Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

μια διπλωματία με όραμα...

 Στο Παρίσι έφτασε και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας συνοδευόμενος από ακόμη 10 κυβερνητικά στελέχη και διπλωματικούς παράγοντες. Σήμερα το απόγευμα, όλη η επίσημη αντιπροσωπεία θα πετάξει για το Ερζερούμ της Τουρκίας όπου προβλέπεται να διανυκτερεύσουν καθώς την Παρασκευή το πρωί ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ θα μιλήσει και σε ένα ακροατήριο των πλέον εκπαιδευμένων στελεχών της τουρκικής διπλωματίας .Η φετινή συνάντηση, με θέμα «Η Τουρκική οπτική για την παγκόσμια και την περιφερειακή τάξη, μια διπλωματία με όραμα», θα αρχίσει στην Άγκυρα και θα συνεχιστεί στο Ερζερούμ.
Ενα βήμα παραπέρα στην προώθηση των δρομολογημένων σχεδίων συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αναμένεται να αποτελέσει η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν .Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να αποδεχτεί την πρόσκληση της τουρκικής ηγεσίας και να παραστεί στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων για να μιλήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, φανερώνει ότι κυοφορούνται εξελίξεις στο Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο τουρκικός Τύπος, όλο το προηγούμενο διάστημα, σημείωνε πως οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν το «σχέδιο ειρήνης» μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, «με πρώτα θέματα αυτά του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας».
Κυβερνητικές πηγές ....απέφυγαν επιμελώς να δώσουν στοιχεία για το περιεχόμενο της «ατζέντας» των συζητήσεων μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Τ. Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: