Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σε σύσκεψη που έγινε χτες στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλου, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Αμυνας Π. Μπεγλίτη συζητήθηκε και η κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας.Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να κάνει ένα ακόμα θαρραλέο βήμα για τη θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών, ενσωματώνοντας πλέον και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.Με κοινές τεχνικές βάσεις μεταξύ των δυο Σωμάτων και «εξορθολογισμό» των προμηθειών τους, μέσω της χρήσης «κοινών μέσων» η κυβέρνηση προωθεί, την «εξοικονόμηση δαπανών» και την ισχυροποίηση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κατασταλτικών μηχανισμών.
Σαν χώροι κοινής εκπαίδευσης προτάθηκε να αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένοι εκπαιδευτικοί χώροι με μεγάλους αύλειους χώρους όπως το γυμνάσιο Τρικάλων.
Διαφαίνεται ότι τελικά η λύση για τη έριδα που έχει ανακύψει από τις καταργήσεις σχολείων στην τοπική κοινωνία θα προκύψει από τον «από μηχανής θεό» της συνεκπαίδευσης στρατού και αστυνομίας.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους», τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει αντιστοιχα στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: