Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Και η παιδεία στον ....ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ .

Τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κο Φ.Δημητριάδη επισκέφτηκε σήμερα, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Ημαθίας, της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ημαθίας και των Συλλόγων Δασκάλων και Nηπιαγωγών του νομού Ημαθίας, συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Χρ.Αλευρά και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη επιχειρούμενη περικοπή των πιστώσεων για την παιδεία, και την συγχώνευση- κατάργηση περισσότερων από 150 σχολικών μονάδων μόνο για την περίοδο 2010-2011.Η κατεύθυνση αυτή σχετίζεται με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (25-1-10) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του προϋπολογισμού σε όλα τα υπουργεία και συγκεκριμένα κατά 781 εκατομμύρια ευρώ για την παιδεία. Πρόκειται για συνέχιση της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που, στο όνομα της κρίσης στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα, ό,τι έχει να κάνει με τις λα'ίκές ανάγκες.Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΨΗΦΙΣΜΑ
14/1/2011

Η Ομοσπονδία Γονέων Ν. Ημαθίας, η ΕΛΜΕ Ημαθίας και οι Σύλλογοι Δασκάλων και Nηπιαγωγών του νομού Ημαθίας είναι κάθετα αντίθετοι με τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις των «μικρών και οικονομικά ασύμφορων» κατά το Υπουργείο Παιδείας σχολικών μονάδων.
Οι ενέργειες αυτές επιχειρούνται «εν κρυπτώ»,αφού όπως Φαίνεται το Υπουργείο βολεύεται με την <<ασάφεια.>> των Καλλικράτειων δήμων στους οποίους προβλέπεται η κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών Παιδείας και το γνωμοδοτικό τους έργο.
Κάθε τέτοια ενέργεια αποτελεί κατάφορη παραβίαση, πρώτιστα των συνταγματικών δικαιωμάτων των μαθητών αφού καταλύει το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και εισάγει νέες και επικίνδυνες ανισότητες σε βάρος των παιδιών που ζούνε στην περιφέρεια. Κι αυτό γιατί οι μικρές σχολικές μονάδες καλύπτουν συνήθως εκπαιδευτικές ανάγκες απομακρυσμένων περιοχών.
Πιο συγκεκριμένα, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ εδώ και καιρό έχει ζητήσει από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να συλλέξουν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών σε κάθε σχολείο, ποια από αυτά σχολεία πληρώνουν μίσθωμα (νοίκι), καθώς και προτάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων.
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιείται μέσω των Διευθύνσεων, προβλέπει την συγχώνευση- κατάργηση πάνω από 150 σχολικών μονάδων μόνο για την περίοδο 2010-2011.
Δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα η Επιχειρηματολογία του ΥΠΕΠΘ, πως δήθεν κλείνουν προνομιούχα σχολεία. Είναι στάχτη στα μάτια. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Η κατεύθυνση αυτή σχετίζεται με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (25-1-10) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του προϋπολογισμού σε όλα τα υπουργεία και συγκεκριμένα κατά 781 εκατομμύρια ευρώ για την παιδεία. Πρόκειται για συνέχιση της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που, στο όνομα της κρίσης στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα, ό,τι έχει να κάνει με τις λα'ίκές ανάγκες.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ !
ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ:
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. Ημαθίας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: