Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Φορτώνουν εκβιαστικά με νέες υποχρεώσεις στους Δήμους.

 Σε εφαρμογή έθεσε το υπουργείο Οικονομικών,
 από τον Σεπτέμβριο το σχέδιο συγχώνευσης και κατάργησης,
200 εφοριών σε όλη την επικράτεια μέχρι το τέλος του έτους, 
στη βάση των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας. 

 Ύστερα από την τελεσίδικη απόφαση για την κατάργηση της ΔΟΥ Βόνιτσας ο αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Φερεντίνος με επιστολή του ζήτησε την δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην πόλη ώστε να γλιτώσουν την ταλαιπωρία όσοι θέλουν να συναλλαχθούν με την εφορία για προσωπικές τους υποθέσεις.
 Προϋπόθεση για την δημιουργία του Κ.Ε.Φ. όπως ενημέρωσε το Υπουργείο είναι  οι Δήμοι να διαθέσουν τους κατάλληλους χώρους στέγασης των νέων αυτών υπηρεσιών και να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν -το οποίο και έγινε δεκτό από την Δημοτική Αρχή.  
  

Στους ιδιώτες προς εκμετάλλευση και η ακίνητη περιουσία των πανεπιστημίων.

Από την πίσω πόρτα η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Με ονομαστική ψηφοφορία για τα 4 άρθρα του ολοκληρώθηκε  στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που μεταξύ άλλων προβλέπει τον περιορισμό της συμμετοχής του Δημοσίου στις πρώην ΔΕΚΟ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη εκποίησή τους. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.
Στο μεταξύ, με πλάγιο τρόπο επιχειρεί η συγκυβέρνηση να βάλει στο χέρι και να εκποιήσει την ακίνητη περιουσία όλων των ΝΠΔΔ, μεταξύ αυτών και των πανεπιστημίων. Παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε προσωρινά το άρθρο που έδινε τη δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να διαχειρίζεται και να εκποιεί το σύνολο της περιουσίας των ΝΠΔΔ, σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου, που ψηφίζεται σήμερα, προβλέπεται ότι αυτό το ρόλο μπορεί να τον παίζει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού, η ακίνητη περιουσία των ΝΠΔΔ θα μπορεί να περνάει στην ΕΤΑΔ και να «αξιοποιείται», να παραδίδεται δηλαδή προς εκμετάλλευση στους ιδιώτες. Υπενθυμίζουμε πως σε ό,τι αφορά στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει στη Βουλή πως «δεν πρόκειται να μπει στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου η ακίνητη περιουσία των πανεπιστημίων». Η αλήθεια είναι πως δεν μπαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά όπως και τα ακίνητα όλων των ΝΠΔΔ, θα μπορούν να «αξιοποιηθούν» (να εκποιηθούν) μέσω της ΕΤΑΔ.

Νέος από το Σκυλίτσι Ημαθίας έχει ανάγκη από αίμα .


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο 22χρονος ΜΠΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Μπορείτε να προσφέρετε αίμα στο πλησιέστερο, προς εσάς, νοσοκομείο, με υπόδειξη, να το στείλουν στο ΑΧΕΠΑ για τον Κ.Μπογιαννίδη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
 6936189903     και
 6974730429

Ντόρος χωρίς καμιά ουσία η "λίστα Λαγκάρντ".

Εντυπωσιακή η απόκρυψη στοιχείων από τους μάρτυρες.
"Όταν έγινε η κλήτευση των Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώσαμε ότι δεν θα φωτίσουν την Επιτροπή, αντίθετα θα επιχειρήσουν να συσκοτίσουν τα πράγματα, γιατί αυτό έκαναν και κάνουν καθημερινά. Λέγαμε τότε ότι είτε αποφασίσετε να έρθουν, είτε όχι, κατά την άποψή μας δεν θα έχει καμία σημασία. Μπορώ σήμερα να πω ότι επιβεβαιωθήκαμε για την εκτίμησή μας αυτή.
Οι δύο παραπάνω ήρθαν εδώ και για πολλές ώρες συζήτησαν με την Επιτροπή, ανεξάρτητα από αντιφάσεις, πέρα από την κοροϊδία και από την άρνησή τους να ενημερώσουν ουσιαστικά την Επιτροπή, ντόρος δημοσιογραφικός έγινε, αλλά κάτι ουσιαστικό δεν κατατέθηκε. Δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα. Μπορεί να αποκάλυψαν ή να μετέφεραν ευθύνες σε άλλους, αλλά καμία ουσία δεν αποκόμισε η Επιτροπή. Εντυπωσιασμούς μόνο μπορεί να έχει κανένας γι' αυτή την απόκρυψη στοιχείων από τη μία και από την άλλη δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα.
Αυτή τη στιγμή αποφασίζονται τα πιο σκληρά, ανελέητα μέτρα για την εργατική τάξη, για τα λαϊκά στρώματα, για τους αυτοαπασχολούμενους, για τη νεολαία, για τους άνεργους, για τους φτωχούς αγρότες και στα περίπτερα κρέμονται οι διαδικασίες από τη "λίστα Λαγκάρντ".
 Με αυτό το σκεπτικό θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία αποπροσανατολίζει. Εμείς δε θα συναινέσουμε στον αποπροσανατολισμό, γιατί δε βγαίνει τίποτα......"
Αυτά δήλωσε  ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Σπ. Χαλβατζής

Απώλειες 2 δισ. για τους αγροτοκτηνοτρόφους


Στα 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον θα είναι ετησίως, η χασούρα της μικρομεσαίας αγροτιάς από τα νέα μέτρα που έχουν προσυμφωνήσει η τρικομματική κυβέρνηση με την τρόικα. Το ποσό αυτό ανακοίνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, αναφέροντας ότι η επιβάρυνση που προκύπτει στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, από τη μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου πετρελαίου προκύπτει ένα ποσό 250 εκατ. ευρώ και από τη φορολόγηση της αγροτικής γης άλλο ένα ποσό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης θα προκύψει και ένα σημαντικό ποσό από την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών.
Να σημειωθεί ότι 2 δισ. ευρώ ετησίως είναι οι επιδοτήσεις που δίνονται στους αγροτοκτηνοτρόφους. Δηλαδή, χάνεται ένα ποσό, όσο και οι αγροτικές επιδοτήσεις, οι οποίες μετά το 2014 θα περικοπούν και αυτές. Έφτασαν τα πράγματα στο σημείο, ακόμα και η συμβιβασμένη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ να δηλώνει ότι, στην περίπτωση που υιοθετηθούν τα προτεινόμενα μέτρα, ως άμεση συνέπεια θα προκύψει σημαντική μείωση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, αλλά και περαιτέρω επιδείνωση του διατροφικού ελλείμματος της χώρας. Η βάρβαρη πολιτική που ακολουθείται οδηγεί τους αγροτοκτηνοτρόφους σε απόγνωση, γιαυτό και επιβάλλεται  να αντιδράσουν, ώστε να μη γίνουν πράξη τα μνημόνια και για να ανατραπεί αυτή η ολέθρια αντιλαϊκή πολιτική. 

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τι είναι η πατρίδα,που τρέχουν να ..σώσουν; Μην είν' οι κάμποι; Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;


«Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη,
 δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά»
λέει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Η σκηνή στο μετρό της Αθήνας πριν λίγες μέρες: Ανάμεσα σ’ αυτούς που μπαινοβγαίνουν ζητιανεύοντας, άρρωστοι, ανάπηροι ή με παιδιά που χρειάζονται κάποια δύσκολη επέμβαση, μπαίνει κάποια στιγμή ένα νέο παιδί κάτω των 30. Εξηγεί ότι δεν έχει τίποτα, είναι υγιής και αρτιμελής, μόνο που δεν βρίσκει δουλειά, κανείς δεν τον προσλαμβάνει, ούτε έχει κάποιον άλλο να τον φροντίσει. Είναι λοιπόν αναγκασμένος να ζητά χρήματα από τον κόσμο για να φάει. «Καταλαβαίνω ότι το βαγόνι του τρένου δεν είναι τράπεζα», λέει, είναι φανερή στο βλέμμα του η επίγνωση του αυτοξευτελισμού του, αυτό που δεν λέει είναι ότι αν ήταν, δεν θα είχε καμιά πιθανότητα να πάρει ούτε τα λιγοστά ευρώ που αποκόμισε από τους συνεπιβάτες του.  Όταν νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να υποβληθούν σε τέτοια ταπείνωση μόνο και μόνο για τα αυτονόητα, για ένα πιάτο φαΐ, είναι φανερό ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο, είναι αλλού. Στην περίπτωση της Ελλάδας βρίσκεται ίσως στη Γερμανία, το γκριζοπράσινο από το στρες πρόσωπο του Σαμαρά είναι εκείνο του παγιδευμένου σε ένα θανάσιμο αδιέξοδο. «Να σώσουμε την πατρίδα μας», λέει. Αλλά τι είναι πατρίδα; Μην είν' οι κάμποι; Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά ή ο ήλιος μας που χρυσολάμπει; Δεν εννοούν όλοι το ίδιο μιλώντας για την πατρίδα που πρέπει να σωθεί. Εκτός από τον εαυτό τους, τον μισθό και τα κεκτημένα τους, ο νεαρός στο μετρό π.χ. τι είναι;
 Η αναγκαία θυσία, η Ιφιγένεια που πρέπει να χαθεί για να φυσήξει το αεράκι της ανάπτυξης; 

Την Δευτέρα, 5 του Νοέμβρη, θα κατατεθεί στη Βουλή, το νέο πακέτο μέτρων.


Τέρμα οι "ελιγμοί" και τα «τσαλιμάκια» της ΔΗΜΑΡ, για τα μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι....

Ο  υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας,  μετά τη σύσκεψη της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου με δηλώσεις του τόνισε ότι:
 «Η τρόικα δυστυχώς ήταν αρνητική και στο θέμα του 10% του οικογενειακού μισθού και στο θέμα της επεκτασιμότητας της σύμβασης».
  Οσον αφορά στο θέμα της κύρωσης από τη Βουλή των ιδιωτικοποιήσεων, έσπευσε να συμφωνήσει και ο ίδιος με την άποψη της τρόικας που το απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι «πολύ δύσκολα ένας ξένος επενδυτής θα ερχόταν στην Ελλάδα αν έπρεπε τελικά η Βουλή να κυρώσει τη σύμβαση».
 Πάντως, προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συμβιβασμού σε ό,τι αφορά στα προσχήματα που βάζει η ΔΗΜΑΡ για να υπερψηφίσει τα μέτρα, το νέο πακέτο μέτρων θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, 5 του Νοέμβρη, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις 7 του μήνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε με νόημα ότι «θα διαπραγματευτούμε ως την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά», προσθέτοντας μάλιστα ότι το ζήτημα μάλλον δεν επρόκειτο να τεθεί στο χτεσινό Euro Working Group. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε ο συντονισμός των υπουργείων για τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία «θα είναι έτοιμα στην ώρα τους».
Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα θα ενσωματωθούν τα δημοσιονομικά, τα διαρθρωτικά και τα εργασιακά, που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τη μεθεπόμενη Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει η συζήτηση του προϋπολογισμού, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Νοέμβρη, ώστε η κυβέρνηση να είναι έτοιμη για τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 12 του μήνα, όπου θα συζητηθεί και ενδεχομένως θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά προκαλούν εγκεφαλικά στις γυναίκες !

διαφήμιση του ...1944!

Οι γυναίκες που πίνουν έστω και ένα ανθρακούχο αναψυκτικό τη μέρα, αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, προειδοποιεί νέα έρευνα.
Η καθημερινή κατανάλωση ποτών που περιέχουν αρκετή ζάχαρη αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης θρόμβου στον εγκέφαλο σε ποσοστό πάνω από 80%, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιαπωνία.
Η επίδραση των ζαχαρούχων αναψυκτικών στους άντρες ωστόσο δεν είναι η ίδια, καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οσάκα παρατηρήθηκε πολύ μικρή αύξηση του κινδύνου.
Νωρίτερα φέτος, επιστήμονες από τις ΗΠΑ είχαν βρει ότι τόσο τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, όσο και τα με λιγότερες θερμίδες υποκατάστατά τους αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης εγκεφαλικού και στα δύο φύλα.
Η ομάδα των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Οσάκα μελέτησε 40.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40-59 ετών σε διάστημα 18 ετών, καταγράφοντας τις διατροφικές τους συνήθειες, ανάμεσα στις οποίες την κατανάλωση αναψυκτικών.
Στη διάρκεια των 18 αυτών χρόνων περίπου 2.000 από τους εθελοντές υπέστη εγκεφαλικό.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις συνήθειες των θυμάτων αναφορικά με την κατανάλωση αναψυκτικών και τις συνέκριναν με όσους δεν εμφάνισαν θρόμβους.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, έδειξαν ότι οι γυναίκες που έπιναν έστω και ένα αναψυκτικό τη μέρα είχαν 83% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν ισχαιμικό επεισόδιο, συγκριτικά με όσες δεν έπιναν καθόλου ή πολύ σπάνια.
Πηγή : Nooz.gr

Καταγγέλλει την χρήση υπερβολικής βίας, από τις αστυνομικές δυνάμεις, η Διεθνής Αμνηστία


Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει με σημερινή της ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Λονδίνο τη «χρήση υπερβολικής βίας» από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απουσία κυρώσεων εναντίον των μελών των δυνάμεων της τάξης που είναι υπεύθυνα για τις καταχρήσεις.
"Τα πρόσωπα που διαδηλώνουν ειρηνικά κατά των μέτρων λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ξυλοκοπηθεί, δεχθεί κλωτσιές, έχουν δεχθεί επιθέσεις με δακρυγόνα και έχουν τραυματιστεί από σφαίρες από καουτσούκ, σε ένα πλαίσιο χρήσης υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς, για την οποία δεν γίνεται καμία έρευνα και για την οποία δεν επιβάλλονται κυρώσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.
Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνει όχι μόνο «την χρήση υπερβολικής βίας εναντίον διαδηλωτών και δημοσιογράφων», αλλά επίσης «τις αυθαίρετες συλλήψεις και την παρεμπόδιση της πρόσβασης στην ιατρική βοήθεια».
Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ως παράδειγμα το Βουκουρέστι, τη Μαδρίτη ή την Αθήνα, όπου ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του από «βομβίδα κρότου-λάμψης» καθώς κάλυπτε διαδήλωση τον Ιούνιο του 2011.
Πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πολύνεκρο το πέρασμα της καταιγίδας Σάντι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.


Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των πλημμυρών που προκάλεσε το πέρασμα της καταιγίδας Σάντι.
Οι τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής δώδεκα νεκρούς, ενώ η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε ότι μία Καναδή σκοτώθηκε από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τις ριπές του ανέμου.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσι εξαιτίας της πτώσης δένδρου σε αυτοκίνητο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πενσυλβάνια, ο ένας εξαιτίας πτώσης δένδρου και ο δεύτερος λόγω κατάρρευσης σπιτιού.
Ο κυκλώνας Σάντι προκάλεσε επίσης το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.
Στη Δυτική Βιρτζίνια μία γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε μία περιοχή ενώ άλλη γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της σε δένδρο στο Μέριλαντ.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Έκραξαν στο Βερολίνο, ξανά τον Γ. Παπανδρέου.

Ούτε το φαί του δεν μπορεί να φάει ο άνθρωπος !
Σε εστιατόριο του Βερολίνου όπου καθόταν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, τον αντελήφθησαν Έλληνες ομογενείς, που τον αποδοκίμασαν έντονα, αναγκάζοντάς τον να φύγει χωρίς να φάει. Οι Έλληνες περικύκλωσαν το τραπέζι και του φώναζαν «ντροπή σας μας έχετε εξευτελίσει», ή «φάτε τζάμπα εμείς πληρώνουμε» και πολλά άλλα αποδοκιμάζοντας την πολιτική του.
Ο ΓΑΠ βρίσκεται στο Βερολίνο για να μιλήσει στη Σύνοδο του Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης!!!
Πολλοί ειδήμονες σε όλο τον κόσμο που θεωρούν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Γ. Παπανδρέου, είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναπτύξει θέματα, σχέση έχοντα με το ...μέλλον, τον προσκαλούν σε σχετικά συμπόσια.
 Αντίθετα υπάρχουν και  αρκετοί που θεωρούν ότι οι όποιες προβλέψεις του, υπολείπονται κατά πολύ ακόμη και από τις προβλέψεις που κάνουν και οι πιο άσχετες ....καφετζούδες και χαρτορίχτρες.

Ημέρα Αγνοουμένων της Κύπρου

Η 29η Οκτώβρη 1974 ήταν η ήμερα κατά την οποία επέστρεψαν οι τελευταίοι αιχμάλωτοι της τουρκικής εισβολής. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί με απόφαση της Κυπριακής Βουλής ως ημέρα αφιερωμένη στους αγνοούμενους.
 Σε δηλώσεις της στη Βουλή, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Αγνοουμένων της Κύπρου, η κ. Κουκουμά, βουλευτής του ΑΚΕΛ, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαδικασίες για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς .
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και βουλευτή του ΑΚΕΛ, η ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία για δραστηριοποίηση προς την κατεύθυνση της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, ενώ ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη Πέμπτη, η Βουλή θα διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας στο αίθριο του κτιρίου, ώστε να προβάλει το θέμα.
Η κ. Κουκουμά χαιρέτισε εξάλλου το τελευταίο ψήφισμα της Επιτροπής των Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου, όπως είπε, τονίζεται ξεκάθαρα ο ρόλος της Τουρκίας για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της Κύπρου και η ανάγκη να δώσει πληροφορίες από τα αρχεία της.
Παράλληλα είπε ότι καλείται η Άγκυρα να επιτρέψει την είσοδο σε στρατιωτικές ζώνες για να γίνουν οι αναγκαίες έρευνες για εντοπισμό λειψάνων αγνοουμένων.

Η Κυπριακή Αστυνομία, πρόλαβε και απέτρεψε, απόπειρα δολοφονίας, του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη.


Με τουρκικής – σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία - προέλευσης αντιαρματικό εκτοξευτή τύπου Law θα πραγματοποιείτο η απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.
Η Αστυνομία είχε εντοπίσει τον έμφορτο εκτοξευτή από τις 12 Οκτωβρίου και τον είχε αντικαταστήσει με έναν πανομοιότυπο και άδειο, και ανέμενε τη στιγμή που θα γινόταν κίνηση για χρησιμοποίησή του, ώστε να επέμβει και να συλλάβει τον ύποπτο.
Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου είπε ότι τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, η οποία θα πραγματοποιείτο με αντιαρματικό εκτοξευτή τύπου Low, την ώρα που ο Γενικός Εισαγγελέας θα μετέβαινε από το γραφείο στο σπίτι ή από το σπίτι στο γραφείο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, εδώ και ένα μήνα περίπου η Αστυνομία πήρε κάποιες πληροφορίες για σχεδιαζόμενη δολοφονία τόσο του Γενικού Εισαγγελέα όσο και ενός άλλου προσώπου. Σύμφωνα με την πληροφορία, ανέφερε, θα ακολουθούσαν και άλλες δολοφονίες, ωστόσο, δεν είχαν κατονομαστεί τα πρόσωπα αυτά.

Απόβλητα χοιροστασίου παράγουν ηλεκτρική ενέργεια


Ηλεκτρική ενέργεια από τα απόβλητα χοιροστασίου και υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης παράγει και πουλάει εδώ και δυο χρόνια ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καμποχώρι Ημαθίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο κ. Αντώνης Γκασνάκης, σε πέντε χρόνια ευελπιστεί να αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης της μονάδας που ανήλθε σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
Το χοιροτροφείο παράγει 250 KW/ώρα. Τα 80 με 110 KW ικανοποιούν τις ανάγκες της μονάδας, ενώ τα υπόλοιπα πωλούνται στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Στόχος του κ. Γκασνάκη είναι να αυξήσει τη δυναμικότητα της μονάδας ώστε η παραγωγή να φτάσει το μισό ΜW.
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την αξιοποίηση των υπολειμμάτων των υπολοίπων χοιροτροφείων της περιοχής, ωστόσο απαιτείται επιπλέον επένδυση της τάξης των 400.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι βιομηχανίες που αξιοποιούν ενεργειακά τα απόβλητά τους ανέρχονται σε 120.
Πηγή: econews.gr

Αριθμοί και φύση, η ακολουθία Fibonacci...

 Ένα υπέροχο βίντεο με την περίφημη «Ακολουθία» του Fibonacci.
 Τα πάντα … χτισμένα σύμφωνα με προβλέψιμες μαθηματικές αρχές!.
Απολαύστε το:.



Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Φούλαραν οι φυλακές...


Οι κρατούμενοι εκτίουν την ποινή τους σε αστυνομικά τμήματα!
Τα κρατητήρια της αστυνομίας σε όλη τη χώρα έχουν μετατραπεί σε μικρές φυλακές , γιατί 40% των κρατουμένων στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, παραμένουν διασκορπισμένοι σε χώρους κράτησης αστυνομικών τμημάτων για διάστημα ακόμα και 3 - 4 μηνών λόγω αδυναμίας των φυλακών να απορροφήσουν επιπλέον άτομα.
Ορισμένοι από τους κρατούμενους εκτίουν το σύνολό της ποινής τους στα κρατητήρια τμημάτων και μετάγονται στη φυλακή μόνο και μόνο για να μπορέσουν να αποφυλακιστούν, όπως τυπικά προβλέπει η διαδικασία. Εγείρεται επομένως μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα καθώς δεν τηρούνται τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων, όπως για παράδειγμα αυτό του προαυλισμού. Ταυτόχρονα η αστυνομία υποχρεώνεται να δεσμεύει καθημερινά μεγάλο αριθμό προσωπικού για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου των κρατουμένων.
Σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αριθμός των υπόδικων (προφυλακισμένων) και καταδίκων που, αντί για τις φυλακές, κρατούνται σε χώρους τμημάτων όλης της χώρας, ανέρχεται σε περίπου 700. 

Αν σας αρέσει το ψητό κρέας...


Αν σας αρέσει το ψητό, να βράζετε πρώτα το κρέας και μετά να το βάζετε στον φούρνο για να ροδίσει ή στη σχάρα. Με το ψήσιμο στα κάρβουνα αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου γιατί παράγονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες που είναι καρκινογόνες ουσίες. Γι' αυτό, αν και είναι νοστιμότατο το κρέας στα κάρβουνα, πρέπει να το τρώμε με μέτρο. Πάντως ο κίνδυνος μειώνεται με τη χρήση μπόλικου λεμονιού κατά τη διάρκεια του ψησίματος του κρέατος, όπως και με προσθήκη δενδρολίβανου. 

Πρόσωπο της ημέρας, η ξυπόλητη σημαιοφόρος της Αθήνας.


Το πρόσωπο όχι μόνο της μαθητικής παρέλασης της Αθήνας, αλλά της ημέρας,  έγινε μία σημαιοφόρος, η οποία παρήλασε... ξυπόλητη. 
Η φωτογραφία της ξυπόλητης σημαιοφόρου έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της πράξης της.
Αλλού αναφέρεται ότι ήταν μία συμβολική κίνηση με την οποία ήθελε να εκφράσει την αγανάκτησή της για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και αλλού σημειώνεται ότι οι λόγοι ήταν πιο... πρακτικοί και την «χτύπησαν» τα παπούτσια της.
Για το περιστατικό ρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος δεν προέβη σε κάποιο σχολιασμό.

Γιατί έβγαλε η σημαιοφόρος τα παπούτσια ;
 H μαθήτρια που αποφάσισε να παρελάσει... ξυπόλητη στην παρέλαση της Αθήνας, αποδεικνύεται από φωτογραφία που ακολουθεί ότι δεν το έπραξε σαν διαμαρτυρία.
Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της, μάλλον την ταλαιπωρούσαν υπερβολικά και την εξανάγκασαν  να παρελάσει ξυπόλητη ! 

Τη στιγμή κατέγραψε ο δημοσιογράφος Μάκης Συνοδινός, ο οποίος ανέβασε τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο twitter.

Προκλητική χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, το ΚΚΕ.


«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ.
«Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού (με τις λίστες), από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους» τονίζεται στο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.
«Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Aerial viewing of Greece


Ενδεικτικά τα μέρη που φαίνονται στο βίντεο είναι:
Όλυμπος, Αθήνα – Ακρόπολη, Πειραιάς, «Υψηλή Γέφυρα» (κρεμαστή) της Χαλκίδας, Φάρος Ρέπι – Σκιάθου (μάλλον), Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, Αιγαίο, Κυκλάδες, Μύκονος, Ο Φάρος Αρμενιστής – Μυκόνου, Δήλος, Νάξος (Η Πορτάρα, η μαρμάρινη πύλη στη νησίδα Παλάτια), Φιλώτι – Νάξου, Αμοργός – Η Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αντίπαρος, Σίφνος, Πάρος, Καλδέρα Σαντορίνης, Νέα Καμένη, Αμμούδι (λιμάνι Οίας), Οία – Σαντορίνη, Ηφαιστειογενές έδαφος, Οία, Κνωσός, Κρήτη, Ρόδος, Ακρόπολη Λίνδου – Ρόδος, Λέσβος, Μυτιλήνη – Η Παναγία της Πέτρας, Γενοβέζικο Φρούριο Μήθυμνας, Θράκη, Άλογα στο ποτάμι του Αξιού, Καβάλα, Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, Χερσόνησος όρους Άθως, Άγιο Όρος, Θεσσαλονίκη, Καταρράκτες Έδεσσας, Λίμνη Πρέσπα, Aγία Τριάδα Βροντούς στον Ολυμπο, Γέφυρα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, Λίμνη Ιωαννίνων, Μετέωρα, Διώρυγα της Κορίνθου, Οδοντωτός στο φαράγγι του Βουραϊκού, Μονεμβασιά, Πύλος, Νιόκαστρο Πύλου, Μπούρτζι Μεθώνης, Σπαρτιάτικο φρούριο Σφακτηρίας, Ναός της Αφαίας στην Αίγινα, Μυκήνες, Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, Ζάκυνθος, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, Ποντικονήσι – Κέρκυρα, Ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας – Δελφοί, Αθήνα, Ξωκλήσι στην Αττική μάλλον και θάλασσα.. :)

Λίστα Λαγκάρντ : Τζεημσμποντικού μεγέθους στόρυ !


Η λίστα που προοριζόταν να πατάξει τη φοροδιαφυγή  και να φορολογήσει «πονηρούς» Ελληνες που έκρυψαν τα λεφτά τους στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας,
έφυγε το 2010 από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών -επί υπουργίας Κριστίν Λαγκάρντ- και βρέθηκε στην ελληνική χωματερή της απόκρυψης. Είναι η πρώτη λίστα στην ιστορία του είδους που εκθέτει ανεπανόρθωτα δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ε.Βενιζέλο  και δύο πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ  τον Γιάννη Καπελέρη και τον Γιάννη Διώτη.
 Και οι τέσσερις ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο και κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Μια περιπέτεια για ταινία
Το στόρυ είναι τζεημσμποντικού μεγέθους. Η ελληνική ΕΥΠ ειδοποιείται το 2010 μέσω γαλλικών μυστικών υπηρεσιών ότι μια λίστα προϊόν υποκλοπής από τον υπάλληλο Φαλτσιάνι της ελβετικής HSBC μπορεί να διατεθεί στην Ελλάδα για να τσιμπήσει τους φοροφυγάδες.

Η προπαγάνδα της «Χρυσής Αυγής» περί του «κοινωνικού κράτους» του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και διάφορες άλλες ιστορίες για αγρίους.



Ο Ι. Μεταξάς , σε στάση προσοχής,
 στις σκάλες της Παλαιάς Βουλής,
ενώ αποδίδεται ο φασιστικός χαιρετισμός.
  Οι απόγονοι του φασισμού - ναζισμού, της 4ηςΑυγούστου και της δικτατορίας του 1967, η «Χρυσή Αυγή» (ΧΑ), ο ΛΑ.Ο.Σ. κ.ά. πολλές φορές, με ιστορικές αναδρομές σε περιόδους των προγόνων τους, επιδιώκουν να δώσουν στις πολιτικές τους προτάσεις για την «εθνική ανάπτυξη» της χώρας ιστορικό προηγούμενο εφαρμογής και αποτελεσματικότητας.
Μια τέτοια αναφορά αναρτήθηκε πρόσφατα στο σάιτ της ΧΑ, με τίτλο: «Η καθιέρωση του κοινωνικού κράτους τότε και η ολοκληρωτική αποδόμησή του σήμερα»,όπου  μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Στην πατρίδα μας, πρωτεργάτης του κοινωνικού κράτους υπήρξε ο Ιωάννης Μεταξάς».



Οι απόγονοι του φασισμού - ναζισμού, της 4ηςΑυγούστου και της δικτατορίας του 1967, η «Χρυσή Αυγή» (ΧΑ), ο ΛΑ.Ο.Σ. κ.ά. πολλές φορές, με ιστορικές αναδρομές σε περιόδους των προγόνων τους, επιδιώκουν να δώσουν στις πολιτικές τους προτάσεις για την «εθνική ανάπτυξη» της χώρας ιστορικό προηγούμενο εφαρμογής και αποτελεσματικότητας.
Μια τέτοια αναφορά αναρτήθηκε πρόσφατα στο σάιτ της ΧΑ, με τίτλο: «Η καθιέρωση του κοινωνικού κράτους τότε και η ολοκληρωτική αποδόμησή του σήμερα»,όπου  μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Στην πατρίδα μας, πρωτεργάτης του κοινωνικού κράτους υπήρξε ο Ιωάννης Μεταξάς». η συνέχεια εδω...

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης για την λίστα Λαγκάρντ


Ένταλμα σύλληψης για τον δημοσιογράφο-εκδότη!
Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η αστυνομία γνωστοποιεί ότι καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού HOTDOC, στο οποίο δημοσιεύονται τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.

O Δήμος Λαμιέων ανέστειλε τη λειτουργία έκθεσης του Ε.Βαρλάμη, και προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του «Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας».


  Το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας που ιδρύθηκε το 1982 , είναι μια αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Βεργίνα της Ημαθίας.
   Η  εταιρεία αντιπροσωπεύει το έργο του διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα, Ε. Βαρλάμη, που ζει στην Αυστρία, και είναι επίσημα καταγεγραμμένη στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του ΥΠΠΟΤ, με δικαίωμα επιχορήγησης των δράσεών της.
Κάτι στράβωσε όμως σε έκθεση στη Λαμία με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, να ...αλλάξει το λουκέτο στο χώρο της έκθεσης, για να αποτρέψει τη ματαίωσή της .
Πριν από λίγο ο Δήμος Λαμιέων με ανακοίνωσή του τοποθετείται σχετικά με το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης να «κλείνει» την έκθεση που θα οργάνωνε η εταιρεία.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Δήμου Λαμιέων:
«Σε σχέση με τις εξελίξεις για την λειτουργία της έκθεσης «Αξιον Εστι» ο Δήμος Λαμιέων,  έχει να ανακοινώσει τα παρακάτω:
Ο Δήμος μας την Παρασκευή 26/10/2012, δέχθηκε έγγραφο  από το «Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας» και τον κ. Τροχόπουλο, στο οποίο διατυπώνονταν  απειλές του τύπου «ή μας δίνεται τώρα λεφτά ή παίρνουμε τα έργα και φεύγουμε».
Μπροστά στις διατυπωμένες, τόσο έγγραφα όσο και προφορικά,  θέσεις και στην δήλωση ότι «έχουμε κανονίσει και φορτηγά να φορτώσουμε τα έργα το Σάββατο» και μπροστά στις  εκτός κάθε νομιμότητας αιτιάσεις,  η δημοτική αρχή ήταν αναγκασμένη να πάρει τα μέτρα της και για το σκοπό αυτό:
1.- Ανέστειλε τη  λειτουργία της έκθεσης μέχρι την Δευτέρα 29/10/2012, οπότε θα λειτουργήσουν  τα δικαστήρια για  να αποφασίσει η δικαιοσύνη σχετικά και μέχρι τότε, η αναστολή της λειτουργίας της έκθεσης και η φύλαξη του χώρου, κρίθηκε επιβεβλημένη,
2.- Δόθηκε  εντολή να κινηθεί η νομική διαδικασία για να κριθεί δικαστικά πως και υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσει περαιτέρω η έκθεση, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012, όπως έχει συμφωνηθεί.
 Δηλώνουμε ακόμη προς κάθε κατεύθυνση ότι κάποιοι, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να αντιληφθούν, ότι πρέπει να σέβονται την ιστορία της  πόλης μας και το χρήμα των δημοτών της.
Εμείς δηλώνουμε ότι έχουμε υποχρέωση και το δημόσιο χρήμα να προασπίσουμε και τη λειτουργία της έκθεσης να διασφαλίσουμε».

Αυτή είναι η λίστα Λαγκάρντ ;


Σε δημοσιοποίηση των ονομάτων 2.059 Ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας προχώρησε το περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βεξαβάνη «Hot Doc», που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο, σε έκτακτη έκδοση.
Όπως αναφέρει το koutipandoras.gr,«πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού.
 Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα».
Η λίστα ΕΔΩ

Εικονική συναλλαγή, ύψους 610.000 ευρώ, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας.


Tο ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας εντόπισε εικονική συναλλαγή, ύψους 610.000 ευρώ, μεταξύ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και ιδιώτη.
 Ένα τιμολόγιο που παρέλαβε η μονή ήταν εικονικό ως προς το πρόσωπο του ιδιώτη, δηλαδή είχε δοθεί στη μονή από ιδιώτη που πραγματοποίησε οικοδομικές εργασίες για λογαριασμό της μονής, με τα φορολογικά στοιχεία άλλου ατόμου έγκλειστου εκείνη την περίοδο στις φυλακές, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα παράβασης της φορολογικής νομοθεσίας, λόγω της μη καταβολής των σχετικών φόρων προς το δημόσιο από τον πραγματικό αποδέκτη του ποσού.
Πηγη tvxs

"Τσουνάμι" από 66+1 μέτρα ....πνίγει 4 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες...

Περικοπές 9,75 δισ. ευρώ, περιέχει το παρακάτω πακέτο μέτρων ,που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα»:


«Όταν ανακοινωθούν όλα τα μέτρα, θα χρειαστούμε υπογλώσσια! Το "τσουνάμι" που έρχεται, θα μας ισοπεδώσει και θα μας αποτελειώσει όλους», δήλωσε στέλεχος των Αν.Ελ.

Αφήνουν ήσυχα τα καπάκια των φρεατίων και τους μπρούτζινους ανδριάντες. Τώρα προσπαθούν απλά, να εξασφαλίσουν την διατροφή τους.....

Αποπειράθηκε να κλέψει…γουρούνι.
 Ένα γουρούνι έβαλε στο μάτι ένας 50χρονος  στην Αγιά της Λάρισας , ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ για ζωοκλοπή.
  Ο δράστης αφαίρεσε από το στάβλο ενός 54χρονου, ένα γουρούνι, αλλά φαίνεται ότι "ο θεός δεν αγαπάει μόνο τον κλέφτη", αφού τον  πήρανε χαμπάρι  και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.
 Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 50χρονος είχε σκοπό να θανατώσει το χοίρο με κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα.
 Το κυνηγετικό όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.
 Το γουρούνι,..... προσωρινά διεσώθη.
Πηγή:ΕΡΤ

«The City Beautiful Movement». Δημόσιες σκάλες «μεταμορφώνονται» σε έργα τέχνης!

Τα σκαλιά Love Letter steps στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας.
 Το κίνημα «The City Beautiful Movement» αναπτύχθηκε στην αλλαγή του προηγούμενου αιώνα σαν αντίδραση στην διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι πόλεις σε όλο τον κόσμο είναι άσχημες.
Με τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού σε όλες τις μεγαλουπόλεις και την άναρχη ανοικοδόμηση, η δημιουργία ωραίων σημείων μέσα στις πόλεις συνέβαλε στη διατήρηση της ποιότητας ζωής. Πολύχρωμες δημιουργίες σε τοίχους, δρόμους, πεζοδρόμια και δημόσιες σκάλες συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αστικό σκηνικό που ξεχωρίζει.
Οι ζωγραφισμένες δημόσιες σκάλες σε διάφορα σημεία του κόσμου προκαλούν εντύπωση, «μεταμορφώνοντας» τις πόλεις!

Mar Mikhael Staircase, Βηρυττός, Λίβανος

Οι Ιάπωνες αναζητούν νέους χώρους για το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό, ενώ οι κινέζοι ...αποφασίζουν για κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων!


Βίοι ....παράλληλοι !
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κίνας, έλαβε απόφαση για κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων σύμφωνα με δημοσιεύματα στη «Λαϊκή Ημερησία»,και σε άλλα  κινέζικα ΜΜΕ. Όπως αναφέρεται, τα σχέδια για πυρηνικά εργοστάσια, τα οποία είχαν παγώσει το 2011, μετά το σεισμό της Ιαπωνίας, που οδήγησε στην τραγική καταστροφή της Φουκοσίμα, πάρθηκε απόφαση να συνεχιστούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό.
 Ιάπωνες αξιωματούχοι ,πάντως, ανακοίνωσαν ότι αναζητούνται με δυσκολία πλέον χώροι για αποθήκευση του μολυσμένου με ραδιενέργεια ύδατος από το πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα καθώς ήδη έχουν αποθηκευτεί 200.000 τόννοι. Οι ειδικοί προβλέπουν τριπλασιασμό της ποσότητας μέχρι το 2015.

Αλλάζει η ώρα αυτήν την Κυριακή



Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτώβρη. Στις 04.00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03.00.

Ανακαλούνται κουλουράκια με στέβια.


Ανακαλούνται κουλουράκια στα οποία, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε γλυκαντική ύλη απαγορευμένη για τη συγκεκριμένα κατηγορία τροφίμου. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια» σε συσκευασία των 330 γρ. με ημερομηνίες λήξης 19/09/13, 28/09/13, 4/10/13 και 9/10/13, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ» στα Τρίκαλα. Η γλυκαντική ουσία που περιείχε είναι γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε060). Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Το παραλήρημα του χρυσαυγίτη......


Τα παιδιά του Χίτλερ σε συγκέντρωση της  «Χρυσής Αυγής»,

ενώ χαιρετούν φασιστικά.

 Σε αισχρή επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζου και του επίτιμου πρόεδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη επιδόθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς. 
  Με αφορμή δηλώσεις των τελευταίων για τη Χρυσή Αυγή, είπε: «Δεν τιμάω και δεν έχω σε καμία υπόληψη τον υμνητή του Χότζα, τον καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη εγκληματία Σταλινικό Μανώλη Γλέζο. 
  Οι κυβερνώντες υπουργοί και βουλευτές της χαζοχαρούμενης αστικής ελαφροδεξιάς τον γλείφουν και μέσα στο Κοινοβούλιο. Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο εσχατόγερος όπως και ο εσχατόγερος της Δεξιάς Κώστας Μητσοτάκης θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός (δημοσία δαπάνη)».

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κυβέρνηση – τρόικα, συμφώνησαν σε νέο εργασιακό μεσαίωνα....


Η συμφωνία με την τρόικα στα εργασιακά περιλαμβάνει και τα παρακάτω:
1. Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αντικατάστασή της από τον ελάχιστο μισθό που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, καταργείται το επίδομα γάμου οριστικά και οι παροχές που κατοχυρώνονται σε αυτή (π.χ. άδειες). Σε ό,τι αφορά τις ωριμάνσεις (τριετίες), αρχικά «παγώνουν», με στόχο σε μια επόμενη φάση να καταργηθούν και αυτές για τους παλιούς εργαζόμενους, ενώ οι νέοι δεν μπορούν να τις κατοχυρώσουν ποτέ. Ετσι ο μισθός των 586 ευρώ μικτά για τους άνω των 25 ετών και των 511 ευρώ μικτά για τους κάτω των 25, γίνεται ο μόνιμος μισθός τουλάχιστον για μια ολόκληρη γενιά εργατοϋπαλλήλων. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι εργαζόμενοι καταλήξουν σε συμφωνία που προβλέπει κάποιο καλύτερο καθεστώς στην ΕΓΣΣΕ, αυτό δεν μπορεί να έχει καθολική ισχύ, αλλά θα εφαρμόζεται μόνο στις επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
2. Περικόπτονται οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης μέσα από τη μείωση εκ νέου του χρόνου προειδοποίησης από τους 6 μήνες (μάξιμουμ) στους 3 ή 4 μήνες (μάξιμουμ) και ανάλογη μείωση σε όλη την κλίμακα. Η οροφή της αποζημίωσης - στην πράξη - δε θα ξεπερνά τους 12 μήνες, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των απολύσεων θα γίνεται με προειδοποίηση. Σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ακόμα και όταν απολυθούν χωρίς προειδοποίηση, τίθεται πλαφόν στο ύψος των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών μέχρι τα 1.800 έως 2.000 ευρώ, για τα χρόνια πέραν του 16ου. Γίνεται ένας τεχνητός διαχωρισμός σε «παλιούς» και «νέους» εργαζόμενους σε σχέση με την αποζημίωση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ψήφιση της σχετικής διάταξης, δε θα υπάρχει χρονική «ωρίμανση» για όσους έχουν λιγότερα από 16 χρόνια προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, αλλά ο χρόνος προϋπηρεσίας «παγώνει». Ετσι, όταν ο εργαζόμενος αυτός απολυθεί στο μέλλον, χωρίς προειδοποίηση, ακόμα και αν έχει συμπληρώσει 20 και 25 χρόνια προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, η αποζημίωσή του δε θα ξεπερνά τους 12 τακτικούς μισθούς. Στην πραγματικότητα, οι νέες αυτές παρεμβάσεις προϊδεάζουν για σχέδιο οριστικής κατάργησης των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.
3. Καταργείται το 8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο και δίνεται η δυνατότητα για 6ήμερη εργασία, στην οποία οι επιχειρήσεις θα κατανέμουν το χρόνο εργασίας χωρίς να επιβαρύνονται με προσαύξηση λόγω υπερωριών. Ο ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης μεταξύ δύο βαρδιών μειώνεται από τις 12 στις 11 ώρες (σύμφωνα και με σχετική Ευρωενωσιακή Οδηγία) και συνολικά ο ημερήσιος χρόνος εργασίας αποδεσμεύεται από το χρόνο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα, ανοίγει ο δρόμος για 13 ώρες δουλειάς τη μέρα με διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ακόμα και οι άδειες προσαρμόζονται απόλυτα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ τα ωράρια εργασίας, οι υπερωρίες, τα δελτία απασχόλησης προσωπικού στις οικοδομές δε θα δίνονται για προέγκριση, αλλά θα υποβάλλονται εκ των υστέρων, δημιουργώντας άλλη μια πηγή ανασφάλιστης εργασίας και κάθε είδους σφετερισμού σε βάρος των εργαζομένων.

ΕΒΖ, και ΣΥΡΙΖΑ . Εδώ η πόλη χάνεται και το ....αυτό χτενίζεται!

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) οδηγείται στο ξεπούλημα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, δήλωσε ότι θα ζητήσει την επανεξέταση όλων των διαδικασιών σχετικά με τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας!!!!!
Aυτό είναι δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα;
Το πρόβλημα, φυσικά, δεν είναι η διαδικασία ξεπουλήματος της ΕΒΖ. Είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική της ΕΕ σε όφελος των μονοπωλίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που κάνει, και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρχουν, για παράδειγμα, καλύτερες διαδικασίες ξεπουλήματος και ότι η ΕΕ του κεφαλαίου μπορεί να πιεστεί και να γίνει φιλολαϊκή και να είναι υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών και των εργαζομένων. Όμως, το ξεπούλημα της ΕΒΖ και των εργοστασίων της αποτελεί πολιτικό και οικονομικό έγκλημα. Η πώληση αυτή δεν έχει καμία σχέση ούτε με την κρίση ούτε με το χρέος. Πάνω απ' όλα γίνεται για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ελλάδα. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΒΖ, να διατηρηθεί ο κρατικός χαρακτήρας της και να στηριχθεί η ανάπτυξή της. Με την ανάπτυξη της ΕΒΖ μπορούν να ικανοποιηθούν οι εγχώριες ανάγκες σε ζάχαρη, αλλά και να γίνουν εξαγωγές. Να καλλιεργούνται τεύτλα και να έχουν καλό εισόδημα οι μικρομεσαίοι αγρότες.
Βέβαια, στο πλαίσιο αυτής της ΕΕ και αυτής της πολιτικής, είναι αδύνατον  να γίνει κάτι τέτοιο. 

Η αποθέωση του κέρδους !


Έχει το κεφάλαιο πατρίδα;
Το εργοστάσιο της πολυεθνικής «Ford» στο Βέλγιο έκλεισε πετώντας στο δρόμο πάνω από 4.000 εργάτες, παρότι πριν δύο χρόνια οι εργαζόμενοι του εργοστασίου είχαν αποδεχτεί μειώσεις μισθών στο όνομα της σωτηρίας του εργοστασίου .
Η διοίκηση της «Ford» επέλεξε να αναθέσει την παραγωγή του νέου μοντέλου «Mondeo» στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βαλένθια της Ισπανίας, ώστε να  μειώσει δραστικά το «κόστος».
Ετσι, η τελική εξέλιξη για τους εργάτες που απολύονται βεβαιώνει ότι η αντεργατική επίθεση δεν είναι συνάρτηση της «συνεργασίας» ή όχι των εργαζομένων. Δε γλιτώνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά και τους μισθούς τους όταν δέχονται τον ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων τους. Ισα ίσα. Τα μονοπώλια νοιάζονται μόνο για το κέρδος και καθόλου για το αν οι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά ή όχι. Αν τα συμφέροντά τους το απαιτούν, τότε θα διαλύσουν ολόκληρες παραγωγικές μονάδες αδιαφορώντας για το αν διαλύουν και τη ζωή χιλιάδων οικογενειών.

Η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέως, το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας και τα βαλτωμένα έργα αστικής ανάπλασης.


 Το θέατρο Πλατέως πάει με …χίλια , όταν οι  Αλεξανδρινοί σπάζουν χέρια και πόδια στα ανασκαμμένα και εγκαταλελειμμένα από μήνες, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους της πόλης τους!
Το έργο «Ανακατασκευή και υλικοτεχνικός εξοπλισμός δημοτικού θεάτρου Πλατέος», που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», όσον  αφορά τη ανακατασκευή της κύριας και των βοηθητικών αιθουσών του κτιρίου , βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης. Έχουν τελειώσει όλες οι διαμορφώσεις και ανακατασκευές της κύριας αίθουσας του θεάτρου, με κλιμακωτά δάπεδα, η τοποθέτηση των καθισμάτων, του εξοπλισμού της σκηνής, η διαμόρφωση του φουαγιέ, των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής και των καμαρινιών, οι εγκαταστάσεις θέρμανσης-ψύξης-κλιματισμού και φωτισμού, ενώ απομένει η εγκατάσταση των συστημάτων πυρασφάλειας, ήχου και οπτικοακουστικών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Ο συμβατικός προϋπολογισμός αυτού του τμήματος του έργου ανέρχεται σε 346.960,25 ευρώ.
Το έργο αυτό, όπως και το αντίστοιχο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, που οι εργασίες του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς,(σε αντίθεση με το κακομελετημένο έργο της ανάπλασης),  αναμένεται να δώσουν πνοή στην πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου Αλεξάνδρειας, που μέχρι σήμερα πάσχει από έλλειψη πολιτιστικών υποδομών.

Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της.


 Πριν ακριβώς 100 χρόνια η στρατιά της Θεσσαλίας  έπειτα από τη νικηφόρα μάχη του Σαρανταπόρου   κινούνταν προς το Μοναστήρι. Οι πληροφορίες, όμως, προς την ελληνική κυβέρνηση αναφέρονταν σε προώθηση των βουλγαρικών στρατευμάτων νοτιότερα, με σκοπό την κατάληψη της Θεσσαλονίκης. Ο Βενιζέλος τηλεγράφησε στον διάδοχο και αρχιστράτηγο (!), Kωνσταντίνο, να κινηθεί ταχύτατα προς τη Θεσσαλονίκη αλλά όταν διαπίστωσε ότι ο διάδοχος κωλυσιεργούσε απέστειλε το περίφημο τηλεγράφημα:
Αρχηγόν Στρατού
Εντέλεσθε άμα τη λήψει της παρούσης να παραδώσητε την διοίκησιν του στρατού εις τον Αρχηγόν του Γεν. Επιτελείου υποστράτηγον Δαγκλήν και να αναχωρήσητε πάραυτα δι΄ Αθήνας, τιθέμενος εις την διάθεσιν του υπουργού των Στρατιωτικών.
Ε. Βενιζέλος, Υπουργός Στρατιωτικών.

τα "έρμα" τα εργασιακά...


Κρυφή κάμερα στο Χάρβαρντ: Η ομολογία Παπανδρέου για το ΔΝΤ


Χαλαρός και ευδιάθετος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία που έδωσε στην Αμερική σε φοιτητές του Χάρβαρντ.
Δείτε το βίντεο από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαντ. Η αλήθεια για το ΔΝΤ και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.    

 (Video)

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ακατάλληλα αντιγριπικά εμβόλια .


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), διαβεβαιώνει ότι κανένα από τα αντιγριπικά εμβόλια Agrippal, Fluad, και Influpozzi, της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, που η πώληση και χρήση τους έχει απαγορευθεί στην Ιταλία, δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, έλαβε αυτήν την απόφαση, γιατί η ιταλική φαρμακευτική υπηρεσία έκρινε ότι χρειάζονται περαιτέρω δοκιμές των συγκεκριμένων εμβολίων, καθώς υπήρξαν ενδείξεις για παρενέργειες.

Μετατρέψατε βίαια, την βία σε ανέκδοτο !


Η απαίσια φάρσα που έκαναν ανεγκέφαλοι συντελεστές της εκπομπής «Συντέλεια» στην Λιάνα Κανέλλη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών  Ελλήνων.
Μεταξύ άλλων και η ηθοποιός Έλντα  Πανοπούλου έγραψε στο facebook:

Enikos.gr

Ευκαρπία: η διείσδυση των ιδιωτών, στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Από τη  περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ

Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) , απέτρεψαν προχθές την έναρξη των εργασιών, με δυναμική και μαζική κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής.
Οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή του ΣΜΑ στο συγκεκριμένο χώρο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε, η Ελένη Γερασιμίδου βουλευτής  του ΚΚΕ, με τον Γιάννη Ζιώγα, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μιλώντας στους κατοίκους, η Ελ. Γερασιμίδου πρόσθεσε πως, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στην Τοπική Διοίκηση προσπαθούν να επιβάλουν διευκολύνσεις υπέρ των ιδιωτών επιχειρηματιών που θέλουν να διεισδύσουν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Και κάλεσε το λαό να αγωνιστεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και να απαιτήσει διαχείριση των αποβλήτων με Εθνικό (Κεντρικό) Σχεδιασμό με χρηματοδότηση μέσω των κεντρικών δημόσιων πόρων. Να απαιτήσει προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών.

Σε επιχειρηματίες τα έργα των δήμων, με στόχο το κέρδος του.... επενδυτή.


Απόφαση της ΚΕΔΕ, για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις υποδομών.

 Την πλήρη μετατροπή των δήμων σε επιχειρηματίες μεθοδεύει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σχεδιάζοντας την παράδοση του συνόλου σχεδόν της δημοτικής δραστηριότητας σε επιχειρηματίες.
Προχθές, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, παρουσιάστηκε η πρόταση δημιουργίας Κεφαλαίου Επενδύσεων σε Υποδομές ΟΤΑ (ΚΕΥΟ), το οποίο θα επενδύει σε έργα των δήμων που θα αποφέρουν κέρδος στον επενδυτή.
Συγκεκριμένα προτείνονται προς επένδυση τα εξής έργα: Δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Βιολογικοί σταθμοί επεξεργασίας λυμάτων. Μονάδες αφαλάτωσης. Δίκτυα τηλεθέρμανσης. Μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων. Εργα εξοικονόμησης ενέργειας. Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Εργα ενεργειακής Απόδοσης, συμπαραγωγής και διαχείρισης ενέργειας. Επίσης στα προτεινόμενα έργα είναι και το ξεπούλημα της δημοτικής ακίνητης περιουσίας και συγκεκριμένα οι δημοτικές και δημόσιες κτιριακές υποδομές, οι υποδομές στάθμευσης και οι αθλητικές, πολιτιστικές και τουριστικές υποδομές. Πρόκειται για δράσεις που περιλαμβάνονται και στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα σε ελληνική και γερμανική τοπική διοίκηση.
Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάστηκε χθες, το ΚΕΥΟ θα είναι επενδυτικό Κεφάλαιο που θα δημιουργηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), την Attica Bank, τη θυγατρική της Attica Finance και την ΚΕΔΕ. Το αρχικό ύψος του κεφαλαίου θα ανέλθει στα 3,15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ΤΠΔ θα βάλει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, η Attica Bank και η Attica Finance επίσης 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η ΚΕΔΕ 150.000 ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή το ΤΠΔ έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών ρύθμιση με την οποία να καθίσταται δυνατή η συμμετοχή του Ταμείου σε Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών - όπως είναι η προτεινόμενη νομική μορφή του ΚΕΥΟ. Οι επενδύσεις θα εγκρίνονται από Επενδυτική Επιτροπή που θα συστήσει η Attica Bank. Οι δήμοι θα προχωρούν στην προκήρυξη των έργων με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ή συμβάσεις παραχώρησης. Η πρόταση της ΚΕΔΕ ψηφίστηκε ομόφωνα.
Η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης - συμμετέχει στις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου - Ελ. Παντελάκη, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα ως απαράδεκτο. Υπογράμμισε ότι η πρόταση της ΚΕΔΕ είναι μια ακόμα θηλιά στο λαιμό του λαού, ο οποίος δεν έχει Υγεία, Παιδεία, του κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και θα πρέπει να φορολογηθεί επιπλέον για να έχει ύδρευση και αποχέτευση. Θύμισε ότι την ίδια ώρα που η ΚΕΔΕ επεξεργάζεται τέτοιες προτάσεις, που μετατρέπουν πλήρως την τοπική διοίκηση σε επιχείρηση, υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, όπως καθαρίστριες, μουσικοί, γυμναστές, εργαζόμενοι σε προγράμματα ΜΚΟ, ωρομίσθιοι..

Η εμμονή της ΔΗΜΑΡ με τα εργασιακά , είναι αφέλεια η είναι υποκρισία;

Για γέλια και ....για κλάματα.

 Προς τι αυτή η επιμονή της τρόικας με τα εργασιακά; Διερωτώνται στην ΔΗΜΑΡ !
Αφού - λένε - δεν προκύπτει από αυτά δημοσιονομικό όφελος. Γιατί;
Δε βλέπουν άραγε, εκεί στην ΔΗΜΑΡ, ποιό όφελος είναι αυτό που προκύπτει και για ποιον; Μήπως δεν ξέρουν σε τι κυβέρνηση συμμετέχουν; Μήπως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται;
Αν επιμένουν τόσο, μπορούμε να τους θεωρήσουμε και ανόητους.
Ομως, η αλήθεια είναι πως είναι υποκριτές.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σε περίοπτη θέση η Ελλάδα ! Παρέα με το ....Μπουρούντι και την Σρι Λάνκα


Με έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα βελτίωσε εντυπωσιακά, τις επιχειρηματικές συνθήκες .
Τέτοια «προσαρμογή» έχουν επιτύχει μόνο χώρες όπως το Μπουρούντι το Ουζμπεκιστάν, η Μογγολία, το Καζακστάν, και η Σρι Λάνκα!!!
Ο Χ. Β. Ρομπάι είπε για μία ακόμη φορά τα καλύτερα λόγια. Εξυγιαίνουμε - τόνισε - τα οικονομικά μας κι αυτό συνιστά μεγάλη πρόοδο
Σε αυτά προσθέσετε τώρα και το δημοσίευμα της «Wall Street Journal», που υποστηρίζει ότι οι τιμές των ελληνικών ομολόγων ανεβαίνουν γιατί τα αγοράζουν ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί «θεσμικοί επενδυτές», όποτε πλέον έχετε ...την πλήρη εικόνα.
Τολμήστε μετά να χαρακτηρίσετε αφελή τον Παπανδρέου, ή άσχετο  τον Παπακωνσταντίνου ή ψεύτη και δόλιο κάποιον από τους επόμενους  αρχιμάγειρες της δυστυχίας των Ελλήνων.
 Έχει απομείνει άραγε κανείς που να έχει την παραμικρή αμφιβολία για το πού οδηγεί τα πράγματα και ποιον εξυπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησης;
 Έπραξαν στο ακέραιο όλοι τους το καθήκον που εν γνώσει τους είχαν αναλάβει, γιαυτό και είναι πανάξιος και ο μισθός τους !
Τιμή και δόξα στους αιώνας των αιώνων σε αυτούς τους κυβερνήτες που εργολαβικά ανέλαβαν και επέτυχαν να μας «εκσυγχρονίσουν», να μας οδηγήσουν στην «πρόοδο» αλλά και στην «ενίσχυση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα» μας..
Αμιν.