Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ποιές ..σπουδές ;


Υπερψηφίστηκε χτες επί της αρχής το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή, μίλησε για το νόμο και η Αλέκα Παπαρήγα που ειδικά για τις σπουδές τόνισε:
«Τώρα με την πολλαπλότητα των πτυχίων και των πιστοποιητικών, με τη διασύνδεση των πανεπιστημίων, με τις δίχρονες και τρίχρονες επαγγελματικές σχολές, θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, με τους αποφοίτους των ΤΕΙ. Εδώ κι αν θα γίνει ο χαμός.
Η αναδιάρθρωση των σπουδών που κάνετε, είναι εξίσου φοβερό ζήτημα με, την εμπορευματοποίηση, την κατάργηση της δωρεάν Παιδείας κ.λπ.
Για μας είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και δεν το κρίνουμε από στενή ιδεολογική σκοπιά. Ο ανορθολογισμός, η αποσπασματικότητα, η τυπικότητα στη σκέψη, τα κουτάκια "ναι, όχι, ναι, όχι", θα πολλαπλασιαστούν».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

‎"Αυτή η ιστορία της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά μου θυμίζει το σχόλιο βραζιλιάνου νομπελίστα γιατρού για το ότι σήμερα επενδύονται 5πλάσια ποσά για την αντιμετώπιση της αντρικής ανικανότητας και για τα ενθέματα σιλικόνης στο στήθος απ' ό,τι για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε γριες με στητά μεγάλα στήθη και γέρους με εντυπωσιακή στύση, αλλά κανένας απ' αυτούς
Augustine Zenakos