Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έντονες αποδοκιμασίες για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού Ημαθίας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας το βράδυ της Παρασκευής 24/2 πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση για να εξετάσει την εξεύρεση των αναγκαίων μορφών αγώνα ώστε να αντιμετωπιστεί η διαφαινόμενη απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών από τη πόλη της Αλεξάνδρειας.
Το έναυσμα για τις κινητοποιήσεις έδωσαν πληροφορίες για  επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, που σε συνδυασμό με το κλείσιμο της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, του  ΟΤΕ,  αλλά και το διαφαινόμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Αλεξάνδρειας, του ΟΑΕΔ, όπως και το ήδη αποφασισμένο κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών, συνδικαλιστές και πολλοί πολίτες  της περιοχής, κυριάρχησε η αγωνία όλων για την επικείμενη ερημοποίηση της περιοχής λόγω της απομάκρυνσης όλων των υπηρεσιών, που επί δεκαετίες εξυπηρετούσαν τους δημότες  της Αλεξάνδρειας.
 Κατακόρυφα αύξησε τη ένταση στην φορτισμένη ατμόσφαιρα η παρουσία των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ημαθίας.
  Αρχικά όμως  το κλίμα πυροδοτήθηκε από τη έκφραση του δήμαρχου κ. Δημητριάδη που ζήτησε από τους παρευρισκόμενους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να μπουν  «μπροστάρηδες» στον αγώνα αυτό.
Οι παρευρισκόμενοι  τότε αντέδρασαν με ύβρεις κατά των βουλευτών και δήλωσαν ότι οι βουλευτές που  αποτελούν «μέρος του προβλήματος δεν μπορεί να γίνουν μέρος της λύσης του».
Οι τοποθετήσεις των τριών βουλευτών έγιναν υπό συνεχείς αποδοκιμασίες και διακοπές από το ακροατήριο που πολλές φόρες ξέφευγαν από τα όρια της ευπρέπειας, όμως τη συνεδρίαση πυροδότησε και παραλίγο να ανατινάξει κυριολεκτικά στον αέρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Ν. Ουσουλτζόγλου με τη δήλωσή του ότι  : «ένα μεγάλο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων "φίλησαν κατουρημένες ποδιές" για να βρεθούν στην θέση τους...»
Η προκλητική αυτή δήλωση προκάλεσε τη οργή πολλών παρευρισκομένων, με αποτέλεσμα ο καθηγητής Χάρης Καφτεράνης να τον πλησιάσει με άγριες διαθέσεις περιοριζόμενος όμως  ευτυχώς σε μια ελαφρά απώθηση.
 Η ένταση εκδηλώθηκε βίαια και έξω από τη  αίθουσα, του δημοτικού Συμβούλιου , όπου συνεπλάκησαν μεταξύ τους διαφωνούντες δημότες.
 Οι βουλευτές υποστήριξαν  ότι για το ΙΚΑ προβλέπεται η συγχώνευση των υποκαταστημάτων Αλεξάνδρειας και Νάουσας στη Βέροια, ,για ΟΕΚ / ΟΕΕ ότι Θα συγχωνευθούν, χωρίς να απολυθεί κανένας υπάλληλος , για την  ΔΟΥ Αλεξάνδρειας ότι τον ελεγκτικό ρόλο θα αναλάβει η κεντρική ΔΟΥ Βέροιας και για τον ΟΑΕΔ, ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ακόμη.
 Επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των φορέων της πόλης θα αναλάβει τη παραπέρα μεθόδευση του αγώνα με πρώτη ενέργεια τη μετάβαση στην Αθήνα για να εξεταστούν τα θέματα στα αντίστοιχα υπουργεία, ενώ αποφασίστηκε η  διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: