Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ο Δικτάτωρ ..απεφάνθη

Η μείωση των μισθών είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί πάλι να πουλάει τα προϊόντα της, δήλωσε χθες στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι Euronews ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.Κατά την άποψη του κ. Στρος Καν η ανάπτυξη αποτελεί το παν στην οικονομία. Και η Ελλάδα δεν έχει ανάπτυξη διότι δεν είναι ανταγωνιστική, δηλαδή είναι πιο «ακριβή» από άλλες χώρες στα ίδια προϊόντα και τις ίδιες υπηρεσίες.
Για το λόγο αυτό οφείλουν (στην Ελλάδα) να μειώσουν τους μισθούς, κάτι που είναι τρομερά επώδυνο, αλλά απολύτως αναγκαίο. Και τούτο διότι είναι μοναδικός τρόπος για να μπορέσουν οι Έλληνες να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι άλλες χώρες έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής.
Για πρώτη φορά έλεγαν χθες κοινοτικοί παρατηρητές στις Βρυξέλλες ο κ. Στρος Καν αναφερόμενος στην Ελλάδα μιλάει με τόσο μεγάλη σαφήνεια για την ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αφού αναφέρεται συστηματικά σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: