Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επιμένουν οι φαρμακοποιοί στην αδιέξοδη πρακτική


Στην αδιέξοδη πρακτική της πληρωμής απ' τους ασφαλισμένους των φαρμάκων «τοις μετρητοίς» λόγω των χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επιμένουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής (ΦΣΑ) με την απόφαση της χτεσινής γενικής συνέλευσής τους.
Η πρόταση υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις πλην της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Φαρμακοποιών, η οποία πρότεινε να εκτελούνται οι συνταγές και οι φαρμακοποιοί μαζί με τους ασθενείς και τα συνδικάτα των εργαζομένων να διεκδικήσουν από κοινού την κάλυψη των χρεών απ' τον κρατικό προϋπολογισμό. «Οσοι προσπαθούν να πείσουν ότι η λογική αυτή αποτελεί διέξοδο για το μικρομεσαίο φαρμακοποιό, κρύβουν συνειδητά ότι με την πτώχευση που θα φέρει στο λαό το βάθεμα της κρίσης, όλο και περισσότεροι ασθενείς δεν θα είναι σε θέση να αγοράσουν ακόμη και τα φθηνότερα φάρμακά τους», τονίζει η ΔΗΠΑΚ. Πρότεινε απεργιακές κινητοποιήσεις, καλώντας σε μέτωπο πάλης με τους ασθενείς και τους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία, για:
Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να διασφαλιστεί από το κράτος η ομαλή χορήγηση φαρμάκων από τους φαρμακοβιομήχανους και τους χονδρέμπορους.
Να πληρώνονται τα χρέη των φαρμακοποιών σε αντίστοιχο ποσοστό με την αποπληρωμή των συνταγών.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταθέτουν την απόδειξη του φαρμακείου, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, στα τμήματα των παροχών των αντίστοιχων ταμείων και να εισπράττουν το ποσό που δικαιούνται για τα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: