Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το νέο μείγμα πολιτικής (ανάπτυξη με λιτότητα) προέρχεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και όχι από το μνημόνιο!


Θανάσης Παφίλης :Γιατί το ΚΚΕ δε βάζει νερό στο κρασί του
 O Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στις Σέρρες:
«...Μας κατηγορούν ότι το ΚΚΕ δε βάζει νερό στο κρασί του, να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που μπορεί κάτι καλύτερο να κάνει. Γύρω από αυτό το επιχείρημα εκμεταλλεύονται τα αδιέξοδα του λαού μας, την τραγική κατάσταση που ζουν τα λαϊκά στρώματα. Κάνουν εμπόριο ελπίδας πως τάχα με καλύτερες διαπραγματεύσεις και χωρίς να θιγούν τα μεγάλα συμφέροντα μπορεί να σταματήσει ο κατήφορος και να αρχίσει η ανάκαμψη. Λένε ψέματα. Η κρίση θα γίνει χειρότερη και στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα. Θα συναφθούν νέα μνημόνια διαρκείας, τροποποιημένα.
Δυο άσχημες για το λαό εκδοχές βρίσκονται μπροστά του, με κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση. Είτε η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, είτε θα παραμείνει με ευρώ στην αξία της δραχμής, το λεγόμενο "G EURO", που θα χειροτερέψει απότομα την κατάσταση. Η δεύτερη εκδοχή είναι να γίνει ένα νέο κούρεμα 85% και 90% που θα φέρει ακόμα χειρότερο μνημόνιο. Είναι γνωστό ότι σχεδιάζεται Ευρωζώνη λιγότερων μελών, εάν η αναιμική ανάκαμψη διακοπεί από ένα νέο κύμα κρίσης.
Τι θα πρέπει να κάνει ο λαός, αν έχουμε τέτοιες εξελίξεις; Θα περιμένει τις διαπραγματεύσεις από κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση; Εμείς λέμε όχι. Λαϊκός ξεσηκωμός για να τα αντιμετωπίσει και να βαδίσει εμπρός. Γι' αυτό το ΚΚΕ πρέπει να είναι δυνατό, όρθιο, αδέσμευτο μαζί με τη λαϊκή συμμαχία. Αυτό όμως δεν το  θέλουν. Θέλουν να μας μαντρώσουν στην κυβέρνηση, για να συμμετέχουμε στη σφαγή των δικαιωμάτων του. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ λένε πως πνέει "νέος αέρας" στην Ευρώπη, και μάλιστα ορισμένοι λένε πως αλλάζουν τα δεδομένα μετά το αποτέλεσμα της Γαλλίας και της Ελλάδας. Είναι κυριολεκτικά αέρας κοπανιστός.
Ο εκλεκτός όλων, και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, Φρ. Ολάντ, που στηρίχτηκε από τους συνεταίρους του στη Γαλλία, ζήτησε αυστηρά από την Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Ολοι λένε, για παράδειγμα, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ τηρώντας τις δεσμεύσεις της. Ολοι τους - Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας - δε μιλάνε για αλλαγή πολιτικής, αλλά για νέο μείγμα. Ποιο είναι το νέο μείγμα; Το εξέφρασε ο Ομπάμα, το επαναλαμβάνουν όλοι. Οχι μόνο λιτότητα, αλλά και ανάπτυξη. Το μείγμα είναι ανάπτυξη με λιτότητα, εργασιακές σχέσεις δουλεμπορίου, αυξημένη ανεργία, επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς με ολιγάριθμο εργατικό δυναμικό, μισθοί Βαλκανίων ή και Κίνας και Ινδίας. Αυτό είναι και το ευρωπαϊκό πλαίσιο, όχι από το μνημόνιο, αλλά από τις ευρωπαϊκές συνθήκες....».

Δεν υπάρχουν σχόλια: