Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση των βιομήχανων, που πιέζουν για νέα μέτρα .


 Θέλουν την αλλαγή του πολιτικού προσωπικού και όχι την  ανατροπή της εξουσίας τους.
 Αυστηρή προειδοποίηση προς τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση , να στηρίξουν τον κυβερνητικό στόχο για υιοθέτηση της νέας δανειακής σύμβασης, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη πάση θυσία, απηύθυνε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομήχανων (ΣΕΒ), ζητώντας εκ νέου σαρωτικές παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό, καθώς και αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή παίζεται αν θα παραμείνουμε ή όχι στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν, λοιπόν, περιθώρια για εκλογολογία και κομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια. Αν η κυβέρνηση αυτή δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει».
Ωστόσο, η φτώχεια και η πείνα για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι προϋπόθεση για να σωθεί το κεφάλαιο, όπως δείχνει η χτεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αξίωση να προχωρήσουν άμεσα και ολοκληρωτικά τα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Ενδεικτική ήταν η φράση «κάποτε πρέπει να τελειώσει», που είπε ο Δ. Δασκαλόπουλος, σχετικά με τη συζήτηση για την «αναμόρφωση» του Ασφαλιστικού, ζητώντας νέα σαρωτικά μέτρα.
Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν και απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα, συκοφαντώντας τους σαν υπερασπιστές«προνομιούχων συντεχνιών». Επιβεβαιώνοντας, τέλος, ότι η ντόπια πλουτοκρατία πρωτοστατεί στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, για να θωρακίσει τα συμφέροντά της, ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε: «Το πρόβλημά μας, εν τέλει, δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο πολιτικό (...) αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μία νέα Ευρώπη υπό την αμείλικτη πίεση των αγορών (που) δεν έχει χώρο για μια Ελλάδα, στην οποία σέρνουν τον χορό οι δήθεν φιλολαϊκές δυνάμεις των αμετανόητων του χθες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: