Ταπεινές αλλά σπουδαίες τροφές τα δυο πασίγνωστα ελληνικά πιάτα
Εκτός από την κούρα αναζωογόνησης και ξανανιώματος που προσφέρουν, η
χωριάτικη σαλάτα και το τζατζίκι βελτιώνουν και τις ερωτικές επιδόσεις, αφού
σχεδόν όλα τα υλικά τους (ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόρδο, κρεμμύδι, γιαούρτι,
ντομάτες, πιπεριές) είναι γνωστές αφροδισιακές τροφές. Ας δούμε αναλυτικά
τους διατροφικούς θησαυρούς μήπως εκτιμήσουμε, όπως τους αξίζει, τα ταπεινά
πλην όμως σπουδαία διατροφικά εφόδια που διαθέτουμε στην κουζίνα μας:
Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι, σύμφωνα
με τον καθηγητή Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανάσιο
Βαλαβανίδη, τα τρία κορυφαία αντιοξειδωτικά τρόφιμα, τα οποία εμπεριέχουν
ουσίες που καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σχηματίζονται
μέσα στο σώμα μας ως κατάλοιπα του μεταβολισμού. Με άλλα λόγια, πρόκειται για
τροφές οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να ξανανιώσει. Το σκόρδο μάλιστα είναι
φυσικό αντιβιοτικό και επιπλέον καθαρίζει τα αγγεία.
Οι ελιές ισοδυναμούν με διατροφικό διαμάντι αφού, σύμφωνα με τον
καθηγητή Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Νικόλαο
Ανδρικόπουλο, έχουν 100 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από το ελαιόλαδο.
συνεχίζεται...
συνεχίζεται...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου