Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

θέατρο η …«ευρωαλληλεγγύη»


«Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα δώσει το νέο μνημόνιο στον κ. Σουλτς, το νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου», δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης, επιβεβαιώνοντας την μπαρούφα για το αν είναι το νέο μνημόνιο ...«σύννομο με τη Συνθήκη της Λισαβόνας»!
 Φυσικά κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα το λαό και επιχειρούν να θολώσουν τα νερά για την ενιαία στάση που τηρούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης στη σφαγή των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.
 Όμως, η παράσταση κατέρρευσε πριν καλά καλά ανέβει. Πριν προλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει το νέο μνημόνιο στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, ο Μ. Σουλτς δήλωσε ευθέως σε γερμανική εφημερίδα ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να ζήσει με το γεγονός ότι εκείνοι που δίνουν πολλά χρήματα για την ανόρθωση της χώρας, πρέπει να συμμετέχουν και στις αποφάσεις για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα αυτά - κάτι που συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα». Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι τα περί «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είναι αέρας κοπανιστός και αυτό που μετράει είναι η εξυπηρέτηση των συνολικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας, η οποία περνάει μέσα από την υλοποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας που είναι μια ακόμη αντιλαϊκή Συνθήκη ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: