονται με αποτέλεσμα τα μαζικά λουκέτα .

αντίδοτο στη μπόχα...

Στη μπόχα που αναδύουν οι ψευτοσοσιαλιστές ,οι βιαστές   του ΔΝΤ, και οι "ιδιώτες" επαναστάτες του καναπέ,υπάρχει ...αντίδοτο.
Ας τους περιλούσουμε με αυτό,μέχρι τη οριστική εξαφάνισή τους...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Tα χαρτιά ….και η πραγματικότητα.

O βιολογικός καθαρισμός των Ριζωμάτων, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, κόστισε 729.663 ΕΥΡΩ, από τα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας
Όμως το 100% των λυμάτων, καταλήγει απολύτως ανεπεξέργαστο, στο διπλανό ρέμα.
 Το σύνολο των λυμάτων καταλήγει στον Αλιάκμονα, χωρίς απολύτως καμία επεξεργασία.
Και η αποκατάσταση των χωματερών στην Ημαθία, που κόστισε 1.784.500 Ευρώ, παραμένει ….υποτιθέμενη.
Το ερώτημα είναι ποιος θα παραδώσει και σε ποιόν, ποιο έργο; Σε έναν έλεγχο διαχειριστικής αρχής, ποιος θα φέρει την ευθύνη; Έχει γίνει παράδοση – παραλαβή και ποιος είναι υπεύθυνος που τα «έργα» δεν λειτουργούν;
Από ποιόν θα ζητηθούν ευθύνες για ρύπανση περιβάλλοντος;
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ανακαλύφθηκε το ... «νόμιμο» χρέος!

Στη τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ανέδειξε την εξαιρετικά θετική συμβολή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στη συγκρότηση και λειτουργία της αποκαλούμενης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους. Η Επιτροπή αυτή, είπε ο συνδικαλιστής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι το 70% του χρέους είναι παράνομο και πρόσθεσε ότι γι' αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη γι' αυτό και δεν πρέπει να το πληρώσουν. Συμπέρασμα: Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλουν στην αποπληρωμή του 30% του χρέους που σύμφωνα με αυτή την Επιτροπή είναι «νόμιμο». Και αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο αφού δε διαψεύσθηκε σε καμία στιγμή από το συνδικαλιστή όταν δέχθηκε τις έντονες αντιδράσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι οποίες κατήγγειλαν ότι δεν μπορεί από συνδικαλιστές, πολύ περισσότερο από όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, να ακούγονται θέσεις που έχουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.
Αυτή είναι η προσφορά τέτοιων δυνάμεων στους εργαζόμενους: Να στήνουν και να συμμετέχουν ακόμα και σ' επιτροπές που ασχολούνται με το πώς ο λαός θα βάλει πλάτη για να ξελασπώσει το κεφάλαιο. Ομως το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, το δημιούργησαν (και θα εξακολουθήσουν να το δημιουργούν) οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Χρυσοφόρα..σαπίλα

Μετανάστης τρέχει για να αποφύγει τα δολοφονικά χτυπήματα φασιστοειδών
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τη δολοφονία του 44χρονου Ελληνα και του 21χρονου από το Μπαγκλαντές, είναι χαρακτηριστικά για το τι συμβαίνει στην χώρα. Η έξαρση της εγκληματικότητας είναι ένα ακόμη δείγμα της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος. Το έγκλημα - ιδίως το οργανωμένο - τα ναρκωτικά, η πορνεία, η εκμετάλλευση μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο παγκόσμιος τζίρος από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών το 2010 έφτασε τα 270 δισ. ευρώ (στοιχεία UNICEF), ο τζίρος των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την πορνεία το 2010 έφτασε το 1 δισ. ευρώ (στοιχεία ΕΣΥΕ). Και κάθε χρόνο αυτά τα νούμερα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο...

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

αντισυνταγματική και παράνομη η κατάργηση των σχολείων ;

Ως αντισυνταγματική και παράνομη ζητά ο Δήμος Κηφισιάς να κηρυχθεί και να ακυρωθεί από το ΣτΕ όπου προσέφυγε, η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας με την οποία καταργείται για οικονομικούς λόγους το Γυμνάσιο Εκάλης και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας. Πρόκειται για την πρώτη αίτηση ακύρωσης που κατατίθεται στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των πρόσφατων συγχωνεύσεων σχολείων (Γυμνασίων, Λυκείων, κ.λπ.) που πραγματοποιηθήκαν από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τον Δήμο Κηφισιάς καμία έρευνα και μελέτη για την ύπαρξη άλλης ενδεδειγμένης λύσης για την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση των δαπανών δεν έγινε, αλλά επιλέχθηκε βιαστικά και πρόχειρα η εύκολη λύση της κατάργησης του σχολείου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κηφισιάς θεωρεί ότι η απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης βασίσθηκε αποκλειστικά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια παραβαίνοντας έτσι το άρθρο 16 του Συντάγματος που επιβάλλει τη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης.
Το ίδιο πρόβλημα ως γνωστόν αγγίζει και ταλανίζει και το γυμνάσιο Τρικκάλων.....
το video ειναι απο το blog του "ΠΟΛΙΤΗ"

Θανάσιμη εκτροπή

Θανάσιμα τραυματίστηκε σήμερα στις 06:40 το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ,ο 34χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όταν το όχημά που οδηγούσε εκτράπηκε της πορείας του.
Σοβαρά τραυματίστηκαν επίσης, οι δύο συνεπιβαίνοντες στο όχημα.
Εικάζεται ότι αιτία του ατυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα του οχήματος, που σε συνδυασμό με τις σιδηροδρομικές γραμμές στη είσοδο της πόλης, μετέβαλαν τη πορεία του οχήματος κατά 20 περίπου μοίρες ,με αποτέλεσμα να πέσει αρχικά στη περίφραξη οικόπεδου, να απογειωθεί για διάστημα 30 περίπου μέτρων και τελικά να καρφωθεί κυριολεκτικά στη επόμενη διώροφη οικοδομή.
Η υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο που αποτελεί τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού, είναι η αίτια πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων, μέχρι σήμερα. Καθημερινά σε αυτή τη είσοδο της πόλης βιώνουμε ένα κυκλοφοριακό αλαλούμ, με πάμπολλα μικροατυχήματα. Άμεσα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε επιστημονικά το πρόβλημα με κυκλοφοριακή μελέτη και ενδεχόμενα με τη κατασκευή κυκλικής πλατείας που θα διευθετούσε τη κίνηση των οχημάτων στη συμβολή των πέντε δρόμων του συγκεκριμένου σημείου και θα υποχρέωνε τα οχήματα σε μείωση της ταχύτητάς τους.

«όποιος πηδάει πολλά παλούκια…»

Συνελήφθη το Σάββατο από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο 62χρονος Ντομινίκ Στρος-Καν μετά από καταγγελία για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης μιας καμαριέρας που εργαζόταν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.
Η 32χρονη καμαριέρα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ,κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης. «Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Πάντως οι συνήγοροί του υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση δεν πρέπει να καταλήξει «δημοσιογραφικό τσίρκο», τονίζοντας πως πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί εάν οι κατηγορίες έχουν βάση ,αφήνοντας αιχμές για πιθανό πόλεμο λάσπης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε, όταν ρωτήθηκε, από δημοσιογράφους, σχετικά με την υπόθεση, ότι "Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος ….εξόδου από την κρίση".
Καριέρα έρμαιο μιας Καμαριέρας, και επιβεβαίωση της ρήσης ότι «πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και έπειτα το χούι του», αφού η προσωπική του ζωή έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο και οι εξωσυζυγικές του σχέσεις έχουν προκαλέσει επανειλημμένα την παγκόσμια κοινή γνώμη.

η ΜΑΦΙΑ των ...σκουπιδιών

Στα Γιαννιτσά, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας που δίνουν τη δική τους μάχη για να διασφαλίσουν το Δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του νέου ΧΥΤΑ, οργάνωσαν με επιτυχία χθες μια συνάντηση-συζήτηση.
 Εκει παραβρέθηκε και  κάτοικος της Κερατέας που αναφέρθηκε στο αγώνα των κατοίκων και επεσήμανε οτι τα σκουπίδια στη γείτονα Ιταλία,περιέρχονται με σταθερά βήματα στη δικαιοδοσία της Μαφίας και αποτελούν τον νέο χρυσοφόρο παράγοντα κέρδους για τη ΚΑΜΟΡΑ .
 Σχετικά με τη Ημαθία μίλησε ο Γιώργος Ουρσουζίδης  , που επεσήμανε οτι :
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ αλληλέγγυοι στον αγώνα της Κερατέας, από χρέος απέναντι στο καθήκον να πούμε την αλήθεια που υπαγορεύει η συνείδησή μας, να ακουστούν αλήθειες αταίριαστες με την πραγματικότητα του κράτους των Αθηνών, που δεν «περνάνε» στα μεγάλα κανάλια. Τα πρόσωπα και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν σε Ημαθία και Κερατέα είναι αποκαλυπτικά των σκοπιμοτήτων του «Άρχοντα των σκουπιδιών».

Η σύγχρονη Ελλάδα και ο ..σύγχρονος Ελληνας.

Εμείς πάντως το κάναμε το καθήκον μας και στείλαμε στη Eurovision το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του σύγχρονου Ελληνα. Ενα αυθεντικό hip hop σκυλάδικο, το «Watch my dance».
Τα καταφέραμε.
Η σάλα στο Ντίσελντορφ μετατράπηκε σε πίστα παραλιακής.
Εξαγάγαμε πολιτισμό, το μόνο που έλειπε ήταν οι φιάλες ουίσκι, τα τασάκια για τα αποτσίγαρα  και τα πανεράκια με τα γαρίφαλα.
 Η πιο χονδρή πλάκα βέβαια ήταν, οτι αυτό το ..συνοθύλευμα, κατέλαβε και  καλή θέση...

Ίσιωμα ,όλα...

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών της Τρόικας, το πακέτο των εισπράξεων από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να αυξηθεί πέραν των 50 δισ. ευρώ, καθώς η συνολική αξία της υπολογίζεται σε πάνω από 280 δισ. ευρώ, ενώ έχουν γίνει και προτάσεις για καθολική πώληση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.
Aμεσα απαιτείται από τους …κυβερνήτες μας η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά, ,το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων σε όλα τα προβληματικά Ταμεία, η σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου με έμφαση στην κατάργηση -συγχώνευση φορέων, όπως και η παράδοση της δημόσιας περιουσίας. Επί πλέον , απαιτούν διεύρυνση του πακέτου της δημόσιας περιουσίας , νέο ασφαλιστικό, κόψιμο επικουρικών συντάξεων και βαρέων-ανθυγιεινών, επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις και μείωση του όγκου της υγείας.

κυβερνητικές ..προσπάθειες

από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Υπερκόπωση έπαθε η κυβέρνηση απο την πολύ ..προσπάθεια, βοηθάτε Έλληνες....

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η «ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η «ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
Στα Γιαννιτσά, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας εδώ και μήνες δίνουν τη δική τους μάχη για να διασφαλίσουν το Δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του νέου ΧΥΤΑ. Κόντρα στον καιρό και στην αγαπημένη «ψευδολογία» της εξουσίας και των ΜΜΕ «περί ανικανότητας της δημόσιας διαχείρισης και αποθέωσης του ιδιωτικού κέρδους», με στοιχεία, επιχειρήματα και ανάληψη ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αναδεικνύουν την οικολογική και οικονομική διάσταση του προβλήματος. Για μια διαχείριση απορριμμάτων φιλική στον άνθρωπο –την υγεία και το περιβάλλον- με δημόσια διαχείριση και έλεγχο, που θα έχει βάση της τη διαρκή ενημέρωση, την επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση.

πρώτα ας ξεπλύνει την συνείδησή του …

Ο Μπερλουσκόνι, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του, σε ομιλία του, υποστήριξε πως «οι ηγέτες της κεντροαριστεράς, είναι αιωνίως σκυθρωποί. Κατάλαβα, όμως, σε τι οφείλεται: για να έλθουν στην βουλή, πρέπει να ξυριστούν και να πάνε στην τουαλέτα. Ξέρουμε βέβαια, παράλληλα, ότι δεν πλένονται και πολύ, αλλά, όπως και να έχει, για να ξυριστούν, πρέπει να μπούνε στην τουαλέτα. Ανάβουν λοιπόν το φως, και με το που κοιτάζονται στον καθρέφτη, έχουν ήδη χαλάσει το κέφι τους, για όλη την ημέρα».Στον Ιταλό πρωθυπουργό απάντησε ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι. «Μπορεί να νομίζει ότι δεν πλενόμαστε, αλλά εμείς τουλάχιστον δεν νομιμοποιήσαμε αυθαίρετα, δεν απολύσαμε δέκα χιλιάδες καθηγητές, είμαστε κατά της πυρηνικής ενέργειας και δεν φοράμε περούκα», τόνισε.
πηγή  tvxs.gr

«Επιχείρηση Geronimo».

Ο γνωστός Αμερικάνος διανοητής Noam Chomsky μιλά για τη δολοφονία του Oσάμα μπιν Λάντεν, τονίζοντας εξαρχής, σε άρθρο του στο περιοδικό «Guernica», ότι πρόκειται για παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου. Βάζει, επίσης, τους αναγνώστες να αναρωτηθούν τι θα συνέβαινε αν Ιρακινοί κομάντος σκότωναν τον George W. Bush, τη δράση του οποίου συγκρίνει με τα πολεμικά εγκλήματα των Ναζί.....Η αυτοκρατορική νοοτροπία είναι τόσο βαθιά ριζωμένη σε όλη τη δυτική κοινωνία, που κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι δοξάζουν τον Μπιν Λάντεν με το να τον ταυτίζουν με μια γενναία αντίσταση εναντίον των γενοκτόνων εισβολέων. Είναι σα να ονομάζουμε τα φονικά μας όπλα από τα θύματα των εγκλημάτων μας: Apache, Tomahawk…Είναι σα να ονομάζει η Luftwaffe τα μαχητικά της αεροσκάφη «Εβραίος» και «Τσιγγάνος».

δολοφονικό χτύπημα των ΜΑΤ.

Από αστυνομική βία σημαδεύτηκε η χθεσινή διαδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας. Ένας 30χρονος διαδηλωτής που συμμετείχε σε μπλοκ το οποίο δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται σε κρίσιμη ακόμη κατάσταση στην εντατική, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Επιπλέον υπήρξαν δεκάδες τραυματίες που μεταφέρθηκαν ή μετακινήθηκαν μόνοι τους σε νοσοκομεία είτε χτυπημένοι, είτε με αναπνευστικά προβλήματα καθώς η αστυνομία προχώρησε σε ιδιαιτέρως εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
 Δείτε πως αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία οι διαδηλωτές στις χθεσινές συγκρούσεις, οι οποίες οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του διαδηλωτή στην Αθήνα. Ο αστυνομικός χτυπάει πολίτη χρησιμοποιώντας την σιδερένια λαβή του γκλομπ, πρακτική που απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο και τους κανόνες εμπλοκής της ΕΛΑΣ.
Ένας άλλος 29χρονος νοσηλεύεται, επίσης, σοβαρά τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό. Ο νεαρός υπεβλήθη σε σπληνεκτομή και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

προστασία και ανάδειξη ή ασυδοσία ;

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση, προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου της εκβολής του ποταμού Λουδία (περιοχή Αγίου Νικολάου Κλειδίου), θα πραγματοποιηθεί σημερα Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στις 10 π.μ. στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας.
Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, στις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας. Με συνολική έκταση 388.000 στρέμματα απλώνεται από το Καλοχώρι ως τις Αλυκές Κίτρους στο νομό Πιερίας, περιλαμβάνοντας από αγροτικές καλλιέργειες και λιβάδια ως αλατώδη εδάφη και ελώδεις εκτάσεις. Χάρη στη γεωγραφική της θέση και τη μεγάλη εναλλαγή των οικοτόπων, η περιοχή αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο για πολλά είδη άγριων ζώων και πουλιών.
Εδω θα βρείτε πληροφορίες για το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και την περιοχή ευθύνης του.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κατασπαράζουν τους Έλληνες, αλληλοσπαρασσόμενοι..

Α. Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας

«Εχεις τη Ν.Δ. απέναντι, τον Τσίπρα απέναντι, και το μισό ΠΑΣΟΚ να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση» δήλωσε η υπουργός Παιδείας αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τηρούν ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην οικονομική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε πως δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι μόνος του στο τιμόνι και το πλήρωμα να σπαράσσεται. Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ενιαία σιδηρά πειθαρχία, και η αντιπολίτευση να καταλάβει ότι δεν χωρούν λαϊκισμοί.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

αφιερωμένο σε όλες της μάννες

Είμαι της Γερακίνας ........γυιός.
Τραγουδισμένο απο τη Γλυκερία

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Θ, Θύτες και θύματα.

Θύμα της «ανάπλασης» της πλατείας Ωρολογίου της Βέροιας το άγαλμα, που τώρα κείτεται κάπου στο ..πουθενά.

Θύμα "συνομωσίας" και η δήμαρχος της Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου (σχετικό άρθρο).
Θύμα του νέου δήμαρχου Κέρκυρας ,ο όποιος και το κατέστρεψε , το έργο «Ορίζοντας» , του Κ.Βαρώτσου, που το έργο του εκτόπισε το παλιό άγαλμα της πλατείας Ωρολογίου.
Θύτες και θύματα εν χορώ στον χώρο και το χρόνο.
Θύματα «Αόρατα» το ήθος αλλά προπάντων η αλήθεια.
Θύματα που δύσκολα θα βρουν υπερασπιστές ,στους χαλεπούς καιρούς μας.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Θερμή παράκληση ή απλά εφαρμογή του νόμου;

Η Δ.Κ. Αλεξάνδρειας έλαβε τη παρακάτω απόφαση:
"Το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας, ενόψει των Πανελλήνιων Εξετάσεων που αρχίζουν στις 12 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 25 Μαΐου, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίες διεξάγονται την ίδια περίοδο, απευθύνει θερμή παράκληση προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που κάνουν χρήση μουσικής, για μείωση της έντασής της, στα 80db το ανώτερο, με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα."
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας,
Απόστολος Ρεσινιώτης
ΟΜΩΣ…………
Που κολάει το «θερμή παράκληση» και γιατί μόνο γιά το διάστημα των εξετάσεων ;
Υπάρχουν νόμοι, υπάρχει αρμόδιος αντιδήμαρχος ;.
Ως ποτέ θα ανεχόμαστε το φαινόμενο να εκλιπαρούμε για τη εφαρμογή του νόμου;

DO NOT WORRY. BE HAPPY ! ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΓΛΥΚΟ !

"Οταν μπλέκεις με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες" λέει η παροιμία .Μάλλον το αυτό ισχύει και για τη περίπτωση που ερευνάς τις επιπτώσεις της χρήσης των μεταλλαγμένων στη ανθρώπινη ζωή.

Τα μεταλλαγμένα προΐόντα (για όσους δεν ξέρουν !) είναι προϊόντα που έχουν προκύψει από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς με βάση τις μεθόδους τις Γενετικής Μηχανικής.
Αυτό σημαίνει ότι έχει προηγηθεί μία επέμβαση στο γονιδίωμα των οργανισμών αυτών - συνήθως η επέμβαση αυτή είναι προσθήκη DNA ενός άλλου οργανισμού που έχει αποσπαστεί και τροποποιηθεί κατάλληλα στο εργαστήριο. Συνηθέστερα γενετικά τροποποιημένα (Μεταλλαγμένα) προϊόντα συναντάμε στο καλαμπόκι, στη σόγια, στο ρύζι, το σιτάρι, και σε πολλά άλλα είδη της καθημερινής μας διατροφής.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ

Τη δραστική περικοπή και αυτής της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης προς τις περιφέρειες και τους δήμους, ανακοίνωσαν ουσιαστικά χτες οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών Γ. Παπακωνσνταντίνου σε κοινή τους συνέντευξη όπου κατέληξαν σε μια εκτίμηση, βάσει της οποίας τα έσοδα του συνόλου των δήμων και των περιφερειών είναι μεγαλύτερα από τα έξοδά τους.! «Πρόβλημα υποχρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν υφίσταται», δήλωσε περιχαρής ο Γ. Παπακωνσταντίνου, κάτι που επικρότησε και ο Γ. Ραγκούσης.
Η εικόνα που εμφάνισαν οι δύο υπουργοί ασφαλώς είναι ψευδής, αφού στα προαναφερόμενα έξοδα των δήμων η κυβέρνηση υπολογίζει μόνο το ελάχιστο κόστος λειτουργίας τους, δηλαδή μια απλή τυπική λειτουργία, χωρίς να λογαριάζεται, για παράδειγμα, το κόστος των έργων, οι υποχρεώσεις απέναντι σε προμηθευτές κ.ά. Επίσης στα έσοδα των δήμων υπολογίζεται ότι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους θα λάβουν 2,14 δισ. ευρώ, ενώ ο Προϋπολογισμός που ψήφισε η Βουλή, και είναι νόμος του κράτους, ανεβάζει αυτό το ποσό στα 3,526 δισ. ευρώ. Γίνεται δηλαδή φανερό ότι οι δήμοι, με τις νέες κυβερνητικές αλχημείες, θα πάρουν από τους ΚΑΠ 1,386 δισ. ευρώ λιγότερα από τα προϋπολογισθέντα. Για να συμπληρώσουν όμως το ελάχιστο κόστος λειτουργίας τους, που τα δύο υπουργεία υπολογίζουν στα 3,8 δισ. ευρώ, θα πρέπει μέσα από τα δημοτικά τέλη και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες να χαρατσώσουν τους πολίτες με τον πιο βάρβαρο τρόπο ώστε να εισρεύσει στα ταμεία τους ένα ποσό ύψους 1,66 δισ. (3,8 δισ.-2,140 δισ.=1,66 δισ. ευρώ).
Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

μεταλλαγμένες ...πατάτες

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσέφυγαν τρία κράτη- μέλη της ΕΕ.
Η Αυστρία η Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο προσέφυγαν κατά της απόφασης , της ευρωπαϊκής επιτροπής ,να δώσει άδεια καλλιέργειας και διάθεσης στην ευρωπαϊκή αγορά της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora .Η μεταλλαγμένη αυτή πατάτα ήδη καλλιεργείται στη Γερμανία ,την Αυστρία και τη Τσεχία.
Η Ελλάδα σίγουρα δεν προσέφυγε, αφού ..μάλλον ούτε καλλιεργητές ούτε καταναλωτές υπάρχουν εδώ, αλλά ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι ότι η πατατούλα δεν φιλοξενείται και στα δικά μας πιάτα.
ΣΣ 1 Αξίζει να δείτε μια αξιόλογη έρευνα .
ΣΣ2  Αξίζει να δείτε και μια ανάρτηση της ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΣΗΣ

Η "πράσινη Τίνα" και η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Τουρισμού, ανανεώθηκε η απόφαση της έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Συγκροτήματος Παραγωγής Ενέργειας του Νομού Ημαθίας ( ΜΕΑ-ΧΥΤΥ).
Σχετικά με τη Ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Ημαθίας ο Γιώργος Ν. Ουρσουζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
« Η ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Ημαθίας,
αποδείχθηκε πώς ήταν θέμα χρόνου ακόμη και για την "πράσινη Τίνα".