Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

κρίση και junk

Μετά τη νέα υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων από το οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Κόστα Ρίκα, η Γουατεμάλα, ο Παναμάς, η ΠΓΔΜ και οι Φιλιππίνες.
Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι πλεον «junk»,δηλαδή <<υψηλού ρίσκου>>.
Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας έγινε και για τη Πορτογαλία, όμως ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν απέκλεισε την πιθανότητα μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην Πορτογαλία. «Δεν βλέπω σχέση μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας», δήλωσε από την πλευρά του ο κορυφαίος οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γίργκεν Σταρ ενώ εκπρόσωπος της ιταλικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε πως η Ιταλία δεν κινδυνεύει από μία μετάδοση της ελληνικής κρίσης.
Ο Μπαρουάν έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».«Θα πρέπει να τελειώνουμε με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η ανειλικρίνεια -θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και ψέμα- της ελληνικής κυβέρνησης ήταν που προκάλεσε την επιτάχυνση σε τέτοιο βαθμό της ελληνικής κρίσης. Η Πορτογαλία έχει ένα χρέος σημαντικού επιπέδου, αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι Πορτογάλοι δεν είπαν ψέματα, είναι ειλικρινείς», παρατήρησε ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας τιμωρούν γιατί ο ΓΑΠ ηταν ειλικρινής και ειπε οτι τους κορόιδευε η ΝΔ η μήπως γιατι είμασταν ανειλικρινείς επι ΝΔ και παληότερα επι ΠΑΣΟΚ ?
Γιατι δεν καταλαβαίνουν οτι πλέον γίναμε ειλικρινείς ?