Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ «ΑΕΤΟ» ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ?

  Στο προηγούμενο φύλλο της  εφημερίδας  ΠΟΛΙΤΗΣ είχα καταθέσει τη αγωνία μου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γράφοντας τα εξής.


<< Όσο πλησιάζουν οι εκλογές ,τόσο πιο έντονα αναδύονται κάποια διλλήματα .
Θα ειπωθούν άραγε κάποτε επιτέλους αλήθειες η θα έχουμε ξανά γενικόλογες διακηρύξεις τυπωμένες σε πολυτελές χαρτί, με προτάσεις-ευχολόγια …?
Ποιοι υποψήφιοι, θα βρουν το θάρρος να πουν ότι δεν θα είναι οι σερβιτόροι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, οι διαχειριστές της κρίσης σε τοπικό επίπεδο, της φτώχιας μας, των δημοτικών χρεών, των δημοτικών φόρων που θα αναγκαστούν να επιβάλλουν.?
Ποιοι θα εξηγήσουν ότι οι αυξημένες αρμοδιότητες των δήμων με τον Καλλικράτη εξυπηρετούν το κράτος σε βάρος του πολίτη. Το κράτος μεταθέτει την ευθύνη αλλά και το κόστος εφαρμογής αυτών των υπηρεσιών(υγεία, παιδεία, πρόνοια, κτλ) στον δήμο και τελικά στον δημότη. Καταργείται έτσι ο ενιαίος χαρακτήρας τους και έμμεσα προωθείται η ιδιωτικοποίηση τους.
Ποιοι θα τολμήσουν να μιλήσουν για την δημοκρατική λειτουργία του δήμου. Αφού δεν υπάρχει απλή αναλογική, και οι απόψεις θα είναι φιμωμένες και οι συσχετισμοί σίγουρα είναι πλασματικοί. Δημοκρατικοί θεσμοί όπως λαϊκές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα δεν υπάρχουν στον νέο νόμο. Τα όργανα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων είναι μόνο συμβουλευτικά, δηλαδή διακοσμητικά. Έτσι η θέληση του δημάρχου και όχι των πολιτών είναι αυτή που θα εκφράζεται για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει μεγάλο κενό δημοκρατίας, που το αφήνει ακάλυπτο ο Καλλικράτης.
Ποιοι θα πουν τη αλήθεια για τα έργα υποδομής. Σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση αποφασίζει να παγώσει τις δημόσιες επενδύσεις για ποια έργα υποδομής μιλάμε, μπορούμε τώρα πια να ελπίζουμε ότι το έργο της υδροδότησης του Ρουμλουκιού, με νερά από τις πηγές Βερμίου, θα κατασκευαστεί τώρα όταν οι δήμαρχοι για τα 8 τελευταία χρόνια τουλάχιστον πετούσαν …«αετό»(όπως συχνά- πυκνά λέει κάποιος φίλος μου). Όταν πετσοκόβονται οι βασικές προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων για ποια πρωτοβάθμια υγεία θα φροντίσουν οι δήμοι, ποια παιδεία όταν οι εξοπλιστικές δαπάνες συνεχίζονται, ποιο πολιτισμό, όταν τα τυχερά παιχνίδια αυξάνονται και τα «φρουτάκια» επανέρχονται. Η μήπως θα απαγορευτούν αυτά στον δήμο μας.? >>.

  Η ένταση των ημερών της περασμένης εβδομάδας,η τιμητική πρόταση του ΚΚΕ να με στηρίξει,η αποδοχή της πρότασης , η  ανάληψη της υποχρέωσης συγκρότησης συνδυασμού που να αντανακλά το παλμό της κοινωνίας των πολιτών του Ρουμλουκιού, και οι διαβουλεύσεις με πολίτες και ομάδες πολιτών του τόπου που ακολούθησαν, δυστυχώς με αναγκάζουν να περιορισθώ στη αναδημοσίευση αυτού του άρθρου,που θεωρώ ότι παραμένει επίκαιρο και δεν το αναθεωρώ.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: