Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δήμοι της Κ. Μακεδονίας απειλούνται με πρόστιμα 100 εκατ. ευρώ!

Του Νίκου Ηλιάδη
Αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα, ύψους ακόμη και 100 εκατ. ευρώ, τα οποία ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την οικονομική βιωσιμότητά τους, βρίσκονται πέντε δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κίνδυνος προέκυψε μετά την ψήφιση το περασμένο Σάββατο του λεγόμενου “παράλληλου προγράμματος”, στο άρθρο 16 του οποίου περιγράφονται οι διαδικασίες “συμμόρφωσης των δήμων και περιφερειών προς αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι σε περίπτωση καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πράξεις ή παραλείψεις για τις οποίες ευθύνονται οι δήμοι, οι τελευταίοι οφείλουν αμέσως να συμμορφωθούν, κάνοντας όλες τις ενέργειες ώστε να ακυρωθούν οι παράνομες πράξεις τους. Επιπλέον -κι εδώ ακριβώς έγκειται ο κίνδυνος της οικονομικής ασφυξίας- προβλέπεται ότι σε περίπτωση που τελικώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβάλλει για αυτές τις υποθέσεις στην Ελλάδα πρόστιμα, αυτά -με μια απλή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών- θα μετακυλιστούν αυτομάτως στους υπαίτιους δήμους και θα παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Αρμόδια κυβερνητική πηγή δήλωσε στη “ΜτΚ” ότι η ρύθμιση αυτή έχει γενική εφαρμογή και κρίθηκε αναγκαία, καθώς, παρά τις κατά καιρούς υποδείξεις της κεντρικής διοίκησης σε μια σειρά δήμους προκειμένου να συμμορφωθούν προς το κοινοτικό δίκαιο, αυτοί αδράνησαν. “Δεν είναι δυνατόν τα λάθη και τις αδράνειες των άλλων να τις πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή το σύνολο των φορολογουμένων”, τόνισε η ίδια πηγή.

Κι όμως πριν 93 χρόνια, οι Έλληνες βρίσκονταν ως πρόσφυγες ...στην Συρία!

Έλληνες πρόσφυγες περιμένουν στη σειρά για το συσσίτιο στο Χαλέπι της Συρίας. 
Χιλιάδες είναι οι Σύριοι που φεύγουν από την χώρα τους λόγω του αιματηρού πολέμου καταλήγοντας στην Ελλάδα όμως η κατάσταση ήταν ακριβώς αντίστροφη πριν 93 χρόνια.
Στις 30 Ιανουαρίου του 1923 υπογράφηκε η «Σύμβαση Περί Ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών Πληθυσμών» στη Λοζάνη της Ελβετίας και οι Έλληνες Χριστιανοί της Ασίας θα έπρεπε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, ενώ οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας έπρεπε να επιστρέψουν σε περιοχές της Τουρκίας. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες είχαν φτάσει στην Ελλάδα, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του ’22. Η σύμβαση απλώς επισημοποιούσε τη μεγαλύτερη υποχρεωτική μετακίνηση των πληθυσμών στη σύγχρονη ιστορία.
Η φωτογραφία είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της αφάνταστης ταλαιπωρίας που υπέστησαν χιλιάδες άμαχοι, που ξεριζώθηκαν βίαια το καλοκαίρι του 1923 όταν βρίσκονταν ακόμη σε αναμονή: 23.000 πρόσφυγες στην Κωνσταντινούπολη, 20.000 στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, 4.000 στη Μερσίνη και 17.000 σε διάφορες πόλεις της Συρίας.
Συνολικά, περίπου 64.000 πρόσφυγες περίμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες σε διάφορα λιμάνια και σε παραθαλάσσιες πόλεις για να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Ακόμα και αν έφευγαν όλοι όμως, υπήρχαν άλλοι 150.000 πρόσφυγες που περίμεναν τη σειρά τους, στα βάθη της Ανατολίας. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά οδυνηρή. Το πλήθος ήταν τεράστιο και τα τρόφιμα είχαν εξαφανιστεί. Στις 31 Μαΐου του 1923, ο πρόεδρος των Ελλήνων στο Χαλέπι, έστειλε τηλεγράφημα στον Υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα, ζητώντας να μην έρθουν άλλοι στην πόλη, γιατί δεν μπορούσαν να τους συντηρήσουν.
Πηγή: mixanitouxronou.gr

Ακόμα μια μαρτυρική νύχτα για 6.500 άνθρωπους στην Ειδομένη

Άνοιξε αργά το απόγευμα της Κυριακής η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη καθώς απομακρύνθηκαν μόνοι τους οι πρόσφυγες που την είχαν καταλάβει νωρίτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ωστόσο, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ εξακολουθεί να παραμένει κλειστή εδώ και ένα 24ωρο, ενώ χθες επετράπη η διέλευση σε μόλις 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.
Στον καταυλισμό, αυτή την ώρα, υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι.
Οι πρόσφυγες πέρασαν ακόμα μια μαρτυρική νύχτα, πίσω από τους φράκτες που έχουν υψώσει οι Σκοπιανοί, στα σύνορα.
Οι σκηνές πλέον δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι και άρρωστοι, να ξεπαγιάζουν στο δρόμο.
Τα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα απευθύνουν έκκληση για φαρμακευτικό υλικό, κυρίως αντιγριπικά και αντιπυρετικά, αφού έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα περιστατικά ιώσεων .
Με στοιχεία απο το ΠΟΝΤΙΚΙ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων: Συνεχίζουμε τον αγώνα, αφού ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής που μας έβγαλε στα μπλόκα και στους δρόμους παραμένει ο ίδιος.

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά, την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στις 12.30 μ.μ. στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, δίνοντας και με αυτό τον τρόπο συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα, που κορυφώθηκε στα μπλόκα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Αποφάσεις της συνάντησης του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας με τον Σύλλογο Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας

Μετά την συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου  Αλεξάνδρειας με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας, αποφασίστηκαν τα εξής:
- Κάλεσμα όλων των Τοπικών Συλλόγων Συνδικαλιστικών και μη.
- Συνάντηση με όλα τα Συνδικαλιστικά όργανα στη Βέροια (επιδίωξη για την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016).
- Κάλεσμα όλων των Βουλευτών του Νομού Ημαθίας για ξεκάθαρη τοποθέτηση για τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με το ασφαλιστικό - φορολογικό (επιδίωξη για το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016).
- Κοινές Δράσεις των Συλλόγων για αποκλεισμό Δημόσιων Υπηρεσιών και Τραπεζών, παράλληλα με κλείσιμο των καταστημάτων ( 2ωρη στάση εργασίας ανά δράση ).
ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Καραβάνια προσφύγων διασχίζουν τη χώρα προκειμένου να φύγουν απο την Ελλάδα.

Φουντώνει καθημερινά το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη χώρα μας. Καραβάνια προσφύγων με τη συνοδεία περιπολικών, διασχίζουν τη χώρα προκειμένου να φθάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ για να περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη κι ενώ η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ τους έχουν καταδικάσει σε μαζικό εγκλωβισμό στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των επικίνδυνων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους.
Σύμφωνα με εκτίμηση των αστυνομικών αρχών, ο αριθμός τους κυμαίνεται από 20.000 έως 25.000. Από αυτούς 7.000-8.000 βρίσκονται στο δρόμο, στη διαδρομή Αθήνα - Ειδομένη.
Περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης, ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν σε βενζινάδικα έξω από το Πολύκαστρο κοντά στο Πλάτανο Ημαθίας κτλ. Οι αριθμοί των προσφύγων μεταβάλλονται καθημερινά, καθώς οι πρόσφυγες που «φιλοξενούνται» σε προσωρινές υποδομές σε Καβάλα, Κοζάνη, Γρεβενά, Δεκάτη, αλλά και στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να φτάσουν στην Ειδομένη ελπίζοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες προορισμού στη Βόρεια Ευρώπη.

Πρόγραμμα Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), ξεκινά την υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου», που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στο οποίο είναι συνδικαιούχος.
Η Πράξη αποσκοπεί στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον κλάδο. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση).
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν.......

Ο έμποροι της Αλεξάνδρειας σήμερα αποφασίζουν για το κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας προσκαλεί όλους τους έμπορους και επαγγελματίες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα, για να συζητήσουν την πρόταση του Συλλόγου Αγροτών Αλεξάνδρειας, για κλείσιμο των καταστημάτων και κοινό συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, αλλά και για αναζήτηση άλλων μορφών αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό που προωθεί η κυβέρνηση.

«Κωδικός Σπασίμπα Ντά», από την θεατρική ομάδα «Άρατος» στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος, σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος «Η Αστερούπολη» το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 8 το βράδυ, θα φιλοξενήσει τη θεατρική ομάδα «Άρατος» από τη Θεσσαλονίκη.
Η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει την παράσταση «Κωδικός Σπασίμπα Ντά», μια κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μήτρου, η οποία έλαβε το 1ο βραβείο κοινού Θεσσαλονίκης την περίοδο 2013 – 2014, ενώ η θεατρική ομάδα έχει βραβευτεί ως η καλύτερη θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης για το 2015.


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η απανθρωπιά ενός συστήματος και η βαρβαρότητα της Ε.Ε.

Σε συνεδρίαση που έγινε με αφορμή την ανάληψη της ολλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και είχε θέμα: «Το προσφυγικό ζήτημα και η μεταναστευτική κρίση»
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην τοποθέτησή του, ανέδειξε ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα «είναι η απανθρωπιά ενός συστήματος που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο. Το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται αλήθεια; Δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και αυτών που στηρίζουν την ΕΕ;». Αναφέρθηκε στις επεμβάσεις των ΕΕ και ΝΑΤΟ με διάφορα κάθε φορά προσχήματα στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και σήμερα στη Συρία και επισήμανε ότι η πραγματικότητα είναι πως η σφαγή γίνεται «για την γεωπολιτική κυριαρχία», τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς.

Ανανεωμένη επανέρχεται η Εθελοντική ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας

Η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Αλεξάνδρειας  επανέρχεται ανανεωμένη και με πολύ διάθεση για νέες και καινοτόμες δράσεις μέσα στην  νέα χρονιά .
Στη συνάντηση της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Αλεξάνδρειας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. την Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 6:00μ.μ, εκτός από  τον προγραμματισμό και την οργάνωση  των φετινών δράσεων , θα γίνουν και εγγραφές νέων μελών.
Ο Εθελοντισμός, είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ….
η συνέχεια...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Διοργάνωση ημερίδας για τα Επενδυτικά προγράμματα ΕΣΠΑ

Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες του Δήμου μας, με τα εξής θέματα:

α) Επενδυτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κτλ.) και
τρόποι
χρηματοδότησης ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων).

β) Δομές και υπηρεσίες της ΕΣΕΕ, προς τα Μέλη της.
Ομιλητές:
- Δεοδοσίου Χρήστος, Σύμβουλος επιχειρήσεων, φοροτεχνικός, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
- Γούναρη Δήμητρα, Συντονίστρια τμήματος έρευνας ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ , στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

«το χειρότερο στον καπιταλισμό είναι να μην σε εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός !!»

Σχολιάζοντας την άποψη που εκφράστηκε από το ΚΚΕ ότι με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων , στηρίζεται το μεγάλο τραπεζικό κεφάλαιο, ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου επανέλαβε τη θέση του Τζον Ρόμπισον για την αγορά εργασίας, ότι «το χειρότερο στον καπιταλισμό είναι να μην σε εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός» γιατί τότε μένεις άνεργος, όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όταν καταρρέουν οι τράπεζες και  οι επιπτώσεις στην εργατική τάξη, είναι δραματικότατες».
 ΥΓ Άρα , ώρα να  αναγνωρίσουμε την αδήριτη ανάγκη να ορθοποδήσει ο καπιταλισμός για να μας εκμεταλλεύεται ...για το καλό μας !

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι τρεις δημοσιογράφοι που μπλέκονται σε εκβιασμούς.

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση των εκβιασμών που βρωμάει και προκαλεί πολλά ερωτήματα. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό οικονομικό όφελος, για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, για δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση περί καταχραστών του Δημοσίου. Την Παρασκευή το πρωί είναι προγραμματισμένη η απολογία τους για τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν, με βάση την δικογραφία που έχει σχηματισθεί εναντίον τους.
Οι τρεις δημοσιογράφοι μπλέκονται σε εκβιασμούς που έγιναν σε βάρος πρώην ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων. Απαιτούσαν χρηματικά ποσά μέσω διαφημίσεων για να μην αναρτούν δημοσιεύματα αρνητικά και συκοφαντικά εναντίον προσώπων που είχαν σχέση με την εταιρεία.
Από την υπόθεση αυτή που εκπέμπει βρώμα, γεννιούνται πολλά ερωτήματα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν να χρεώσουν ο ένας στον άλλο τους κατηγορούμενους, αλλά αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο, είναι πως η συγκεκριμένη εφημερίδα κατά καιρούς έχει στηρίξει τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

αναδημοσίευση απο το 902

Το τσίπρο του ...Τσίπρα.

φοβού τους αγρότες και ....τρίπρο φέροντας!
Ένα μεγάλο μπουκάλι τσίπρο πρόσφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Β.Μπούτας στο πρωθυπουργό Α.Τσίπρα,  που καυχήθηκε ότι τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορούν να μας τα πάρουν.
  Είναι τώρα να μην σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο!
 Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ , όλα τα άλλα τάχουνε για δώσιμο;

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

έκτακτη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας

Στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του  Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Π. Μεσσαλάς παρουσίασε τα διαδραματισθέντα στη συνάντηση των εκπροσώπων των γεωργων ορισμένων μπλόκων με τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις ούτε ανέλαβε κάποια δέσμευση.
Σαν θετικό τετελεσμένο παρουσίασε την κυβερνητική πρόταση για το αφορολόγητο στα 9.500 € ,ανά καλλιεργητή.
Οι αγρότες εμφανίσθηκαν δυσαρεστημένοι απο την εξέλιξη της συνάντησης με τον Α.Τσίπρα, αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους, γιαυτό και δήλωσαν αποφασισμένοι με ξεκινήσουν “απο την αρχή” το αγώνα τους,ενώ  ζήτησαν την συμπαράσταση του Εμπορικού Κόσμου και την υποστήριξη της δημοτικής αρχής, αλλά και όλων των πολιτών.
Στο πλευρό των αγροτών στο Νησέλι θα προστεθούν απο αύριο Τετάρτη και οι αγρότες του μπλόκου του Αιγίνιου με στόχο να διακόψουν και το ρεύμα της Εγνατίας προς Θεσσαλονίκη.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η ομαλή λειτουργία του φράγματος Αλιάκμονα (θέση Βαρβάρες στη Βέροια) κινδυνεύει....

Χωρίς μόνιμο προσωπικό η φύλαξη και η λειτουργία του φράγματος του ποταμού Αλιάκμονα!

Ερώτηση για προβλήματα στην ομαλή φύλαξη - λειτουργία του φράγματος ποταμού Αλιάκμονα και του φράγματος ποταμού Αξιού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.
Αναλυτικά η Ερώτηση:


Απελευθερώνεται ο φονιάς του Παύλου Φύσσα!

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται για την υπόθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. θα βγει από τη φυλακή στις 18 του Μάρτη,καθώς συμπληρώνεται ο κύκλος και των δύο ενταλμάτων προσωρινής κράτησης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του.
Τον κίνδυνο για την επικείμενη αποφυλάκιση του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Π. Φύσσα είχε επισημάνει η πολιτική αγωγή στη δίκη που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη .
Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα αιτήματα, κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όλων όσοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους. Επιπλέον, οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους βουλευτές - κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - έχουν αρθεί σχεδόν για όλους.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Δενδροφυτεύσεις στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Δενδροφύτευση, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00, στον χώρο μπροστά στο πρώην Δημαρχείο Πλατέος, διοργανώνει η αντίστοιχη Δημοτική Κοινότητα .
Θα φυτευτούν 30 δαφνοκέρασα, από εθελοντές, με την υποστήριξη των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος.
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην είσοδο της Αλεξάνδρειας εθελοντές θα πραγματοποιήσουν επίσης δενδροφύτευση, αντικαθιστώντας τα δενδρύλια παλαιότερης δενδροφύτευσης τα οποία απότιστα και παραμελημένα όπως ήταν φυσικό ξεράθηκαν .
Ας σημειωθεί ότι και τα προηγούμενα δενδρύλια είχαν φυτευθεί παλαιότερα πάλι από εθελοντές, όμως επειδή βρίσκονται σε δρόμο χωρίς καταστήματα ή κατοικίες δεν έτυχαν της στοιχειώδους φροντίδας και προσοχής από τις δημοτικές υπηρεσίες,  ώστε να μπορέσουν να ευδοκιμήσουν.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα ληφθεί μέριμνα για την άρδευσή τους, θα τοποθετηθεί η απαραίτητη μεμβράνη για τα αγριόχορτα , θα στερεωθούν με κάποιο πάσσαλο και θα προστατευθούν με κάποιο δίχτυ ....



Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες του Δήμου Αλεξάνδρειας απέκλεισαν συμβολικά την Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Αλεξάνδρεια πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου οι αγρότες του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Οι αγρότες έχουν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, ενημερώνοντάς τους πελάτες για τα αιτήματά τους και προτρέποντάς τους να μην προχωρήσουν σε συναλλαγές τουλάχιστον για τη σημερινή ημέρα.

Αναδημοσίευση απο την ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει στις 17-02-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42) για συζήτηση και λήψη απόφασης σε ένα και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού για το έτος 2016
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι με το υπ’ αριθ. 1183/09-02-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο ελήφθη στις 10-02-2016 και αναγράφεται η ένδειξη ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, αναφέρεται ρητώς ότι τα αιτήματα για τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2016, πρέπει να αποσταλούν στην εν λόγω υπηρεσία, το αργότερο έως την Τετάρτη 17-02-2016.

το εισηγητικό

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ....ΧΟΡΗΓΟΥΣ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας καλεί τους έμπορους- επαγγελματίες του Δήμου Αλεξάνδρειας που θέλουν να είναι χορηγοί στο καρναβάλι του Δήμου μας, να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα:
Γραφείο Καρναβαλιού: 2331352200 – 2331352203 κινητό : 6947836833 & 6940553369
mail: dkmelikis@yahoo.gr

Η κυβέρνηση αποφάσισε να "σπάσει " τον αγώνα των αγροτών......

Ο ΚΥΡ επιχειρεί  τη δική του  προσέγγιση στην "αποστασία"  κάποιων αγροτοσυνδικαλιστών που "σκοτώθηκαν" μην τυχόν και χάσουν τον ''διάλογο" με την κυβέρνηση..........

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Βαριές καταγγελίες του Μπούτα για τους αγρότες που πήγαν σε διάλογο

«Ήταν αναμενόμενο, αυτές οι τάσεις υπήρχαν από παλιά, φαινόταν και από τη γραμμή που είχε η κάθε κίνηση αλλά και από τα αιτήματα. Εμείς προσπαθήσαμε στην σύσκεψη που κάναμε να ενοποιήσουμε τα αιτήματα όλων των 68 μπλόκων σε πέντε και θεωρήσαμε ότι ήταν η σωστή κίνηση για να εκφράσουμε το όλοι μαζί» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας στο MEGA.
«Δυστυχώς κάποιοι μαθημένοι και από παλαιότερα ή ήταν στρωμένο το τραπέζι από τον κ. Αποστόλου από καιρό αφού τους έχει διορίσει και σε κάποιους οργανισμούς, ήθελαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι» πρόσθεσε. «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους» είπε μεταξύ άλλων.
Δείτε το βίντεο του MEGA


Βουλευτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δήλωσε: Είμαστε και δαρμένοι και ξεφτιλισμένοι!

Ο νηστικός ..... συγκρούσεις ονειρεύεται.......
Απο συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ 
που μετατράπηκε σε μεγαλειώδες ΝΑΙ

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις,μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», δήλωσε ότι βαθύτατη πολιτική του πεποίθηση είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις σ' ολόκληρη τη χώρα, «ενδεχομένως και να μας ......ρίξουν».
«Eίπα στους αγρότες "να διαδηλώνετε συνεχώς, να μας ρίξετε, να ρίξετε την κυβέρνηση για να φανεί στην Ευρώπη ακριβώς αυτή η κτηνωδία των χρηματοκοπριτών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, για να δουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες καταστροφής"».
Τα παραπάνω σημείωσε , υπογραμμίζοντας
«Τώρα, εμείς είμαστε και δαρμένοι και ξεφτιλισμένοι, θα είμαστε συνεχώς υπόδουλοι, ενώ με μια σύγκρουση μπορεί να επέλθουν αποτελέσματα, τα οποία ίσως είναι καλύτερα» σημείωσε.
ΥΓ. Μάλλον ο Κ.Ζουράρις κατέχει την ικανότητα-ιδιότητα να τίθεται κατά περίπτωση ,πότε εντός, πότε εκτός και πότε ....επί τα αυτά μέρη!
Ίσως αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση καταρρέει -εδώ και τώρα-, αν ελάχιστοι βουλευτές αρθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν για τους κατοίκους της χώρας και την ίδια τη χώρα, αυτές οι κρίσιμες ώρες.....

 Ας ξαναδιαβάσει την ......θεωρία του ξηλώματος του πουλόβερ, αντί να συγκολλά συνεχώς το προβληματικό -δια-πλεκτό  σύστημα.....  

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Η αλήθεια με αριθμούς για την Ελλάδα και την “λέσχη” των «ισότιµων εταίρων»....

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει στον eniko:
Ο Γιούνκερ, ένας εξ αυτών που όταν άρχισε η «Οδύσσεια» των Μνηµονίων είχε ευχηθεί «καλό κουράγιο» στον ελληνικό λαό, τον Οκτώβριο του 2010 έκανε µια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση: Το «ελληνικό πρόβληµα», είπε, «ξεκινάει εδώ και τρεις δεκαετίες».
    Όμως από µια µατιά στο ηµερολόγιο, όπως την πρότεινε ο Γιούνκερ, προκύπτει ότι ακριβώς πριν από τρεις δεκαετίες εκείνο που ξεκίνησε στην Ελλάδα δεν ήταν άλλο πέρα από το ταξίδι της χώρας στον «παράδεισο της ΕΟΚ» και νυν ΕΕ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ για τη μάχη της Φλώρινας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΕ του ΚΚΕ για τη μάχη της Φλώρινας, προλογίζοντας την ομιλία του με ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιάννης Ρίτσου :
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,Συντρόφισσες και σύντροφοι,

"Αξιον εστί το χώμα
που ανεβάζει μια οσμή κεραυνού, σαν από θειάφι.
Του βουνού ο πυθμένας, όπου θάλλουν οι νεκροί
άνθη του αύριο.
ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ΄ ΑΓΑΛΜΑΤΑ",

έγραψε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

"Ανάμεσα σε τόσες νύχτες, τόσους βράχους, τόσους σκοτωμένους -είπε-
Εσύ επανάσταση, μας άνοιξες φαρδιές λεωφόρους για μια πανανθρώπινη συνάντηση.
Τις νύχτες αφουγκραζόμαστε τα βήματά σας.
Ακούμε τα βήματά σας.
Έρχονται, πλησιάζουν.
Αν τίποτε άλλο δεν κερδίσουμε -είπε-
Μάθαμε τουλάχιστο, πώς αύριο, θα συναντηθούμε".

Αυτό έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής, Γιάννης Ρίτσος.

Προπηλάκισαν τον δήμαρχο για το στρατόπεδο συγκέντρωσης στα Διαβατά


Οι κάτοικοι στα Διαβατά, που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας ενώ έκλεισαν συμβολικά, για πολύ λίγο και την παλιά εθνική οδό προς Κιλκίς, καθώς και τις γραμμές του τρένου που περνούν κοντά στο σημείο. Νωρίτερα, ορισμένοι διαδηλωτές, μετά από την ενημέρωση που τους έγινε από το δήμαρχο Δέλτα Ευθύμη Φωτόπουλο, για τις επαφές που είχε και που θα έχει για το αίτημά τους, του επιτέθηκαν λεκτικά και τον προπηλάκισαν.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Μαγικά παγωμένα τοπία!

Ο φωτογράφος Alex Ugalnikov πέρασε ένα διάστημα στο Μινσκ της Λευκορωσίας μια πόλη πάγων και πολικού ψύχους με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40C και σίγουρα δικαιώθηκε αν συμπεράνουμε από τα μαγικά τοπία των εξωπραγματικών λήψεών του.

Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες στην Αθήνα.

Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με απόφαση 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα.

Από το πρωί, οι αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: Με τρακτέρ από τα μπλόκα, κυρίως από αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα, με λεωφορεία που ναυλώνονται, με τρένα και ΙΧ αυτοκίνητα και με καράβια.
Η πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίοι με τη δυναμική τους κινητοποίηση στην Αθήνα δίνουν βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Με κορναρίσματα και επευφημίες μπήκαν στην πλατεία Συντάγματος τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας για να τεθούν επικεφαλής στο μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, όπου με θέρμη και ενθουσιασμό τους υποδέχτηκαν εργαζόμενοι με σύνθημα «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά». Εκεί, μαζί τους ένωσαν τη φωνή τους εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες από την Αθήνα.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ,διοργανώνει το 1ο Sleepover για ενήλικες στην Ελλάδα!


Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά τη διοργάνωση του 1ουSleepover για ενήλικες στην Ελλάδα. Η πρωτότυπη αυτή διανυκτέρευση σε Μουσείο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 19.30 μέχρι το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 10.30.....

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας αρχίζει ελέγχους για την τήρηση του νόμου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στην προσπάθειά του να περιορίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ύπαρξη αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θα προβεί και κατά το τρέχον έτος στην περισυλλογή και μεταξύ άλλων στείρωση αδέσποτων σκύλων. Η προσπάθεια αυτή όμως για να έχει αποτέλεσμα, απαιτεί και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς κατά το μέρος των υποχρεώσεων που έχουν και των σχετικών ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβούν. 

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες περιφρόνησαν ... τον δήθεν διάλογο.

Η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, κομμάτων και αγροτών στην Βουλή που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου έμεινε... αναπάντητη καθώς οι αγρότες αρνήθηκαν να παραστούν . Η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη επιβεβαίωσε το αδιέξοδο, προτείνοντας την ακύρωση της συζήτησης καθώς το σύνολο των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων που πρότεινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προσκληθούν, αρνήθηκαν να παραστούν.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Φλώρινα με ομιλητή τον Κουτσούμπα


Το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας και θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου.
Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, τους συγγενείς και τους απογόνους των μαχητών που έπεσαν, τραυματίστηκαν ή πήραν μέρος σε αυτή ή άλλες μάχες, να παραβρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2331028308 και 6948053062.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ευχαριστίες για την Εθελοντική Αιμοδοσία της 3ης Φεβρουαρίου στην Αλεξάνδρεια.

Ο  Δήμος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά όλους τους δημότες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και με την στήριξη των τοπικών ενοριών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Κρούσματα του Ζίκα έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 30 χώρες

Κρούσματα του Ζίκα έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 30 χώρες αφότου ο ιός εμφανίσθηκε πέρυσι στην Αμερική, όπου συνδέθηκε με χιλιάδες γεννήσεις βρεφών με μικροκεφαλία.
Ο ιός Ζίκα, διαδίδεται με ταχύτητα στη βόρεια και τη νότια Αμερική, μεταδίδεται κυρίως με τσιμπήματα κουνουπιών, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η Βραζιλία ανακοίνωσε δύο κρούσματα μετάδοσης μέσω μεταγγίσεων αίματος από μολυσμένους δότες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ΔΕΝ υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού.
«Όποιος έρχεται από μια ζώνη στην οποία υπάρχει ο Ζίκα δεν μπορεί να δώσει αίμα για 28 ημέρες», δήλωσε την Κυριακή η Γαλλίδα υπουργός Υγείας, Μαριζόλ Τουρέν, σε συνέντευξή της ».

Σαν σήμερα δημιουργείται η .... Ευρωπαϊκή Ένωση!

Από κινητοποίηση ενάντια στο Μάαστριχτ

Σαν σήμερα υπογράφεται η Συνθήκη του Μάαστριχτ. 
Δημιουργείται και τυπικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η Συνθήκη υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ στις 28/7/1992. 
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που την καταψήφισε,..




Γιατί τώρα η κυβέρνηση αναθερμαίνει την εκλογολογία;

Την εκλογολογία αναθερμαίνει η κυβέρνηση, με διαρροές στο τύπο αλλά και συνεντεύξεις στελεχών της.
Ταυτόχρονα, για να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις, παρουσιάζεται να δίνει μάχη στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς πάνω σε «κόκκινες γραμμές», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας ότι τα μέτρα που έρχονται στο Ασφαλιστικό και στα άλλα μέτωπα, θα είναι ακόμα χειρότερα από …..αυτά που ανακοίνωσε η ίδια!.
Σύμφωνα με δημοσίευμα , ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του ότι «αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω», αναφερόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους.
Σενάρια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, και συγκεκριμένα αυτό της οικουμενικής κυβέρνησης με επικεφαλής το σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη προβάλονται επίσης απο μερίδα του τύπου. Η λύση αυτή φέρεται να έχει συζητηθεί και παλιότερα από τα επιτελεία της ΝΔ.
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στη «Real News», ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, αναφέρει ότι αν το κουαρτέτο επιμείνει σε «παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι το λόγο».. ….
Σε άλλη συνέντευξη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρεται και αποκλείει τα σενάρια εκλογών ή οικουμενικής....

Ες ..Νίκαιαν τα σπουδαία!


Εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα να μην μετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός ,αλλά και σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα.
Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.
Το κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:
*Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ' άτομο.
* Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
*Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
*Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
*Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Διακοπή στην παροχή ρεύματος,αύριο Κυριακή στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

 Διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αλεξάνδρειας.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διακοπή θα σημειωθεί στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, 28ης Οκτωβρίου, Ελευθ. Βενιζέλου, Δυτικής Μακεδονίας, Μαρίνου Αντύπα, Θεοχ. Κούγκα, Καρατάσου και γύρω δρόμους.
Βέβαια αν κάποιος κάνει το κόπο και προσέξει καλλίτερα τους δρόμους που περιγράφει η ανακοίνωση θα συμπεράνει ότι η πόλη στο μεγαλύτερο μέρος της αύριο θα μείνει στα ...κρύα του λουτρού.
Μάλλον όμως η διακοπή θα είναι σχετικά μικρότερης έκτασης, αφού η περιοχή που περιγράφεται είναι πολύ ασαφής.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αλεξάνδρειας


Συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 κι ώρα 19:00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σε τακτική συνεδρίαση με σαράντα (40) θέματα ημερησίας διάταξης.

τα εισηγητικά των θεμάτων

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Διπλή σεισμική δόνηση στην Αλεξάνδρεια.

Ασθενής σεισμική δόνηση έντασης 2,4 Ρίχτερ, έγινε αισθητή στις 22.44 σήμερα στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Ο σεισμός ειχε  επίκεντρο περιοχή μεταξύ  Αλεξάνδρειας και Νησελίου και βάθος 10 χλμ.
Είχε προηγηθεί στις 20.45 άλλη ασθενής δόνηση μεγέθους 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε βάθος 5 χλμ.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση για συμμετοχή στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών.

O Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας εξέδωσε δημόσια πρόσκληση, που απευθύνεται στην κοινότητα των μεταναστών που κατοικεί μόνιμα στο Δήμο Αλεξάνδρειας και σε τοπικούς φορείς που αναπτύσσουν δράση σχετική με τα θέματα των μεταναστών, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή εκπροσώπων τους στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών.
Σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν.3852/2010,το συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών συγκροτείται και λειτουργεί σε κάθε Δήμο ως «συμβουλευτικό όργανο  για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία» . Το συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αλεξάνδρειας, όπως καθορίστηκε με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποτελείται από εννέα μέλη (δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών φορέων και μεταναστών),τα οποία ορίζει το δημοτικό συμβούλιο. Για τη συγκρότηση του συμβουλίου ένταξης μεταναστών δεν τίθεται χρονική προθεσμία από το νόμο.

Δυναμική η συμμετοχή του δήμου Αλεξάνδρειας στην πανελλαδική γενική απεργία που έγινε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Ο εμπορικός κόσμος της Αλεξάνδρειας δεν άνοιξε σήμερα τα καταστήματα του -πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων- και συγκεντρώθηκε το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας .
Στη συνέχεια πραγματοποίησε πρωτοφανή για τα δεδομένα της Αλεξάνδρειας, ογκώδη πορεία διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
Η πορεία αφου διέσχισε όλη την οδό Βετσοπούλου κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης , όπου οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να ενωθούν με τους αγρότες στο μπλόκο στο Νησέλι.
 Στο Νησέλι ενώθηκαν με τους αγρότες και οι επαγγελματίες της Μελίκης, αλλά και οι εργαζόμενοι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που απεργούσαν, οι γιατροί ,οι δικηγόροι όπως και οι αυτοκινητιστές που κατόπιν συνέχισαν την πορεία τους προς την Βέροια.

210 Σύριοι πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στον σταθμό αυτοκινήτων στον Πλάτανο Ημαθίας του δήμου Αλεξάνδρειας

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στους 210 πρόσφυγες Σύριους που έχουν εγκλωβιστεί στον σταθμό αυτοκινήτων στον Πλάτανο Ημαθίας του δήμου Αλεξάνδρειας από την Δευτέρα.
Μεταξύ των εγκλωβισμένων υπάρχουν πάνω από 70 μωρά παιδιά όπως διαπίστωσαν μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας που επισκέφθηκαν τον χώρο σήμερα Τετάρτη και διαπίστωσαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για πάνες Νο4-5 καθώς και ανάγκη για ρούχα καθώς αυτά που φοράνε οι πρόσφυγες έχουν λερωθεί.
Κάνουμε έκκληση στους πολίτες του δήμου να βοηθήσουν και να δώσουν όποια βοήθεια μπορούν στην Πρωτοβουλία μας είτε να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στον χώρο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977915377

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Δυστυχώς....δυστυχήσαμε!

Ο δείκτης δυστυχίας είναι ένας οικονομικός δείκτης που δημιουργήθηκε από τον οικονομολόγο Arthur Okun και αναφέρεται στο σύνολο της ανεργίας, του πληθωρισμού και των τραπεζικών επιτοκίων πλην της ποσοστιαίας μεταβολής στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Σύμφωνα με άρθρο του οικονομολόγου Steve Hanke στην έκδοση του Globe Asia, μετά από σχετική μελέτη του δείκτη δυστυχίας στις οικονομίες των ΗΠΑ, της Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής/ Αφρικής, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα για την περίοδο 2014- 2015.
Στην κορυφή της λίστας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών- μελών, βάσει του δείκτη, βρίσκεται η Ελλάδα με «σκορ» 29, όταν στην Ιρλανδία φτάνει το 5,9. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και τα ευρήματα του World Gallop Poll το 2015, που έδειξε πως η Ελλάδα έχει τα μικρότερα ποσοστά ικανοποίησης μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
Με στοιχεία απο την ΕΝΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Συγκροτείται ειδική μονάδα κατά του ιού «Ζίκα»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας «μονάδας συνολικής απόκρισης» για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων μικροκεφαλίας του ιού «Ζίκα» (που προσβάλλει εγκύους και έμβρυα) και θεωρείται πλέον πως θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε σχετικά σύντομο διάστημα σε Αφρική και στην Ασία, μετά τη Λατινική Αμερική.
Ο ιός «Ζίκα», μεταδίδεται στον άνθρωπο από το κουνούπι «τίγρης».

Δεν είναι ταινία, είναι η ζωή σου...


Με ένα νέο διαδικτυακό σποτ(https://youtu.be/ilkBaKT7tlw), το ΠΑΜΕ απευθύνεται στη νεολαία και την καλεί σε ξεσηκωμό, μπροστά στην αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία. Στο σενάριο, ένας νέος και μια νέα ξεκινάνε από το πρωί την περιπλάνησή τους, η μία για να αναζητήσει δουλειά και ο άλλος για να βγάλει ένα μεροκάματο με ελαστική εργασία. Η πίεση, η απογοήτευση και ο θυμός μετατρέπονται σε διάθεση για δράση, όταν συναντιούνται σ' ένα από τα πρόσφατα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Θράσος δίχως όρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ «χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση» της Πέμπτης!!
Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ «χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση» της Πέμπτης, με την οποία «οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα, παρεμβαίνουν αγωνιστικά για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος». Καταγγέλλει, ακόμα, τις «νεοφιλελεύθερες επιλογές που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία» και τις δυνάμεις εντός και εκτός χώρας, οι οποίες «ακόμα και σήμερα επιμένουν στην ίδια συνταγή και προτείνοντας νέες μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών». 
Το θράσος τους δεν έχει όρια. 
Αν δεν το έχουν καταλάβει, η αυριανή απεργία και οι αγώνες στα αγροτικά μπλόκα έχουν για κεντρικό τους αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο κάνει ό,τι ακριβώς έκαναν και τα προηγούμενα: Μειώνει παραπέρα τις συντάξεις και ενισχύει την αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ανοίγοντας το δρόμο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση, είναι προκλητικό να χαιρετίζει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όχι μόνο συκοφαντεί τα αγροτικά μπλόκα, ταυτίζοντας με «ακροδεξιούς» όσους δεν αποδέχονται τον προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης, αλλά επιπλέον έχει αναλάβει και ρόλο «μεσάζοντα» για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς και να συρθούν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στο διάλογο για το πόσα θα χάσουν.
αναδημοσίευση απο τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μην τους φοβάσαι . Ξέσχισέ τους»

Σε άψογη… θεσσαλική διάλεκτο το πανό που κρατούσαν διαμαρτυρόμενοι στο αγροτικό συλλαλητήριο της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Λάρισας, κέρδισε χωρίς δεύτερη σκέψη τις εντυπώσεις.«Εργάτη – αγρότη, σου παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι. Μην τους σκιάζεσαι. Πελέκησέ τους», έγραφε το πανό των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Λάρισας, μεταφρασμένο στη δημοτική.


Στο αρχείο η υπόθεση Φλαμπουράρη !


Η υπόθεση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη κλείνει αφού η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αποφάσισε να την θέσει στο αρχείο, απαλλάσσοντας τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα από την συνέχιση της έρευνας........
Η εισήγηση των ορκωτών λογιστών αναφέρει ότι το πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας έχει .....ορθά συμπληρωθεί και δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της έρευνας.!!!!
Υπέρ της εισήγησης των ορκωτών λογιστών μεταξύ άλλων τάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες …...Γιώργος Βαρεμένος,και η Τασία Χριστοδολοπούλου!