Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

3 νέοι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο

Τρεις νέοι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στον τρίτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει το υποκατάστημα της Τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου 23, από φωτιά που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων.
Mέλη της εκτόξευσαν στον εσωτερικό του υποκαταστήματος βόμβες μολότωφ, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά και οι τρεις άνθρωποi να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία.
Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, προσπάθησαν να ανέβουν στην ταράτσα για να γλιτώσουν, αλλά δεν πρόλαβαν.
Το κλιμακοστάσιο λειτούργησε, όπως είπαν οι πυροσβέστες, ως «σωλήνας» που τράβηξε τους καπνούς από το ισόγειο κτίριο που καιγόταν, με συνέπεια οι τρεις συνάνθρωποί μας να πεθάνουν από ασφυξία.
Μετά την ανακοίνωση της είδησης για το θάνατο των τριών ανθρώπων απο τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσαλνικο, ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιωργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι δηλώσεις στελεχών του για ανυπακοή στο Σύνταγμα υποδαυλίζουν επεισόδια.
Έντονη υπήρξε η αντίδραση της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα η οποία χαρακτήρισε τον κ. Καρατζαφερη επαγγελματία προβοκάτορα. Κατήγγειλε μάλιστα ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την πορεία, εντοπίζοντας ακροδεξιά στοιχεία που έφεραν πανό του ΠΑΜΕ και τους αφόπλισαν.
Πρέπει να καταδικαστούν τέτοιου είδους πρακτικές, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμιου, ενώ σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε οτι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν εκτροπή αλλά προσπαθούν να προασπίσουν τα δικαιώματά τους.
Προβληματισμό προκάλεσε η αναφορά του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη οτι κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε επίσης ζημίες σε μαγαζιά, ενώ ομάδα 100 περίπου ατόμων προσπάθησε να εισβάλει στο κτήριο της Βουλής.
Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότωφ και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Δολοφόνοι" και "Κάψτε τη Βουλή".
Συνεχίζεται η ένταση στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το υποκατάστημα της Marfin όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν μολότοφ στο κτίριο της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος πήγε στον τόπο της τραγωδίας αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο της τράπεζας, που  φώναζαν συνθήματα λέγοντας "Να' τος, να' τος ο πρωθυπουργός"


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: