Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ημαθίας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις συνενώσεις σχολικών μονάδων κατέθεσε στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Ευ. Φλιτούρη, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας.
Το ψήφισμα των καθηγητών:
«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας και οι καθηγητές που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 18-3-2011, εδώ εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις εξαγγελθείσες καταργήσεις –συγχωνεύσεις των Γυμνασίων Μαρίνας, Τρικάλων καθώς και του 1ου και 7ου Γυμνασίων Βέροιας. Σήμερα αποδεικνύεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η απόφαση αυτή του υπουργείου, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης, δεν βασίζεται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο παρά μόνο στην επιδίωξη δραματικών περικοπών στην παιδεία, σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας. Μετά την κατάργηση της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας, της κατάργησης των Αθλητικών Σχολείων και μιας σειράς άλλων περικοπών, έρχεται τώρα και η επιχείρηση καταργήσεων – συγχωνεύσεων για να οδηγήσει ταχύτερα στον απώτερο στόχο του φθηνού, υποβαθμισμένου σχολείου, που τα βάρη της λειτουργίας του θα τα επωμίζονται οι γονείς και τα όποια οφέλη θα τα καρπώνονται οι αγορές.
Απαιτούμε να ανακληθούν οι αποφάσεις του υπουργείου για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολείων, δηλώνουμε πως ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και κλιμακούμενος και καλούμε την Διεύθυνση να ανακαλέσει την εισήγησή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: