Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

«Κοψοχρονιά» ετοιμάζονται να πουλήσουν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης .

Οι εργαζόμενοι καλούν την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει !
Η σχεδιαζόμενη εκποίηση αφορά το ποσοστό 82,33% των μετοχών της ΕΒΖ που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα. Το ρόλο του συμβούλου πώλησης ανέλαβε μια άλλη τράπεζα, η Eurobank και η διαρροή για το ύψος των τριών δεσμευτικών προσφορών, ήταν αποκαλυπτική των σχεδίων για το ξεπούλημα της βιομηχανίας.
Οι τρεις προσφορές που κατατέθηκαν απέχουν έτη φωτός από την πραγματική εμπράγματη και άυλη αξία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Στη θέση των «μνηστήρων» μπήκαν η κρατική βιομηχανία ζάχαρης της Πολωνίας “Poski Cukier” με προσφορά 40 εκατομμυρίων ευρώ, η ελληνική «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία» που προσφέρει 20 εκατομμύρια και η βουλγαρική “Litex Commerce” η οποία έκανε προσφορά μεταξύ 5 και 7 εκατομμυρίων ευρώ !!!
Η πολωνική βιομηχανία, που κατέθεσε και τη μεγαλύτερη προσφορά με 40 εκτ. Ευρώ, θέτει ως απαράβατο όρο για την εξαγορά, την είσπραξη όλων των εκκρεμών απαιτήσεων της ΕΒΖ, οι οποίες όμως ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πάνω από το ποσό της δικής της προσφοράς.
 Ωστόσο, η πραγματική αξία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είναι πολλαπλάσια ακόμα και από τη μεγαλύτερη προσφορά. Σε έντονο ύφος η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ζαχάρεως Ελλάδος ρωτά τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας αν είναι διατεθειμένος να ξεπουλήσει μια ολόκληρη βιομηχανία σε τιμή… περιπτέρου και του υπενθυμίζει τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας.
Συγκεκριμένα τον ρωτούν πόσο αποτιμώνται:
• Το κτίριο στην οδό Κουντουριώτου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (η δημοπρασία το όρισε στα 18 εκατ. ευρώ).
• Τα 5 εργοστάσια της εταιρίας (Σε Ορεστιάδα, Ξάνθη, Σέρρες, Πλατύ και Λάρισα) με κάποια εξ αυτών να ξεπερνούν σε έκταση τα 700 στρέμματα εντός σχεδίου πόλεως.
• Τα δύο εργοστάσια της εταιρίας στη Σερβία, τα οποία σε οικονομική έκθεση της ΕΒΖ το 20120 αποτιμούνταν μεταξύ 133 και 192 εκατομμυρίων ευρώ.
• Η εθνική ποσόστωση των 158.000 τόνων ζάχαρης και οι άυλες αξίες της βιομηχανίας.
«Να παρέμβει η Δικαιοσύνη»
Όλα τα παραπάνω η διοίκηση της ΑΤΕ ετοιμάζεται να τα πουλήσει στην καλύτερη περίπτωση για 40 εκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοι καλούν την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει διερευνώντας σε βάθος τις πράξεις ή τις παραλείψεις όσων διαχειρίζονται την τύχη της Βιομηχανίας και να αποδώσει με αυστηρότητα τις ευθύνες που θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: