Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

αιχμάλωτοι της ισχύος του πλούτου ..

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε σήμερα «Συγγνώμη» για τη δεξίωση που δόθηκε στο θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ».Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι την παραμονή της εκδήλωσης, η εταιρεία ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για την παραχώρηση του μνημείου, προσκομίζοντας δωρεά 5.000 ευρώ. Το Πολεμικό Ναυτικό, τόνισε, θα αποστείλει επιστολή-καταγγελία προς την εταιρεία για την προσβολή του μνημείου, η δε δωρεά επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Επίσης, θα ζητηθεί από την εταιρία να ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό που συνέβη.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο περιστατικό, λέγοντας ότι το γεγονός ήταν προκλητικό, προσβάλλει την τιμή και το κύρος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και την πατριωτική ευαισθησία. Ακόμη, είπε ότι είναι «επικίνδυνο να βρισκόμαστε αιχμάλωτοι της ισχύος του πλούτου ή της επιπολαιότητας ατόμων της δημοσιότητας».
Σωστά η δωρεά επιστρέφεται ως απαράδεκτη (αφού με 5000 δεν μπορείς να ξευτιλίζεις την τιμή και το κύρος του ΠΝ), μήπως όμως πρέπει να ασκηθεί και κάποια διωξούλα η αυτό είναι πολιτικά ριψοκίνδυνο, οπότε αρκεί …μια συγγνώμη ?
Από τις δηλώσεις πάντως σαφώς προκύπτει ότι η ο εφοπλιστής τους δούλεψε κανονικά η ότι κάποιοι άλλοι μας δουλεύουν συστηματικά ψιλό γαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: