Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι : ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει τον δικομματισμό.


 Ο μεγάλος απών θα είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ από το στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ), στο οποίο τίθεται επί τάπητος η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Μια προσπάθεια αναζήτησης μετεκλογικών συγκλίσεων σε έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο κλήθηκαν τα κόμματα, που θεωρούν ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση του μνημονίου, να καταθέσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.
Τα κόμματα που απάντησαν στην πρόσκληση και θα συμμετάσχουν είναι η Δημοκρατική Αριστερά και η Κοινωνική Συμφωνία.
«Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Ο.Π. Ιωάννα Κοντούλη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «να συμμετάσχει στο διάλογο για την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε να μην χρονοτριβούμε και να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο εργασίας, δύο εκδοχές μπορεί να έχει: ή την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων, ή υποδηλώνει την τακτική του, που είναι εμφανής όλο αυτό το διάστημα, να ηγεμονεύσει σε όλο τον χώρο των πολιτικών δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιμνημονιακές", παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους».
«Με αυτόν τον τρόπο όμως, θα ήθελα να πω στον κ. Τσίπρα, ότι αναπαράγεται ένας νέος δικομματισμός που αναβιώνει την παλαιοκομματική τακτική διχασμού της ελληνικής κοινωνίας η οποία οδηγεί μόνο στην οπισθοδρόμηση, εντείνοντας τα αδιέξοδα χωρίς να δίνει, όπως οφείλει, διεξόδους και αγνοώντας την βούληση της ψήφου των πολιτών», πρόσθεσε η κ. Κοντούλη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: