Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ελλάδα,χώρα γεμάτη << θέσεις 12 >>.

Πριν λίγες μέρες, σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Κατερίνη, πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της Πιερίας, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν με στόχο την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης του 1985 (Μελίνας Μερκούρη) που κήρυξε τον Όλυμπο ως «ιστορικό-αρχαιολογικό τόπο», για το σκοπό αυτό μάλιστα σκοπεύουν να επισκεφθούν τον Υπουργό Πολιτισμού για να ζητήσουν τη κατάργηση του Αρχαιολογικού Νόμου (!!!!) και την απομάκρυνση της εφόρου αρχαιοτήτων Κατερίνης κ. Έφης Πουλάκη-Παντερμαλή.
H έφoρος αρχαιοτήτων απάντησε με ανακοίνωση της στα ΜΜΕ , λέγοντας μεταξύ άλλων ..
«Μου προξένησαν μεγάλη απορία, κατάπληξη και θλίψη οι συνεχείς αναφορές και βαρείς χαρακτηρισμοί του προσώπου μου στη συνεδρία για τον Όλυμπο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, ..όπως και η πίστη πολλών ότι αιτία της μη ανάπτυξης της Πιερίας είναι το πρόσωπό μου και οι προβλεπόμενες διαδικασίες που τηρώ ως υπηρεσιακό πρόσωπο.
Δεν ξεχνώ όμως ότι τόσο η έννοια του πολιτισμού όσο και η έννοια της πολιτικής διαμορφώθηκαν στην αρχαιότητα με τη δημιουργία των αρχαίων πόλεων και την άμεση ανάγκη δημιουργίας κανόνων συμβίωσης, δηλαδή νόμων, για τη σωστή ανάπτυξη εκείνων των πόλεων, που πράγματι αναπτύχθηκαν μοναδικά.
Οι άνθρωποι που ορίζουν τα θέματα της σημερινής πόλης/πολιτείας (πολιτικοί) ορίζουν και τους νόμους, προκειμένου η κοινότητα των ανθρώπων που τη συναποτελούν (με πολλά και συχνά συγκρουόμενα συμφέροντα και απόψεις) να εξελιχθεί σε μία πολιτισμένη πόλη. Οι υπηρεσίες μιας πολιτισμένης πόλης οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες, πρώτοι και πολύ περισσότερο οι ηγέτες της. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, Εφη Πουλάκη-Παντερμαλή,
Στη ιστοσελιδα http://www.otoposmou.gr/ , μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα και να υπογράψετε το σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: