Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

κι άλλο φάντασμα...

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ένα νέο φάντασμα πλανάται πάνω από τις αγορές βυθίζει το ευρώ και εκτινάσσει στα ύψη τα spread.. Ειναι το φάντασμα της χρεωκοπίας της Ουγγαρίας, μιας χώρας που από το τέλος του 2008 έχει ενταχθεί στα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ και που δεν ανήκει στην Ευρωζώνη.Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας το πρόβλημα της Ουγγαρίας το όξυνε αναπάντεχα η επικοινωνιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης της Βουδαπέστης, που θέλησε να πει στους Ούγγρους ότι παρέλαβε καμένη γη -σε βαθμό ώστε "να μην αποκλείεται και η χρεωκοπία"- ξεχνώντας ότι την ακούει και ο έξω κόσμος, και κυρίως οι… άγρυπνες αγορές.
Άμεση ήταν η κατρακύλα του ουγγρικού φιορινιού έναντι του ευρώ και του ευρώ έναντι του δολαρίου. Προς στιγμή το κοινό νόμισμα έπεσε και κάτω από τα 1,19 δολάρια, αγγίζοντας χαμηλό τετραετίας.
Άντε καλόπιστα να υποθέσεις ότι στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ έκανε ολέθρια γκάφα στη προσπάθεια του να εκδικηθεί τη απογραφή της ΝΔ, όμως οι Ούγγροι αν δεν ήξεραν γιατί δεν ρώτησαν ?
Πάντως το κόλπο πάλιωσε ,(πρέπει να εφεύρουν κάτι φρέσκο) γιατί δεν οδηγούνται πιά οι λαοί στο μεσαίωνα με τα ίδια τετριμμένα τερτίπια. Το φθινόπωρο έρχεται με ορατές τις διπλές εκλογές και τότε θα φανούν και τα λαικά αντανακλαστικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: