Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Άδειοι δρόµοι, άδεια ταµεία...

 Πεσμένες κατακόρυφα οι πωλήσεις των καταστημάτων, και την περίοδο των γιορτών, με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να  καταστρέφονται, και τον  κόσμο να μην έχει να αγοράσει βασικά είδη ...
 Δεν χρειάζεται μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσει κανείς τα σημάδια της κρίσης. Αρκεί μια βόλτα στα μαγαζιά και μια ματιά στα κλειστά καταστήματα.
Για µια ακόµη φορά σε αυτές τις γιορτές οι επιχειρηµατίες είδαν τους καταναλωτές να κοιτούν τις βιτρίνες τους, αλλά λίγους να περνούν το κατώφλι τους. Η οικονοµική ύφεση και η ανασφάλεια που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά αναγκάζουν τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, µε αποτέλεσµα την κάθετη πτώση των πωλήσεων των επιχειρήσεων, η οποία ήδη από την αρχή του χρόνου φτάνει έως και 40%.
Τα μάτια των Επιχειρηματιών μιλούν βουβά αλλά εκφράζουν εύγλωττα  " τη απόγνωση από την αναδουλειά. ".
Άνθρωποι, που είχαν στηρίξει το μέλλον τους στις επιχειρήσεις τους, ετοιμάζονται η βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Με χρέη και κυρίως με την αβεβαιότητα του μέλλοντος, προδομένοι και ξεπουλημένοι ακόμη και από το συνδικαλιστικό τους όργανο την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: