Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ , Α. Λοβέρδος επέζησε, οι Ημαθιώτες όμως;


Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των γιατρών του Νοσοκομείου Βέροιας
Την εγκατάλειψη του νοσοκομείου Βέροιας παραλίγο να την πληρώσει με τη ζωή του ο ίδιος ο υπουργός πέρισυ το Πάσχα.
Βέβαια ο υπουργός διασώθηκε σε άλλα νοσοκομεία της χώρας ,εμείς όμως παραμείναμε εδώ καταδικασμένοι στο αργό βασανιστικό θάνατο της εγκαταλελειμμένης ελληνικής επαρχίας.

 Σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα δεινά μας ,οι γιατροί αφού δεν πληρώνονται, αποφάσισαν απόλυτα δικαιολογημένα, να κάνουν εδώ και ένα μήνα περίπου επίσχεση εργασίας, , δεν εξετάζουν δηλαδή, δεν γράφουν συνταγές ,δεν δίνουν φάρμακα......
 Απλήρωτες παραμένουν οι εφημερίες των Νοσοκομειακών γιατρών στη Βέροια και μέχρι να πληρωθούν οι χρωστούμενες εφημερίες οι γιατροί αποφάσισαν  με Γενική Συνέλευση να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.
Σε ανακοίνωση της ΕΝΙΚΕΜ στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρονται τα εξής: 
«Η Γενική Συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου Βέροιας αποφάσισε μετά από την ενημέρωση ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι εφημερίες του Φεβρουαρίου 2012, να συνεχίσει την επίσχεση εργασίας μέχρι να πληρωθούν τα χρωστούμενα χρήματα από τις εφημερίες των μηνών Φεβρουαρίου κατ Μαρτίου 2012 και των πρόσθετων εφημέριων Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα περιφρουρήσουμε την ελεύθερη πρόσβαση του πληθυσμού στην παροχή περίθαλψης στον νομό μας.
Μετά την άρνηση της επιτρόπου να εγκρίνει τα εντάλματα των εφημεριών που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που προβλέπει ο νόμος είμαστε αποφασισμένοι για το μήνα Μάιο να εφαρμόσουμε προγράμματα εφημέριων εναρμονισμένα με την νομοθεσία η οποία προβλέπει 7 εφημερίες σε κάθε ιατρό.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάποια τμήματα του νοσοκομείου κάποιες ημέρες δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες ιατροί και οι ασθενείς θα πρέπει να σταθούν σε άλλες λύσεις.
Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία που θα υποστούν διότι παρά την καλή διάθεση που δείξαμε και τις συνεχείς υποχωρήσεις όχι μόνο δεν πληρωθήκαμε αλλά σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι.
Οι κινητοποιήσεις μας έχουν σαν στόχο την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της περίθαλψης και καλούμε τον πληθυσμό να μας βοηθήσει στις κινητοποιήσεις αυτές.
Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας
Ιω. Βογιατζής            Ιω. Πετράκης                           »

Δεν υπάρχουν σχόλια: