Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οδηγίες ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα


Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων εξέδωσε ο Οργανισμός.
Οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να πληρώνουν εξ ολοκλήρου τα φάρμακα λόγω της κινητοποίησης των φαρμακοποιών. Επειδή ο Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ δεν προβλέπει επιστροφές για δαπάνες φαρμάκων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους, ο Οργανισμός χθες έβγαλε εγκύκλιο, η οποία προβλέπει την απόδοση απ' τις υπηρεσίες των ταμείων του ποσού που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για τα φάρμακά τους, με τα εξής δικαιολογητικά: 1. Συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ - ΕΤΑΜ). 2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων. 3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο. 4. Εγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).
Χτες κατατέθηκαν 73 εκ. για τους φαρμακοποιούς και υπήρξε και συνάντηση του υπουργού Υγείας Χρ. Κίττα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: