Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

πάρε κόσμε...εδώ η καλή μπανανία

Ευρύτατο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Aποφασίστηκε, μεταξύ πολλών άλλων, η πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η διάθεση του 23% της ΕΥΑΘ και του 10% της ΕΥΔΑΠ, η πώληση του 39% των ΕΛΤΑ καθώς και η χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλου.
Όσον αφορά τις συμβάσεις παραχώρησης,(θέση 12!!!!) ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε νέες συμβάσεις παραχώρησης (Εγνατία, Νέοι Αυτοκινητόδρομοι, Εμπορευματικά κέντρα ΟΣΕ).
Τέλος, αναμένεται επίσης αξιοποίηση (μετέφραζε ξεπούλημα) και ακίνητης περιουσίας.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας. της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «Η Κυβέρνηση, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα παλινωδιών ανακοίνωσε τον “προγραμματισμό” της.
«Τα περισσότερα από αυτά που εξαγγέλθηκαν σήμερα τα είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το ΠΑΣΟΚ διαφωνούσε τότε και αντιδρούσε σε όλα», είπε.
Το ΚΚΕ δηλωσε ότι «Το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων - ξεπουλήματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα έχει βαριές αρνητικές συνέπειες στη ζωή συνολικά του λαού, όπως είχαν και όλες οι προηγούμενες». «Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούσαν και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ .Η λύση για το λαό είναι να μετατρέψει τις μεγάλες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα σε λαϊκή περιουσία ώστε η οικονομία να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλωσε ότι «Η κυβέρνηση, αφού λεηλάτησε εισοδήματα και δικαιώματα, προσφέρει προς λεηλασία ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο και τις στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Πάρτε κόσμε! Η Ελλάδα έχει καταντήσει «μπανανία» των διεθνών κεφαλαιαγορών και των ιδιωτικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: