Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Υπάρχουν αίτιοι για την έκρηξη» στην Κύπρο.

Σε αυτοανάφλεξη των 2000 τόνων πυρομαχικών που περιείχαν τα 98 εμπορευματοκιβώτια οφείλεται η δολοφονική έκρηξη που προκάλεσε την πολύνεκρη τραγωδία στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης σήμερα, λίγο πριν από τις έξι, το πρωί. Από την περασμένη βδομάδα δόθηκε σήμα κινδύνου, λόγω διόγκωσης των εμπορευματοκιβωτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από την περασμένη βδομάδα η διοίκηση της ναυτικής βάσης είχε παρατηρήσει ότι κάποια από τα εμπορευματοκιβώτια είχαν διογκωθεί, προφανώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, και ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αρμοδίων, και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας φέρεται να επικοινώνησε με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο του συνέστησε όπως αποταθεί αμέσως σε ειδικούς και αν δεν καταφέρει να εντοπίσει ειδικούς εμπειρογνώμονες επί του θέματος στην Κύπρο, να κινήσει διαδικασίες για να συμβουλευθεί ή να καταφθάσουν κατεπειγόντως εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό.
Στρατιωτική πηγή που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία της είπε στην «Κ» ότι «υπάρχουν αίτιοι για τη φονική καταστροφή οι οποίοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την μεγάλη τραγωδία».
Υπενθυμίζεται πως όταν το υλικό κατασχέθηκε από τις κυπριακές αρχές από το Ιρανικό πλοίο «Monchegorsk», τον Ιανουάριο του 2009, οι Αμερικανικές αρχές προέτρεψαν από τότε την Κυπριακή Δημοκρατία πως θα έπρεπε είτε να καταστρέψει αμέσως το υλικό είτε να το παραδώσει στις αμερικανικές αρχές για την σωστή διαχείριση του όμως η Κυπριακή Κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει το υλικό και να το αποθηκεύσει στη Ναυτική Βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: