Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο λαός βροντοφώναξε το ΟΧΙ!

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σε μήνυμά του μπροστά στην επέτειο της 28ης μεταξύ άλλων τονίζει : «Η 28η Οκτωβρίου είναι αφορμή να γνωρίσουμε την ιστορική αλήθεια, να απαντήσουμε σ' όσους επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα τους.
Ο λαός βροντοφώναξε το ΟΧΙ! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί! Οταν έγινε η επίθεση από τους Ιταλούς, οι εντολές που έδωσε η δικτατορία του Ι. Μεταξά ήταν να πέσουν "μερικές τουφεκιές" για την τιμή των όπλων, αρνήθηκε να ελευθερώσει τους έγκλειστους αγωνιστές που είχε φυλακίσει και που ζητούσαν να πολεμήσουν στο μέτωπο και ουσιαστικά τους παρέδωσε στους κατακτητές.
...Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ξεκίνησε από τον ψυχοπαθή Χίτλερ. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε γιατί οι μεγάλες δυνάμεις, ΗΠΑ - Αγγλία - Γαλλία - Γερμανία, ανταγωνίζονταν σκληρά για το ξαναμοίρασμα των αγορών, λόγω της οικονομικής κρίσης '29-'33 που όξυνε ακόμα παραπάνω τις αντιθέσεις μεταξύ τους. Κρύβουν ότι ο φασισμός ήταν "παιδί" του καπιταλισμού. Κρύβουν ότι μεγάλες πολυεθνικές όπως η "Φορντ", η "Τέξας Οϊλ" στήριξαν τον Χίτλερ για να ανέβει στην εξουσία. Είχαν συμφέρον από το να επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση», σημειώνει το ΣΑΣΑ και καταλήγει: «Αυτό είναι το μάθημα που παίρνουμε! Πιάνουμε το νήμα των αγώνων του λαού μας και συνεχίζουμε πεισμωμένοι ξέροντας ότι όταν ένας λαός θέλει, μπορεί»!ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TOTE ELEGAN OXI KAI ENNOOYSAN NAI.
TORA LENE NAI(SOTHIKAME ME TO KOYREMA), KAI ENNOOYNE OXI.