Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι «έντιμοι»..εταίροι μας ,οι Γερμανοί.


Ο νέος προτεινόμενος πρόεδρος, Γιόαχιμ Γκάουκ.
Τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί το όργιο χρηματισμού αξιωματούχων και κυβερνήσεων και των πλέον μικρών ή «υποανάπτυκτων» κρατών εκ μέρους των γερμανικών βιομηχανικών κολοσσών, όπως οι εταιρείες «Siemens», «Daimler Benz» («Mercedes»), «Man», «Ferrostaal» κ.ά.
Οι φωνές που δημαγωγούν κάνοντας λόγο ότι «η δικαιοσύνη λειτούργησε» -με την παραίτηση του προέδρου Κρίστιαν Βουλφ-, στην «πειθαρχημένη» Γερμανία, απλώς συσκοτίζουν και παραπλανούν. Καμία δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι «υποθέσεις έκλεισαν» με την επιβολή προστίμων, τα δε σκάνδαλα προέκυψαν κατά κύριο λόγο από προσφυγές των αμερικανικών αρχών που επιτέθηκαν με δριμύτητα καθώς συνειδητοποίησαν ότι είχαν χάσει πολύτιμο ζωτικό χώρο από τη γερμανική διείσδυση και στις πιο απομακρυσμένες χώρες του πλανήτη και όχι εξαιτίας της «αρτιότητας» ή του «τεχνολογικού προβαδίσματός» τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: η αυτοκινητοβιομηχανία «Daimler Benz» αναγκάστηκε τον Απρίλη του 2010 από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πληρώσει πρόστιμο ύψους 185 εκατ. ευρώ κατηγορούμενη για δωροδοκία και η «Siemens» 800 εκατ. ευρώ ώστε να τερματιστεί η έρευνα που ήταν σε εξέλιξη και αφορούσε κρούσματα χρηματισμού. Η Deutsche Bank πλήρωσε το Δεκέμβρη του 2010 στις αμερικανικές αρχές 554 εκατ. ευρώ επειδή βρέθηκε ένοχη για τη διευκόλυνση Αμερικανών επιχειρηματιών να φοροδιαφύγουν.
Αναλόγου ποιότητας και οι επιδόσεις των Γερμανών πολιτικών. Θρυλικές έχουν μείνει οι πολύ στενές σχέσεις του πρώτου καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας Κόνραντ Αντενάουερ με τους τραπεζίτες Ρόμπερτ Πφερμένγκες και Γιόζεφ Αμπς, καθώς και με το βιομήχανο Χανς Μέρκλε (εταιρεία «Bosch»), που κατά τεκμήριο άσκησαν πολιτική «υψηλής ισχύος» αλλά πάντα από το παρασκήνιο. Θρυλική έχει μείνει και η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του κυβερνώντος κόμματος CDU στα χρόνια του «δεινόσαυρου» πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ. Επρόκειτο για τους πολυάριθμους σκοτεινούς λογαριασμούς όπου παρανόμως διοχετεύονταν χρηματικά ποσά από διάφορους επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και ο μεγαλέμπορος όπλων Καρλ Χάιντς Σράιμπερ. Για το σκάνδαλο κατηγορήθηκε ο Χέλμουτ Κολ, που παραιτήθηκε από επίτιμος πρόεδρος και αποσύρθηκε «ατιμασμένος», ενώ παραιτήθηκε και ο σημερινός «αδέκαστος» υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από ηγέτης του κόμματος, μαζί με την τότε ταμία Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ.
Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ φέρεται να έχει ως χρηματοδότες το βιομήχανο και «προστάτη» του Βουλφ Κάρστεν Μασμέγιερ και το διευθυντή του ενεργειακού κολοσσού «EnBW» Ουτς Κλάαεν, ενώ πάρτι γενεθλίων προς την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ προσφέρει αφειδώς ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Τζόζεφ Ακερμαν.


Ο νέος προτεινόμενος πρόεδρος, Γιόαχιμ Γκάουκ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: