Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου, είναι να ξυπνήσεις

Σε συνέντευξη τύπου ,που παραχωρησε σήμερα απο κοινού με τον υπ.αντιπεριφερειάρχη Χρ.Τρεμπελή ο Χρ.Αλευράς δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής.
<< ....Ο συνδυασμός ΛΑ.Σ.Ρουμλουκιού, δημιουργήθηκε με σκοπό να συσπειρώσει το λαό του τόπου μας, ώστε όλοι μαζί να εργασθούμε προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες παραμένουν άλυτα και να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας ,που προέκυψε και με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών του τόπου μας.
Κανείς μας δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, αφού μόνο η ενεργητική συμμετοχή του λαού μπορεί να αποτρέψει τις αρνητικές συνέπειες που προβλέπει ο Καλλικράτης, ένας νόμος υποταγμένος στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», προαποφασισμένος από χρόνια από το σύμφωνο της Λισσαβόνας της ΕΕ, από τη τρόικα, και το ΔΝΤ.
Η ψήφιση του νόμου «Καλλικράτης» διαμορφώνει βίαια μια νέα πραγματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού μεταβάλλει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μικρογραφίες του κράτους, κρατίδια που θα επιβάλλουν πρόσθετους νέους φόρους στους πολίτες-δημότες, που θα απολύουν εργαζομένους και θα λειτουργούν με κριτήρια της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε, που έχει σαν επίκεντρο της πολιτικής της το κέρδος των επιχειρήσεων και όχι τον άνθρωπο.
Με βάση αυτές τις γενικές αρχές, δημιουργήθηκε η ΛΑ.Σ.Ρ. που στοχεύει να είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός, που θα συγκροτηθεί από ανενταχτους πολίτες όλων των πολιτικών χώρων και ρευμάτων, που διατηρούν ακόμη σε αυτές τις δύσκολες ημέρες τη αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια τους, και αρνούνται τα μνημόνια, τις τρόικες και τα ΔΝΤ, που ύπουλα τους επιβλήθηκαν.
Επιδιώκει να συγκεντρώσει να συνενώσει και τελικά να συσπειρώσει όλες τις δημιουργικές και έντιμες δυνάμεις του τόπου.
Δημότες υπεύθυνους, ανιδιοτελείς, εργατικούς, με γνώσεις και οράματα, με διορατικότητα και διοικητικές ικανότητες.
Δημότες που πιστεύουν στο όραμα μας και ενδιαφέρονται και αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας.
Σε αυτήν μας την προσπάθεια, ζητάμε ,χωρίς καμία διάκριση ,τη συμμετοχή όλων των Δημοτών .
Θέλουμε ένα νέο Δήμο, ζωντανό και ενεργό κύτταρο της Δημοκρατίας , μέσο έκφρασης πρωτοβουλιών και όχι έναν πολύπλοκο μηχανισμό διαχείρισης- δούλου της «ανταποδοτικότητας» και της λογικής της «αγοράς», ένα Δήμο που θα ακυρώσει τον αρνητικό χαρακτήρα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ένα Δήμο «Βήμα αντίστασης της κοινωνίας» στις γνωστές πολιτικές που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αδιέξοδα της χώρας.
Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου, με έμφαση στην αισθητική και στην ποιότητα ζωής , αλλα και για επιμέρους ζητήματα όπως η προστασία των συμπολιτών μας από τη ηχορύπανση και κυρίως από τη μάστιγα των ναρκωτικών .
Δεν συμμετέχουμε σε ανίερες συμμαχίες ,δήθεν ανεξάρτητες ,ουσιαστικά πολιτικούς αχταρμάδες, χωρίς αρχή, μέση και τέλος ,με μόνο τρόπαιο τη εξουσία.
Οσοι συμμετέχουν σε παρόμοιες διαδικασίες να είσθε βέβαιοι ότι θα κριθούν αυστηρά από το λαό.
Για μας η εξουσία δεν ειναι αυτοσκοπός ,είναι απλά το μέσο για να κάνουμε τη ζωή των συνδημοτών μας καλλίτερη.
Τα δυο κόμματα εξουσίας προσπαθούν να απαξιώσουν εκ των προτέρων πολιτικά τη μάχη των εκλογών υποβαθμίζοντάς την σε διαμάχη των τοπικών κοινωνιών. Και τα δύο κόμματα και οι συνδυασμοί τους φαίνεται ότι φοβούνται το θυμό ,την οργή και την αποστροφή των πολιτών.
Εμείς καλούμαστε να αναδείξουμε την πολιτική σημασία αυτών των εκλογών.. Να φέρουμε στην επιφάνεια τα συναισθήματα που υποβόσκουν. Να συντελέσουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικής δράσης και να διαμορφώσουμε δεσμούς με τους πολίτες που μόλις πέρσι είχαν εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και απογοητευμένοι τώρα παρακολουθούν αμήχανοι τα γεγονότα. Να αναδείξουμε όλες τις διαστάσεις τις κρίσης και να δημιουργήσουμε συνθήκες για μια λαϊκή συσπείρωση, που με ενισχυμένη δύναμη από τις κάλπες θα εμπνεύσει νέους αγώνες.
Η περιοχή μας εμφανίζει συγκριτικό πλεονέκτημα ,εύφορη γη με άφθονα νερά,των δυο ποταμών του Λουδία και του Αλιάκμονα και ενός τεχνητού έργου της τάφρου 66,που περικλείουν το Ρουμλουκι.
Οι καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης, που όμως κατάντησαν κατάρα από τη ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ρύπανση, από αμέλεια, αδιαφορία σε συνδυασμό με μεγαλοσυμφέροντα.
Μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφεριάρχη τον Χρ..Τρεμπελή δεσμευόμαστε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση αυτή ,κι αποδεδειγμένα έχουμε και τη βούληση και τη δύναμη να διεκδικήσουμε αγωνιστικά το μέλλον της περιοχής μας, εξάλλου το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν με τους αγώνες μας ,τώρα πλέον πρέπει επιτέλους το χάος να μετατραπεί σε παράδεισο.
Ξέρουμε ότι απέναντι στους διεκδικητικούς αγώνες μας θα συναντήσουμε τη λογική των παραχωρήσεων που διακατείχε και τους δυο συνδυασμούς που επί οχταετία , παραχώρησαν « γη και ύδωρ» στους μεγαλοεργολάβους όπως για παράδειγμα θα αναφέρω τη σύμβαση παραχώρησης του εργοστάσιου σκουπιδιών ,που αντί των 12 ευρω τον τόνο που πληρώνει η Λάρισα σε εμάς τους…πλούσιους θα κόστιζε αν δεν το φρενάραμε, περισσότερα από 120 ευρώ ο τόνος. Για να μην αναφερθώ και στη αδιαφορία τους για τη υγεία 1000000 κατοίκων της Θεσ/νικης ,αφού το εργοστάσιο θα κατασκευαζόταν 300 μέτρα από το πόσιμο νερό της μεγαλούπολης .
Τη λογική να έχεις στα συρτάρια για οχτώ χρόνια τις μελέτες ύδρευσης του Ρουμλουκιού ,με νερά από τις πηγές Βερμίου, και στο τέλος της οχταετίας να ξαναυπόσχεσαι τα ίδια που υποσχέθηκες ήδη δυο φορές.
Τη λογική της παραχώρησης δημόσιου χώρου ,που είναι ιδιοκτησία όλων μας, στους φίλους μας , είτε όταν πρόκειται για παρόχθιες περιοχές του Αλιάκμονα από τους δημοτικούς άρχοντες της Μελίκης και των Αντιγονιδών για να γίνουν οι παράνομες αμμοληψίες ,είτε όταν πρόκειται για το Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας που μεγάλο μέρος του μετατράπηκε σε καφετέρια , είτε όταν πρόκειται για τη περιοχή του περίφημου « έλους» στο Πλατύ ,που παραδόθηκε προς εκμετάλλευση σε ξένους προς το Ρουμλούκι.
Παραπλανητικά λένε ότι όλα αυτά είναι περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, οικολογική συνείδηση κτλ ,αποκρύπτοντας επιμελώς ότι είναι ζητήματα που αφορούν τη ίδια τη ζωή των συνδημοτών μας.
Προσπαθούν ακόμα και ζητήματα ζωής όπως το πόσιμο νερό να το μετατρέψουν από αγαθό σε εμπόρευμα και να το πουλήσουν όπως έγινε με το πόσιμο νερό των Αθηνών όπως γίνεται με το νερό της Θεσ/νικης .
Αυτό στο Ρουμλούκι , κατηγορηματικά σας διαβεβαιώνουμε δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ.
Η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών ,όπως και του δημόσιου χώρου είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε δημοτικής αρχής που οφείλει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον.
Κλείνω λέγοντας στους συνδημότες μου .
Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου, είναι να ξυπνήσεις!!   >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: