Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

λίγο αργά δεν ξύπνησε η ...ΕΣΕΕ ?

   Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης εκτιμά σύμφωνα με δηλώσεις του  ότι τα δημοσιονομικά μέτρα, είναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα  , γιαυτό και επιβάλεται η επανεξέταση της στρατηγικής επιβολής νέων φόρων, μέσω  ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης, πριν καταλήξουμε στην «μαζική χρεοκοπία» των Μμε ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι το οικονομικό επιτελείο με τις υποδείξεις της «Τρόικας», δεν βλέπει ότι οι επιχειρήσεις γονάτισαν από την κρίση, από την αναιμική κατανάλωση, την έλλειψη ρευστότητας και το απαγορευτικά αυξημένο κόστος του χρήματος.
«Οι αρνητικοί δείκτες  οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε χιλιάδες «λουκέτα» με δραματικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.
Οι απαισιόδοξες σκέψεις, η ανασφάλεια, η δυσαρέσκεια αλλά και η αγανάκτηση ξεχειλίζει πλέον σε εμπόρους και καταναλωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επισφαλείς συνθήκες.
Ας προβληματιστεί, λοιπόν, το οικονομικό επιτελείο και ας αναθεωρήσει σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας την κατάσταση, πριν δημιουργηθεί " κράχ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: