Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Το δηλητηριασμένο με αρσενικό νερό ειναι ο μεγαλύτερος φονιάς

Ένας στους πέντε θανάτους στο Μπανγκλαντές οφείλεται σε δηλητηρίαση από μολυσμένο με αρσενικό νερό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στη ιστοσελίδα του ιατρικού περιοδικού Lancet. Πρόκειται για τα συμπεράσματα εξαετούς έρευνας που διεξήχθη υπό την εποπτεία του Χάνιμπουλ Αχσάν, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Υπό παρακολούθηση τέθηκαν 11.746 ενήλικες εκ των οποίων οι 407 πέθαναν μέσα σε αυτό το διάστημα.Η ανάλυση του επιπέδου αρσενικού στα ούρα τους αποκάλυψε ότι ήταν η αιτία θανάτου για το 21% των περιπτώσεων και για το 24% όσων έπασχαν από κάποιο χρόνιο νόσημα. Η μακροχρόνια έκθεση στο αρσενικό έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου του ήπατος, των νεφρών, της κύστης και του δέρματος, και με καρδιακές παθήσεις. Αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας σε 70 κράτη, με τον Παγκόσμιο Οργανσιμό Υγείας να χαρακτηρίζει τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από το αρσενικό ως "τη μεγαλύτερη μαζική δηλητηρίαση ενός πληθυσμού στην ιστορία".
 Δυστυχώς οι έρευνες και η παρακολούθηση των κατοίκων είναι κάτι άγνωστο στη ..πολιτισμένη Ελλάδα. Αυτές τις μελέτες τις αφήνουμε για τους τριτοκοσμικούς Πακιστανούς.
 Εξόφθαλμες  περιπτώσεις όπως π.χ. αυτή του χωριού Άραχος, που χρόνια τώρα δηλητηριάζεται ,δεν θεωρούνται άξιες έρευνας,αφού συγκινούν τόσο, όσο χρειάζεται να υφαρπασθεί η πολύτιμη ψήφος των κατοίκων στις κάθε είδους ... εκλογές .
  Σύσσωμη συμπολίτευση και αντιπολίτευση σε δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας ,πρίν λίγους μήνες,αρνήθηκαν να συζητήσουν επι της ουσίας, σε αίτημα πολιτών για έλεγχο και έρευνα των επιπτώσεων του σκουπιδότοπου στο Νησέλι ,στην υγεία των  κατοίκων του,αλλά και έρευνα σε άλλους που εκτέθηκαν ( π.χ. πυροσβέστες) σε διοξείνες , κ.τ.λ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: