Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

αν βάλουν ιδιώτες ,...θα γίνει αιματοχυσία

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση οδηγείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε «… να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε εταιρείες .. και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής>>. Από την πλευρά τους όμως οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ εμφανίζονται ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με καταλήψεις όλων των δημοτικών κτιρίων και των Χώρων Υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων) κ. Γ.Πολυμερόπουλος υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει μπει «σε λάθος τακτική». Και πρόσθεσε: «Αν γίνει επέμβαση με ΜΑΤ ή αν βάλουν ιδιώτες για τον καθαρισμό θα γίνει αιματοχυσία. Δεν θέλουμε ακραίες καταστάσεις. Αν φτάσουμε εκεί, δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση».
Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης επεσήμανε ότι συμμερίζεται την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους και των μέτρων οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος με μισθούς πείνας».
πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Η κυβέρνηση έχει το θράσος να απειλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων με αυτό που έτσι κι αλλιώς έχει στα σχέδια της και προωθεί: Με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και αντεργατικό αμόκ», επεσήμανε το ΚΚΕ. Και τόνισε:

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν. Πρέπει να την καταδικάσουν πιο δυνατά και αυτή και την πολιτική της, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που ενώ παριστάνουν ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους, είναι κατά και του αγώνα και των διεκδικήσεών τους. Η τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση και οι απειλές που εκτοξεύει πρέπει να γυρίσουν εναντίον της».

Xρήστος Αλευράς είπε...

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δηκτικά τις δηλώσεις του κ. Καστανίδη, σημειώνοντας: «Αφού κατάφερε να βρει μη κατειλημμένο κτίριο να στεγάσει τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ανάμεσα σε αυτά η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες και η ενδεχόμενη αναθεώρηση του εργασιακού πλαισίου - αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις- ώστε να καταργηθεί ολόκληρος ο κλάδος».

Xρήστος Αλευράς είπε...

σφοδρή επίθεση κατά του κ. Καστανίδη εξαπέλυσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους εργαζομένους σε όλους τους τομείς να οργανώσουν τον αγώνα τους και να συντονιστούν για να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική.