Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κλέβουν τις μπρούτζινες προτομές από τα πάρκα...Όμως στην Αλεξάνδρεια δεν φοβόμαστε αφού τις αντικαθιστούμε με ....τσιμεντένιες.



Κυκλώματα που από χρόνια λυμαίνονται τον χώρο των μεταλλικών ειδών έχουν τελευταία επιδοθεί τελευταία σε ένα νέο «χόμπυ».
Αφαιρούν μπρούτζινες προτομές από δρόμους και πάρκα όλης της χώρας για να τις οδηγήσουν σε χυτήρια και να αποκομίσουν το αντίστοιχο κέρδος. Ο χαλκός, άλλωστε, είναι το τρίτο πολυτιμότερο μέταλλο μετά τον χρυσό και το ασήμι.
Το απαράδεκτο τσιμέντινο ...έργο που αντικατέστησε
το μπρούτζινο που έκλεψαν οι ...φιλότεχνοι .
  Μάλιστα, στο Τμήμα Γλυπτών και Μνημείων της Διεύθυνσης Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Αθηναίων δεν προλαβαίνουν να συντάσσουν εκθέσεις προς τη νομική υπηρεσία του Δήμου για νέα κρούσματα.
 Μετά την κλοπή της μπρούτζινης προτομής του Παπαντώνη από την ομώνυμη πλατεία της Αλεξάνδρειας, τοποθετήθηκε πραξικοπηματικά  άλλη τσιμεντένια! Ίσως και για να μην κινδυνεύει από τους εμπόρους  του μπρούτζου που  «παλιά σίδερα αγοράζουν», ίσως και για να διδάσκει πως ...δεν πρέπει να φιλοτεχνείται μια προτομή, ίσως ακόμη και για να αποτελέσει το κερασάκι στη τούρτα της απαράδεκτα .... «κιτς»  παρούσας διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: