Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Χιόνια στη βόρεια Ελλάδα

  • Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται κανονικά με εξαίρεση το Νομό Ημαθίας, όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της Παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών.
    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.
    Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια.
    Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι, όπου στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κατά τόπους τη νύχτα προς την Πέμπτη θα σημειωθεί παγετός
    .

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

 
Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 στο Δημαρχείο, (Εθνικής Αντίστασης 42), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΑΛΕΥΡΑΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ .....ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ!

  ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική αρχή του δήμου Αλεξάνδρειας στο στόχαστρο του Χρήστου Αλευρά,της Λαϊκής Συσπείρωσης  του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το αποχετευτικό δίκτυο της Μελίκης δεν περιλαμβάνεται στα έργα αποχέτευσης που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ

  Έργα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων που θα γίνουν σε δώδεκα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, με κονδύλια ύψους 61,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τη χρηματοδότηση των έργων αυτών που αφορούν οικισμούς, με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους είναι το τέλος του 2023.
  Ειδικότερα, θα χρηματοδοτηθούν, η κατασκευή της αποχέτευσης Πέλλας – Νέας Πέλλας, το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων και ΕΕΛ οικισμού Αριδαίας, τα δίκτυα αποχέτευσης, αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και ΕΕΛ των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης, έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων της υδρογεωλογικής λεκάνης Ανθεμούντα, έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του διευρυμένου δήμου Νάουσας, έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολυγύρου – Καλυβών του δήμου Πολυγύρου και έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων Χαλκηδόνας και Αδένδρου του δήμου Χαλκηδόνας

πηγή:makthes.gr

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο ρόλος της εργατικής τάξης, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Την Κυριακή 27/11, 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, θα γίνει εκδήλωση και βιβλιοπαρουσίαση  με θέμα: «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της  στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα  και η στρατηγική του ΚΚΕ»

 Ομιλητής θα είναι ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ, (Μέλος της Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΚΚΕ)

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone,σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.
Οι εξετάσεις που πραγματοποιούν δωρεάν οι νοσηλεύτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στα Αγροτικά ιατρεία του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής  μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2333053045 και 2333053072.

Εκπαίδευση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από τον Ε.Ε.Σ.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας και το Τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσουν εκπαίδευση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά σε θέματα Πρώτων Βοηθειών (αιμορραγίες, απώλεια αισθήσεων, επιληψία, ΚΑΡΠΑ, τραύματα κλπ) από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την κα. Γραμματικοπούλου Ελένη.
Όσοι εκπαιδευτούν θα λάβουν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών (EFAC)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 23330-53072.

Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2016.


Ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει εθελοντική Αιμοδοσία και καλεί όλους τους Δημότες να συμμετάσχουν. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας .
Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει:
· Να είναι 18-60 ετών υγιείς
· Να έχουν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
· Να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ
· Να έχουν πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό
Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα που πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Παρουσίαση Συλλογής Διηγημάτων του Αλέξανδρου Ακριτίδη

Η Εστία Ρουμλουκιωτών” και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας Συλλογής Διηγημάτων του συγγραφέα και Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, Αλέξανδρου Ακριτίδη, «Της ζήσης χαρμολύπες»,  τo Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Επισκοπείου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.
Προλογίζει η φιλόλογος Γούτση Δήμητρα και διαβάζει αποσπάσματα η εκπαιδευτικός Καβακοπούλου Χριστίνα.
Μουσική - τραγούδι: Κώστας Σαμαρτζίδης,Δημήτρης Τσαλίκογλου, Φάνης Δούκας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Εργασιακά και δημοσιονομικά “τρέχουν“ και ακολουθούν συναντήσεις ...για την Παιδεία και την Υγεία.

Παρά τη συστηματική προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να θολώσει τα νερά και να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στο λαό, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι τα παζάρια της με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» και την προώθηση των νέων χτυπημάτων στα Εργασιακά που αυτή περιλαμβάνει έχουν μπει πια για τα καλά στην τελική ευθεία.
Το θέμα των Εργασιακών, εξετάστηκε στη συνάντηση υπουργείου Εργασίας - κουαρτέτου, που ξεκίνησε στις 13.00 και έληξε, στις 17.00. Εξερχόμενη από την συνάντηση, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε «Συνεχίζουμε».
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση για τα δημοσιονομικά και ακολουθούν συναντήσεις για την Παιδεία και την Υγεία.
Στα Εργασιακά, στο επίκεντρο των επαφών είναι η αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο, συλλογικές συμβάσεις και κατώτατος μισθός.

Βόμβα μειώσεων από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις έριξε το ΔΝΤ

Βόμβα μειώσεων από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις έριξε το ΔΝΤ απαιτώντας να εξισωθούν στα επίπεδα των νέων και μικρότερων συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, με κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό τους με τα ποσοστά αναπλήρωσης του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.
Οι μειώσεις που ζητά το ΔΝΤ -με τη σιωπηρή αποδοχή προς το παρόν από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών, αλλά και χωρίς κάποια ηχηρή απάντηση που να απορρίπτει τέτοια εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας- κυμαίνονται από 1,8% έως και 32,5% για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, με 15 έως 40 χρόνια ασφάλισης, από 13% έως 27% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με 25 έως 35 έτη, από 0,34% έως 42,4% για τον ΟΑΕΕ με 25 έως 40 έτη ασφάλισης (κυρίως για συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ) και από 10% έως 22,6% για συνταξιούχους ΔΕΚΟ-τραπεζών με 35 έτη.
Τους πίνακες δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής και προέρχονται από επίσημα στατιστικά δεδομένα των Ταμείων, και κυρίως του ΙΚΑ.


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 .

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο, Εθνικής Αντίστασης 42)  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πανάκριβη η υπόσχεση του Ομπάμα για αμερικανική υποστήριξη στην μείωση του ελληνικού χρέους .

Ποιο ακριβώς και πόσο θα κοστίσει το νταραβέρι της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα θα το μάθουμε όσο περνούν οι βδομάδες και οι μήνες όταν θα καθίσει η σκόνη των δηλώσεων και των φιλοφρονήσεων. Από τις δημόσιες δηλώσεις του πάντως, το μήνυμα είναι σαφές και κωδικοποιημένο: πληρώστε (το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ), πουλήστε («μεταρρυθμίζοντας» δηλαδή ξεπουλώντας ό,τι έχει απομείνει) και αποκλείστε (από τις σχέσεις σας όποιους οι ΗΠΑ δεν γουστάρουν, στη  προκειμένη περίπτωση τη Ρωσία).

Άρχισε ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου

Άνοιξαν την Τρίτη 15 Νοέμβρη, οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον εορτασμό των 43 χρόνων από το λαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973. Οι εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό τριήμερο εορτασμό κορυφώνονται την Πέμπτη με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας με συνθήματα τότε: «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω οι βάσεις»..., αποτελεί πολύτιμη πηγή πείρας για τους σημερινούς αγώνες , που πρέπει να πάρουν χαρακτηριστικά αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Ο τριήμερος εορτασμός θα κορυφωθεί την Πέμπτη 17 Νοέμβρη με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Οι τηλεοπτικές άδειες , το “ινστιτούτο Φλωρεντίας” και τα .....ΕΣΡ!

Γελάτε (πικραμένοι), γιατί χανόμαστε..... 

Στο σφυρί τα εργοστάσια της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ» στη Σερβία.


Στο σφυρί μέχρι το τέλος Νοέμβρη θα βγουν τα εργοστάσια της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ» στη Σερβία, καθώς έως τότε θα έχει προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώλησή τους.
Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μανής, κάνοντας γνωστό ότι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ είναι το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει να καταβληθεί για την απόκτηση των δυο εργοστασίων στη Σερβία.

Ο Παντελής Μανής δήλωσε πως «βασικός στόχος μας είναι η συνέχιση λειτουργίας της βιομηχανίας και η διατήρηση των εργοστασίων της εντός συνόρων».

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Έξι ταινίες για τις εξαρτήσεις.

Το ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα τις εξαρτήσεις. Το τριήμερο αφιέρωμα, με τίτλο «Με άλλο βλέμμα» πραγματοποιείται στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο «Ολύμπιον» στις 14-16 Νοέμβρη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το φετινό αφιέρωμα περιλαμβάνει 6 ταινίες που αναφέρονται στην ελληνική πραγματικότητα, την κοινωνική επανένταξη, τη χρήση ουσιών στην εφηβεία, τη λεκτική και σωματική κακοποίηση.
Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Θα προβληθούν οι ταινίες:
Δευτέρα 14/11, στις 7 μ.μ. «Βασιλιάς» σε σκηνοθεσία του Νίκου Γραμματικού και στις 9.30 μ.μ. «Τσίου» σε σκηνοθεσία του Μάκη Παπαδημητράτου.
Τρίτη 15/11, στις 7 μ.μ. «Κουρδιστό Πορτοκάλι», σε σκηνοθεσία Stanley Kubrick και στις 9.30 μ.μ. «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη.
Τετάρτη 16/11, στις 7 μ.μ. «Christiane F.» του Uli Edel και στις 9.30 μ.μ. «Trainspotting» του Danny Boyle.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πρόσκληση κατάθεσης απαιτούμενων δικαιολογητικών για την Ανανέωση των αδειών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών αγορών

   Με την υπ' αριθ. 405/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας καθορίστηκε το χρονικό διάστημα για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών,έως και την Τετάρτη 11-01-2017.
    Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών που κατοικούν ή διαμένουν μόνιμα στο Δήμο Αλεξάνδρειας καθορίζονται
 ως εξής: 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή ύφεση και Ειρήνη και πλήθος λαϊκών φορέων και συνδικάτων:
Για να καταδικαστεί  η επίσκεψη-πρόκληση  του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Δεν ξεχνάμε το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, στην πολιτιστική και ανθρωπιστική καταστροφή του Ιράκ, στην επικράτηση των φουνταμενταλιστών στο Αφγανιστάν,  το ρόλο τουNATO και των ΗΠΑ στην μαρτυρική Παλαιστίνη και γενικότερα στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με κορύφωση την εμπλοκή τους στο ξεκίνημα του πολέμου στη Συρία...  

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αμερικανικές εκλογές χωρίς λόγια....

Ο Αρκάς εύστοχα σχολιάζει σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών

Εκλεγμένοι στους δήμους και τις περιφέρειες καταγγέλλουν το «Σύμφωνο της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας»

Ο  Φούχτελ
182 εκλεγμένοι στους δήμους και τις περιφέρειες με ανακοίνωσή τους καλούν σε αντίσταση «για να μην μετατραπεί η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη».
Όπως τονίζουν «αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και το 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3, 4και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο. Ως αιρετοί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης,και όλου του κόσμου. Όμως η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» όπως και το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.
Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Άνγκελα Μέρκελ, το Μάιο του 2010,την εποχή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων. Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο».
Οι αιρετοί καταγγέλλουν ότι στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:
1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ
2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Στο Ναύπλιο παρουσία του πανταχού παρόντος, Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τις 3 έως 5 Νοεμβρίου 2016, η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση, συνεργασίας μεταξύ δήμων και περιφερειών των δύο χωρών, με σαφή κατεύθυνση τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης. Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνονται μια σειρά τομέων δράσης με προοπτική κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους που καραδοκούν να διεισδύσουν σε αυτούς, όπως η διαχείριση των υδάτων, των απορριμμάτων, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άλλα.
Θυμίζουμε ότι στη Διακήρυξη της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που υπογράφτηκε τον Οκτώβρη του 2015, αναφερόταν για τους στόχους της εν λόγω συνεργασίας: «Οι δήμοι δημιουργούν ένα κατάλληλο για την προσέλκυση επενδύσεων περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Κοινός στόχος τους είναι να εξελιχθούν οι δήμοι ως πάροχοι υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας αύριο 9/11/2016

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας,- Εθνικής Αντίστασης 42-, θα γίνει στις 09-11-2016 ημέρα Tετάρτη και ώρα 2:30μ.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης σε ένα και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:
 Ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών
 Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα διότι, σύμφωνα με την  υπ' αριθμ. 113848/16 (ΦΕΚ 3550 Β΄/03-11-16) Απόφαση Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η οποία γνωστοποιήθηκε στη Διευθυνση Τοπικης Οικονομικής Ανάπτηξης με την αριθ. πρωτ:34052/04-11-2016 ηλεκτρονική αποστολή από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών, καθώς και η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαίκών αγορών, παρατείνεται έως τις 11 Ιανουαρίου 2017 και το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εκδώσει σχετική απόφαση τουλάχιστον 2 (δύο) μήνες πριν από την ως άνω καταληκτική ημερομηνία ανανέωσης, ήτοι έως 11 Νοεμβρίου 2016

Κωφοί και βαρήκοοι θα «ακούσουν» και θα παίξουν μουσική !

Πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο

Μία καινοτόμα καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε κωφούς και βαρήκοους να νιώσουν και να παίξουν μουσική, βιώνοντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία, συνδιοργανώνουν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και  το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Πρόκειται για το βιωματικό εργαστήριο μουσικής «Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα», που έχει στόχο να φέρει σε επαφή ενήλικες και παιδιά με προβλήματα ακοής με τη μουσική και τα κρουστά. Το πρόγραμμα προβλέπει αυτοτελείς συναντήσεις, που θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα 4, Κτήριο Μ1).
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις ενισχύουν τη διάδοση δονήσεων και σε συνδυασμό με βίντεο ενθαρρύνουν τη διάδραση των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών / εμψυχωτών.   Η αυξημένη πρόσληψη οπτικών ερεθισμάτων  και η αντιληπτικότητα του ρυθμού,  σημαντικές ικανότητες των ατόμων με απώλεια ακοής, αποτελούν την αφετηρία από την οποία εκκινούν οι συντελεστές του εργαστηρίου για να υλοποιήσουν μία σειρά διαδράσεων, ανοιχτών σε παιδιά και ενήλικες, ανεξάρτητα από την προηγούμενη μουσική τους εκπαίδευση.
  Πληροφορίες: www.teloglion.gr / www.tch.gr

Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει τους παραγωγούς που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα εάν και εφόσον ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον οργανισμό

“Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει όλους τους παραγωγούς που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του.
Η αδυναμία έγκαιρης εκτίμησης των ζημιών, δεν θα αποτελέσει λόγο να αδικηθούν οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν καταστροφές.
Οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον οργανισμό, θα αποζημιωθούν.
Η εκτίμηση των ζημιών θα γίνει, με τρόπο που προβλέπεται από τον κανονισμό και αφορά στη συνολική εικόνα περιοχών που επλήγησαν.”

Αυτό γνωστοποιούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,Ουρσουζίδης Ν.Γιώργος, Δημητριάδης Μίμης και  Σηφάκης Γιάννης με κοινό δελτίο τύπου μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, όσον αφορά στην αδυναμία εκτίμησης των καταστροφών που έπληξαν την αγροτική παραγωγή.

  

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

«Η Αστερούπολη» προετοιμάζεται για το χριστουγεννιάτικο χωριό



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος «Η Αστερούπολη» με δελτίο τύπου δηλώνει ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως: “Στο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα διοργανώσει για μια ακόμη χρονιά στο Πλατύ (από 24 έως 31 Δεκεμβρίου 2016) θα φιλοξενήσει τους Νίκο Απέργη και Γιώργο Γελαράκη. Ευχαριστεί εκ των προτέρων τους δυο καλλιτέχνες και ενημερώνει ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2016» το αμέσως ερχόμενο διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η κατάρτισή του.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες της Αλεξάνδρειας με Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής.

Στο Δήμο μας λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.
Οι εξετάσεις που πραγματοποιούν δωρεάν οι νοσηλεύτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στα Αγροτικά ιατρεία του Δήμου Αλεξάνδρειας,θα γίνονται από 09.00πμ έως 13.00μμ, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ
 Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα  τηλέφωνα 2333053045 και 2333053072.

Δωρεάν τεστ για καρκίνο τραχήλου μήτρας σε χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας

Για κυρίες από 25-60 ετών.
στο Σταυρό στις 9/11/2016
στο Πλατύ στις 16/11/2016
στην Αγκαθιά στις 18/11/2016
στην Ξεχασμένη στις 22/11/2016
στην Κορυφή στις 24/11/2016
πληροφορίες στο τηλ.2333350024


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Διάλεξη του καθηγητή Γ. Κεχαγιόγλου στο Τελλόγλειο για τον Byron και τους Έλληνες ποιητές Κάλβο και Σολωμό

Πορτραίτο του Λόρδου Βύρωνα από τον Ρίτσαρντ Βέστφαλ 

Διάλεξη με θέμα «Byron, Κάλβος και Σολωμός στο πλαίσιο του  
φιλελληνικού κινήματος» θα δώσει ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. 
Γιώργος Κεχαγιόγλου   το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00, στο 
αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
Ο ομιλητής θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο πώς περνά ο Byron μέσα στο 
έργο του Κάλβου και του Σολωμού και θα εξετάσει αν στην «εικόνα» του 
αυτή συνετέλεσε, και σε ποιο βαθμό, ο φιλελληνισμός του αλλά και το 
ευρύτερο διεθνές φιλελληνικό κίνημα της εποχής.

   Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη.

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.


Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας,προτείνει τα καταστήματα της περιοχής μας, να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Ο Ε.Σ.Α. σταθερός στην απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συντάσσεται με το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και δεν συμμετέχει στο "παζάρι" των Κυριακών.
Σ.Ε.Τ.Ε. και Σ.Ε.Β, ως "τιμητές" των Κυριακών μάχονται ενάντια στην απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων να μην στηρίξουν το μέτρο, θα μας βρούνε όμως απέναντι τους. Η Κυριακή ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές, δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να "αναγκάσει" τον κόσμο να βγει στην αγορά, είναι να έχει το πορτοφόλι του γεμάτο,...ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Στηρίξτε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, για το καλό όλων μας.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

“Ξέθαψαν” την δεξιά την ξέπλυναν στην κολυμβίθρα του Σιλωάμ και την ανέσυραν από τα Τάρταρα, οι ''αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Καιάδα ρίχνουν οι Έλληνες τους θλιβερούς ψευτοαριστερούς


Μεγάλο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, που φτάνει τις 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2017


Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων προς τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε Ημαθίας


Το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε Ημαθίας με στόχο την διαχείριση των εντόμων που ξεχειμωνιάζουν τόσο στο έδαφος όσο και στα φυτικά υπολείμματα της καλλιέργειας.