Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

άθλιο σεξουαλικό περιεχόμενο σε email ; ! .

Παρακολουθήσαμε προχθές και χθες σχεδόν ζωντανά τη προσαγωγή και κράτηση του δημοσιογράφου Χ. Μόχλα τόσο στο blog ΧΡΟΝΙΚΑ, όσο και στο facebook.
Σύμφωνα όμως με δήλωση της κας Θ. Σιδηροπούλου η μεταξύ τους διένεξη δεν έχει κανένα πολιτικό υπόβαθρο και η μύνηση που υπέβαλε είναι « η ύστατη προσπάθεια της να διαφυλάξει και να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή της»…Στη ίδια δήλωση αναφέρεται ότι ένα «μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με άθλιο σεξουαλικό περιεχόμενο», ήταν η αιτία για τη νέα μήνυση .
διαβάστε εδώ όλη τη  ΔΗΛΩΣΗ της κας Σιδηροπούλου ,και εδώ την ΑΠΑΝΤΗΣΗ του κου Μόχλα.

2 σχόλια:

Xronika είπε...

Τουλάχιστον ατυχής είναι η προσπάθεια Χρήστο που καταβάλλεις με αφορμή το θέμα της Σιδηροπούλου για να κάνεις ζημιά; τι είδους ζημιά; αδυνατώ να το καταλάβω.
Όπως κι αν σκέφτηκες όμως το γεγονός είναι ένα. Ο τίτλος της ανάρτησής σου είναι υπέρ της Σιδηροπούλου και εις βάρος μου και καθόλου ουδέτερος ή αντικειμενικός. Εκτός κι αν δε θες να είσαι αντικειμενικός σε μια υπόθεση που δε σε ενδιαφέρει και ούτε σε αφορά. Εκτός και αν σε αφορά οπότε πάσο.
Θα ήθελα να μάθω με ποιο κριτήριο έβαλες αυτόν τον τίτλο. Και μην πεις ότι έβαλες ερωτηματικό γιατί θα γελάσουμε.
Ούτε να πεις ότι παραθέτεις την απάντησή μου. Πάλι θα γελάσουμε.
Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σου.

Χ. Μόχλας

Xρήστος Αλευράς είπε...

Μάλλον βιάστηκες να «δικάσεις» Χάρη, αν κρίνω από την όντως «άδικη και άτυχη» έκφρασή σου ότι επιδιώκω «να κάνω τη ζημιά».
Άσχετα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα ούτε ορατό ούτε αόρατο κίνητρο, κατηγορούμαι ότι δεν είμαι αντικειμενικός γιατί από τη επιστολή της κα Σιδηροπούλου, που φιλοξένησαν εκτός από τη ΑΛΗΘΕΙΑ και ένα σωρό άλλα blog, εγώ επέλεξα για τίτλο της ανάρτησης (και μάλιστα με ερωτηματικό)αυτό που εγώ θεώρησα σαν το πιο σημαντικό σημείο της (το εμαιλ, δηλαδή) .
Το γεγονός ότι ήταν το πλέον σημαντικό σημείο της επιστολής αποδεικνύεται εύκολα και από το γεγονός ότι ήταν (διόρθωσε με σε παρακαλώ αν κάνω λάθος )και ο λόγος που προκάλεσε τη μήνυση εναντίον σου.
Γνωρίζεις νομίζω πολύ καλά τις θέσεις και τους αγώνες μου για τη ελευθερία της έκφρασης, ιδιαίτερα όταν η όποια εξουσία με νύχια και με δόντια αποπειράται να τη ποδηγετήσει.
Θεωρώ όμως εξίσου μεγάλο ατόπημα τη απόπειρα έμμεσης λογοκρισίας που επιχειρείς με το σχόλιο σου.
Αντιπαρέρχομαι τη δηκτικότητα των εκφράσεων «ας γελάσουμε», γιατί δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις μου η στείρα αντιπαράθεση με συνάδελφο bloger.