Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

δεν πρέπει να φαίνεται ως ξεπούλημα....

Οι αποκρατικοποιήσεις, για τις οποίες, έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση τόσο στο πρόγραμμα σταθερότητας, όσο και στο μνημόνιο δανεισμού, δίχασαν το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες.Το οικονομικό επιτελείο μίλησε για ενιαίο φορέα υπό την εποπτεία του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση όλων των υπολοίπων. Μόλις τελείωσε την εισήγησή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε τον λόγο ο Π. Μπεγλίτης.που επισήμανε πως το σχέδιο προκαλεί σύγχυση, δείχνει εισπρακτικό άγχος και δεν έχει αναπτυξιακή διάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να μη γίνει η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Στο άκουσμα της συνέντευξης αντέδρασε ο Θ. Πάγκαλος. «Με ποιον συνεννοήθηκες» ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών. «Δεν είμαστε έτοιμοι, το σχέδιο που παρουσίασες είναι σα να βάζουμε ταμπέλα πωλείται» προσέθεσε. «Πρέπει να δείξουμε ότι κινούμαστε, άλλωστε την έχω ανακοινώσει και δεν μπορώ να κάνω πίσω» απάντησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε όλους τους οργανισμούς, πρέπει να προχωρήσουν μόνο οι περιπτώσεις που έχουν ωριμάσει» επισήμανε ο Π. Ευθυμίου, ενώ οι συναρμόδιοι υπουργοί -Δ. Ρέππας, Τ. Μπιρμπίλη και Π. Γερουλάνος, παραδέχθηκαν πως χρειάζονται χρόνο. «Κάθε υπουργός πρέπει να κάνει τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα του και δεν πρέπει να φαίνεται ως ξεπούλημα, αλλά ως αναπτυξιακή πολιτική» επισήμανε ο υπουργός Υποδομών.
Tο κείμενο το οποίο περιείχε όλες τις αποκρατικοποιήσεις, από τις τράπεζες μέχρι τα καζίνο, αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με τα όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: