Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

H ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ....ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


η Υπουργός Παιδείας..
Τούτες οι ώρες είναι κρίσιμες! Κυριολεκτικά, μπαίνει στην «κλίνη του Προκρούστη» το ίδιο το δικαίωμα μας στη δουλειά, το δικαίωμά μας να είμαστε εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου-Τρόικα-αστικό κράτος, σχεδιάζουν 150 χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014. Μοχλός για την υλοποίηση του παραπάνω μέτρου είναι η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Αφού η εργασιακή εφεδρεία «απέτυχε», όπως λένε, τώρα επανέρχονται και σχεδιάζουν απολύσεις μέσω της αξιολόγησης σε όλο το Δημόσιο Τομέα, με γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη. (βλ. εξαγγελίες Ρέππα).
Την ίδια γραμμή υπερασπίζεται και η Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου που δήλωσε ότι: «Να αξιολογηθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όσοι έχουν τα προσόντα, την πρόθεση και την προσφορά, να παραμείνουν ή να μετακινηθούν σε άλλους χώρους όπου τους χρειάζεται το Δημόσιο. Όσοι δεν τα έχουν αυτά, να απολυθούν όπως και γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα» (23/1/2012). Ανακοίνωσε επίσης, ότι η αξιολόγηση θα ισχύσει και στους εκπαιδευτικούς, μέτρο που: οδηγεί σε απολύσεις-συνδέεται με την βαθμολογική εξέλιξη και άρα με το μισθό των εκπαιδευτικών!
Μάλιστα, δήλωσε ότι «φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμιά εξέλιξη» (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 24/12/2011). Την προώθηση της αξιολόγησης είχε ανακοινώσει και σε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (9/1/2012).
Τι σημαίνει «άξιος» εκπαιδευτικός για την κυβέρνηση; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ: Η αξιολόγησή τους δεν έχει καμιά σχέση με τη λαϊκή ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά. Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο σχολείο, βασικό, υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Δεν θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Θέλουν απολύσεις, «σχολείο ΑΕ» και το δάσκαλο σκυφτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: