Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ελλάδα, η «μπανανία» που εκποιείται κοψοχρονιά

Επειδή μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε μπαμπουΐνοι ανεβασμένοι στα δέντρα, όλοι οι λεγόμενοι τροϊκανοί, κυβερνητικοί και λοιποί συγγενείς, εγώ θα σας πω τώρα πως έχει στηθεί το μεγάλο κόλπο που έχει τίτλο: « Ελλάδα η νέα χώρα- μπανανία».
Πάμε για λίγο στις χρυσοφόρες περιοχές της χώρας σε Χαλκιδική κι άλλου, όπου υπολογίζεται ότι ο ελληνικός χρυσός είναι της τάξης των 35-40 δισ. ευρώ.
Να γυρίσουμε τώρα στις 8/1/2004, όταν ο τότε υφυπουργός Οικονομίας, κ.Χρήστος Πάχτας(ναι, ο γνωστός), είχε βγάλει την απόφαση μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», η οποία λέει τα εξης:
«Μεταβιβάζουμε τα μεταλλεία Κασσάνδρας στο νέο επενδυτικό σχήμα με ‘Ελληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε 2 ενότητες την Paneuropean Goldfields με 30%. Πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα των τραπεζών Rothschild, Deutsche Bank, Dundee Bank, Royal Bank of Canada κι άλλα ιδρύματα.
Η Paneuropean Goldfields κατά 82% ανήκει στους εξής μεγάλους χρηματο-οικονομικούς ομίλους: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management κι άλλους μικρομετόχους».
Αυτά λέει η απόφαση του κ.Πάχτα, σημερινού δήμαρχου σε ένα χωριό της Χαλκιδικής.
Κάποια όμως από τα ονόματα που αναφέρονται στην απόφαση αυτή μας θυμίζουν πολύ πρωταγωνιστές της σημερινής ελληνικής τραγωδίας
Η Deutsche Bank και η Royal Bank of Canada είναι από τις τράπεζες που έχουν τεράστιο αριθμό ελληνικών ομολόγων στην κατοχή τους.
Η Goldman Sachs είναι η εταιρία που μαγείρεψε τα πλαστά στοιχεία για την ελληνική οικονομία επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ η Merrill Lynch είναι από αυτούς που μας έχουν δώσει μεγάλα δάνεια.
Την εποχή αυτή, όλη η κοινοπραξία που ασχολείται με την εκμετάλλευση ελληνικού χρυσού είναι σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για νέες άδειες εξόρυξης κι ερευνών στη Χαλκιδική.
Όταν λοιπόν σ’ αυτούς που χρωστάς και σε έχουν στο χέρι πρέπει να πουλήσεις κιόλας αντιλαμβάνεστε πόσο αδύναμα διαπραγματευτικά όπλα έχεις.
Αυτό που συμβαίνει με την εκμετάλλευση ελληνικού χρυσού για ένα κομμάτι ψωμί από τους ξένους που χρωστάμε συμβαίνει ήδη σε πολλούς άλλους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι πηγές ενέργειας της χώρας.
Με τα δάνεια που μας έδιναν αφειδώς όλα αυτά τα χρόνια στόχος ήταν κάποια στιγμή να αγοράσουν όλη την Ελλάδα κοψοχρονιά. Κι αυτό ήδη το κατάφεραν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

11 εκατ. ευρώ πουλήσαμε τα χρυσορυχεία όταν η αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε. εκτιμάει σε τουλάχιστον 411 εκατ. ευρώ την αξία τους.
400 εκατ. ευρώ φθηνότερα πούλησε η ελληνική κυβέρνηση το 2003 τα μεταλλεία χρυσού Κασσάνδρας Χαλκιδικής σε ιδιώτες.
400 εκατ. ευρώ λιγότερα από την αξία τους και γι’ αυτό κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008.
Ποια εταιρεία έγινε κάτοχος όλου αυτού του θησαυρού για ένα κομμάτι ψωμί; Η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» που σήμερα η αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αγγίζει τα 9,5 δισ. ευρώ.
Ποιοι έχουν την ««Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;
Η Paneuropean Goldfields με 30% και πρόκειται για ένα σχήμα που μετέχουν οι τράπεζες Rothschild, Deutsche Bank, Dundee bank, Royal bank of Canada και άλλες.
Μία δεύτερη ενότητα με 21% είναι η εταιρεία Global Mineral Resources, στην οποία μετέχουν οι κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
Ο μεταλλειολόγος Δημήτριος Κούτρας συμμετέχει με δικά του ιδιωτικά κεφάλαια.
Το μεγαλύτερο ποσοστό Paneuropean Goldfields ανήκει στους μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους Merril Lynch Goldman Sachs.
Είναι οι δύο όμιλοι που έχουν παίξει άμεσο ρόλο στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο και στο μέλλον για τα οικονομικά της χώρας.
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...