Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Αφανείς ήρωες ενός κόσμου όπου πρυτανεύουν η λήθη και η ύβρις.

Η γερμανίδα Irena Sendler κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως  υδραυλικός υπονόμων.
Στο διάστημα της εργασίας της η Ιρένα Σέντλερ, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη, που τα έβγαζε λαθραία από το στρατόπεδο μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη και οι ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.  
Η Ιρένα διέσωσε και τα ονόματα των παιδιών σε ένα αρχείο που φύλαξε σ΄ένα γυάλινο βάζο το οποίο  έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.
Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τα διασωθέντα παιδιά με τις οικογένειές τους.
Οι περισσότεροι βέβαια γονείς είχαν εξολοθρευθεί από τους ναζί στους θαλάμους αερίων. Τα ορφανά παιδιά, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.
Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, χωρίς όμως να  επιλεγεί, και πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 98 χρόνων.
ΥΓ1  Το βραβείο έχει δοθεί στον δολοφόνο των λαών, Χένρι Κίσινγκερ,  στον  Αλ Γκορ για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης...  αλλά και στον πρόεδρο Ομπάμα  για την υποτιθέμενη πρόθεση του να καταργήσει το Γουαντανάμο......
ΥΓ2 Η ανάρτηση έχει χαρακτήρα μνημόσυνου στη μνήμη των 20 εκατομμυρίων Ρώσων, των 2 εκατομμυρίων Εβραίων,των 500.000 Ελλήνων,των 10 εκατομμυρίων χριστιανών,....που δολοφονήθηκαν, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, κάηκαν, λιμοκτόνησαν και ταπεινώθηκαν, από τους ναζί που σήμερα τολμούν ξανά και σηκώνουν κεφάλι και ζητούν την ψήφο των λαών.
ΥΓ3 Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει την εγκληματική φύση του φασισμού.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: