Αν σας αρέσει το ψητό, να βράζετε πρώτα το κρέας και μετά να το
βάζετε στον φούρνο για να ροδίσει ή στη σχάρα. Με το ψήσιμο στα κάρβουνα
αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου γιατί παράγονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες
που είναι καρκινογόνες ουσίες. Γι' αυτό, αν και είναι νοστιμότατο το κρέας στα
κάρβουνα, πρέπει να το τρώμε με μέτρο. Πάντως ο κίνδυνος μειώνεται με τη χρήση
μπόλικου λεμονιού κατά τη διάρκεια του ψησίματος του κρέατος, όπως και με
προσθήκη δενδρολίβανου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου