Το πακέτο «διαρθρωτικές αλλαγές» των χρηματοπιστωτικών οργανισμών διατυπώνεται ως εξής: «το κράτος ή θα ιδιωτικοποιηθεί ή θα πεθάνει». Η ιδιωτικοποίηση στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι το κράτος «απελευθερώνεται» από τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών του. Έτσι λοιπόν, στοιχειώδεις υποχρεώσεις του κράτους , όπως η εξασφάλιση υγείας, παιδείας, η παροχή ηλεκτρικού, νερού, η δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομος), ακόμη και η ίδια η ασφάλεια (στρατός, αστυνομία, ακτοφυλακή, φυλακές) γίνονται εμπορεύματα και παραδίδονται προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες κεφαλαιούχους.
Για να καμφθούν οι αντιστάσεις της κοινωνίας ,χρησιμοποιείται το σκιάχτρο του χρέους.
Παρά τη φαινομενική επιτυχία του σκιάχτρου στις πρόσφατες εκλογές, η ανάγκη να μας πουν …τα κάλαντα , και από το βήμα της Ελληνικής Βουλής, οι νέοι αφέντες της χώρας ,ο Ντομινίκ Στρος Καν ,γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, ο Όλρι Ρεν επίτροπος για της ΕΕ αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις, καθώς και οι ντόπιοι τοποτηρητές τους όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, δείχνουν ότι ο φόβος του σκιάχτρου ξεφτίζει.
Αργά η γρήγορα θα καταλάβει ο λαός (έστω και με τη βοήθεια των Ιρλανδών των Πορτογάλων κτλ ) ότι πρόκειται απλά για σκιάχτρο ,και τότε αλλοίμονο στα λαμόγια, τους τραπεζίτες και τους λοιπούς που έστησαν το σκιάχτρο….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου