Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Εργατική Πρωτομαγιά

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, με συνθήματα κατά του μνημονίου, της λιτότητας, των απολύσεων και των δυσμενών αλλαγών στην αγορά εργασίας να κυριαρχούν.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε το δικό του συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με βασικό αίτημα την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη σταθερή εργασία στην κοινωνική ασφάλιση και στη δωρεάν περίθαλψη.
Μετά το συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ έκανε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Όταν η πορεία έφτασε στο ύψος της γαλλικής πρεσβείας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν κόκκινη μπογιά στον τοίχο της πρεσβείας εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στην εμπλοκή της Γαλλίας και του ΝΑΤΟ στις επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι.
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και σύλλογοι μεταναστών.
Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.
Πηγή ΜΕGA

Δεν υπάρχουν σχόλια: