Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Θανάσιμη εκτροπή

Θανάσιμα τραυματίστηκε σήμερα στις 06:40 το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ,ο 34χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όταν το όχημά που οδηγούσε εκτράπηκε της πορείας του.
Σοβαρά τραυματίστηκαν επίσης, οι δύο συνεπιβαίνοντες στο όχημα.
Εικάζεται ότι αιτία του ατυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα του οχήματος, που σε συνδυασμό με τις σιδηροδρομικές γραμμές στη είσοδο της πόλης, μετέβαλαν τη πορεία του οχήματος κατά 20 περίπου μοίρες ,με αποτέλεσμα να πέσει αρχικά στη περίφραξη οικόπεδου, να απογειωθεί για διάστημα 30 περίπου μέτρων και τελικά να καρφωθεί κυριολεκτικά στη επόμενη διώροφη οικοδομή.
Η υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο που αποτελεί τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού, είναι η αίτια πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων, μέχρι σήμερα. Καθημερινά σε αυτή τη είσοδο της πόλης βιώνουμε ένα κυκλοφοριακό αλαλούμ, με πάμπολλα μικροατυχήματα. Άμεσα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε επιστημονικά το πρόβλημα με κυκλοφοριακή μελέτη και ενδεχόμενα με τη κατασκευή κυκλικής πλατείας που θα διευθετούσε τη κίνηση των οχημάτων στη συμβολή των πέντε δρόμων του συγκεκριμένου σημείου και θα υποχρέωνε τα οχήματα σε μείωση της ταχύτητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: