Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Γενική Συνέλευση Πολιτιστικού Σύλλογου Δημοτ. Διαμερίσματος Πλατέος "Η Αστερούπολη"

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος “Η Αστερούπολη” ανακοινώνεται πως την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στα γραφεία του Ποντιακού Συλλόγου Πλατέος – ώρα 10:30.
Επίσης, και εάν υπάρξει απαρτία, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.
Όσα μέλη του Συλλόγου θέλουν μπορούν να καταθέσουν δηλώσεις υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή ακόμη και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας εναλλακτική ημερομηνία ορίζεται η Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υπερψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. 

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται Σαββατιάτικα, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια θα γίνει σήμερα Σάββατο καθώς το νομοσχέδιο εισήλθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Στο επίμαχο νομοσχέδιο το ΚΚΕ έχει καταθέσει δύο τροπολογίες για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και για την προστασία των εργαζομένων στις συνεταιριστικές τράπεζες.
Για την απαράδεκτη διαδικασία fast track ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες των προηγούμενων κυβερνήσεων και σημείωσε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί. (Δείτε εδώ video)

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Κλειστά τα καταστήματα στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή

Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας με ανακοίνωσή του προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, σταθερός στην απόφαση του να μην
επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συντάσσεται με το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και δεν συμμετέχει στο "παζάρι" των Κυριακών.
Σ.Ε.Τ.Ε. και Σ.Ε.Β, ως "τιμητές" των Κυριακών μάχονται ενάντια στην απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων να μην στηρίξουν το μέτρο, θα μας βρούνε όμως απέναντι τους. Η Κυριακή ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές, δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να "αναγκάσει" τον κόσμο να βγει στην αγορά, είναι να έχει το πορτοφόλι του γεμάτο,...ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Στηρίξτε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, για το καλό όλων μας.

Παρατήρηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ:
Τα Μέλη του ΣΕΤΕ  προέρχονται από δύο κύριες κατηγορίες:
Α) Πανελλήνιες Κλαδικές Ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων
Οι Πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων, εκπροσωπούν τους κλάδους των καταλυμάτων, των μεταφορών (αεροπορικών, χερσαίων και θαλάσσιων) και γενικότερα το σύνολο των κλάδων του τουρισμού.
Β)Μεμονωμένες τουριστικές επιχειρήσεις
Οι μεμονωμένες επιχειρήσεις προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα των άμεσων και έμμεσων τουριστικών δραστηριοτήτων.
Ο  ΣΕΒ είναι ο Σύνδεσμος των βιομηχάνων και μέλη του έχει τους Ελληνες εργοστασιάρχες.
 Το χονδό όμως πρόβλημα προέρχεται από τον ΣΕΛΠΕ που είναι:
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα εκπροσώπησης του οργανωμένου λιανικού εμπορίου. Ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα εκπροσώπησης των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων, μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων ελληνικών και πολυεθνικών.
 ΥΓ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ  ΜΑΣ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

                                                   

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών

Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Έτσι αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά.

«Οι δανειστές, οι τοκογλύφοι και τα μνημόνια να πάνε να γαμ....», δήλωσε ο Γκλέτσος, σε λάθος ακροατήριο όμως!


Σε επίσημη εορταστική εκδήλωση που έγινε στο σχολείο της Στυλίδας, ο δήμαρχος της πόλης Αποστολος Γκλέτσος έβγαλε το καθιερωμένο λόγο με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μόνο που αποφάσισε να… πρωτοτυπήσει κάπως. Ο δήμαρχος λοιπόν, είπε στους μαθητές ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και τους κάλεσε να τη μελετήσουν και να μάθουν να αντιστέκονται. Μέχρι εδώ, καλά.
Ωστόσο, κλείνοντας ο Απόστολος Γκλέτσος, ξεχνώντας (;) προφανώς την ηλικία του κοινού στο οποίο απευθυνόταν, είπε:
«Οι δανειστές, οι τοκογλύφοι και τα μνημόνια να πάνε να γαμ....» με τους μαθητές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σχετικά με την ....ισοδύναμη Συριζαίικη σύνταξη!

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Αποδέχθηκαν τον αφανισμό τους ...οι αγρότες στην Κουλούρα!

Ικετεύουν για ..... ισοδύναμα!!!
Το ψήφισμα που κατατέθηκε από τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Ημαθίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας στη συνεδρίαση της 26/10, αποφεύγοντας να αναφερθεί επιμελώς π.χ στις συνέπιες της Ε.Ε (μέσω ΚΑΠ) στον αγροτικό τομέα, στο ρόλο του κεφαλαίου στον αγροτοδιατροφικό τομέα κ.α, στέκεται στις επιπτώσεις και σωστά – που θα έχουν σε ζητήματα ασφαλιστικά-φορολογικά, καταλήγει ως πρόταση; «…Την ύστατη στιγμή κάνουμε την πρόταση για έναν ουσιαστικό διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών και τη κυβέρνηση ώστε ‘άμεσα να βρεθούν τα ισοδύναμα ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουμε την εργασία μας και τις δραστηριότητες μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάταση της χώρας…»
Πρόκειται για ένα ψήφισμα με λαθεμένο προσανατολισμό. Δηλαδή δικαιολόγησης της ακολουθούμενης αντιλαϊκή πολιτικής που χρησιμοποιεί το παραμύθι των δήθεν «ισοδύναμων» για να περάσει στη λαϊκή συνείδηση πιο «εύκολα» και χωρίς αντιδράσεις. Ένα ψήφισμα που εκπορεύεται από μία ηγεσία που και στο παρελθόν έπαιξε το ρόλο του «πολιτικού λαγού» προκειμένου οι αγωνιστικές διαθέσεις να κυλήσουν σε ακίνδυνα για το σύστημα κανάλια. ‘Η πιο απλά συμβάλουν στο να αποδεχτούν σε τελευταία ανάλυση τη γενικότερη βάρβαρη πολιτική Ε.Ε και κυβέρνησης, αποδεχόμενοι τη σφαγή τους! Μόνη λύση η συνέχιση της πάλης , μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής που δεν σηκώνει «μερεμέτια»…(Τελικά το ψήφισμα πέρασε με 3 κατά)
πηγή: ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 17 χρόνια, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας

Την οριστική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 6 μήνες έως 17 χρόνια, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, την οποία έχει στείλει ήδη προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει:
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις της περίπτωσης 6, της υποπαραγράφου Ε3, της παραγράφου Ε, του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94, Α΄).
2.Τις διατάξεις των άρθρων 48, 51, 52 και 90 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Φ.Ε.Κ. 98, Α΄).

3. Τις διατάξεις του π.δ. 113/2014 (Φ.Ε.Κ. 180, Α΄) «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

το παραμύθι της δήθεν αριστεράς

Απο το ΠΟΝΤΙΚΙ

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν σθεναρά στις προωθούμενες αλλαγές

Σε κυλιόμενες εικοσιτετράωρες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου οι φαρμακοποιοί, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει τη συμμετοχή και μη φαρμακοποιών στην ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων.
Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Γιατί αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της αυριανής Κυριακής.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 4 τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω, ώστε να δείξουν 3. Γιατί όμως δύο φορές το χρόνο αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας και ποια από τις δύο είναι η «κανονική» ώρα;

Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Γιατί όμως αλλάζει η ώρα την Κυριακή;

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή



     Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτώβρη και έρχεται η χειμερινή.
    Οι δείκτες των ρολογιών, τα ξημερώματα της Κυριακής, πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 04.00 π.μ., ώστε να δείχνουν 03:00 π.μ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις.

φωτογραφία αρχείου

φωτογραφία σημερινή απο το ΠΟΝΤΙΚΙ
Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στο «σιδερόφραχτο» -λόγω της επίσκεψης Ολάντ- κέντρο της Αθήνας.
Στη συγκέντωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην Σταδίου και την Πανεπιστημίου, η οποία όμως μπλοκαρίστηκε από την αστυνομία στο ύψος τους οδού Ομήρου, λόγω της επίσκεψης Ολάντ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα παζάρια της Συγκυβέρνησης και του......«κουαρτέτο»


Oι όροι κάτω από τους οποίους θα βγει μαζικά στο «σφυρί» η κατοικία των λαϊκών οικογενειών (ακόμα και η πρώτη κατοικία) αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στα παζάρια της συγκυβέρνησης με το «κουαρτέτο».
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα εκ νέου με τους εκπροσώπους των τεσσάρων ιμπεριαλιστικών οργανισμών και καταγράφηκαν διαφορετικές απόψεις για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.
Ανάμεσα στον Γ. Σταθάκη και τους εκπροσώπους των «θεσμών» υπήρξε συμφωνία για την «απελευθέρωση» της αγοράς στο γάλα, στο ψωμί και στα φαρμακεία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συγκεντρωθεί ακόμη περισσότερο η «πίτα» στα χέρια λίγων μονοπωλιακών ομίλων.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο στην Αλεξάνδρεια

Συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν το λαό, με αιχμή το Ασφαλιστικό.θα γίνουν σε 55 και πλέον πόλεις. Η επιτυχία των συλλαλητηρίων θα δώσει ώθηση στη δουλειά των συνδικάτων για την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει ήδη εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ προχτές, ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ, απεργία γι' αυτήν τη μέρα αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
σχετικά:

Οι γύπες είναι έτοιμοι, μετά από το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, ...να εφορμήσουν !

Μετά από πέντε συναπτά έτη «διάσωσης» με τη συνεπή εφαρμογή των μνημονίων φαίνεται πως φτάνει η στιγμή για την ανταμοιβή των υπομονετικών: Αυτών δηλαδή που επενδύουν στη θλίψη, την εξάντληση και την ταλαιπωρία, έτσι ώστε να  χτυπήσουν αποτελεσματικά και τελεσίδικα το θύμα τους…

Αυτού του είδους οι επενδυτές, οι οποίοι ίπτανται από την αρχή της κρίσης πάνω από το ημιθανές σαρκίο της ελληνικής οικονομίας, αναμένοντας υπομονετικά την εξάντληση των αντιστάσεων της κοινωνίας δεν κρύβονται από όσους τουλάχιστον έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Το όνομά τους άλλωστε (distress funds) υποδηλώνει το στόχο τους. "

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ψηφίσουν το 3ο Μνημόνιο.........

ΑΝΤΙ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ

Σε ποιούς άραγε ανήκει η στάχτη των νεκρών?

Eleni Karaindrou-Unreleased theme from "The Dust of Time"

Συγκέντρωση και πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα και την Βουλή, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση και πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα και την Βουλή, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίζεται σήμερα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, τα οποίο τερμάτισε και την διήμερη κατάληψη του υπουργείου Εργασίας.
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απουσιάζοντας για λίγο από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Εν ψυχρώ ληστεία».... «Κάνετε τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»

Συνεχίζεται και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει το πρώτο κύμα των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων.
Η διήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. ΄

Ο γάμος της αριστεράς με τα μνημόνια.....

Σίγουρα η Ελλάδα (θέλουμε),  ποτέ να μην  πεθαίνει ....
Κανείς όμως ποτέ δεν είναι βέβαιος για την τύχη αυτών που την παντρεύτηκαν.... 

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τοπίο Στην Ομίχλη. Στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστικό και άλλα τινα......

Δεν απέκλεισε ο Γιάννης Δραγασάκης την πώληση «κόκκινων» στεγαστικών δανείων σε Funds όπως δεν απέκλεισε γενικευμένες μειώσεις στις συντάξεις μέσω του νέου ασφαλιστικού και δήλωσε πως προτεραιότητα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως «τίποτα δεν έχει κλείσει» για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αφήνοντας έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά κι αυτό της πώλησης τους σε διεθνή Funds.
Για το ασφαλιστικό ο Γ. Δραγασάκης σχεδόν προετοίμασε την κοινή γνώμη για νέες γενικευμένες μειώσεις συντάξεων λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει ένα ασφαλιστικό σύστημα «με εγγυημένη τη σύνταξη, έστω μέχρι τα 1.000 ευρώ» αλλά δεν απέκλεισε να γίνουν μειώσεις σε συνάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, αν δεν βρεθούν τα 700 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για το συνταξιοδοτικό το 2016. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μοντέλα ασφαλιστικών συστημάτων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Σουηδικό μοντέλο.

Ελένη Καραΐνδρου- Τοπίο Στην Ομίχλη - Θ. Αγγελόπουλος

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Προγραμματισμένες προσωρινές διακοπές ηλεκτροδότησης στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας όπως ενημερώνει η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε λόγω εργασιών συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων που πραγματοποιεί. θα σημειωθούν οι ακόλουθες προγραμματισμένες διακοπές :
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, από ώρα 08:30 έως 10:00: Πρασινάδα – όλο το χωριό
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, από ώρα 10:30 έως 14:30: Πλατύ – στην περιοχή Ε.Ο.Κ Πλατέος προς το Στρατιωτικό Συνεργείο (Λουδίας)
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από ώρα 08:00 έως 12:00: Πλατύ – όλο το χωριό και τα γύρω αρδευτικά, θερμοκήπια, βουστάσια και φωτοβολταϊκά
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, από ώρα 12:00 έως 14:30: Πλατύ – στο χωριό Πλατύ προς τον νέο βιολογικό σταθμό της ΔΕΥΑΑΑλ

Εντατικό και πολύωρο “μασάζ” στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψηφοφορία.

Αργά χθες το βράδυ και μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τα μέτρα με αμηχανία και ανησυχία, και γι’ αυτό το Μαξίμου έκρινε απαραίτητο να προηγηθεί «μασάζ», δηλαδή να εξηγηθούν τα μέτρα και οι ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο από τους εμπλεκόμενους υπουργούς ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες.
Οι υπουργοί Γ. Χουλιαράκης, Π. Σκουρλέτης, Ανδρ. Ξανθός, Χρ. Σπίρτζης, Τρ. Αλεξιάδης και Αν. Πετρόπουλος δεν δεσμεύτηκαν για σημαντικές αλλαγές. Στη συζήτηση κατέστησαν σαφές στους βουλευτές πως τα περιθώρια για αλλαγές και βελτιώσεις είναι εξαιρετικά 
περιορισμένα και πως το νομοσχέδιο θα πρέπει στην πραγματικότητα να ψηφισθεί ως έχει.


                      πηγή:  Ρεπορτάζ του Γαλιατσάτου Παναγή για την REAL NEWS

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε το πολυνομοσχέδιο,για να μην πάτε ....αδιάβαστοι!

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.
Την Τρίτη το πρωί στις 9.30 θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου. Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών .
Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο:

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή,βουλευτές του ΚΚΕ, για τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις σε χωριά της Ημαθίας

Ερώτηση για τις καταστροφικές ζημιές από χαλαζοπτώσεις σε χωριά της Ημαθίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Αναλυτικά η ερώτηση:
«Σοβαρές είναι ζημιές στις καλλιέργειες μήλων, λίγο πριν τη συγκομιδή, από έντονη χαλαζόπτωση το βράδυ της 20/9/2015 στα χωριά Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Γεωργιανοί και Τρίλοφο της ΠΕ Ημαθίας.
Οι δενδροκαλλιεργητές των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση γιατί πρόκειται για το δεύτερο κτύπημα στην αναμενόμενη παραγωγή και το εισόδημά τους.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών για να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα τα οποία θίγουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι , από την Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία αλλά και την Αττική που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων και συμμετείχαν μαζικά, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, διότι όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους.
Πηγή : ενικός

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Στη Σκόπελο ο Πρωθυπουργός με HU1 για επιθεώρηση.

Αν κοιμηθείς με στραβό, το πρωί αλληθωρίζεις......

Η φωτογραφία με την  ερυθρά μοκέτα προέρχεται απο επίσκεψη στη Σαλαμίνα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για εκατομμύρια πρόωρους θανάτους.

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΕΕΛΠΝΟ)

Η ατμοσφαιρική ρύπανση (αιωρούμενα σωματίδια διαμέτρου μικρότερης από 2.5 μικρά-ΡΜ2.5) ευθύνεται για επιπλέον 3.3 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους λόγω κυρίως καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων, σύμφωνα με άρθρο των καθηγητών Jos Lelieveld και John Evans στο παγκοσμίου φήμης περιοδικό NATURE.
Επίσης, παρουσίασαν δεδομένα που αναδεικνύουν τη σημαντική συνεισφορά των καταιγίδων φυσικής σκόνης σε αυξημένα επίπεδα πρόωρης θνησιμότητας σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και Βόρειας Αφρικής, όπως η Αίγυπτος.
Τα ευρήματα του συγκεκριμένου άρθρου ήδη δημοσιεύονται σε παγκόσμια ειδησεογραφικά μέσα όπως το Associated Press.
ΥΓ της Αλήθειας: Φυσικά το άρθρο δεν αναφέρεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις χωρών όπως η Ελλάδα όπου με τη εγκληματική υπερφορολόγηση που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι κάτοικοι οδηγήθηκαν εξ ανάγκης στην έντονη χρήση καυσόξυλων για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, εξακοντίζοντας την ρύπανση σε εξωφρενικά ύψη.
 Διαχρονικά το κύριο μέλημα των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν και είναι η φορολογική αφαίμαξη των πολιτών και η πραγματοποίηση “ματωμένων” εσόδων , τους νεκρούς και το κόστος περίθαλψης των ασθενών δεν ήταν ποτέ σε θέση να το εκτιμήσουν .....

Επιπλέον πληροφορίες για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγείαδείτε εδώ.


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Φονιάδες των λαών , αμερικάνοι......

[παληό σύνθημα της ελληνικής αριστεράς]

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter την αναμνηστική φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ, από τη δεξίωση που παρέθεσε το ζεύγος Ομπάμα προς τιμήν των ξένων ηγετών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Το πρωθυπουργικό ζεύγος φαίνεται μάλλον... αμήχανο, αντίθετα με τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, που ποζάρουν με άνεση και πλατιά χαμόγελα...


Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 05-10-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 θα συζητηθεί το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

"Έγκριση ή μη ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως οικονομικού έτους 2014 καθώς και έγκριση ή μη του απολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Αλεξάνδρειας."
  Θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα, στην ίδια αίθουσα στις 20.00,τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Καλό ταξίδι δάσκαλε...

Την μάχη με την επάρατο έχασε σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν, ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και συγγραφέας Ζήσης Παπαδημητρίου, με καταγωγή από τους Γόννους Λάρισας. Σύμφωνα με την σύζυγό του, Κριστιάνε, επιθυμία του Ζήση Παπαδημητρίου ήταν να καεί και η στάχτη του να μεταφερθεί στη Φρανκφούρτη.
Ο Ζήσης Παπαδημητρίου ήταν ομότιμος καθηγητής του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνωστός στο πανελλήνιο για τις κοινωνικοπολιτικές απόψεις του, τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο και το μεγάλο συγγραφικό έργο του. Ο εκλιπών είχε γεννηθεί το 1939 στους Γόννους, σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου και του Αμβούργου και υπήρξε ερευνητής για 12 χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.
Άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα γερμανικά και τα αγγλικά, ενώ μεταφράσεις έργων του κυκλοφόρησαν, επίσης, στα ιταλικά και τα ιαπωνικά. Ανάμεσα τους «Ο ευρωπαϊκός ρατσισμός εισαγωγή στο φυλετικό μίσος, ιστορική, κοινωνιολογική και πολιτική μελέτη», «Μεταμοντέρνα αδιέξοδα», «Στον αστερισμό της αβεβαιότητας», «Να εμποδίσουμε την καταστροφή. Μανιφέστο για μία Ευρώπη της Ισότητας» και άλλα.
Το τελευταίο πόνημά του «Τέμπη: το ενδιαίτημα των νυμφών», που παρουσιάστηκε μόλις την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στα Τέμπη, είναι ένα βιβλίο που «ανέδειξε την ψυχή του τόπου του».
Πηγή :news.gr