Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πρώτη του Μάη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ


Εργατική Πρωτομαγιά 2012


Η ΑΠΕΡΓΙΑ-[ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ ]


ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 1Η ΜΑΗ


Αύριο, 1η Μαίου, δεν είναι αργία είναι απεργία.


  Οι εκλογές, μπορεί να είναι προ των πυλών, αλλά αύριο, Τρίτη 1η Μάη, γιορτάζουμε, τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης. Τους αγώνες δεκαετιών, που κατοχύρωσαν βασικά και αναγκαία δικαιώματα των εργαζομένων, απανταχού στον κόσμο.
  Αυτή τη περίοδο, όλες οι παραπάνω κατακτήσεις, τίθενται υπό αίρεση, και πολλές ήδη έχουν αφαιρεθεί από την άρχουσα τάξη, από τον καπιταλισμό και τους θιασώτες του. Οι εκλογές, είναι σε 6 μέρες, και πολλοί μπορεί να σκέφτονται, σήμερα, δεν είναι ώρα για πορεία και αρκούν οι εκλογές, όπου θα στείλουμε μήνυμα.
  Οι εκλογές, όσο καλό και αν είναι το αποτέλεσμα, γίνονται καλώς ή κακώς στο πεδίο του κυρίαρχου συστήματος. Οι αλλαγές, οι εξεγέρσεις, οι νίκες της εργατικής τάξης, απέναντι στον ταξικό της αντίπαλο, γίνονται στους δρόμους.
 Έτσι, λοιπόν, αύριο, Τρίτη 1η Μάη, κατεβαίνουμε στους δρόμους, για τους αγώνες του σήμερα, με την ανάμνηση των νικηφόρων αγώνων του τότε.
  Δεν υποκύπτουμε στα τρομοκρατικά τους διλήμματα! Δεν φοβόμαστε! Αντιστεκόμαστε!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 2012


Η 1η Μάη του 2012 βρίσκει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε πορεία πτώχευσης και χρεοκοπίας.
Παιδιά πεινάνε, χιλιάδες συνάνθρωποι στήνονται στις ουρές για ένα πιάτο φαί, τα μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία καλπάζει, ο γιατρός και το φάρμακο έγιναν είδος πολυτελείας, οι συντάξεις έγιναν επίδομα επαιτείας, τα εργασιακά στοιχειώδη δικαιώματα καταργούνται, ο πλούτος της χώρας μας εκποιείται προκλητικά.
Ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας αποτελεί πια ζώσα πραγματικότητα.
Την ίδια ώρα ο πλουτισμός των λίγων συνεχίζεται αμείωτος.
Το κυρίαρχο σήμερα οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου αποκαλύπτει το αποκρουστικό του πρόσωπο.
Η 1η Μάη στην ιστορία και τη συνείδηση όλων των λαών έχει καταγραφεί σαν ορόσημο των αγώνων για δικαιοσύνη, ανθρώπινες συνθήκες ζωής, κατάργηση της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
To κυρίαρχο πολιτικό και οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα και παγκόσμια είναι πια εξόφθαλμο πως λειτουργεί στην λογική της εξυπηρέτησης και της διασφάλισης των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών.
Ιστορικά έχει αποδειχθεί πως αυτό καθ’ αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διορθωθεί.
Ή θα είναι κυρίαρχο διαιωνίζοντας τις οικονομικές ανισότητες, τις κοινωνικές αδικίες και την εκμετάλλευση ή θα ανατραπεί.   
Η 1η Μάη σηματοδοτεί αυτή την αναγκαιότητα του αγώνα όλων όσων υφίστανται την αδικία και την εκμετάλλευση.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέες και οι νέοι, έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια τέτοια κατεύθυνση.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ



Στο πλαίσιο συνεργασίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (ΔΚΒΒ) και του Δήμου Αλεξάνδρειας, συνεχίζονται και το μήνα Μάιο οι επισκέψεις της Κινητής Βιβλιοθήκης της ΔΚΒΒ σε Σχολεία. Η κινητή βιβλιοθήκη, που λειτουργεί με προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος, σταθμεύει σε Δημοτικά Σχολεία και σε Κοινοτικά Καταστήματα περιοχών του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Εκτός από τους μαθητές, όλοι οι δημότες μπορούν να γίνουν μέλη και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Κινητής Βιβλιοθήκης με τη χρήση της αστυνομικής τους ταυτότητας. Τα παιδιά δανείζονται με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους ή των δασκάλων τους.
Για τον μήνα Μάιο, το πρόγραμμα επισκέψεων έχει ως εξής:   
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Περιοχή
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ώρα

Τετάρτη 9 Μαΐου
Πλάτανος
Πρασινάδα
Κορυφή
Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου
Δημοτικό Σχολείο Πρασινάδας
Δημοτικό Σχολείο Κορυφής
08.30-10.00
10.15-11.15
11.20-13.30

Πέμπτη 10 Μαΐου
Κλειδί
Τρίκαλα
Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου
Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
09.00-11.00
11.15-13.30

Τετάρτη 16 Μαΐου

Νεόκαστρο
Μελίκη
Π. Πρόδρομος
Δημοτικό Σχολείο Νεοκάστρου
1ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης
Δημοτικό Σχολείο Π. Προδρόμου
08.30-10.00
10.15-11.45
12.00-13.30

Πέμπτη 17 Μαΐου
Σταυρός
Καβάσιλα
Π. Σκυλίτσι
Δημοτικό Σχολείο Σταυρού
Δημοτικό Σχολείο Καβασίλων
Δημοτικό Σχολείο Π. Σκυλλιτσίου
08.30-10.30
10.45-11.45
12.00-13.30

Τετάρτη 23 Μαΐου
Μελίκη
Αγκαθιά
2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης
Δημοτικό Σχολείο Αγκαθιάς
08.15-10.30
10.45-13.30

Πέμπτη 24 Μαΐου
Λιανοβέργι
Λουτρός
Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου-Αράχου
Δημοτικό Σχολείο Λουτρού
08.15-10.30
11.45-13.00

ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Με τη συμμετοχή των «Αλεξανδρινών Φωνών» σε μεγάλη συναυλία στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και της «Μελισσάνθης» σε δύο πόλεις της Βουλγαρίας, συνεχίστηκαν τον Απρίλιο οι πετυχημένες εμφανίσεις των χορωδιακών συνόλων του δήμου Αλεξάνδρειας στο εξωτερικό.

Ο εγκέφαλος «παγώνει» από παγωμένα προϊόντα που τρώγονται πολύ γρήγορα.


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το λόγο που όταν κανείς τρώει πολύ γρήγορα ένα παγωτό ή κάτι άλλο παγωμένο, είναι πολύ πιθανό να αισθανθεί οδυνηρό πονοκέφαλο, ιδίως στους κροτάφους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν πίνει κάποιος ένα παγωμένο αναψυκτικό επίσης στα γρήγορα. 
Οι ερευνητές στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, με επικεφαλής τον Χόρχε Σεραδόρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική επιστημονική παρουσίαση σε αμερικανικό συνέδριο πειραματικής βιολογίας, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ» και το «Scientific American».
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παγωμένη τροφή ή το παγωμένο ποτό προκαλούν απότομα αυξημένη ροή αίματος σε μία μεγάλη αρτηρία του εγκεφάλου που βρίσκεται πίσω από τα μάτια στο κέντρο του εγκεφάλου και αυτή η διαστολή στη συνέχεια επιφέρει τον πονοκέφαλο. Ο πόνος υποχωρεί, όταν περιορίζεται και πάλι η ροή του αίματος και η αρτηρία επανέρχεται στην αρχική διάμετρό της.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, επειδή ο εγκέφαλος είναι τόσο ζωτικό όργανο, είναι πολύ ευαίσθητος στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Όταν αντιληφθεί ότι κάτι παγωμένο εισάγεται ξαφνικά στον οργανισμό, τότε απότομα, ως αυτοάμυνα, διαστέλλονται οι αρτηρίες και αυξάνεται η ροή του αίματος για να διατηρηθεί ζεστός ο εγκέφαλος. Όμως επειδή το κρανίο έχει δεδομένη και περιορισμένη δομή, η απότομη αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος στο εσωτερικό του, αυξάνει την ενδοκρανιακή πίεση και προκαλεί πονοκέφαλο.
Ίσως το μήνυμα για όλους μας είναι ότι μάλλον πρέπει να τρώμε το παγωτό μας και να πίνουμε το αναψυκτικό μας πιο αργά και όχι λαίμαργα, ώστε να δώσουμε χρόνο στον εγκέφαλο να συνηθίσει την «κρυάδα»!
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δήμος Αχαρνών : Η Αμυγδαλέζα «αποτελειώνει την πόλη»


Το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα τέθηκε από χθες το μεσημέρι σε λειτουργία και ήδη μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 56 μετανάστες. 
«Οι αγωνίες και οι φόβοι των τοπικών κοινωνιών θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
 Στη δική του ανακοίνωση, ο δήμος Αχαρνών τόνισε ότι η το άνοιγμα του κέντρου στην Αμυγδαλέζα «αποτελειώνει την πόλη». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Ο κύριος «δεν πρόλαβα να διαβάσω» [..] Χτυπάει μια πόλη, στην οποία η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά είναι είδη πρώτης κυκλοφορίας, αλλά ο ίδιος έκανε πως δεν τα είδε όπως και οι πολυπράγμονες σύμβουλοι και αξιωματικοί του.
Δυστυχώς, όσους και να φέρει σε 2-3 μέρες, δεν είναι αποτελεσματικός ο εν λόγω κύριος. Απλά δημιουργεί άλλη μια εστία του προβλήματος. Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή  ήδη υποβαθμισμένη».
Ο Δήμος Αχαρνών σημείωσε ακόμα ότι «οι αλήθειες μας όμως θα αποδειχτούν με τη νομική οδό» ενώ θεώρησε ότι «Είναι θέμα ημερών να αποδειχθεί και η ανικανότητα σας και η έλλειψη σχεδιασμού. Εσείς όμως θα έχετε πετύχει να είστε βουλευτής σε βάρος του ελληνικού λαού». 

Ιέρεια ....φορέας του AIDS


Η  BUKHTOYAROVA  TATIANA που κατοικεί στο Γαλάτσι και εκδιδόταν σε οίκο ανοχής της οδού Φώκαιας αριθ. 22, στην Αθήνα συνελήφθη γιατί ήταν φορέας του AIDS , δεν έφερε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα αλλά ούτε και του υγειονομικού ελέγχου, ως όφειλε.
Στην BUKHTOYAROVA έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για την παραβίαση της σφράγισης του παράνομου οίκου ανοχής, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και άλλες παραβάσεις της Νομοθεσίας που αφορούν τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου .
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί, μπορεί να επικοινωνεί, στα εξής τηλέφωνα:
Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο ακροδεξιός Βίλντερς ανατρέπει την ολλανδική κυβέρνηση.


Η Ολλανδία,  φαίνε­ται ότι σύρεται και αυτή στην κρίση χρέους, με την κυβέρνησή της να μην μπορεί να συμφωνήσει με τους εταίρους της για περικοπές στον προϋπολογισμό και να μπαίνει στη διαδικασία νέων εκλογών!...
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, δεν μπόρεσε να συμφωνήσει για τις αναγκαίες περικοπές, αφού το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς, το οποίο τη στηρίζει, αρνήθηκε να συναινέσει και η μόνη διέξοδος που προβάλλει είναι οι εκλογές. 
Το κρίσιμο σημείο που οδήγησε τον ακροδεξιό Βίλντερς στην άρση της υποστήριξής του ήταν περικοπές περίπου 16 δισ. ευρώ ώστε να ελεγχθεί το διευρυνόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού. Ο πολιτικός αυτός, που κέρδισε σημαντικά ποσοστά στις εκλογές του 2010, έχει πρωτοστατήσει σε διαδηλώ­σεις κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα και τις άλλες χώ­ρες του ευρωπαϊκού Νότου και υποστηρίζει την απέλαση όλων των ξένων μεταναστών από την Ολλανδία, όχι μόνο των μουσουλμάνων, απέναντι στους οποίους καλλιεργεί ιδιαί­τερο μίσος, αλλά και όσων έχουν έρθει από χώρες της κε­ντρικής και της ανατολικής Ευρώπης...

Στη Αργεντινή επιχειρούν να ελέγξουν μέρος της ενέργειας της χώρας .


Η πρόεδρος της Αργεντινής Χριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, που διαδέχθηκε τον σύζυγό της Νέστορ Κίρσνερ πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη λεγόμενη εθνικοποίηση του 51% της πετρελαϊκής εταιρείας YPF όπου το πλειοψηφικό πακέτο 57,3%, ανήκε ως τώρα στον ισπανικό ενεργειακό κολοσσό «Repsol».
Η Γερουσία την Πέμπτη με ψήφους και της αντιπολίτευσης και του Κάρλος Μένεμ (επί της κυβέρνησης του οποίου είχε γίνει η ιδιωτικοποίηση από το 1993-99) ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο και την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται και η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η κυβέρνηση της Cristina Kirchner  που έχει στοιχεία σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης του καπιταλισμού (όπως και πολλές λεγόμενες «αριστερές κυβερνήσεις» της Λατινικής Αμερικής) επιχειρεί να ελέγξει μέρος της ενέργειας της χώρας.
Η συγκεκριμένη υπόθεση στην Αργεντινή όπου ανακαλύπτονται σημαντικά ενεργειακά αποθέματα και φουντώνουν οι ανταγωνισμοί μονοπωλιακών ομίλων, αναδεικνύει κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα: ότι για να μπει ο ενεργειακός πλούτος στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας απαιτούνται βαθύτερες αλλαγές, ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, λαϊκή εργατική εξουσία.

Προκλητικοί οι γάλλοι ακροδεξιοί: «Με τον Ολάντ θα έχετε την Ελλάδα».


Η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί» τώρα και σε προεκλογικές αφίσες στο εξωτερικό.
 Είναι πραγματικά εξωφρενική η ιδέα του κόμματος «UNI»  να χρησιμοποιήσει την χώρα μας σε προκλητική του αφίσα.
Η γαλλική ακροδεξιά οργάνωση  έχει αφισοκολλήσει στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις  την αφίσα που γράφει  «Με τον Ολάντ θα έχετε την Ελλάδα» γράφει η αφίσα.
Αν εννοούν ότι η Γαλλία θα γίνει Ελλάδα… ή ότι η Γαλλία θα μπορέσει να αγοράσει την Ελλάδα  δεν διευκρινίζεται…
Όπως και να το εννοούν οι Γάλλοι ακροδεξιοί,  είναι σαν πράξη απαράδεκτη.

«Πόλεμος» στη Κρήτη: ανεπιθύμητοι οι Χρυσαυγίτες


 «Στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι», δηλώνει ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης αναφερόμενος στην περιοδεία της «Χρυσής Αυγής» στον δήμο Βιάννου του Νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ο κ. Μπαριτάκης σε ανακοίνωσή του δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι».
«Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που  διακατέχονται  από ναζιστικές  αρχές και  ιδέες», τόνισε.
«Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν  τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς», επισημαίνει ο δήμαρχος Βιάννου.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 18χρονου, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς .


Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του 18χρονου, ο οποίος στις 5 Απριλίου, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς μέσα στο Μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο 18χρονος Κ. Χαιρέτης δίνει το δικό του αγώνα εδώ και μέρες στην Αθήνα, νοσηλευόμενος στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο νεαρός θα ξεπεράσει τα προβλήματα που του προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του από αστυνομικούς, με συνέπεια να υποστεί ρήξεις οργάνων και εσωτερική αιμορραγία, από χθες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιδείνωση της υγείας του.
Πηγή: enikos.gr- Creteplus.gr H φωτογραφία είναι από neakriti.gr

Λιγώτερο κράτος απαιτεί ο νεοφιλελευθερισμός.

Αλωνίζουν οι κλέφτες


Τους έσωσαν τα 70 ευρώ που είχαν βάλει στο κομοδίνο τους και έτσι οι διαρρήκτες δεν μπήκαν στον κόπο να τους ξυπνήσουν...
Για 70 ευρώ έκαναν ολόκληρη διάρρηξη χθες το βράδυ σε σπίτι στα Φύλλα Χαλκίδας. Χωρίς να τους πάρει κανένας χαμπάρι, παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Δεν τους άρεσε τίποτα άλλο από την οικία και έτσι πήγαν στην κρεβατοκάμαρα που κοιμότανε το ζευγάρι.
Αμέσως αυτό που τους γυάλισε ήταν τα 70 ευρώ που είχαν αφήσει στο κομοδίνο. Οι δράστες τα πήραν και έφυγαν. Την επομένη το ζευγάρι όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής και ειδοποίησε την αστυνομία.
Πηγή: evianews.com

ο συμφοιτητής του "λεφτά υπάρχουν"

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μεταμορφώσεις....



Η μεταμορφώσεις της νέας του βίντεο, ωχριούν μπροστά στον ιδεολογικό μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ , τις πολιτικές του μεταμορφώσεις ,τη μετατροπή του σε αιχμή του δόρατος του μοντέρνου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
Κεντρικά στοιχεία της πολιτικής του σήμερα, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η επισφάλεια της εργασίας, η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός…. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ


Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00, συζήτησε, μετά από αίτημα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας", κ. Χρήστου Αλευρά, το θέμα σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του δημάρχου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με την αριθ. 138/2012 απόφασή του, την έκδοση ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο:
--- Άμεση ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων υποδοχής λαθρομεταναστών και ειδικότερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Σε καφενεία, κινηματογράφους ,περίπτερα (και τηλεφωνικούς θαλάμους;) οι προεκλογικές ομιλίες των υποψήφιων των δυο ...πρώην κυβερνητικών κόμματων.


Στην Ημαθία, μόνο το ΚΚΕ , μίλησε δημόσια στο λαό.
Στη Βέροια, στο πάρκο της Εληάς ,μίλησε χθες,
 
 ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής του ΑΠΘ
 και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ,
σε ανοιχτή 
 συγκέντρωση.

Δεν έχουν το θάρρος να απευθυνθούν δημόσια στον πολίτη, γιαυτό και μαντρώνονται σε κλειστούς υπερπροστατευμένους χώρους για να αποταθούν σε 10 -20 νοματαίους, τις περισσότερες φορές παρατρεχάμενους τους.
Τα πανάκριβα προεκλογικά γραφεία των χιλιάδων ευρώ ,οι μεγαλοπρεπείς εξέδρες, τα πυροτεχνήματα ,τα χιλιάδες πανάκριβα φυλλάδια είναι πλέον μακρινό  παρελθόν για τους εκλεκτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
 Ξέρουν ότι ακόμη και αν καταφέρουν να εξαπατήσουν ξανά για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό ,δεν θα μπορούν την επόμενη μέρα να «ρεφάρουν» αφού έχουν υποδουλώσει τη χώρα και ο «κατακτητής» δεν επιτρέπει... ατασθαλίες.

Καμία σχέση , μεταξύ της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και των Οικολόγων Πράσινων.


Εν όψει των εκλογών, η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, δηλώνει ότι  δεν έχει σχέση με κανένα από τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Ιδιαίτερα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. Ο υποτιθέμενος πολιτικός λόγος τους, δεν έχει καμία πρακτική αξία. Πάντα απόντες από όλα και συμπεριφορά, πολύ χειρότερη από την οποιαδήποτε παρακμιακή πολιτική των Κυβερνητικών κομμάτων. Τα περί αλληλεγγύης και μιας κάποιας άλλης πολιτικής, είναι η προβιά του λύκου, με μια γερή δόση υποκρισίας και φαιδρότητας.
Βέροια 27-4-2012         ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Βασίλης Φίλιας : πράκτορας (και όχι λόγω βλακείας ) ο Παπανδρέου


Σε αποκλειστική συνέντευξη του στον Γιώργο Διγενή ο σεμνός και προσηνής καθηγητής κοινωνιολογίας τής Παντείου και τ. Πρύτανης τής ΠΑΣΠΕ Βασίλης Φίλιας στη ερωτηση αν ο ΓΑΠ κατά την άποψή του, ήταν ένας καλός πρωθυπουργός, που όπως ισχυρίζεται έσωσε την χώρα από την χρεωκοπία ,απάντησε:
 Μα αν δεν το υποστηρίξει αυτό, θα πρέπει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Να πάει στο σύνταγμα εκεί που αυτοκτόνησε ο άλλος ο φουκαράς και ν΄αυτοκτονήσει. Ομαδικά ν΄αυτοκτονήσουν όσοι ψήφισαν μνημόνιο. Τα γελοία πρόσωπα. Οι πουλημένοι. Κι όταν υπήρχαν δυνατότητες. Μεγάλες δυνατότητες. Δηλαδή σας λέω το εξής. Οι Ρώσοι επί παραδείγματι θα μπορούσαν να μας δώσουν δάνειο με 1 ως 1,5% κι εσύ το πλήρωσες 6%. Τρελά πράγματα ! Τρελά !
Κατά τα λοιπά και σε ό,τι αφορά τον ΓΑΠ, πρόκειται περί πράκτορα. Ένας άνθρωπος που έδωσε εσφαλμένα στοιχεία προκειμένου να μας οδηγήσει στο Δ.Ν.Τ.; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό ;
Πρόκειται περί ανθρώπου που λειτουργεί ως πράκτορας. Θα μου πείτε, να πούμε λόγω βλακείας ; Όχι, αυτά δε γίνονται. Διότι είχε τους συμβούλους του, τους ανθρώπους του που τον καθοδηγούσαν. Κάθε τόσο πήγαινε στο εξωτερικό. Αν κανείς παρακολουθήσει την πορεία του, θα καταλάβει πολλά. Θα μου πείτε ο κύριος αυτός πρέπει να υποστεί συνέπειες ; Ναι πρέπει να υποστεί συνέπειες. Η όλη του πορεία στα ελληνοτουρκικά, στα θέματα των σχέσεων με τα βαλκάνια, τα πετρελαϊκά, παντού, όπου να τον ψάξετε έχει δώσει έδαφος στους αντιπάλους. Νομίζουνε βέβαια ό,τι ο ελληνικός λαός δε θ΄αντισταθεί. Περιμένετε να δείτε να γίνουν οι εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και μετά θα δείτε τι έχει να γίνει. 

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πολιτικοί.... απατεώνες


Απέρριψε κάθε ενδεχόμενο  συνεργασίας σε μετεκλογικό επίπεδο χθες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, ενώ  χαρακτήρισε «πολιτικούς απατεώνες» όσους εικονικά ζητούν συνεργασία, δηλαδή την πρόταση για συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά, αλλά και τη χθεσινή πρόταση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφης Γεννηματά για σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα της Αριστεράς: «Είναι δυνατόν να πάμε να συνεργαστούμε σε κυβερνητικό επίπεδο; Είναι υποκριτές, ψεύτες και να μη θυμώνουν όταν λέμε ότι εδώ λειτουργούν ως πολιτικοί απατεώνες», είπε η κ. Παπαρήγα. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τη νεολαία, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι αυτό που έχει αποδείξει όλη η προεκλογική περίοδος είναι ότι τα άλλα κόμματα έχουν ριζική διαφωνία με τις προτάσεις του ΚΚΕ. «Δεν είναι ότι διαφωνούν και μας πολεμάνε για την πρόταση εξουσίας, αυτό το καταλαβαίνουμε. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στην ελάχιστη πρότασή μας», είπε. 

Γ. Παπανδρέου: «Συγγνώμη για τις άδικες επιλογές μου ,που μείωσαν μισθούς και αύξησαν την ανεργία».


Δεν φοβάται την παραπομπή στη δικαιοσύνη ! .
 Υιοθετώντας πλήρως την τακτική του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκρινε σκόπιμο χθες να ζητήσει συγνώμη για τις άδικες επιλογές του ,που  έπληξαν κυρίως τους πολίτες με τα χαμηλότερα εισοδήματα.
«Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν» είπε σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που επέλεξε να δώσει (στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ! ).
Ο τέως πρωθυπουργός υποστήριξε, ωστόσο, ότι είναι «καλύτερα οι Ελληνες να θυμώνουν γι’ αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας».
Απαντώντας, τέλος, στις απειλές κυρίως των μικρότερων κομμάτων να τον παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη είπε ότι «ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές είναι γνώριμο φαινόμενο» και ότι «δεν φοβάται την αλήθεια, καθώς άλλοι θα πρέπει να τη φοβούνται».

L’EXERCICE DE L’ETAT (Ο υπουργός)


Η δίψα για την εξουσία βάζει σε μεγάλη δοκιμασία ακόμη και τους αγνότερους πολιτικούς ιδεαλιστές. Έξυπνη, καυστική, αλλά και με σασπένς κοινωνικοπολιτική ταινία.
Όταν οι πολιτικοί προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν μια σειρά μεγάλων οργανισμών......
Ο υπουργός Μεταφορών Μπερτράν Σεν - Ζαν ξυπνά εν τω μέσω της νυχτός από τον επικεφαλής του γραφείου του. Ένα λεωφορείο έχει πέσει σε μια χαράδρα και ο υπουργός αναγκάζεται να πάει στον τόπο του ατυχήματος. Έτσι αρχίζει ένα απρόβλεπτο οδοιπορικό σε έναν κόσμο «ξένο», πολύπλοκο, και φανερά εχθρικό. Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ έχει αποσπάσει κι άλλα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ. Ο σκηνοθέτης Πιερ Σελέρ καταγράφει με αξιοζήλευτη αφηγηματική επιδεξιότητα τους μηχανισμούς άσκησης της εξουσίας, με φανερή διάθεση να ασκήσει κριτική στους τρόπους και στις μεθόδους που εφευρίσκουν οι πολιτικοί για να περάσουν κάθε είδους νομοσχέδια, πλασάροντάς τα ως τις μοναδικές λύσεις σωτηρίας. Στη συγκεκριμένη ταινία οι πολιτικοί προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν μια σειρά μεγάλων οργανισμών και, για να το καταφέρουν, ασκούν τις δημαγωγικές τους ικανότητες στο έπακρο, φροντίζοντας παράλληλα να αποποιηθούν τις ευθύνες τους φορτώνοντάς τες στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Έξυπνη όσο και εύστοχα στημένη κοινωνικοπολιτική ταινία, που δεν χαρίζεται σε κανέναν και βγάζει στην επιφάνεια όλο το μέγεθος της διαφθοράς και της υποκρισίας που διαβρώνουν την πυραμίδα της εξουσίας. Το μελετημένο και στις έσχατες λεπτομέρειές του σενάριο, οι βιτριολικές ατάκες, το σαρδόνιο χιούμορ αλλά και η στερεότητα των χαρακτήρων, συνθέτουν μια άκρως αποτελεσματική ως προς την ιδεολογική της προσέγγιση ταινία, η οποία, εκτός των άλλων, σφραγίζεται και από τις έξοχες ερμηνείες των πρώτων αλλά και των δεύτερων ρόλων. Και κάτι τελευταίο. Κατηγορούν το γαλλικό σινεμά για την «αφόρητη» φιλολογία του. Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία να δείτε την ταινία, που, αν και βασίζεται στο σενάριο και στους διαλόγους, δεν κουράζει ούτε δευτερόλεπτο.

Σκηνοθεσία: Πιερ Σελέρ.
Πρωταγωνιστούν: Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Μπλαν, Ζαμπού Μπρετμάν.
Του Δημήτρη Κανέλλη

Απροκάλυπτη ποινικοποίηση, της ελευθεροτυπίας. Συνελήφθη ο Αιμίλιος Λιάτσος, γιατί τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά.


Αιμίλιος Λιάτσος: «Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία ο συγκεκριμένος κύριος και η γυναίκα του; Είναι ένα χτύπημα στην αδέσμευτη δημοσιογραφική φωνή. Ένα χτύπημα στην Ελευθεροτυπία. Θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους και με αυτό τον τρόπο 8 μέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται το δικαίωμά μας να κάνουμε ρεπορτάζ. Είμαι μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα στο Σύνταγμα και περνάω όλη την διαδικασία ως κοινός εγκληματίας. Και να το κάνω διότι έκανα μια κακουργηματική πράξη…να το αποδεχτώ. αλλά να το κάνω επειδή έκανα την δουλειά μου στην Εφημερίδα μου Παρασκευή και 13; Επειδή αποκαλύψαμε τις σχέσεις του Καμμένου με πρώην χουντικούς; Σε κάθε άλλη χώρα θα αντιδρούσαν με απαντήσεις και όχι με μηνύσεις. Όσο και να προσπαθούν να με φιμώσουν δεν θα τα καταφέρουν». Αυτά αποκάλυψε πριν από λίγο ο Αιμίλιος Λιάτσος σε τηλεφωνική συνομιλία. 
Πηγη : gossip-tv.gr

Ζήτημα αξιοπρέπειας η ήττα του μετώπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. - «Διευθυντηρίου».


Του Γιώργου Ουρσουζίδη 
       Με χαρτιά τυπωμένα στα πιεστήρια της Ε.Κ.Τ., μιας τράπεζας απόλυτα ελεγχόμενης από τον Γαλλογερμανικό άξονα, οι «δεξαμενές σκέψης» της Νέας Τάξης Πραγμάτων επινόησαν και δημιούργησαν τα τεχνητά «χρέη» σε βάρος  λαών με  «εντολοδόχες» κυβερνήσεις. Απαιτούν σήμερα από τον Ελληνικό λαό να τα επικυρώσει, και να τα νομιμοποιήσει  με την ψήφο του.
Απαιτούν την διαχρονική υποταγή της χώρας στα ανίερα συμφέροντα τους, και την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των υπόλογων, ντόπιων και ξένων! 

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι, δεν είναι ΄΄ θεόσταλτη ΄΄.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου
Για τις ΕΚΛΟΓΕΣ της  6 ΜΑΙΟΥ 2012

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αντιλαμβανόμενο τον ρόλο του πρώτα και κύρια ως συνδικαλιστικού οργάνου που εκλέχτηκε για να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να προασπίζεται τα συμφέροντα, τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα των μελών του Συλλόγου και του συνόλου των εμπόρων της πόλης αλλά τιμώντας επίσης και θεωρώντας πως οφείλει να φανεί αντάξιο της 100χρονης και πλέον αγωνιστικής και συνεπούς ιστορίας του Συλλόγου μας, σας απευθύνεται σήμερα εν όψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 σημειώνοντας τα εξής:

Ø      Οφείλουμε να προσέλθουμε στις κάλπες έχοντας πάντα στο μυαλό μας (πώς να το ξεχάσουμε άλλωστε ;) την κατάσταση των μαγαζιών μας και του συνόλου της αγοράς.
Ø      Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ότι η τραγική κατάσταση που βιώνουμε ως έμποροι, ως οικογενειάρχες, ως κοινωνία στο σύνολό της, δεν είναι ΄΄ θεόσταλτη ΄΄. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, πολύ συγκεκριμένων πολιτικών φορέων που τις επέβαλαν και απολύτως συγκεκριμένων προσώπων που τις υπηρέτησαν.
Ø      Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, στο παρόν και στο μέλλον της τάξης μας, στην κοινωνία των πολιτών, την πατρίδα, να μην ΄΄ τσιμπήσουμε ΄΄ ξανά. Να μην ενδώσουμε στα νέα ψευτοδιλήμματα που επιχειρούν με απύθμενο θράσος να μας βάλουν αυτοί που μας οδήγησαν στην ΄΄ κόλαση ΄΄ που βιώνουμε.
Ø      Έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας αλλά και την πολιτική οξυδέρκεια των εμπόρων με λόγια παχιά, κούφιες υποσχέσεις, φρούδες ελπίδες, όλοι αυτοί που προσέτρεξαν να συνυπογράψουν το ΄΄ κατοχικό σύμφωνο ΄΄ της οικονομικής εξαθλίωσης του λαού και της εθνικής υποτέλειας της χώρας.
Ø      Είναι καθήκον μας να μην συμβάλλουμε με την πολιτική μας στάση στην επιβράβευση αυτών που ευθύνονται για την κατάσταση στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τον εργασιακό μεσαιωνισμό, την πολιτιστική και ηθική παρακμή.
Ø      Είναι ευθύνη μας την επομένη των εκλογών, στις 7 του Μάη, να είμαστε παρόντες, ενεργοί πολίτες, αγωνιστές, να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά, να παλέψουμε μαζί με όλους τους άλλους συμπατριώτες – εργαζόμενους, αγρότες, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους – να διεκδικήσουμε τις πολιτικές που θα είναι σε όφελος των πολλών και της κοινωνίας και όχι των λίγων και ΄΄ ημετέρων ΄΄.   
 Καλή απόφαση – Συνειδητή ψήφο                     ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Η Standard & Poors υποβάθμισε την Ισπανία.


Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poors ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες, στο BBB+.

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο....


Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια σε κάποιους ανθρώπους.
Ένα ζευγάρι Λαρισαίων, δύο ηλικιωμένοι "έφυγαν" από τη ζωή ακριβώς την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες μέρες σε διαφορετικές κλινικές.
Η 77χρονη Αγγελική Μαλογιάννη, συνταξιούχος του ΟΓΑ, κάτοικος Λάρισας, νοσηλευόταν στη Παθολογική κλινική και υπέκυψε χθες το πρωί στις 06:00, ύστερα από μάχη με μακρόχρονη ασθένεια.
Την ίδια ώρα ακριβώς, ο 79χρονος σύζυγος της, Γιάννης Μαλογιάννης, συνταξιούχος του ΙΚΑ με καταγωγή από το Χειμάδι Λάρισας, "έφυγε" από τη ζωή σε μια άλλη πτέρυγα του Πανεπιστημιακού, καθώς νοσηλευόταν στη Χειρουργική κλινική.
Προφανώς, ο ένας δεν έμαθε για το θάνατο του άλλου...
Πηγη:Thessalia News

Κι όμως .......λεφτά υπάρχουν!


 Κάθε φορά που το ΚΚΕ παρουσιάζει τη ολοκληρωμένη του πρόταση για μια άλλου τύπου ανάπτυξη, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών όλων των μελών της κοινωνίας, η απάντηση που έρχεται από την άλλη πλευρά είναι «καλά όλα αυτά, αλλά πού θα βρείτε τα λεφτά».
 Ε, λοιπον ...λεφτά υπάρχουν, μόνο που είναι συγκεντρωμένα στα χρηματοκιβώτια της πλουτοκρατίας, η οποία προσπαθεί να αυξήσει το δικό της πλούτο, καταδικάζοντας σε φτώχεια και χρεοκοπία το λαό.
Για τους κομμουνιστές, ο πλούτος της κοινωνίας και οι προοπτικές της να εξασφαλίσει την πραγματική ανάπτυξη, δε μετριέται σε χαρτονομίσματα. Υπολογίζεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν για να αναπτύξει την παραγωγική της δραστηριότητα. Με αυτήν την έννοια πλούτος - λεφτά για μια κοινωνία και το λαό της, μαζί με το συνολικά παραγόμενο προϊόν είναι όλη η γκάμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών που διαθέτει. Ο ορυκτός και υποθαλάσσιος πλούτος. Η ευφορία και η καλλιεργητική δυνατότητα της γης της να λύσει το επισιτιστικό πρόβλημα. Οι υποδομές, οι συσσωρευμένες εφεδρείες, τα εργοστάσια, τα μέσα παραγωγής κ.ο.κ. Είναι πρωτίστως η εργατική δύναμη εκατομμυρίων εργαζομένων, η παραγωγική εμπειρία που διαθέτουν, οι τεχνικές τους γνώσεις και η ικανότητά τους να λειτουργούν τα σύγχρονα μέσα παραγωγής, είτε μιλάμε για πολύπλοκες εργαλειομηχανές, είτε για ρομποτικά συστήματα.
Αν οι αντίπαλοι της φιλολαϊκής προοπτικής, οι αντίπαλοι δηλαδή της λαϊκής οικονομίας, επιμένουν ότι αυτά δεν απαντάνε στο ερώτημα «πού θα βρείτε τα λεφτά», συνεχίζουμε: Η λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει δεκάδες δισεκατομμύρια, δηλαδή λεφτά που μπορούν να αξιοποιηθούν για την προώθηση πολιτικών στήριξης των εργαζομένων, ας πούμε, από τη μονομερή διαγραφή του χρέους, λυτρώνοντας το λαό και τον τόπο από τις τοκοχρεολυτικές δόσεις. Αλλα τόσα μπορούμε να κερδίσουμε από την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ, τις δυσβάστακτες στρατιωτικές δαπάνες, τις αποστολές εκτός συνόρων. Δεκάδες δισεκατομμύρια μπορούν να εξασφαλιστούν από την ...«κοινωνικοποίηση των κερδών», που μέχρι σήμερα τσεπώνουν τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι κι άλλα λαμόγια του συστήματος. Κέρδος που ισοδυναμεί με αρκετά ακόμα δισεκατομμύρια θα προκύψει από την πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων, από την πλήρη αξιοποίηση και λειτουργία όλων των παραγωγικών μονάδων, από την πλήρη αξιοποίηση της καλλιεργήσιμης γης για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Αν κι αυτά τους φαίνονται λίγα, τότε να έχουν υπόψη τους ότι μόνο το 2009 οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στέρησαν από την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους, τουλάχιστον από 113,5 δισ., αφού τόσα είναι τα ποσά που έδωσαν για ενισχύσεις επιχειρηματικών ομίλων, για τοκοχρεολυτικές δόσεις, για τα κέρδη 166 επιχειρήσεων του Χρηματιστηρίου, για στρατιωτικές δαπάνες και για ... συνδρομές προς την ΕΕ. Κονδύλια που αποτελούν το 48% του ΑΕΠ εκείνης της χρονιάς.
Τέρμα, λοιπόν, τα παραμύθια για το πού θα βρούμε τα λεφτά.
 ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και ο δρόμος των ανατροπών είναι μπροστά μας, αρκεί οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι ανήκουν σε αυτούς και όχι στα παράσιτα της αστικής τάξης, που χάριν των δικών τους κερδών προκαλούν τη χρεοκοπία εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών.

Μύθος ...το «διάφανο» και «αδιάφθορο» αστικό κράτος.


Το περίφημο σύστημα Δικαιοσύνης της Ισλανδίας, αυτό που μας έλεγαν ότι οδήγησε σε ειδικό δικαστήριο τον πρωθυπουργό της Γκέιρ Χάρντε, μετά την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα της χώρας το 2008,το παράδειγμα υποδειγματικής και διαφανούς λειτουργίας που μάς το παρουσίαζαν επιχειρώντας να μας πείσουν ότι σε μια καπιταλιστική χώρα εάν λειτουργούν οι κανόνες κ.λ.π. οι ένοχοι για τα δεινά του λαού τιμωρούνται και όλοι ελέγχονται, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της δίκης σύμφωνα με όσα διαβάζουμε;
Ο Ισλανδός πρωθυπουργός κρίθηκε ένοχος όχι για την πολιτική φτώχειας και λιτότητας που έπληξε το λαό του, αλλά γιατί... καθυστέρησε να συναντηθεί με τους υπουργούς της κυβέρνησής του όταν ξέσπασε η τραπεζική κρίση και μάλιστα δεν προβλέπεται καμία τιμωρία γι' αυτή τη μικρή αμέλεια.
Για όλα τα άλλα - δηλαδή, για τη μεταφορά των ζημιών των τραπεζών στις πλάτες ενός λαού, προκειμένου να διατηρηθεί η κερδοφορία τους - δε βρέθηκε ένοχος, ούτε ο Ισλανδός πρωθυπουργός, ούτε κανείς άλλος. Γιατί αυτή ακριβώς η λειτουργία, η μεταφορά του κόστους της εκάστοτε κρίσης του συστήματος της εκμετάλλευσης στις πλάτες των εργαζομένων, είναι όχι απλά νόμιμη αλλά ...επιβεβλημένη σε οποιοδήποτε καπιταλιστικό κράτος. Οσο «σύγχρονο» και όσο «διάφανο» ή «αδιάφθορο» παρουσιάζεται. Για την ακρίβεια, αυτός είναι ένας από τους λόγους της ύπαρξής του.

ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται....»


"Αν το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να πάψει να λειτουργεί ως ταίρι, συνεταιρικά με την ΝΔ και είναι διατεθειμένο να κάνει μια έμπρακτη αυτοκριτική στηρίζοντας μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και δίνοντας έστω ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στις δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς, εδώ είμαστε να το κουβεντιάσουμε"... Ηταν η απάντηση του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη όταν ρωτήθηκε (ΣΚΑΪ) για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Προεκλογικά βέβαια τα λόγια είναι μετρημένα, παρ' όλα αυτά ο «έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται». Γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει στην Ελλάδα, αυτό που κάνουν οι ομοϊδεάτες του στη Γαλλία και για το οποίο χειροκροτά; Εκεί στηρίζουν με σθένος τον ομόλογο του Βενιζέλου, τον επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος Φ. Ολάντ και έχουν ήδη εκφράσει επιθυμία συμμετοχής στην κυβέρνησή του εάν εκλεγεί.

Μανία που έχουν να μας σώζουν αυτοί οι άνθρωποι ....Ρέ ουστ.


Η νέα (εδώ γελάμε) κυβέρνηση σύμφωνα με αυτά που έχει προσυμφωνήσει θα υποχρεούται από τη νέα δανειακή σύμβαση να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 5,5% του ΑΕΠ ή κατά 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα έτη 2013 και 2014, που σημαίνει λιγότερα κονδύλια για μισθούς και συντάξεις, λειτουργικές δαπάνες, επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων, κοινωνικές δαπάνες, επιχορηγήσεις κ.λ.π. κατά ποσό ύψους 5,75 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.
Και έχεις και τον Μπαρόζο να κράζει ότι το οικονομικό πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα, είναι μονόδρομος!!!
Μανία που έχουν να μας σώζουν αυτοί οι άνθρωποι…Ρέ ουστ γενόσημα
Της Μιχαλούς στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Την προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες το ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια


Στους συγκεντρωμένους  αρχικά παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Ημαθίας, από τον Χρήστο Αλευρά δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αλεξάνδρειας.
Στη συνέχεια η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ,  Ιωάννα Σοφρόνωφ , στην ομιλία της , μεταξύ  άλλων επεσήμανε:
«Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αλλά και οι εργαζόμενοι των περισσοτέρων χωρών δεχόμαστε ανελέητη επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας...... οι κρίσεις της καπιταλιστικής οικονομίας,  πάντοτε έχουν το ίδιο κοινό χαρακτηριστικό. Την καταστροφή της κύριας παραγωγικής δύναμης που είναι οι εργαζόμενοι με απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων την καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.»
Στη συνέχεια μίλησε για το χρέος και πως δημιουργήθηκε....

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αδυνατεί να αγοράσει τα φάρμακά του, το 90% των Ελλήνων.


 Έλληνες αδυνατούν πλέον να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
 Δεν "βγαίνουν" οικονομικά για να το κάνουν.
 Το 59,5% των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα γιατρών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, δεν πραγματοποίησε παρακλινικές εξετάσεις που είχε συστήσει ο γιατρός τους λόγω οικονομικού προβλήματος.
Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι 9 στους 10 Έλληνες ,δεν είναι σε οικονομική θέση να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Το ίδιο ποσοστό ασθενών (90,6%) απάντησε ότι σε σχέση με πέρυσι έχει μικρότερη δυνατότητα αγοράς φαρμάκων και η δυσκολία αυτή (93,8%) αποδίδεται στην οικονομική κρίση.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος Γιώργος Μαντζουράνης επισημαίνει ότι η αδυναμία των Ελλήνων να προμηθευτούν τα φάρμακά τους είναι πραγματική και ακόμα πως υπάρχουν χρόνιοι ασθενείς, που έχουν διακόψει την περίθαλψή τους λόγω έλλειψης χρημάτων.
Η μελέτη με θέμα "Η φαρμακευτική συμπεριφορά Ελλήνων ασθενών εν μέσω οικονομικής κρίσης, που πραγματοποιήθηκε στις αγροτικές περιοχές του νομού Αχαΐας" βραβεύτηκε για την αρτιότητά της στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, στο Κάστρο Κυλλήνης.
ΠΗΓΗ NEWS247

Ο υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ , Α. Λοβέρδος επέζησε, οι Ημαθιώτες όμως;


Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των γιατρών του Νοσοκομείου Βέροιας
Την εγκατάλειψη του νοσοκομείου Βέροιας παραλίγο να την πληρώσει με τη ζωή του ο ίδιος ο υπουργός πέρισυ το Πάσχα.
Βέβαια ο υπουργός διασώθηκε σε άλλα νοσοκομεία της χώρας ,εμείς όμως παραμείναμε εδώ καταδικασμένοι στο αργό βασανιστικό θάνατο της εγκαταλελειμμένης ελληνικής επαρχίας.

 Σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα δεινά μας ,οι γιατροί αφού δεν πληρώνονται, αποφάσισαν απόλυτα δικαιολογημένα, να κάνουν εδώ και ένα μήνα περίπου επίσχεση εργασίας, , δεν εξετάζουν δηλαδή, δεν γράφουν συνταγές ,δεν δίνουν φάρμακα......
 Απλήρωτες παραμένουν οι εφημερίες των Νοσοκομειακών γιατρών στη Βέροια και μέχρι να πληρωθούν οι χρωστούμενες εφημερίες οι γιατροί αποφάσισαν  με Γενική Συνέλευση να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.
Σε ανακοίνωση της ΕΝΙΚΕΜ στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρονται τα εξής: 
«Η Γενική Συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου Βέροιας αποφάσισε μετά από την ενημέρωση ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι εφημερίες του Φεβρουαρίου 2012, να συνεχίσει την επίσχεση εργασίας μέχρι να πληρωθούν τα χρωστούμενα χρήματα από τις εφημερίες των μηνών Φεβρουαρίου κατ Μαρτίου 2012 και των πρόσθετων εφημέριων Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα περιφρουρήσουμε την ελεύθερη πρόσβαση του πληθυσμού στην παροχή περίθαλψης στον νομό μας.
Μετά την άρνηση της επιτρόπου να εγκρίνει τα εντάλματα των εφημεριών που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που προβλέπει ο νόμος είμαστε αποφασισμένοι για το μήνα Μάιο να εφαρμόσουμε προγράμματα εφημέριων εναρμονισμένα με την νομοθεσία η οποία προβλέπει 7 εφημερίες σε κάθε ιατρό.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάποια τμήματα του νοσοκομείου κάποιες ημέρες δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες ιατροί και οι ασθενείς θα πρέπει να σταθούν σε άλλες λύσεις.
Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία που θα υποστούν διότι παρά την καλή διάθεση που δείξαμε και τις συνεχείς υποχωρήσεις όχι μόνο δεν πληρωθήκαμε αλλά σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι.
Οι κινητοποιήσεις μας έχουν σαν στόχο την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της περίθαλψης και καλούμε τον πληθυσμό να μας βοηθήσει στις κινητοποιήσεις αυτές.
Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας
Ιω. Βογιατζής            Ιω. Πετράκης                           »

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η προνομιακή θέση της όρασης στον χώρο της αυταπάτης

Ο   Maurits. C.  Escher, ήταν ένας πανευρωπαίος καλλιτέχνης, που έζησε και δούλεψε στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ελβετία και το Βέλγιο
Στα έργα του εμπνεύστηκε από την φούγκα, την μουσική φόρμα που τελειοποίησε ο J. S. Bach, αλλά κι από την γεωμετρία των Μαυριτανών που καταπληκτικά δείγματα της τέχνης τους μελέτησε επανειλλημένα στο παλάτι της Alhambra στην Ισπανία. Από εκεί άλλωστε εμπνεύστηκε τα μωσαϊκά του στα οποία αξιοποιεί αυτό που ο ίδιος ονομάζει «τακτική διαίρεση της επιφάνειας».
Έργα, με φανταστικές εικόνες, δαιδάλους μορφών με κύκλους και σπείρες, ανακλώμενες φόρμες, αντιστροφές, πολύεδρα, συνθέσεις επιπέδων με φαινομενικά τρισδιάστατους χώρους και παράλογες οπτικές κατασκευές.

Στα μαγικά του παιχνίδια ο καλλιτέχνης αξιοποίησε στο έπακρον την θεωρία οπτικών σφαλμάτων gestalt, προοπτικές απάτες και γεωμετρικά τρυκ, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η όραση κατέχει μια προνομιακή θέση στον χώρο της αυταπάτης. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί την μαεστρία, την ποίηση και την μαγεία που μας άφησε με το μοναδικό έργο του..Οι εικόνες του είναι πάμπολλες..Σ΄ αυτές περιλαμβάνονται και κλασσικής προοπτικής άριστα χαρακτικά, ιδιόμορφα στην μελαγχολία τους, με μια αρωματική, αλχημιστική αύρα..
Μπορεί λοιπόν «η ανθρώπινη ζωή να είναι μια ατελείωτη αυταπάτη» όπως πίστευε ο Pascal επιβεβαιώνοντας τους βουδιστές….αλλά κοιτάξτε πόσο ωραία είναι ταυτοχρόνως!
περισσότερα

Το απόλυτα κόκκινο ΚΚΕ σε 11+1 μέρες.


 Αυτή η μικρομέγαλη προεκλογική περίοδος, η τόσο διαφορετική απ’ όσες έως τώρα έχουμε γνωρίσει, βαίνει προς τη λήξη της.
 Σε 12 ημέρες οι πολίτες θα οδηγηθούν  στην κάλπη, για να συμμετάσχουν στις πιο κρίσιμες εκλογές  από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
 Αυτές οι εκλογές δεν προσφέρονται, ούτε για κοψοχέρηδες, ούτε για υπήκοους παλινδρομούντων κομματαρχών, ούτε και για όσους σύρονται πίσω από τους διάφορους μπουρδοειδείς διάττοντες αστέρες, που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι προορισμός της ζωής τους ήταν να μας ..σώσουν, αφού τώρα δεν παίζεται ως συνήθως μόνο το μέλλον του κάθε ψηφοφόρου αλλά κυρίως το μέλλον των παιδιών του και των εγγονιών του.
 Ακόμη και όσοι δεν ένιωσαν ακόμα  στο πετσί τους το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών-οικονομικών χειρισμών που έγιναν από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια, πως μπορούν να παραβλέψουν:
    Τα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που είναι σε απόγνωση.
    Τους ανέργους που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο
    Τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να αντέξουν την κρίση.
    Τη δημόσια Υγεία που διαλύεται.
    Τη Παιδεία που ξευτιλίζεται.
    Τις αξίες που θρυμματίζονται...
    Τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό που κομματιάζεται........
  Σε 11+1  μέρες ,πίσω από το κουρτινάκι, ας έχουμε το νου μας .
 Oύτε  o πρασινογάλαζος κορμός , ούτε τα διάφορα μαύρα η έγχρωμα παρακλάδια του,ας μην μας παρασύρουν....
 Σε 12  μέρες, πολύ απλά επιλέγουμε τον ξεκάθαρο αντίποδα των καταστροφικών τους επιλογών......
 Επιλέγουμε ....δαγκωτό το απόλυτα κόκκινο ΚΚΕ.

Σήμερα Τετάρτη 25/4 στο Ράδιο Αλεξάνδρεια. Στο προσκήνιο πάλι τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Σήμερα Τετάρτη 25/4 το πρόγραμμα της εκπομπής "Επιλογές " του Γιάννη Ζήνα ,στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 , περιλαμβάνει:
18.10 μμ Τσιώνης Τάσος - Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλόζωων Έδεσσας
18.20 μμ Ράντος Μιχάλης - 4η πανελλήνια Ιππική συγκέντρωση στα Πλατανάκια Πενταπλατάνου Γιαννιτσών
18.30 μμ Σπίγκος Χρήστος - Άρθρο " Ζητώ περισσότερο Σεβασμό "

*  18.50 μμ Αλευράς Χρήστος - " Πρόταση για ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας για το πρόβλημα των «στρατοπέδων συγκέντρωσης» των μεταναστών " 
19.00 μμ Πετράκης Σταύρος -  Γραμματέας  της Δ.Ο.Ε. γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ Πετράκης Σταύρος.
Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο συνδικαλιστής , πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων Ν. Ημαθίας Γιοβανόπουλος Γρηγόρης.
* ΥΓ. Αυθαίρετα στη ανάρτηση άλλαξα το αρχικό τίτλο της εκπομπής .
 Ο αρχικός τίτλος ήταν : " Πρόταση για ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας για το πρόβλημα των Λαθρομεταναστών " .
 Θεώρησα επιβεβλημένη τη αντικατάσταση τουλάχιστον της μιας παραμέτρου του τίτλου, δεδομένου ότι κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρηθεί ...«ΛΑΘΡΑΙΟΣ».(Χρήστος Αλευράς)

Πως ο εκλογικός νόμος αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα !


Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπιστώνει κανείς τα εξής:
Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.
Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό; Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;
  Έχουμε και λέμε: