Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

κλίμα στις πλάτες του ελληνικού λαού

Σκληρή κριτική και κατηγορίες για λαϊκισμό εισέπραξε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για τις  δηλώσεις της σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία και το ρόλο της Γερμανίας στη σταθεροποίηση της οικονομίας στην ευρωζώνη.
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την κατηγόρησε για λαϊκισμό και απουσία επιχειρημάτων καθώς και καλλιέργεια αντιευρωπαϊκών ανακλαστικών. "Είναι ντροπή η κ. Μέρκελ να καλλιεργεί αντιευρωπαϊκά ανακλαστικά, αντί να αναλάβει επιτέλους ευθύνη για την Ευρώπη ως σύνολο,και να δημιουργεί κλίμα στις πλάτες του ελληνικού λαού, αφού το πρόγραμμα περικοπών, το οποίο επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στο λαό είναι άνευ προηγουμένου".
Επίσης σε συνέντευξη του στο Μπλούμπεργκ, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, καταλόγισε ευθύνες στην νυν καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ότι “άργησε να αντιδράσει και υπέθαλψε τον κίτρινο τύπο, έτσι τώρα πρέπει να υπερβεί την Γερμανική κοινή γνώμη για να βοηθήσει περισσότερο τις προβληματικές χώρες της Ευρώπης να ξεπεράσουν την κρίση”.
Ο Σρέντερ χαρακτήρισε “απολύτως απαραίτητο” το κούρεμα των χρεών των αδύνατων χωρών της ευρωζώνης, που θα σημάνει απώλειες για τράπεζες, επενδυτές και την ίδια την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, “όσο άβολες και αν είναι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: